Mide Botoksu

Ne durumdasınız? Kilo kaybı nasıl? Çok merak ediyorum. 69 kiloyum 59-60 kiloydum hep hamilelikten sonra kaldı kilolar.

Ne durumdasınız? Kilo kaybı nasıl? Çok merak ediyorum. 69 kiloyum 59-60 kiloydum hep hamilelikten sonra kaldı kilolar.
merhaba,
geçen cumartesi diyetimi aldım. ben şimdilik bir değişiklik göremiyorum. hem kilo hem de his açısından.
şimdi her cumartesi diyetisyene gideceğim ancak verilen diyet de her diyetisyenin verdiği diyetlerden. çok da değişik birşey yok yani hayatımda şimdilik :)

Sizi takipteyim :) yaptırmakla yaptırmamak arasındayım. İnşallah istediğiniz gibi kilo verirsiniz

Tekrar merhaba,
Bu cumartesi tekrar diyetisyen kontrolüne gittim. Sonuç olarak 2kg sudan vermişim. Bilenler bilir, böyle ilk diyetlerde hep önden su verilir. yeni diyetimi aldım ve geldim.
şimdi gelelim bendeki etkilere. En belirgin fark özellikle akşamları yemek yememe isteği. şahsen diyette yazan şeyler benim için çok fazla. açıkçası ben o kadar yiyemiyorum bile . Ama bir yandan aklıma şöyle birşey geldi. Acaba psikolojik olarak mı yemiyorum onu tam anlayamadım. Sanırım zaman gösterecek :).

öte yandan açıkçası ailemden başka kimseye mide botoksu yaptırdığımı söylemedim. (şimdi bir de siz biliyorsunuz ) Bu yüzden spor hocamın da haliyle haberi yok. hem spor hocam hem de diyetisyen yediklerimin listesini istiyor. spor hocam biraz daha detaylı (gün içinde kaç tane çay içtin, nasıl hissediyorsun gibi) bilgi istedi. Ve bu haftaki önerisi şu oldu: sabah kalktığımda yarım litre sirkeli su içeceğim. ve kahvaltı için acıkmayı bekelyeceğim. yani belki de ben 3 öğün değil, 2 ya da 1 öğünle bütün gün idare edebilirim. (ki botokstan beri söylediğim gibi pek iştahım yok).

bakalım bu hafta nasıl olacak :)

Sizi takipteyim :) yaptırmakla yaptırmamak arasındayım. İnşallah istediğiniz gibi kilo verirsiniz
çok teşekkür ederim. dediğim gibi, internette çok az bilgi var bu konuda. yaptıran diğer arkadaşlarım da bu şekilde bilgi verirse hepimiz için faydalı olur diye düşünüyorum. :)) iyi günler.

Devam eden süreci paylaşırsanız sevinirim ben 1,67 boyunda 92 kg meme ca idim menopoza girdim ilaçlar yüzünden çok kilo aldım benim için çok önemli lütfen şu anki durumunuz hakkında bilgi

merhabalar tekrar,
şu an için bir değişiklik yok maalesef. motivasyonumu pek kaybetmedim ama çok işe yaracak gibi durmuyor şu an için.
değişiklik açısından 2 haftadır diyetisyene gidemedim. şimdi de regl dönemine girdiğim için çok yorum yapamıyorum.
bir de mide bulantılarım oluyor ama bunun sebebi gastrit de olabilir.

Merhaba,
dün itibariyle diyetisyene kontrole gittim. 2 kilo vermişim yağdan. diyette bir değişiklik olmadı. Zaten ben diyet listesinden daha az yiyorum. çok iştahlı bir insan değilim ama diyetisyen tam olarak bütün besin gruplarını tüketmemi istiyor haliyle.
bu haftaki durum bu :)

Devam eden süreci paylaşırsanız sevinirim ben 1,67 boyunda 92 kg meme ca idim menopoza girdim ilaçlar yüzünden çok kilo aldım benim için çok önemli lütfen şu anki durumunuz hakkında bilgi
merhabalar,
Mide botoksu benim anladığım kadarı ile 10-15 kg fazlası olanlar için. Daha fazla kilo vermek isteyenlere balon veya mide küçültme gibi diğer yöntemler öneriyorlar. Tabii herşeyden önce bir işinin uzmanı bir doktor ile konuşmak daha faydalı olur. :) iyi günler.

Miğdeyi küçültmek için etkili bi yönteme benziyor sonuçları merakla bekliyorum.

5-10 kilo için cerrahi ya da değil hiçbir yönteme gerek yok bence. Çok çok uzun denemeler sonucunda artık kronik hale gelen bir kilo sorunu varsa başvurulabilir ama moda olmamasını diliyorum. Benim 20-30 kilo fazlam var ama yine de düşünmüyorum. Kalıcı davranış değişikliği olmadan kilo vermek sadece kısa süreli.

Son durum ne bir de mide bulantılarınız devam ediyor mu? Hamilelikten cok fazla kilom kaldı ve ben de mide botoksu yaptırmayı düşünüyorum. Istahimi dizginleyemiyorum bir türlü surekli aç hissediyorum. Aslında mide balonu yaptıracaktım bir yakınım mide balonu ile cok güzel kilo verdi. Ama çok mide bulantısı çekmişti. Onun doktoruyla görüştüm mide botoksu yapmayı önerdi. Hem sonrasında bulantı yaşamazsınız balondaki yan etkiler yok bunda hem tekrar çıkarılması gerekmiyor hem de aynı etkiyi görürsünüz 15-20 kg verirsiniz dedi. Ayrıca mide botoksu fiyatı da balondan daha ucuz olunca cok aklıma yatmıştı ama şimdi sizin yorumunuzu görünce moralim bozuldu. Bulantı kabus gibi zaten hamilelikte çok çektim. Biraz daha detaylı bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

merhabalar,
bana da balon ya da botoks dediler de. balonla uğraşmaya gerek olmadığını söylediler sonradan. yani kendi açımdan maksimum 10, minimum 8 kg versem yeterli. yoksa dediğiniz gibi balonda bulantı oluyormuş haklısınız.
aslında denenebilir maddi açıdan durumunuz varsa. çünkü yeni bir kür olduğu için belki bünyeden bünyeye değişir. en azından danışabilirsiniz bir doktora.
geçen hafta benim çok bulantım ve mide ağrım oldu. diyetisyen bu hafta diyetimi değiştirmedi. ama kilo da vermemişim bu hafta mesela. muayenehaneye gittiğimde orada bir doktor durumumu sordu. ben de "yaklaşık 1 ay oldu ama pek bir değişiklik hissetmiyorum" dedim. o da "aslında 1 aydan sonra tam belli olur. şu aralar tam zamanı gibi birşey söyledi.
öte yandan moral vermek için de öyle söylemiş olabilir . biraz zaman vermek lazım heralde bilmiyorum ki ben de.

Ben doktoru epey didikledim zaten herşeyi sordum ince ince o da tek tek cevapladı sağolsun ama bir de yaptıran birinden sonuçları öğrenmek istiyorum. Mide balonunun etkisini canlı canlı gördüğüm için ondan tereddütüm yoktu ama bu botoks yeni birşey herhalde internette pek yaptırdım işe yarıyor yada yaramıyor diye birşey yok. Bulantı görülme durumunun çok düşük olasılık oldugunu söyledi doktor senin daha önce mide rahatsızlığın filan var mıydı? Kiloda pek fark yok demişsin iştahında azalma hissediyor musun diyete uymakta zorlanıyor musun. Doktor bana biraz beklememi söyledi emzirirken yapılmasında bir sıkıntı yokmuş ama yine de doğum sonrası kilolarınızı verebilirsiniz belki en az 8 ay hatta 1 sene sonra yaptırsanız daha iyi olur dedi. Hatta o zaman ya fiyatlar yükselirse dedim yükselse de ben size aynı fiyattan yaparım söz dedi ne kadar bunalttıysam artık 3-4 ay beklicem ben bu durumda o arada senden sonuçları öğrenmek için vaktim var yani :)
6 ay sürüyormuş etkisi zaten sen de o arada istediğin kiloyu verirsin inşallah. Sonuçları merakla bekliyorum değişiklik oldugunda yazar mısın lütfen

İnternetten bilgi bulmakta ben de çok zorlandım gerçekten (gerek türkiye gerekse yurt dışından yorum gerçekten yok denecek kadar az). onun için kendim deneyimleyip yazayım dedim .
Mide problemi konusunda; bende gastrit ve reflü başlangıcı var. Bu etkiliyor olabilir. Bu hafta kahveyi iptal ettim mesela. şu anda pek birşey hissetmiyorum bulantı anlamında.
Diyete uyma problemim hiç yok. Bundan hemen önce uzun süre ketojenik beslendim(bu arada o çok ama çok işe yaramıştı ilk etapta). Az yemeye çok alıştım. İştahlı bir insan değilim maalesef. Onun için diyete çok rahat uyabilirim -ama yalnız yaşadığım için çok düzenli besin alamıyorum yalan söylemeyim. genelde pratik yemekler yapıyorum. -
Emzirme konusunda da hiç bilgim yok zira çocuğum da yok :) ama siz zaten gerekli bilgiyi almışsınız.
Bir de aslında kilo vermenin haricinde kiloyu korumak asıl mesele. Ben mesela 68'den 60'a düşmüştüm. ama çok kalamadan önce 63'e sonra da hemen 68'e geri çıktım. Aslında botoks işine girişme sebebim bu oldu biraz.
Her hafta yazmaya çalışacağım. Sesim çıkmazsa bilin ki bir işe yararamamış ahahahahaha

sevgiler...

Canim inanki senin sonuca gore verecegim bende kararimi.. bekliyorum gelismeleri

Merhaba,
cumartesi günki diyetisyen ziyaretimde baktık ki. 2 kg vermişiz ve öyle kalmışım. diyet listesinde biraz daha değişiklik yaptı. Geçen hafta iş yüzünden spora hiç gidememiştim. Bu hafta da yine kg vermemişsem diyette bir şaşırtmaca yapacak ve bu 66 rakamını artık görmeyeceğiz (..dedi en azından diyetisyen )
iyi haftalar herkese...

Merhabalar mide botoksu yaptıranlar kilo verebildilermi yazabilir misiniz. Bende cumartesi günü yaptırıcam, bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…