Mıçmıç ev hanımları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aciliiinn ben geldim. Ben de gurbetteyim yurtdisinda. Iki arkadasim vardir gorustugum o da on gunde bir mi desem.. surekli bana cocuk yap.. ne yapmiyorsun yoldas olur arkadas olur yalnizligini alir.. tr den akrabalardan bu elestiri. yanliz oldugumu kim soyluyor diyorum. Bir gunden bir gune yakindigimi gormemislerdir. Bes yil sonra ehh cocuk sahibi olabiliriz artik dedik. Ama cok sukur iki kisilik minimalist sakin rafine bir hayatim var. canimin istemedigi kimseyi gormem. Huyunu begenmedigime eyvallh etmem. Ne komsuluk var burda ne gozetleyen kusen engelleyen.. Allah insana yabanci komsu versin. Cok duskunler kendi alanlarina sizi sokmazlar sizinkine de girmezler. Dediginiz tip turkler de var.. numaralarini bile kaydetmedim. aman aman.. dil ogrenme ehliyet alma.. kek kisir borek ye ic dedikodu yap otur.

Banada yapılıyordu bu kalma muhabbeti kesin aynı kişi

Benim çevrem genç, kahve, alışveriş insanı ama yine de evde olmayı seviyorum. Mesafeli duruyorum hep yoruyor beni insanlar. Kek kısır tayfa olsa hiç istemem.

Eve gelen misafire de eşimle rahat olamıyoruzz
diye sinir olma huyum var Ben hastayken misafir geliyor diye delleniyordum. Gelen de yemek, temizlik yapıyordu. Yine de hoşlanmıyorum. İstediğin gibi yaşa.

Bu mahallede de bir gelin timi(!) var.Bir ritüel haline getirmişler her hafta toplanır fotoğraf atarlar mutlaka toplanırlar ama.Liseden yakın bir arkadaşım da bazen onlara takılır gelin timi beni de davet eder ama işime gelmez gitmem ne yapayım orada ? Hatta bana da gelecek olmuşlar başımdan savdım normalde böyle yapmam ama biliyorum ki elimi versem kolumu kaptıracağım.Lisedeki arkadaş grubum var 3 4 ayda bir onlarla buluşur kahve içeriz o kadar ya da eşimin arkadaşlarıyla eşli olarak kırk yılda bir görüşürüz o kadar.Bana da yabani evden çıkmıyor diyorlar umurumda değil ben her gün o kapı senin bu kapı benim gezemem, orada oturmakla geçireceğim vakti ibadetle geçirip tesbih çeker namaz kılarım da ahiretime faydası olur öbür tarafta kısırlar börekler kurtarmayacak beni Ayrıca yanımda birileri varken özgürlüğüm kısıtlanmış gibi geliyor hoşlanmıyorum.Yalnız kalınca istediğimi yapabiliyorum, hele ki birinin evimde kalmasını hiç istemem güvenemem ben insanlara

Valla asker eşi değilim gurbette de değilim ama yazmak istedim 2.5 senelik evliyim hiç bir komsuya gitmedim onlar da bana gelmedi gelecek ortam yaratmadım:) çalışıyorum ve vaktim yok eşim.gec geleceği zamanlar da yalnız kalmayi kendime vakit ayırmayı çok seviyorum temizliğimi yapıyorum kahvemi alıyorum kitabımı okuyorum.ya da film izliyorum hiç sevmem gün tarzı oturmaları bana göre değil.:)

Onlar sizi konuşuyorlarsa siz de aynısını yapıp burada onları konuşuyorsunuz. Merak etmeyin yakında kimse sizle muhattap olmaz zaten bu tepeden bakan halinizle. Görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin milletin yaşam tarzını yermek niye? Sizinki onlara garip geliyor, onlarınki de size.
Not: asker eşi ve ev hanımı olmayan bir kadın

Komşu ilişkisini kişi isterse kurar istemezse kurmaz .Mesafeyi seviyorsunuz diye bu durum, onları ,mic mic diye eleştirme hakkını size vermediği gibi ,onlara da sizi eleştirme hakkını vermez.( Arkanızdan illa ki yorum yapilmistir diye farz ediyorum :) Herkes belli bir yaşın üzerinde ,nasıl mutlu oluyorlarsa öyle yaşasınlar hayatlarını .Konu açtığınıza göre dert etmis olabileceğinizi düşündüm :)

Mesafe ilişkilerde güzel şey ,ama bir insanın bazen arkadaşa, bazen komşuya ihtiyacı olur.Bu kadar keskin hatlı mesafe bana doğru gelmiyor .İnsanlığın doğasına aykırı diye düşünüyorum .

Ayyy ne guzel beni anlatmissin. Hic sevmem ki ben kaliciyim da. Apartmanda kadinlar wp grubu kurdu o grup yavruladi yok gun grubu yok gencler grubu yok yuruyus grubu. Ben bebelerimle harika vakit geciriyorum. Yok cocuklara bukadar dusulmez, sen mutsuzsun cocugu krese ver vs vs vs. Tum wp gruplarindan tek gunde ciktim. Gordugumde sadece merhaba ki tek apartman bazen gormuyorum bile. 200 lira sac bakim yagina vermis biri, saclarina bakiyorum ben sampuanlayip cikiyorum saclarim daha iyi o 200 liraya en az 10 kitap alirim ben. Evine obje misafirlere sunum tabagi almis manyak misin neden ya neden? Kahveleri ayri sunmaliymis cerezler icin bilmem ne tabagi varmis. Yemij ederim akil kari degil. Bu obje evinin guneybatisinin kosesine cok guzel gidermis. Yillarca orada duracak unutulacak belki helen biri aa ne guzel diyecek diye neden 150 lira vereyim neden??? Ay ben kurtuldum. Konussunlar zerre umrumda degil. Kahvaltiya gidiyorlar acik alan cocuklar oynasin diye cocuklarin eline de tablet veriyirlar sussunla bizi rahatsiz etmesinler diye. Sonra da senin cocuklarinla iliskin ne guzel eee aramizda tablet yok bacim ondan... Kadin evde calismiyor 1,5 yasinda daha anne diyemeyen cocugu krese verdi benden uzak diyor yani tabii uzak olur.
Ay neyse kisacasi ben hicbiri ile gorusmuyorum. Cok rahatim.

Süper anlatım :) tuttum seni kahve içmeye sana gelecem

Benim annem de hic sevmez. Bundan 20 yil kadar once apartmandakiler toplanip gelmisti, "sen gelmiyorsun biz gelelim, dedik' diye
"Tüh keşke haber verseydiniz,cikacaktim ben de şimdi" dedi, eve almadi gelenleri 20 yildir da istikrarla devam ediyor

Bizde böyle git gel yaparız. Onlar çağırmasa arayıp sormam bende kendine yetebilen biriyim. Çağırdıklarında gidiyorum o yüzden bende çağırıyorum. Hatta bazen bu trafik o kadar yoğun oluyor ki kendime vakit ayırmayı özlüyorum.
Yine de beraber gülüp eğlenmek güzel oluyor

Kendinizce haklısınız sevmeyebilirsiniz ama düşünceleriniz o kadar itici o kadar kibirli ki iğrendirdi beni.
Mutlak doğru olanın sizin düşündüğünüz şekilde olanın olduğunu nerden çıkardınız.

Yorumları okuyunca da şaştım kaldım. Herkes ne kadar elit ne kadar kaliteli vakit geçiren insanlarmış!

Allahım ben mi yazdım acaba dedim ama eşim asker değil. Ben de öğretmenim. Ev gezmesinden nefret ediyorum. Kendi memleketlerimize gittiğimiz de teyzene uğradım mı bu akşam kuzenlerin gelecek evde olundan nefret ediyorum. Bi de şimdi hamileyim. Herkes gelmek için doğurmamı bekliyor. Ama doğum tarihini ileri bir tarih söyleyip, doğurup kendime gelip azcık alışınca söyleyeceğim inşallah. Tamamen size hak veriyorum. Okulda da bana yabani diyorlar. Eve kesinlikle çağırmıyorum. Kimseye gitmiyorum. Hem de kaç senedir aynı okuldayım. Sıkılmıyor musun? Hayır. Yürüyüş yapıyorum, hem evde hem bahçede kedilerim var zaten popomun üzerine oturamıyorum ki.

Onlar size yabani diyorlarsa sizde onlara mıç mıç diyorsunuz. Pek bir farkınız kalmıyor bu durumda.
Siz tek başınıza yaşamayı tercih ediyorsunuz diye diğerlerine üsten bakmaya çalışmanız komik durmuş açıkçası.

Kısır gününde dedikodu yapıyorlar diye insanları yaftalayanlar birileriyle biraraya geldiklerinde bilimsel muhabbet ediyorlar demek ki

Bilmiyorum net bir şekilde katılmak istemediğinizi söylediğinizde boğazınıza mı yapışıyorlar
görüşmek için?

Arkadaş, eş dost severim, kafama göre bir komşu bulamadım ama bulsaydim hayır demezdim. Kısırda da severim bol ekşili

Kuzum annem geldi evime yokmu senin komşun diyo:) dedim ne komşusu cekemem ben çat kapı insan. Yalnızlıgı sevenler kulubü

Komşuluk çok önemli aslında benim çocuklarıma bisey oldugunda önce onlardan yardım istiyorum şahsen komşumu tanımasam yardım isteyemem

Kısırlı ortamda da bulundum şahsen hiç te kötü değil

Toplasan senede 10 yada 15 kez bulunurum topli komşu oturmaisnda ayda bir bile değil aslında 10 desem bile çok olur

Ama birebir yan komşu la sadece çay kahve faslı olur

Ne derlerse desinler komşu annemden babamdan önce benim eve yetisendir bende komşum için öyleyim...

Ama sırf foto çekilmek için toplanan kalabalıkla kıyaslanamaz elbette ki bu insanlar...

Baba evlerinize gidip sizi mi goruyorlar?
34 yasindayim, asker kiziyim ayrica asker esiyim,bu ortamin icinde 34 yildir gercekten varim, omrumde boyle biseye asla sahit olmadim, atiyorsaniz da destekli atin,yol ustuyse belki bi ihtimal ugramislardir diye tahmin ediyorum.
Annemlerin onlarca asosyal komsusu oldu kimse yaka paca birbirini tutup kisir yemeye gitmedi, zorlamadi.
Gorusmeyen gorusmez bitti.
Sizin degisik komsularinizi asker esi olarak sacma sapan kucumsemeniz en az konunuzun icerigi kadar sacma..
Siz esinizle sarisirken de kesin camdan kisir sallandiririyorlardir simdi bu utanmazlar dimi ?
20 sene sonra merkez orduevinde sihhiye de fenerbahcede bir Allahin kulunu selamlamadan kos kos esinizle oturursunuz merak etmeyin.. insanlarin olusu koksa birbirinin kapisini aralamadigi bir gunde iyi kotu komsuluk bulmussunuz bari kendi capinizda milleti alay konusu yapmayin.
Doguda birbirine destek olmak onemli diye sizi iclerine almak istemislerdir, girmiyorsaniz da acikca soylersiniz burda dedikodularinizi yapmaniza gerek yok, sonucta cozum aranacak bir konu degil.
Bu arada calisan biriyim, oyle caylara corbalara gidemem ama sizin anlattiginiz gibi insanlarin icini kararttigini dusunmuyorum kaldi ki buyuk sehire geldiginizde kimse gul cemalinize bakmaz rahat olun

Son düzenleme:
Senin gibi yaşıyorum hayatımı. Zaten çok yoğunum işte, ders çalışmadan zaten olmuyor onu yapıyorum, ekstradan bi yanda kedilerim, bi yanda köpeğim. Eşim var ilgilenmem gereken, ee ev tüy yumağı oluyor temizlenecek, yemek yenecek. Kendime zamanım bile kalmıyor. Dün gece bir buçukta mutfak temizliyodum eşim sinir krizi geçirdi otur ya yerinde artık diye.
Ama bu demek değil ki buluşup konuşanlara laf söyleyeyim. Kısır yemeseler sinemaya gitseler böyle küçümsemezdiniz ya da çeşit çeşit kahve deneseler. İsteyen istediğini yapsın. Evde tüm gün oturmaktan sıkılıyor olabilir insanlar? Ben işten çıkınca evde kafayı yeme noktasına gelmiştim. Ha benim komşularım medeniyetten nasiplerini almadıkları için apartman toplantısı dahil görüşmüyorum onlarla ama normal insan olsalardı valla gider oturur, ne ikram ederse yer çayımı içer eve gelirdim. Küçük yerde yaşayan ev hanımları da bu modda olabilir.
Onlar size, siz onlara anlayış göstermelisiniz. Herkesin bir popisi vardır, kimsenin popisine hiç kimse karışamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…