• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mıçmıç ev hanımları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama yarın aynı mevkide olmayacaksınız:KK66:
Bazılarınız daha üst göreve geçecek, komutancılık oynayacak, sizin o kısır gününüzdeki kadın da komutanınız eşi yani ‘hanımefendi’ olacak.

Birazcık protokol çalışmanızı tavsiye ederim.
Eşiniz için en azından...
Ne eşim komutancılık oynar ne ben komşuculuk, hele de çıkarlar söz konusuysa. İşini en iyi şekilde yaparak istediği her yere hakkıyla gelmesi ikimizin de tercihi olur. Tavsiye için teşekkürler

Mesela Bizde öyle yükselme olmuyor herkesin eğitim durumu aynı çünkü
Şimdi o işler öyle değil.
Şuanki rütbeler nedir bilmiyorum ama görev atamalarında birbirlerine bağlanabiliyorlar.
Her şeyi geçtim, aynı rütbedekilerin bazıları alaya bazıları tugaya geçer.
Bu alınan puanlama sistemindeki başarı ve sosyal ilişkileri şekillendirir.
Sanırım gençsiniz, mevzulara hakim değilsiniz.
Sizlerin mantığıyla herkesin paşa olması lazım.
Veyahut devre ödülü diye bir şey var.
1 sene katar adama, üst devresine geçer, dolayısıyla komutanı olur.

Bir tanıdığımız var, daha yüzbaşıyken soyadını değiştirdi paşalık için.
Oldu da:)
Ordu mensubu olmak bir strateji oyunudur aynı zamanda ve kadınların rolü aşırı büyüktür.

Hangi şehirdesin canım? Lojmanda mı kalıyorsun.bu anti tiplerle yüzyüze gelmek zorunda kalmıyorsundur inşallah.bşz siirteyiz
Lojmanda değiliz canım, yüzyüze gelmiyoruz ama oturduğumuz civar küçük olduğundan hep yakınız ve hep bir görüşme hali, şehir belirtemiyorum kusuruma bakma

Şuanki rütbeler nedir bilmiyorum ama görev atamalarında birbirlerine bağlanabiliyorlar.

Ordu mensubu olmak bir strateji oyunudur aynı zamanda ve kadınların rolü aşırı büyüktür.
Ah bu kadınlar :KK45::KK45:

👍🏻

Lojmanda değiliz canım, yüzyüze gelmiyoruz ama oturduğumuz civar küçük olduğundan hep yakınız ve hep bir görüşme hali, şehir belirtemiyorum kusuruma bakma
Anladım canım estağfurullah,deşifre olunabilir haklısın.Allah uzak etsin bu tiplerden.

Burdaki ortama göre cevap veriyim bende burada herkes göreve başladığı seneye göre kıdem alıyor 3 senedir yükselen alçalan olmadı. Is yerinde ki başarısına baksalardı benim eşiminde rütbe atlaması gerekirdi

Ne eşim komutancılık oynar ne ben komşuculuk, hele de çıkarlar söz konusuysa. İşini en iyi şekilde yaparak istediği her yere hakkıyla gelmesi ikimizin de tercihi olur. Tavsiye için teşekkürler
Kusura bakmayın ama ordu mensubu iseniz, masa başı memuru değilsiniz.
Gittiğiniz tatilden, giydiğinize kadar mesülsünüz maalesef.
Bunu ben söylemiyorum, kurallar böyle.
Ve iletişimi zayıf olan biri, layığıyla işini yapamaz.
Bu sizin için de geçerli.

Böyle olsun diye yazmıyorum, yanlış bana göre maalesef durum bu.
Ayrıca hayatını bu protokol içinde geçirmiş, büyümüş biri olarak yazıyorum bunları.

Eşimin mevkisi komutanlığı bana bağlıysa yandı o zaman hep aynı mevkide kalacak demektir 🤣

Burdaki ortama göre cevap veriyim bende burada herkes göreve başladığı seneye göre kıdem alıyor 3 senedir yükselen alçalan olmadı. Is yerinde ki başarısına baksalardı benim eşiminde rütbe atlaması gerekirdi
Hah ne güzel söylediniz, iş başarısı ayrı temsil başarısı ayrıdır:)
Bunun tayininden tutun, lojman yanda konut sırasına kadar insan ilişkileri şekillendirir.
Siz hala kuralara inanıyor olamazsınız, değil mi?
20 sene önce de torpildi, 30 sene önce de ve şuanda da bu böyle.
Maalesef ki böyle.
Ve bu işleri hanımlar yürütür, kurdukları güzel arkadaşlıklardan, üst hanımefendilerle sıcak görüşmelerinden.

Hah ne güzel söylediniz, iş başarısı ayrı temsil başarısı ayrıdır:)
Bunun tayininden tutun, lojman yanda konut sırasına kadar insan ilişkileri şekillendirir.
Siz hala kuralara inanıyor olamazsınız, değil mi?
20 sene önce de torpildi, 30 sene önce de ve şuanda da bu böyle.
Maalesef ki böyle.
Ve bu işleri hanımlar yürütür, kurdukları güzel arkadaşlıklardan, üst hanımefendilerle sıcak görüşmelerinden.
Ne yazıkki bizim hanımefendileri gören cennetlik

Öyle valla ne yalan söyliyim :KK45:
Öyle komutan eşleri biliyorum ki, karşısındaki ast bacak bacak üstüne attı diye kültablası fırlatan.
Tuhaf ve nefret ettiğim ilişki türleri.
Ama ailemin en sıkı dostları da devreleridir.
Annemlerin aynı sizler gibi dostları vardır 40 senelik, gurbette yoldaşlık ettikleri, bizleri beraber büyüttükleri.

Allah sabır versin, en zoru asker ailesi olmaktır.
Umarım sağ salim mutlu mesut emekliliğinize ulaşır, ikinci baharı yaşarsınız.
İlkinden pek hayır gelmiyor çünkü😂

Öyle komutan eşleri biliyorum ki, karşısındaki ast bacak bacak üstüne attı diye kültablası fırlatan.
Tuhaf ve nefret ettiğim ilişki türleri.
Ama ailemin en sıkı dostları da devreleridir.
Annemlerin aynı sizler gibi dostları vardır 40 senelik, gurbette yoldaşlık ettikleri, bizleri beraber büyüttükleri.

Allah sabır versin, en zoru asker ailesi olmaktır.
Umarım sağ salim mutlu mesut emekliliğinize ulaşır, ikinci baharı yaşarsınız.
İlkinden pek hayır gelmiyor çünkü😂
Tövbe estağfirullah kül tablasını yedirirdim heralde cidden insanlar ne zor hayatlar yaşıyor ya allah korusun. Kocası kocamin komutanı diye oda benim komutanım olacak değil sonuçta insan gibi gelsin otursun yani. Emekliligede çok var inşallah kaza bela gelmeden geliriz o zamanlara

Kusura bakmayın ama ordu mensubu iseniz, masa başı memuru değilsiniz.
Gittiğiniz tatilden, giydiğinize kadar mesülsünüz maalesef.
Bunu ben söylemiyorum, kurallar böyle.
Ve iletişimi zayıf olan biri, layığıyla işini yapamaz.
Bu sizin için de geçerli.

Böyle olsun diye yazmıyorum, yanlış bana göre maalesef durum bu.
Ayrıca hayatını bu protokol içinde geçirmiş, büyümüş biri olarak yazıyorum bunları.
Ben dediğinize katılmıyorum, iletişim konusunda problemimiz yok bizim bu bir tercih meselesi, eşim taburundaki en mesafeli kişidir herşeye ama komutanları için yeri herkesten farklıdır, bu ayrıcalığını sadece işine kendini adayarak kazandı bu zaman içerisinde, bahsettiğiniz not sisteminde olsun, puanlarında olsun, hiç birinde iletişiminin artısı yada eksisi olmadı. Zaten bence yapılan en büyük yanlıştır bu komutana komutan olduğu için yapılan samimiyet. Zaten benim eşimin işi komutanlarla değil onların verdiği görevlerle yani işiyle, işini yaptığı sürece kazandıkları bize yeter, dediğinizi de anlıyorum ama o kısım bize göre değil bundan bahsediyorum kim isterse o şekilde dilediği kadar yol alabilir

Duvar yazilari ne kizlar ? Ben gormedim hic sanirim yoksa dikkatimi cekerdi😂

Ben dediğinize katılmıyorum, iletişim konusunda problemimiz yok bizim bu bir tercih meselesi, eşim taburundaki en mesafeli kişidir herşeye ama komutanları için yeri herkesten farklıdır, bu ayrıcalığını sadece işine kendini adayarak kazandı bu zaman içerisinde, bahsettiğiniz not sisteminde olsun, puanlarında olsun, hiç birinde iletişiminin artısı yada eksisi olmadı. Zaten bence yapılan en büyük yanlıştır bu komutana komutan olduğu için yapılan samimiyet. Zaten benim eşimin işi komutanlarla değil onların verdiği görevlerle yani işiyle, işini yaptığı sürece kazandıkları bize yeter, dediğinizi de anlıyorum ama o kısım bize göre değil bundan bahsediyorum kim isterse o şekilde dilediği kadar yol alabilir
Sanırım eşiniz işte iken sürekli yanyanasiniz çünkü bu kadar kesin ifadeler başka türlü olamaz.
Hem sizinle anlaşıp hem arkadaşlık kurabilir bu çok normal.
Siz önemli değil gibi yazmışsınız ama takmasaniz buraya konu etmezdiniz.
Mic mic hic sevmem öyle bir insanda olamam. Kendi aileme karşı bile huyum değildir çünkü.
Ama birilerini arada davet etmek bir kahve içimlik hatır başkadır. Bunun mic mic la ilgisi yoktur. Şuan istemediğim için yapmıyorum. Ama yapanlara mic mic demiyorum.
İstemediğim için yapmadigimdan bana soguk nevale deselerde konu açmıyorum çünkü umrumda bile değil.
Tutarsızlık var biraz sizin düşündüğünüzle yaptığınızda.

Hele de kalmak aman yarabbim babamın evinde bile rahat edemeyen ben, burdakiler de yaptı bi ara yine ben yabani olmuşumdur kesin kulaklarım çınlamıştır, tam bir hafta kaldılar sonra gelip bana anlatıp çatlayacağımı düşünerek her gün birinin evinde kaldıklarını falan, acıyarak baktım yüzüne uzun süre

Dert de değil aslında ben insanlara saygı duyarım saygı da beklerim, görüşmek tercihse görüşmemekle kötü biri olmamalıyım, davete red de benim tercihim bunlarla kötü biri olmamalıyım, bunların serzenişi benimki
Siz davranış tercihinizi yaptıktan sonra insanların sizin hakkında ne düşünecegine karisamazsiniz çünkü o da onların tercihidir.
Umrunda olmayan insan kötü olmayı da önemsemez misal ben 😃
Birine kafamız uymadı benim için kötü demek saygısızlık değildir zaten.
Arkanizdan saygisiz da konuşabilirler malum torba değil ağız. Ne yapacaksınız kulak tikayacaksiniz. Burada yazdığınız üzere umursamaz olacaksınız.
Bir düşünün sizde onlara ithamda bulunup kısırcı dedikoducu kadınlar dediniz.
Bu da saygısızlık içeriyor. En iyisi boşverin 😃

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back