Merhaba arkadaşlar. Ben yaptırmak istediğim işlemler, satın almak istediğim ürünler ile ilgili sıklıkla Kadınlar Kulübüne başvuruyorum, bu yüzden yeni yaptırdığım bu işlemi ve yaşadıklarımı zaman zaman paylaşacağım.
Öncelikle, boyum 1,62 ve 20 kg kadar fazlam var, diyetle 4 kilo kadar verdikten sonra durum bu. En ideal olanın diyet ve sporla yavaş yavaş kilo vermek olduğunun farkındayım, onu hiç konuşmaya gerek yok. Diyet döngüsüne defalarca girip çıktığım için bu sefer biraz daha radikal bir yöntem denemek istedim.
Bu yöntemi aylardır araştırıyorum, aslında bir senedir mide balonu için araştırma yapıyordum, birkaç yeri arayıp fiyat ve bilgi aldım. Bir gece yatakta uyumaya çalışırken o an şimdi midemde balon olsa nasıl olur diye düşünürken titremeye başladım, sanırım ufak çaplı bir panik atak geçirdim ve bu yöntemi sonsuza kadar rafa kaldırdım. İlginçtir ama mide ameliyatı olmak bile bana balon kadar korkutucu gelmiyor, ameliyat olacak kadar kilolu değilim. Neyse sonuçta mide botoksunu araştırmaya başladım, aslında vazgeçmiştim, çünkü tartışmalı bir konu ve başarı oranı beklenildiği kadar yüksek değil. Psikolojik olarak atıştırma isteğiniz varsa atıştırmaya devam edersiniz, ben de çok yeme davranışımın çoğunun psikolojik olduğunu düşünüyorum.
Tekrar yaptırmaya karar vermem ise şöyle oldu, geçen ay rahatsızlandım, bazılarınız da yaşamıştır belki, bir salgın vardı, mide bulantısı ve ağrısı ayrıca ishal. Neyse bu iki günde çok az şey yiyebildim ve 1 kilo verdim. Sonra şöyle düşündüm, yeme davranışım sadece psikolojik kökenli olsa şimdi de yerdim, demek ki mide ile de alakalı. Uzun anlattım biliyorum, şimdi de işlem ve şu ana kadarki sonucu.
1) İşlem uygulama tarihi 4 Kasım, 3000 TL ödedim. Soruşturduğum fiyatlar 3500 ile 4500 arasında değişiyordu, indirimli bir hastane buldum. (Hangi Hastane sorusunu özel mesajlarda dahil kesinlikle yanıtlamayacağım, reklam yapmak da olumsuz bir durumda kimseye sebep olmak istemiyorum, Sadece şehir söyleyebilirim, İstanbul.)
2) İşlem oldukça kolay ve kısa, narkoz var ama hafif, kısa sürede kendinize geliyorsunuz. Bence bu işlem içim tüm doktorlar güvenilir, çünkü işlemi bir cerrahlar zor ameliyatlar uyguluyorlar, endoskopi sadece kısa bir işlem. O gün tüm gün izinliydim ama öğleden sonra rahatlıkla çalışabilirdim. Şimdiye kadar da günlük hayatım etkilenmedi.
3) Hastaneye karar vermeden önce kaç ünite uygulayacaklarını, herkese aynı miktarda ilaç kullanıp kullanmadıklarını sordum. 100 ünite uyguluyoruz, bu miktar sizin için yeterli ama aşırı kilolulara fiyat farkı verirlerse 200 ünite de uyguluyoruz dediler. Şimdi arkadaşlar, ben ne tıptan ne birimden anlarım ama önce evimin yanındaki bir hastaneye gidip görüşmüştüm, kaç birim dediler hatırlamıyorum ama kilonuz az, ona göre uygulayacağız dediler. Ben de az miktarda ilaç kullanabileceklerini düşünerek vazgeçtim, çünkü araştırdığım birçok forumda az ilaç kullanıldığı için işlemin başarısız olduğunu ve tokluk hissetmediğini yazan kişiler vardı.
3) Bugüne kadar 1,5 kg verdim ama bu miktardan şikayetçi değilim. Amacım diyetime uyabilmekti. Süreç böyle devam ederse sorun yok.
4) Esas etkiyi gerçekten de 10 günden önce hissetmeniz zor, yüze de botoks yaptırsanız aynı durum söz konusu.
5) İsteseniz de gece atıştırması yapamıyorsunuz, 5 gün önce akşam çok erken ve az yediğim için saat 9 gibi hafif bir şeyler yedim ama sabaha karşı rahatsızlık hissederek uyandım sonra da uyuyamadım.
6) Üst üste iki gün sabaha karşı mide ağrısı ile uyandım, midemde yara var gibi bir ağrıydı, denemek için dün daha az salata yedim, bu sabah ağrı olmadı. Kabızlık problemim var, değişen yeme düzeninden dolayı olduğunu ve geçeceğini umuyorum.
7) Tüm bunların kişilere göre farklılık göstereceğini düşünüyorum, bu yüzden yaptırmanızı da yaptırmamanızı da tavsiye etmiyorum, tabii yazdıklarımdan fikir edinebilirsiniz. Zaman zaman süreç hakkında yazacağım.
8) Forumlarda deli gibi alternatif yöntemler araştırıyor ve burayı okuyorsanız defalarca diyet sürecine girmişsiniz demektir, İnşallah kendinizi iyi ve sağlıklı hissettiğiniz kiloya kalıcı olarak ulaşırsınız.