Kıskançlıkla itham edenler sanırım bu tip durumları kıskanıyorlar ki kendilerinden pay biçmişler.
Mesela benim için hayatta kıskanacağım bir durum değil. Bir arkadaşım veya yakınım devamlı böyle paylaşımlar yapsa ne iş derdim, merak ederdim. Konu sahibi, arkadaşının çalıştığı ilden farklı illerden devamlı paylaşım yaptığını belirtmiş. Belirsizlikler başkalarına kıyasla bende daha fazla merak uyandırıyor. Huyum böyle. Belki konu sahibi de sadece bu sebeple merak etmiştir. Niye hemen çekemedi damgası yemiş ki?
Altı üstü diyecektiniz ki bir tanıdığı sıkça şehir dışına çıkıyorsa arkadaşınız da yanında gidiyordur; o markadan giyinmesi için zengin olmasına gerek yok, indirimli/defolu/sezon sonu ürünleri gayet uygun o markanın; sevgilisi vardır ve o ısmarlıyordur/hediye ediyordur; satın almadığı halde satın almış gibi gösteriyordur...
Belki de konu sahibi itiraf edemiyordur da ondan çok kazandığı halde neden o kadar lüks içinde yaşayamıyorumu sorguluyordur.
İlköğretim çağındakiler gibi hihaho kıskanıyorsun, çekemiyorsun, böyle iğrenç fikirlerin var, kudur tarzı cevap vermeler nedir? Cennet mahallesine dönmüş verilen cevaplarla burası.