• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mıçmıç ev hanımları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aciliiinn ben geldim. Ben de gurbetteyim yurtdisinda. Iki arkadasim vardir gorustugum o da on gunde bir mi desem.. surekli bana cocuk yap.. ne yapmiyorsun yoldas olur arkadas olur yalnizligini alir.. tr den akrabalardan bu elestiri. yanliz oldugumu kim soyluyor diyorum. Bir gunden bir gune yakindigimi gormemislerdir. Bes yil sonra ehh cocuk sahibi olabiliriz artik dedik. Ama cok sukur iki kisilik minimalist sakin rafine bir hayatim var. canimin istemedigi kimseyi gormem. Huyunu begenmedigime eyvallh etmem. Ne komsuluk var burda ne gozetleyen kusen engelleyen.. Allah insana yabanci komsu versin. Cok duskunler kendi alanlarina sizi sokmazlar sizinkine de girmezler. Dediginiz tip turkler de var.. numaralarini bile kaydetmedim. aman aman.. dil ogrenme ehliyet alma.. kek kisir borek ye ic dedikodu yap otur.
Neden her konuda türkleri kotuluyorsunuz yahu. Sürekli aşağılayıcı konuşuyorsunuz kusura bakmayında aşırı sonradan gormesiniz.

Aciliiinn ben geldim. Ben de gurbetteyim yurtdisinda. Iki arkadasim vardir gorustugum o da on gunde bir mi desem.. surekli bana cocuk yap.. ne yapmiyorsun yoldas olur arkadas olur yalnizligini alir.. tr den akrabalardan bu elestiri. yanliz oldugumu kim soyluyor diyorum. Bir gunden bir gune yakindigimi gormemislerdir. Bes yil sonra ehh cocuk sahibi olabiliriz artik dedik. Ama cok sukur iki kisilik minimalist sakin rafine bir hayatim var. canimin istemedigi kimseyi gormem. Huyunu begenmedigime eyvallh etmem. Ne komsuluk var burda ne gozetleyen kusen engelleyen.. Allah insana yabanci komsu versin. Cok duskunler kendi alanlarina sizi sokmazlar sizinkine de girmezler. Dediginiz tip turkler de var.. numaralarini bile kaydetmedim. aman aman.. dil ogrenme ehliyet alma.. kek kisir borek ye ic dedikodu yap otur.
Sizin her yorumunuz da pis Türkler yaşasın yabancılar vurgunuz bir beni mi rahatsız ediyor?

Millet olarak mükemmel olduğumuzu iddia edecek değilim de hep mi kötüyüz bu yabancıların hiç mi kötü özelliği yok 🤷

Hic bahsettigin gibi olmadım kimseyle belirli bi mesafe koyarsan sana herşeyde alinamazlar bile herkes kafasina gore yaşasın gelmiuormu umrumda olmaz yada cagirmamislar hic uzulmem.tek kal yasa sen oyle istiyosan hatta bayanlarin numaralarini sil ki olsen felan kimse duymaz

Ay sanki konuyu ben yazmışım. Bu kadar olur. Benim eşimin polis olması dışında hiçbir farklılık yok 😅 Gerçekten birebir anlattığınız gibi ya. Daha önce yaşadığım şehirde de aynı şeyler oldu. Hepimiz tayin olduk ve hiçbirinin birbirini arayıp sormadığını öğrendim. Wp grupları “polis eşleri” “asker eşleri” falan... Birde kocası rütbeliyse övünen var. Sanki kendi aldı o rütbeleri🤦🏻‍♀️ Gerçekten bir çoğunun hayattaki en büyük başarısı bir asker-polisle evlenmiş olmak demekki kendilerini direkt böyle tanıtıyorlar.

Millet de bayılmış size,kolunuzdan zorla tutup gel demiyorlardır herhalde..Spor yaptığınız,kitap okuduğunuz için kendinizi farklı görmüşsünüz ama siz de ev hanımısınız onlar da..Onların da yaptıkları bir nevi sosyalleşme.( Bütün gün evde olmadığımdan ve bu tarz şeyleri sevmediğimden benim de komşuluk ilişkim yok,ev oturması da hiç yapmadım desem yeridir) Ama yapanları da yerden yere vurmam.

Heh çok şükür benimle aynı kafada birini gördüm sonunda..
Ben de 5 senedir farklı bir şehirdeyim. Ev oturmasi ve gün muhabbetlerinden nefret ederim. Bize oturmaya gelin, biz size oturmaya gelelim. Off bu nedir ya..! Kac kez dedim dışarıda buluşalım piknik yapalim sinemaya gidelim bir seyler yapalim.. yok hala gün derdinde onlar. Kac kez beni de sokmaya çalıştılar cok şükür girmedim 😂 hadi belli bi yas ustunu anliyorum da genc insanlarin günle filan ne işi olur aşırı saçma geliyor..

Insan iliskileri ates gibidir. Cok yaklasirsan yanarsin cok uzaklasirsan donarsin.

Sizi anliyorum. Evliliginizde mutlusunuz, kocanız, hobileriniz size yetiyor dogal olarak ice donuk yasamak istiyorsunuz. Ben de olsam gitmek gelmek istemem.

Allah muhtac etmesin ama insan insana lazimdir ama insan insana...

Siz yine de kibarliginizdan taviz vermeyin zamanla sizi boyle kabul edeceklerdir. Asgari olsa da gunaydin, iyi gunler, merhaba duzleminde bir iletisim alani birakin derim.

Birakin engelleyen engellesin. Tavsan, dag misali.
Siz kabalikla duvar ormezseniz onlar da zamanla sizin sinirlariniza müdahale etmezler.

Konu içeriğinde dedikodu sevmediğinizi belirtmek için onca cümle kurmanız amaaa konunun ana temasının dedikodu olması 😂 Ana temayı boşverin direkt başlık bile öyle 🤦🏻‍♀️

Kendi parasını kazanan, mesleğim konusunda yeterli derecede eğitimli, kurumsal firmalarda da çalışmış, şimdilerde kendi işini yapan kısacası çalışan meslek sahibi bir hatunum. Gelgelelim kısırlı, börekli, salatalı menüler en sevdiğimdir, hatta diyetimi bozdurur diyebilirim. Ama dedikodu ile bağını kuramadım, bilimsel olarak verileriniz varsa bir paylaşıverin lütfen.

Ah fırsat bulsam sevdiğim kadın arkadaşlarımla görüşmekten, davet etmekten, evine gitmektende zevk alırım.
Diğer tarafta kendi başına sinemaya, tiyatroya, seminerlere gidecek, sahilde saatlerce kitap okuyacak kadarda yalnız vakit geçirmeyi seven biriyim.
Arkadaşlarımla dedikoduda yaparım, derdimide anlatırım, siyasette konuşurum, hayat tecrübelerimizi de paylaşırız, yeri gelir kayınvalidemi de çekiştiririm. Hepsinden olması gerektiği kadar yani. Hoş sizin arkadaşlarınızdan beklentiniz başbaşa verip atomu parçalamaksa bilemem tabi ki.

Bana da hiç evinden çıkmayanlar, iki iş yapıcam korkusuna evine kimseyi kabul etmeyenler ve bu şekilde cool olduğunu düşünenler!! tuhaf gelir mesela. Seçici olmakla yabani olmayı karıştırdıklarını düşünürüm. 100 tane insan tanıdıysan biri bile kafa yapına uymadı mı yani? Apartman grubunu sevmezsin ama arka sokakta çocuğun okul arkadaşı kafa dengidir, ne bileyim. Oda bunu seviyor demek ki der geçerim Aklıma hiç “evine biri gelecek korkusuna camdan bile kafasını uzatmayanlar” yada “koca bulup buldumcuk olanlar” diye konu açmak gelmedi😬

Kısacası ister kitap okumayı sevsin ister el işi yapmayı, ister masterlı hatun olsun ister ilkokul mezunu; kendini bilen, çeşitliliğe, zevklere saygı duyan, haddini bilip başkasının hayatına dil uzatmayan, üst üstten bakıp hor görmeyen insan olmak daha güzel insan yapar bizi. Güler yüzüyle kapıyı açıp selamını veren komşunun bir kahve teklifini kabul etmek, kimseyi vizyonsuz yapmaz korkmayın...

davetlerine icabet ettiniz ve konuşma konuları sizi sarmadığı için mi bu bakıştasınız yoksa zaten bunlar böyledir diyerek direkt gitmediniz mi ?

tüm yorumları okumadım, belki arada yazmışsınızdır.

Ben neden yazdığınızı anlamadım.
Zaten halimizden memnunsunuz.
E sizi engelleyen yada hakkınızda yabani diye düşünen umrunuzda değil.
E yazının sonunda onlar gibi olanlar da beni eleştirecek diyip, insanları tek bir kefeye koyup kendinizi de kapatmışsınız.
Ne bekliyorsunuz tam olarak?
Sizin gibi Olanlardan methiye mi?

Ben sizin gibi olan tarafa daha yakınım.
Annemin evinde yaşarken onun evinde yapılan gün harici hic böyle bir ortama girmedim
Bana böyle bir şey dayatıldığında kibarca reddettim. Ama insanları da asagilamadim.
Isteyen kısır yesin, dedikodu yapsın, isteyen atom parçalasın.
Siz yalnızlıktan hoşlanabilirsiniz, onlar kalabalıktan. Siz o ortamda boguluyorken, Onlar iki kelime muhabbet edebildikleri için ferahliyor olabilir.

Siz bir çok konuda mükemmel bir insan olabilirsiniz. Ama insanları anlama yada ilişkileri yönetme konusunda nasıl olduğunuzu tekrar gözden geçirin derim.

Konu içeriğinde dedikodu sevmediğinizi belirtmek için onca cümle kurmanız amaaa konunun ana temasının dedikodu olması 😂 Ana temayı boşverin direkt başlık bile öyle 🤦🏻‍♀️

Kendi parasını kazanan, mesleğim konusunda yeterli derecede eğitimli, kurumsal firmalarda da çalışmış, şimdilerde kendi işini yapan kısacası çalışan meslek sahibi bir hatunum. Gelgelelim kısırlı, börekli, salatalı menüler en sevdiğimdir, hatta diyetimi bozdurur diyebilirim. Ama dedikodu ile bağını kuramadım, bilimsel olarak verileriniz varsa bir paylaşıverin lütfen.

Ah fırsat bulsam sevdiğim kadın arkadaşlarımla görüşmekten, davet etmekten, evine gitmektende zevk alırım.
Diğer tarafta kendi başına sinemaya, tiyatroya, seminerlere gidecek, sahilde saatlerce kitap okuyacak kadarda yalnız vakit geçirmeyi seven biriyim.
Arkadaşlarımla dedikoduda yaparım, derdimide anlatırım, siyasette konuşurum, hayat tecrübelerimizi de paylaşırız, yeri gelir kayınvalidemi de çekiştiririm. Hepsinden olması gerektiği kadar yani. Hoş sizin arkadaşlarınızdan beklentiniz başbaşa verip atomu parçalamaksa bilemem tabi ki.

Bana da hiç evinden çıkmayanlar, iki iş yapıcam korkusuna evine kimseyi kabul etmeyenler ve bu şekilde cool olduğunu düşünenler!! tuhaf gelir mesela. Seçici olmakla yabani olmayı karıştırdıklarını düşünürüm. 100 tane insan tanıdıysan biri bile kafa yapına uymadı mı yani? Apartman grubunu sevmezsin ama arka sokakta çocuğun okul arkadaşı kafa dengidir, ne bileyim. Oda bunu seviyor demek ki der geçerim Aklıma hiç “evine biri gelecek korkusuna camdan bile kafasını uzatmayanlar” yada “koca bulup buldumcuk olanlar” diye konu açmak gelmedi😬

Kısacası ister kitap okumayı sevsin ister el işi yapmayı, ister masterlı hatun olsun ister ilkokul mezunu; kendini bilen, çeşitliliğe, zevklere saygı duyan, haddini bilip başkasının hayatına dil uzatmayan, üst üstten bakıp hor görmeyen insan olmak daha güzel insan yapar bizi. Güler yüzüyle kapıyı açıp selamını veren komşunun bir kahve teklifini kabul etmek, kimseyi vizyonsuz yapmaz korkmayın...
Hay ağzına sağlık ya da ellerine 😊 Yazmak istediklerimi benden önce ne güzel dile getirmişsin.

Aklıma Müge Anlının sözü geldi : Sen evde gorumcelerinle (komşularınla) kısır yerken ben sınavda ter döküyordum 😂.
Vallahi ne yalan söyleyeyim bende sevmem mıçmıç olmayı, her gün her gün aynı yüzleri görüp dedikodu yapmayı 🙄 kendi alanıma ihtiyacım var, yalnızlığıda severim açıkçası.. Her gün tel'de konuşmalar bana göre zaman kaybı, bence tavrınızı koyun onlar gibi olmak zorunda değilsiniz, aynı şeylerden hoşlanmıyorsunuz diye de gelip sizi suçlayamazlar.

Dipnot : kısırı severim canım isterse kendim yapar yerim 🤣

Ben de asker esiyim doguda 3 sene kaldik. Dediginiz gibi asker eslerinin cogunda tayin olur olmaz bir iki kisiye yapisma, bir iki ayda dostum canımin ici muhabbetleri oluyor. Hele esler arkadassa senin de cok sıkı fıkı olman bekleniyor. Ben uzak dururdum calistigim icin, esim asosyallikle suclardi beni.
Insan kendine yetebilmeli diye dusunuyorum. Ev hanimi asker polis eslerinde gun asiri gidip gelmeler günler artik rutin olmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back