- 8 Mart 2020
- 1.664
- 4.948
bende iyi.enerjik başladım güne inşallah böyle devam eder.İyiyim sen nasılsın?
Evet o da hakkını veriyor gerçektenbende çok severim.hayko çok güzel yorumlamış değilmi
Bence güne başlarken böylebende iyi.enerjik başladım güne inşallah böyle devam eder.
güne başlarkenböyleymişim
gün sonunda geliyormuşum bide şu şekil
Benimkiler eylül 2016 ve ocak 2019 doğumlu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bakımları, birbirleriyle oynamaya başlayınca rekabet azalıyor.Çok güzel anlatmışsın benzer şekilde hissediyorum. Bi de kardeşler arası denge kuramıyorum onun getirdiği bir vicdan azabı oluyor, yetersizlik öfkeye dönüşüyor. Ben de kendimi toparlayacak küçük ama etkili bir şeyler bulmalıyım. Teşekkür ederim
Benimkiler de 2016 Eylül ve 2019 Haziran doğumluBenimkiler eylül 2016 ve ocak 2019 doğumlu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bakımları, birbirleriyle oynamaya başlayınca rekabet azalıyor.
Aile terapistine gitmeyi düşünür müsün? Arkadaşımın çocuklarının arası 15 ay ve ikisine de kendisi bakıyor. Çok yıpranmıştı. Aile terapisine gidiyorlar güzel yol aldılar.
Hiç TV kullanmiyorum TV dizisi sanırım ?gönül dağı izliyormuşum gibi oldu
Bugün Caney Caney Caney işte meydaney havamdayimkopenze
Pandemi dönemi hepimiz evdeyken çok iyiydik. Rutin oluşturmuştuk. Çocuklar da sevmişti rutinleri kolay geçmişti hatta iyi ki kardeşi var oynayacak demiştim.Benimkiler de 2016 Eylül ve 2019 Haziran doğumlu
Bir süreç olduğunu düşünüyorum geçmezse düşünebilirim . Dün daha iyi uyuduğum içim bugün modum daha yüksek mesela
Çocuklarla neler yapıyorsunuz ? Rutininiz var mı ? Bana da örnek olsun yaşlar aynı neredeyse
Çok güzel bir rutininiz varmışPandemi dönemi hepimiz evdeyken çok iyiydik. Rutin oluşturmuştuk. Çocuklar da sevmişti rutinleri kolay geçmişti hatta iyi ki kardeşi var oynayacak demiştim.
Şimdi biraz düzenimiz bozuldu. Sabah baba büyüğü kreşe küçüğü ananeye bırakıyor akşamda alıp getiriyor. Ben gelene kadar çocuklara tv açıyor kendisi yemek hazırlamaya başlıyor. Gün boyu birbirlerini özledikleri için o saatlerde kavga olmuyor :)
Ben gelince biraz boğuşuyoruz. Sonra sofraya geçiyoruz hep beraber yemek yiyoruz (genelde ben ikisini de destekliyorum yemek yemeyi sevmiyorlar aç gezebilirler günlerce)
Yemekten sonra baba ile oynuyorlar genelde hareketli bir oyun (saklambaç, elimsende,yakalama vb.) ben duş alıp sofrayı topluyorum, ertesi gün için çantalarını hazırlıyorum. Sonra hep beraber oyun oynuyoruz (yorgun değilsek zumba, dans vb, yorgunsak boyama, kitap okuma vb). Eve 7 de geldiğim için saat 9 u geçiyor biz bunları yaparken. Diş fırçalama, pijama giyme ve hep beraber yatağa (evet aynı odada hatta aynı yatakta yatıyoruz)
Cumartesi dışarıya çıkıyoruz, yasak varken de anane evinde teras var oraya gidiyorduk. Pazar günü kardeş uyuyunca ödev yapıyoruz. Onun dışında kalan sürede çocuklara ortak oyun kuruyoruz. Ben ütü yaparken baba , baba işi yaparken ben ilgileniyorum.
Ortak oyun kurmayınca hep diğerinin oyununda oluyor gözleri. Birebir vakit geçirmeyi öneriyorlar diye denedik ama başarılı olamadık, hep kardeşi ve babayı soruyorlar. Bizim evin dinamiği de bu dedik ve kabullendik maaile takılıyoruz :)
Benimkiler eylül 2016 ve ocak 2019 doğumlu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bakımları, birbirleriyle oynamaya başlayınca rekabet azalıyor.
Aile terapistine gitmeyi düşünür müsün? Arkadaşımın çocuklarının arası 15 ay ve ikisine de kendisi bakıyor. Çok yıpranmıştı. Aile terapisine gidiyorlar güzel yol aldılar.
Benim de var 2016 Ekim. 2014 Şubat.Benimkiler de 2016 Eylül ve 2019 Haziran doğumlu
Bir süreç olduğunu düşünüyorum geçmezse düşünebilirim . Dün daha iyi uyuduğum içim bugün modum daha yüksek mesela
Çocuklarla neler yapıyorsunuz ? Rutininiz var mı ? Bana da örnek olsun yaşlar aynı neredeyse
Biz büyük ve küçükle ortak olarak saklambaç, boğuşmacaBenim de var 2016 Ekim. 2014 Şubat.
Etkinliklerinizi merak ediyorum kızlar.
Bizde bol güreş ve koşmaca var.Biz büyük ve küçükle ortak olarak saklambaç, boğuşmaca, top oynuyoruz. Onlar beraber lego, hamur oyunları, boyama, puzzle yapıyorlar.
Onun dışında büyükle başbaşa yaptıklarımız:
Pazartesi: bak-diz-boz
Salı:haydi anlat kartları
Çarşamba:öykü oluşturma kartları
Perşembe: halı dokuma
Cuma:etkinlik kitabı
Cumartesi: kendi hazırladığım bir etkinlik ya da hareketli oyun
Pazar: puzzle
Bunları genellikle kardeşi uyurken yapıyoruz. Uyumuyorsa kartlardan vs. Ona da veriyoruz takılıyor kendince
Kendi hazırladığım etkinlikleri insta hesabımda paylaşıyordum ama artık sıkıldım. Oyun oynamayı tercih ediyorum.
Uyumadan kitap okuyoruz ama küçük pek dinlemiyor genellikle büyükle okuyoruz. Biz de böyle sizde neler var
İnstagram hesabını ve kartların yayınevlerini paylaşır mısın? Bak diz boz uBiz büyük ve küçükle ortak olarak saklambaç, boğuşmaca, top oynuyoruz. Onlar beraber lego, hamur oyunları, boyama, puzzle yapıyorlar.
Onun dışında büyükle başbaşa yaptıklarımız:
Pazartesi: bak-diz-boz
Salı:haydi anlat kartları
Çarşamba:öykü oluşturma kartları
Perşembe: halı dokuma
Cuma:etkinlik kitabı
Cumartesi: kendi hazırladığım bir etkinlik ya da hareketli oyun
Pazar: puzzle
Bunları genellikle kardeşi uyurken yapıyoruz. Uyumuyorsa kartlardan vs. Ona da veriyoruz takılıyor kendince
Kendi hazırladığım etkinlikleri insta hesabımda paylaşıyordum ama artık sıkıldım. Oyun oynamayı tercih ediyorum.
Uyumadan kitap okuyoruz ama küçük pek dinlemiyor genellikle büyükle okuyoruz. Biz de böyle sizde neler var
Ben bu adamın dün karı gördüm kaydım şarkısıyla karşılaştım çok sinirlendim.
Ben bilmiyorum o şarkıyı.Ben bu adamın dün karı gördüm kaydım şarkısıyla karşılaştım çok sinirlendim.
O nasıl sarkiymis hiç dikkat etmemisim.
Eskiden karda kayiyormus kaykay yapıyormuş gibi bir anlam çıkarıyordum saf gibi
Hakikaten Cook sasirdimBen bilmiyorum o şarkıyı.
Karı gördüm kaydım masum olmayan bir cümle olmaya müsait.
Gerçekten o niyetle mi yazmış
Ben mi kötü niyetli dinledim acaba ki .Ben bilmiyorum o şarkıyı.
Karı gördüm kaydım masum olmayan bir cümle olmaya müsait.
Gerçekten o niyetle mi yazmış