• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mıçmıç ev hanımları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz gönlünüze göre bir adam cıkmış ne hoş..
Birbirinize arkadaş, aile her şey olmuşsunuz.
Eğer durum böyle olmasaydı kısır yiyip dertleseceginiz bir ortamim yok olurdu dert konunuz :)

Neyse ben çalışan kadınım.
Deli gibi yoruluyorum bu sebepten günlere eşlik edecek enerjim olmuyor. Bir kez gittim eşimin ısrarı ile tanışma amaçlı. Baktım hepsi ev hanimi.
Çocuklar tepemizde. Dedim bak ben tüm gün çocuklarlayim. Onlar sadece kimde toplansak, çocuklarımız da arkadaş olsa derdinde. Ben yetisemem o tempoya. Gitmek cagirmak demek duzenli olarak. Ne mutlu onlara ama benim kafam götürmez. Oldu da bitti.

Abartmaya gerek yok yani.
Herkes mutlu olduğu hayatı yaşar.

Bir de nerde o asker eşleri ya? Bir bana mı denk gelmediler?🙈 kısır, pasta, börek, kek, ne kadar hamur işi varsa hepsini çok severim. Yeter ki beni davet etsinler söz dedikodularını da dinlerim🤣🤣

Kadınların dedikodu yaptığını söylerken kendin de dedikodu yapmış oluyorsun cağğğnıımmm🤷‍♀️ Günleri, toplantıları sevmiyor da olabilirsin ama insanlari boyle üstten bir dille elestirmen hiç hoş değil. Tek bir doğru yok. Sana gore senin yaptığın dogru, onlara gore de onlarin yaptigi.

Bir de anladigim kadariyla kimse gelip senin yuzune bir sey soylememis ki. Niye bu kadar hırslandın hic anlayamadım. Arkandan konuştuklarından nasıl bu kadar eminsin? Sen dedikodu etmekle kalmamış, bilmediğin bir şeyle ilgili kadınları suçlamışsın. Buna da iftira atmak denir. Üzgünüm.

Yaşadığımız yer doğunun küçük bir ilçesi, buralarda asker eşleri diye bir kabile var sanırsın ki onlar da bir tim, iş gibi sürekli bir görüşme halindeler. Ha banane tabi ben uzun süre yalnız yaşamış biriyim yani yalnızlıktan ölünmediğini hatta bunun tadına doyum olmadığını bilen biriyim, ama yok sanıyolar ki sıkıntıdan patlıyorum da yabaniliğimden görüşmüyorum, arkadaşlarımın yanımda olmasına gerek yok tel diye bişey var ki zart zurt konuşmam kendime yeterim yani ben hatta bir güne sığmadığım olur, spor yaparım, yürürüm, temizlik, kitap, film, çocuklarım(evcil hayvan) falan derken zamanı verimli kullanırım zaten kendimce. Eşim evdeyse zaten tüm gün ona yapışıyorum, dolu dolu geçiririz zamanı, ki misafir varken benim adamı özlerim ben o da bakar gözümün içine sıkıntıdan, gitseler de çıkıp gezsek kahvelerimizi alıp, yada sarılıp film falan ne bilim şakalaşmalar sululuklar, yetiyoruz birbirimize. Ama olur mu onlarla ev ev gezip kısır yiyip dedikodu yapmadığım için tuhaf olan ben oluyorum. Onlar benim umrumda değilken ben onlar arasında konuşuluyorum adım gibi eminim. Bana göre dünyanın een saçma şeyidir ev gezmeleri, yahu çık gez bi yerler gör hadi beraber gezelerim, eğlenelim falan tamam bi aktivitedir de çay kısır falan ne yaşlımıyız? Çağırmadım mı ben suçluyum napiyim ben üç gün gördüğüm insanla karşılıklı çay içip ne konuşcam. Hadi eski arkadaşlarım olsalar neyse, konuşcak şey var yaşanmışlık var, zaten hepimiz tayinciyiz en fazla 3 seneye. Gurbet diye diye bir dramatize etmeler aman yalnız kalmayalım ana baba yok eş dost olsun aman, çünkü beş yaşında çocuğuz biz. Biri vardı yakamı zor kurtardığım adamlar göreve gittimi dadanıyo bana ama istisnasız gündüz gece sorma etme yok komşuya işte, neymiş yalnız kalamıyomuş ne evlendin asker adamla madem?Geçen biri de davet etti bahane buldum yok dedim, baktım engeli yemişim, hayır bakıyorum eşimle arkadaşları arasında hiç böyle şeyler yaşanmıyo, kadınlarda var problem, yok gelmedi de çağırmadı da bilmem ne ya hayat benim keyif benim bi salın beni, kısır da sevmem kadın da yeter ya.
Valla özeniyorum eşimin arkadaşlıklarına herkes mesafeli, gerektiği kadar konuşmalar, görüşmeler, ne yağlı ballı mesajlar ne dedikodular ne mıçmıçlıklar ama ömür boyu da süren ilişkiler. Burda bile görüyorum duvardan duvara aşık gibi yazışmalar, benim en kısası 8-10 senelik arkadaşlıklarıma bile canımıniçidir hepsi ama kuramam öyle cümleler öyle mıçmıçlar, ama bilir hissederler sevgimi o ayrı. Çok samimiyetsiz ve kısa ömürlü geliyo bana bunlar

(Bir de izin zamanlarımız var tabi onu da ekliyim, bizi görmeye geliyolar baba evlerine tamam iyi hoş, sonra tek tek iadei ziyaret nerden çıkmış bu adetler aklım almıyo, herkes toplansın bizi bi görsün sonra bi salın ya iznimizi değerlendirelim demi, yok biri eksik kaldımı da küsüyo yine suçlu biz ona gittin bana gelmedin, e görüştükya yok evine gitcez ne var bu evlerde ya?)

Bahsettiğim tarzdaki insanlar topa tutacaktır muhtemelen ama sorun değil belki anlarım böylelikle bu kafaları da ne bilim. Baya da uzun yazmışım gözünüze kuvvet💋

Bende sizin gibiyim, uzun yıllar çalıştıktan sonra evdeyim, alışkın değilim komşu gezmelerine
Kardeşimle aynı sitede oturuyoruz, hergün toplaşıyorlar arkadaş, ilk taşındığımda biraz görüştüm sonra kardeşime bana müsade dedim, ablan soğuk diyorlarmış :)))
Anlamıyor ruhum daralıyor aynı çocuk muhabbetini dinlemekten, eğri baktı düz baktı, öksürdü, mıçtı kahkahhkahhh sohbetler. Kocalarını çekiştirmeler, yatak odası muhabbetleri ömrüm çürüdü iki haftada. Evde kütüphanem ve kedimle iyiyim, şu an biraz dedikodum yapılıyor sabah 6 da kalkıp tüm ne yapıyormuşum, hastaymışım normal değilmişim falan :))))) gülüyorum ancak insanlara ne diyeyim

Yasim 36 bundan 10 sene once ben de boyle yabaniydim:) yaslandim mic mic oldum:)insana insan gerek. Ne zaman anladim biliyo musun aman cok yogunum calisiyorum diyip kimseyi davet etmedikten sonra evde oturup tek basima cocuk buyuturken kafayi yiyecek gibi oldugumda. Baktim cocuk da benim gibi yalniz buyuyecek hakkim var mi buna belki sosyal bir cocuk olarak kodlanmisti ama benden gordugu icin asosyal olacakti(bu arada yalnizlik guzellemelerini en guzel ben yaparim) tanisip kaynasmaya basladim elbet herkes sizin derinliklerinize inemez ama cocugunuzun arkadaslariyla paylasimlari o kadar hosunuza gidiyor ki sohbet muhabbet dertlerden biraz uzaklasiyor insan.zaten iddia ediyorum en iyi kafa dagitma yontemi dedikodudur:)

ben sosyalliği seviyorum ya.:dondurma:
ama yalnızlığı da seviyorum. bazen canım hiçbişey yapmak istemez. evde öylece uzanırım. bazen canım arkadaş, dost kahkahası ister. çalışıyorum, yeni evlendim 3 aydır. bazen komşularımla tanışmak, kaynaşmak isteği geliyor içimden.
insanız en nihayetinde sosyal varlıklarız, birlikte 2 lafın belini kıramadığımız zaman, güzellikleri de kötülükleri de paylaşamadığımız zaman ne anlamı kaldı ki?..
eşimle de vakit geçirmeyi çok seviyorum, ama arkadaş muhabbeti de farklı bence.
hele kısır olayına hiç girmiyorum bile. keşke öyle komşu kankilerim olsa da zeytinyağlı yaprak sarmalarını, börekleri götürüp falancanın kızı kime kaçmış falan desek... :D:D:KK53:

Birden fazla topluluğu zan altında bırakmışsınız.
Dedikodu sevmiyorsunuz ama bariz dedikodu yapmışsınız konuda.
Ev hanımlarına,asker eşleri.. tam bir polemik konusu
Cool takılıyorum kendi kendime yeterim diye düşünüp ağır depresyon geçiriyor olabilirsiniz dikkat edin.zira önceki konularınız bunu açıkça ortaya koymuş.
(Not:asker yada polis eşi değilim yada ev hanımı değilim)
Siz mıçmıç insanları sevmiyorsunuz ben de kendisiyle çelişen kendisini olduğundan farklı göstermeye çalışan insanları sevmiyorum.
💋

Ben dediğinize katılmıyorum, iletişim konusunda problemimiz yok bizim bu bir tercih meselesi, eşim taburundaki en mesafeli kişidir herşeye ama komutanları için yeri herkesten farklıdır, bu ayrıcalığını sadece işine kendini adayarak kazandı bu zaman içerisinde, bahsettiğiniz not sisteminde olsun, puanlarında olsun, hiç birinde iletişiminin artısı yada eksisi olmadı. Zaten bence yapılan en büyük yanlıştır bu komutana komutan olduğu için yapılan samimiyet. Zaten benim eşimin işi komutanlarla değil onların verdiği görevlerle yani işiyle, işini yaptığı sürece kazandıkları bize yeter, dediğinizi de anlıyorum ama o kısım bize göre değil bundan bahsediyorum kim isterse o şekilde dilediği kadar yol alabilir
Ben size hakkınız olmayan bir şeyi elde etme yolunu anlatmıyorum.
Hakkınıza ulaşmanın yolunda eksik olanı gösteriyorum.
Çok yanlış düşününüyorsunuz, eşinizin işi komutan emiri değildir, vatandır.
Ve o sırada kimse onun üstü, görev olarak kime bağlıysa onun için vatan temsili o dur, anayasaya aykırı bir emir olmadıkça.
Sanırım rütbeleriniz küçük, ama bir asker ve asker eşi adabı muaşeret kurallarıma sonuna kadar uymalıdır, bu da görevinin bir parçasıdır diyorum size.
Buna komşuluk, tanışıklık, kendi içerinde iyi iletişimler kurabilme, giyim kuşamına gösterdiği özen, yemek adabı, görgü ve kültürü, konuşma aksanı vs.
Her şey dahildir.
Hatta, geleceği parlak görünenler belirli sürelerle seminer ve eğitimlere alınırlar ‘eşleri’ ile.
Eşlerinin de görevi vardır çünkü eşli davetlerde, resepsiyonlarda yanında olacak, bir cumhuriyet resepsiyonunda ne giyileceğini, devlet temsilleri ile nasıl konuşması gerektiğini bilecek, yeri gelip şehir siyasal önderleri ve büyük rütbelerde bir tabur, alay asker eşinin idaresi, sosyal sorumluluk projeleri, yaşanan sıkıntılar vs yi siz devralacaksınız.

Siz küçük bir pasta diliminden bahsediyorsunuz sanki eşiniz veznedar, ben size bu işin mutfağını anlatıyorum.
Bugüne kadar tanımadım ki, sadece göreviyle hakettiğine gelen, çünkü görev tanımı her anlamda temsildir.
Onlar Mustafa Kemal’in kurduğu ordunun, temsilcileridir.
Her anlamda örnek bir ferd, topluma örnek bir aile olmak koşulu vardır.

Ha, 6 senedir oturduğum evimde ne çapraz ne karşı komşumu tanıyorum, sevmem.
Ama hayatım ve mesleğimle böyle bir zorunluluğum yok zaten benim.

Son düzenleme:
Yaşadığımız yer doğunun küçük bir ilçesi, buralarda asker eşleri diye bir kabile var sanırsın ki onlar da bir tim, iş gibi sürekli bir görüşme halindeler. Ha banane tabi ben uzun süre yalnız yaşamış biriyim yani yalnızlıktan ölünmediğini hatta bunun tadına doyum olmadığını bilen biriyim, ama yok sanıyolar ki sıkıntıdan patlıyorum da yabaniliğimden görüşmüyorum, arkadaşlarımın yanımda olmasına gerek yok tel diye bişey var ki zart zurt konuşmam kendime yeterim yani ben hatta bir güne sığmadığım olur, spor yaparım, yürürüm, temizlik, kitap, film, çocuklarım(evcil hayvan) falan derken zamanı verimli kullanırım zaten kendimce. Eşim evdeyse zaten tüm gün ona yapışıyorum, dolu dolu geçiririz zamanı, ki misafir varken benim adamı özlerim ben o da bakar gözümün içine sıkıntıdan, gitseler de çıkıp gezsek kahvelerimizi alıp, yada sarılıp film falan ne bilim şakalaşmalar sululuklar, yetiyoruz birbirimize. Ama olur mu onlarla ev ev gezip kısır yiyip dedikodu yapmadığım için tuhaf olan ben oluyorum. Onlar benim umrumda değilken ben onlar arasında konuşuluyorum adım gibi eminim. Bana göre dünyanın een saçma şeyidir ev gezmeleri, yahu çık gez bi yerler gör hadi beraber gezelerim, eğlenelim falan tamam bi aktivitedir de çay kısır falan ne yaşlımıyız? Çağırmadım mı ben suçluyum napiyim ben üç gün gördüğüm insanla karşılıklı çay içip ne konuşcam. Hadi eski arkadaşlarım olsalar neyse, konuşcak şey var yaşanmışlık var, zaten hepimiz tayinciyiz en fazla 3 seneye. Gurbet diye diye bir dramatize etmeler aman yalnız kalmayalım ana baba yok eş dost olsun aman, çünkü beş yaşında çocuğuz biz. Biri vardı yakamı zor kurtardığım adamlar göreve gittimi dadanıyo bana ama istisnasız gündüz gece sorma etme yok komşuya işte, neymiş yalnız kalamıyomuş ne evlendin asker adamla madem?Geçen biri de davet etti bahane buldum yok dedim, baktım engeli yemişim, hayır bakıyorum eşimle arkadaşları arasında hiç böyle şeyler yaşanmıyo, kadınlarda var problem, yok gelmedi de çağırmadı da bilmem ne ya hayat benim keyif benim bi salın beni, kısır da sevmem kadın da yeter ya.
Valla özeniyorum eşimin arkadaşlıklarına herkes mesafeli, gerektiği kadar konuşmalar, görüşmeler, ne yağlı ballı mesajlar ne dedikodular ne mıçmıçlıklar ama ömür boyu da süren ilişkiler. Burda bile görüyorum duvardan duvara aşık gibi yazışmalar, benim en kısası 8-10 senelik arkadaşlıklarıma bile canımıniçidir hepsi ama kuramam öyle cümleler öyle mıçmıçlar, ama bilir hissederler sevgimi o ayrı. Çok samimiyetsiz ve kısa ömürlü geliyo bana bunlar

(Bir de izin zamanlarımız var tabi onu da ekliyim, bizi görmeye geliyolar baba evlerine tamam iyi hoş, sonra tek tek iadei ziyaret nerden çıkmış bu adetler aklım almıyo, herkes toplansın bizi bi görsün sonra bi salın ya iznimizi değerlendirelim demi, yok biri eksik kaldımı da küsüyo yine suçlu biz ona gittin bana gelmedin, e görüştükya yok evine gitcez ne var bu evlerde ya?)

Bahsettiğim tarzdaki insanlar topa tutacaktır muhtemelen ama sorun değil belki anlarım böylelikle bu kafaları da ne bilim. Baya da uzun yazmışım gözünüze kuvvet💋
Takıl.iste yalnız coll daha neyin çabası bu.
Sen boyle mutlusun onlarda öyle.
Iyiki dedikodu sevmiyorsun 😅😂😂 kadınlara denediğin kalmamış .
Bence sen insan sevmiyorsun 😅😂😂

Bu dert etmemiş haliniz mi.
Görüşmezsiniz, buraya konu açacak kadar da önemsemezsiniz, kendi hayatınızı anlatıp ben onlardan daha iyi yaşıyorum havası atmazsınız olur biter.
Ben de kimseyle görüşmem, görüşene de mani olmam, banane.

al benden de o kadar. 1 tane komşumla gidip gelmem. bi arkadşım var konşularıyla sürekli görüşüyolar gitme gelme falan. Allah aşkına alırım kocamı giderim sinemaya yemeğe. en fazla kız kardeşlerimle otururum evde o kadar. Bana da saçma geliyo. Çalışan insanım. Bekarken oturduğumuz yerdeki kimseyi tanımıyordum bile annem şu şu komşu diyodu ben ne biliyim banane diyodum. Şimdi evlendim komşuları falan tanımıyorum yani. Bana 24 saat yetmiyor bile onlara ayıracak vaktim hiç yok.Mesafe en güzeli. Çok yakın 2-3 arkadaş yeterli bana da. Onlarla da dışarda görüşmeyi tercih ediyorum.

ben ev oturmalarindan hoşlanmıyorum dediniz mi hiç ?

Sen benmisin yoksa ben sen miyim kimmiyim valla saka bir yana yüzde bin besyuz ayniyiz esim evde olsun olmasin kendime yetiyorum bende hergun hadi haftada 2 gun bile bana çok geliyo sevmiyom bende zirt pirt bulusmayi Kadin dedikodusu yapmayi kk var bana yeter onun disinda ev isi alisweris cocuklarla zaman derken gun su. Gibi geciyo

Kim engellerse engellesin valla boswer

İnsan sosyal bir varlık ama kimine bir merhaba yeterken sosyalleşmek adına ya da işteyken bu kotasını doldururken ya da arkadaşlarıyla kuzenleriyle evde kedisiyle telefonda annesiyle konuşurken o ihtiyacını tatmin eder, gerek duymaz yeni arkadaslıklara.
Bu bir tercih, kişi böyle mutluysa kimseyi alakadar etmez.
Mesela ben böyle insanlarla ilgilenmemeyi tercih ediyorum ve gelip bdv bölümüne bazı kendini bilmeyen ve aramıza yeni katılan cahiller ev sosyalleşmesini sevmiyorlarmış diye konu açmıyorum.
Siz de dert edinmemelisiniz çünkü zaten umursamıyormuşsunuz.

Benim sonradan arkadaş olduğum birkaç kişi var yani evlendikten sonra.
Kafalarımız uyuyor, siyasetten, çocuk eğitiminden, gündemden vs konuşuyoruz ve eğleniyoruz da, beni biraz fırlama buluyorlar hatta ahaaha salon kadını çizgimden de çıkabiliyorum, samimiyetlerine güveniyorum çünkü.
Bu beni mutlu ediyor ve ben böyle iyiyim.
Siz mutlu değilseniz davetlerine "ben böyle ortamlardan hoşlanmıyorum ve vaktim de yok" deyin bir daha davet almayacaksınızdır zaten.

Valla burada mesela biri başka şehirden mi geldi akraba sülale davet eder önce tek tek yemeğe.
Sonra onun kaldığı eve gelirler tek tek.
Sonra giderken bir kere daha çağırırlar yemeğe.

Ben böyle bir adet görmedim....

Adam kadın herkşsme daha ayağı toprağa. Basar basmaz biri arar bizdensin bu akşam diye. Velevki dedi ki ben yorgunum aman yarabbi nasıl olursa daveti geri çevirir aman yarabbi yas günü ilan edilir.

Bana da afakan basıyır bu adetten mesela.
Anam gelemiyor bana ya...
Ay ben sıkılıyorum gez gez dşyor 🤷‍♀️🤷‍♀️

Sonuna kadar olumak dahi istemedim.Anlaşamıyorsanız görüşmezsiniz biter.Çok tepeden bakmışsınız diğer kadınlara

Ne yazık ki katılıyorum. Diğer kadınlar sosyalleşmeye ihtiyacı olan insanlar belli ki, orda tek başlarına sıkıntıdan patlamak yerine ahbaplık ediyorlar ne güzel işte. İnsan sosyal bir yaratık, arkadaşlığa ihtiyacım var. Kocam olsun başka kimseye gerek yok şeklinde bir zihniyet de bana sağlıklı gelmiyor Konu sahibesi sevmiyorsa sevmiyordur konusmaz gorusmez olur biter.

Çok haklısın Ben de ev kısır muhabbetlerini sevmem
. Gereksizin biri dee aaa pianin kocası izin vermiyor demisti 🤣

Asker polisler biraz işinin ağırlığı sebebiyle psikolojileri düzgün olmaz çoğunun. Dolayısıyla evlilikleri de yolunda olmayabilir. Hatta bizim orda askere polise kiz verilmez denilir gecinmesi zor oldugu icin. Siz şanslı azınlıktasınız. Ama büyük konuşmuşsunuz. Belki onların eşleri yeteri kadar iyi ve ilgili davranmıyor ve onlar da manevi desteği birbirlerinde buluyor nereden biliyorsunuz? Umarım bu büyük konuşmaları yutmak zorunda kalmazsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back