Mezhep!!

sudemm34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
143
2
mrb arkadaşlar.ben formunuza yeni üye oldum..konu başlığınında dediği gibi bir derdim var!..nerden nasıl başlanır bilmiyorum ama size en baştan anlatayım umarım okuyup sıkılmaz yarısında bırakıp beni yalnız bırakmazsınız.şu an akla mı ihtiyacım var teselliye mi bende bilmiyorum..ailemin yanından ilk kez ayrılıodum ilk kez bilmediğim bi memlekete bilmediğim insanların bilmediğim hayatların yanına gittim yani üniversiteyi kazandım.okula gittiğimde bi erkek arkadaşım vardı ama araya mesafe girince falan filan ayrıldık ben ondan başkasını sevemicemi düşündüm kapadım kendimi.devlet yurdunda kalıodum 6 kişi kümes gibi biyer ama içi öle sevgi doluyduki insan bazen herşeyi unutuodu..aradan zaman geçti başka biri çıktı karşıma(adı deniz) bilirsiniz işte kız milleti çabuk unutmaz herşeyi..hazır değilim ben hiç bişeye dedim ve onun umutlarını kırdım benle olan.ama hiç vazgeçmedi yaz tatillerinde msj atardı arardı sorardı..sonra ben buna benle bilmesi gereken bişeyi dedim ''ben aleviyim''.(haliyle o da sünni)..bana benden bunun için mi kaçtın dedi hayır dedm hayatımda şu an kimseyi istemiyorum hele böle farklı gruplardan daha da zor olur dedim.neyse kapandı konu.denizle konuşurken onun liseden arkadaşıyla öss ye hazırlanırken aynı yerde çalışmışız.çocuk denizden numaramı istemiş.meğer o çocukta severmiş beni.o da vermiş benm ona ne cvp vereceğimi merak edip ben onada hayır dedim.ayrıca ben 2 yıl denizin lisesinn karşısında bi cafede garsonluk yaptım o da gelirmiş oraya lisedeyken düşünsenize yıllar önce başlamış bizim kader ağlarımız..neyse gel zaman git zaman diğer bi dönem başladı tekrar okula dönme vaktiydi.sabah erkenden otogarda indim arkadaşım alacaktı beni ama aksilik çıktı gelemedi bi sürü valizle kaldım cepte parada yok taksiyede binemiyorum.bende denizi aradım ve onların evinde hiç bi şekilde telefon çekmez.o gün sadece onun telefonu çekiomuş.sabah 6da aradım noldu dedi.benm kontr yok ben otogardayım eşyam var senden başkada arıcak kimsem yok demeye kalmadan tlfn kapandı.tekrar aradı burda hat çekmio dışarı çıktım ee noldu dedi yardım edebilirmisin dedm hemen geldi aldı.yurda gittik.ama gel gör ki aksilik yurtta kapalıymış tadilata girmiş bi gün sonra açılcakmış.bi gün kalcak yer için baya uzaktan bi akrabayı aradı bizimkiler geldi aldılar beni.denize orda saol dedim gittim.ve sonra gittiğim evden bi cami gözüküodu YÜCE RABBİME en içten dileklerimle bana en hayırlısı neyse onu yaz mutlu olmak istiyorum bana bi yol göster dedim. gözlerim doldu aradan 10dk geçti deniz aradı naptın die.geldm dedm tamam dedi kapadı.neyse gün geçtikçe ben bunu sevmeye başladım ve oda arkadaşım şu çocuğa kalbinin anahtarını verecek bi msj atalım dedi attı.sabah benle buluşmak istediğini söledi.o gün gittim ve nası olduğunu anlamadan bi ilişkinin ortasında buldum kendimi.ama yıllar geçti ben ona iyce bağlandım.kocaman 4 yılımız aynı şehirde geçti.yol paramız bile olmadığı zamanlar oldu kaçak tren yolculuğu yaptık:)..burstan önce para biterdi simite talim yaşadık.ama o kadar mutluyduk ki..bi gün inanılmaz derecede birden kar bastırdı çok alakasız bi yolda gidioruz nası geldiğimizi bile bilmioruz kafamı kaldırdım evet ordaydım Allahtan onu dilediğim caminin önündeydim.kubbesine baktım huzur dolu gülümsedim.soğuk havanın ortasında sıcacıktı yüreğimiz..böyle derken 3.sınıfa geldik.iş artık ciddiye biniyordu.bu ailesine herşeyi anlatmış.ailesi kesinlikle istemedi beni.elimden su bile içmiceklerini sölemişler..bu bana soğuk davranmaya başlamıştı.ben cesaretimi topladım ayrılalım o zaman böle olcaksa dedim ama öle bi ağladıki bi erkeğin nasıl acı çektiğini yüreğimde hissettim hayır onuda istemiyorum dedi.benm için tek bişe yapmanı istiyorum dua ve namaz öğren sadece öğren anneme öğrendi dicem onu yapıp yapmamak sende ben sana asla baskı etmicem ben seni böle sevdim ama onlarıda susturmanın yolu bu dedi tamam dedim onada..neyse zaman bitti ve mezuniyetimiz geldi.ailesi geldi.babası ondan benide çağrmamı istemiş.geldim yanlarına.sonra mezuniyet bitince biyere gidip bişeler içelim konuşalım dediler tmm dedm.sonra bi mescit gördüler namaz kılalım şurda dediler ama arabayı sokacak yer yoktu ilerde bi yerde buluruz dedik sürdük arabayı o da ne yine aynı yerdeydim onu YÜCE RABBİMDEN dilediğim yerde bu kezde ailesiyle gelmiştim oraya.annesiyle birlikte girdik namaz kılacak yere namazı daha öğrenmemiştim arkasında durdum ve kollarımı acıp bi fatiha okudum ve sana geldim Rabbim ya da sen bizi sana getirdin dedim.nolur onu bana yaz beni ona dedm.neyse bitti namaz indik aşağı cafe vardı oturduk konuştuk.herşeye tamam dedm..daha sonra denizin memleketine geldim bi iş için.annesi beni yemeğe çağırdı gittim ordanda bizi akrabalarına yolladı gezdik herkesi..daha sonra eve geldim.iyi kız falan demişler ama gene aynı mezhep açılmış.olmaz ailesiyle nası yapcaz nası etcez die bi sürü nasihat etmişler buna.annesi denizle ettiğimiz kavgaları dinlemiş telefonda.o kız kıskanç sorunlu falan demiş.senin gözünü boyamış yarın bi gün evlenince çıkar ortaya demiş.yengeleride aynı demiş...deniz beni savunmuş orda onla yıllardır ben birlikteyim artık açılmasını istemiyorum bu konunun demiş.o sana saygısızlık sende ona saygısızlık yaparsan zaten karşınızda ben olurum demiş..deniz gelecek ay askere gitcek.hele bi git gel de askere demişler...napcamı kime dert yancamı bilmiyorum..artık onu bırakamıyorumda..aşk değil bu alışkanlık mı bağlılık mı bilmiyorum elimden böle gitmesini istemiyorum.ben mücadele ediyorum ama karşımda daha çok insan var.ben tek kiişi savaşıyorum onlar onu kuşatmış durumda...şimdi yüzünü bile görmediğim sizlere hayatımın bi kesitini yansıttım..bana bişeler diyin napcamı nası dayancamı bilmiyorum:KK43:.........şimdiden hepinize sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ediorum..

Bildiğim kadarıyla din konuları açılması yasak.
Konunun tamamını okumadım ancak şunu söyleyebilirim.
Alevilerde genelde farklı mezhepten kız alma yok diye biliyorum
Bir de seninki gibi bir durum,
alevi bir kız arkadaşım, sünni olan çocukla senelerdir evlenemiyor
ailesi zorla seni kapatırlar şu olur bu olur diye düşünüyor
benim nişanlımla da mezheplerimiz farklı ama alevilik işin içine girince daha farklı tepkiler oluşuyor
her zaman ön yargıya karşıyımdır
herkes (aileler) birbirini bi tanır, sohbet edip zaman geçirir (din siyaset futbol gibi konular açılmadan)
sonra karar vermeye başlar..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Hangi mezheptensin merak ettim...gonuller bir olunca gerisi elbet gelir...birde benim bildigim evlenildikten sonra kadin erkegin nikahina girer ayni mezhepten olurlar....yani erkek musluman kadin hristiyansa kadin kabul ederse erkegin nikahin altina girip oda musluman oluyor...bildigim kadariyla yahudilerde erkek kadinin nikahinin altina girip onun dininden oluyormus diye duydum....bence kafana takma bunlari yeterki insan adam gibi adam olsun....

Bildiğim kadarıyla din konuları açılması yasak.
Konunun tamamını okumadım ancak şunu söyleyebilirim.
Alevilerde genelde farklı mezhepten kız alma yok diye biliyorum
Bir de seninki gibi bir durum,
alevi bir kız arkadaşım, sünni olan çocukla senelerdir evlenemiyor
ailesi zorla seni kapatırlar şu olur bu olur diye düşünüyor
benim nişanlımla da mezheplerimiz farklı ama alevilik işin içine girince daha farklı tepkiler oluşuyor
her zaman ön yargıya karşıyımdır
herkes (aileler) birbirini bi tanır, sohbet edip zaman geçirir (din siyaset futbol gibi konular açılmadan)
sonra karar vermeye başlar..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Bir kac tanidigim var sunni ama aleviyle evli....genelde sunniler kizlarinialevilere vermiyorlar bazi seylerden dolayi....genelde aleviden kiz aliniyor ama verilmiyor bazi yerlerde....benim esimin kokeni alevi ama taaaa dede tarafindan donulmus....esime ilk nisanliyken sen alevimisin diye sordugumda sigortasi atmisti..

Ama alevileri cok sever esim...onemli olan insanlik....

Bir kac tanidigim var sunni ama aleviyle evli....genelde sunniler kizlarinialevilere vermiyorlar bazi seylerden dolayi....genelde aleviden kiz aliniyor ama verilmiyor bazi yerlerde....benim esimin kokeni alevi ama taaaa dede tarafindan donulmus....esime ilk nisanliyken sen alevimisin diye sordugumda sigortasi atmisti..

Ama alevileri cok sever esim...onemli olan insanlik....

Evet ya haklısınız ben aklımdan geçenle yazdığımı tutturamamışım.
Aleviye kız verilmez mantığı vardı. Ters olmuş.

biz sünni kızda aldık alevi kızda verdik..lakin onun ailesi o kadar sert ki o konuda..3yıldır hala vazgeçmediler direndikçe..şimdi askerede gidecek ya orda iyce kafası karışırsa.napcamı bilemiyorum:KK43:(

İyi insan yada kötü insan.. Keşke başka ayrım olmasa insanlar arasında.

İyi insanlarda denk getirsin rabbim senide..

Bir çocuk vardı arkadaşım hep beni sevdiğinden şüphelenirdim ama söylemezdi bir şey bende demezdim. Yıllar sonra itiraf etti ben sana çok aşığım ama benim ailem seni kabul etmez diye onlarda aleviydi. Ben her ne kadar saçma bulsam da insanlarda bu takıntı var. Halbuki hakikaten önemli olan insanlık. Siz birbirinizi sevdikten sonra onlar böyle birşey yüzünden nasıl oluyoda böyle karşı çıkıyorlar. Sen sevgiline karşı anlayışlı olmaya devam et bence askerlikte de kafası karışmaz hiç üzülme askere gidenler hep daha çok bağlanır sevdiğine.

Allah Allah çok şaşırdım ya bu ne bu devirde kaldımı hala böyle şeyler.Bundan yaklaşık 50 sene önce babamla annem evlenmişde sorun olmamış babam aleviymiş annem sünni biz hiç böyle şeylerin tartışmasını konusunu bile duymadan büyüdük bizlerin ablamların eşleri sünni hiçbirimizde böyle birşeyin konusu bile geçmedi erkek kardeşimin eşide yabancı gelinimiz türk bile değil.Bu ne ya insanlar niye birbirlerine saygı duymaz ne farkı vardır alevinin sünninin birbirinden.Sana gelince canım zaten erkek arkadaşın seni seviyorsa bunun için senden vaz geçmez o insanlarda seni olduğun gibi kabul etmek zorundalar sevdikcede kabul edeceklerdir zaten tanıdıkca birbirinizi aileyle böyle sorunların olmayacağını düşünüyorum ay ne bileyim ben böyle şeyler görmediğim yaşamadığım için bana çok garip geldi

Bir çocuk vardı arkadaşım hep beni sevdiğinden şüphelenirdim ama söylemezdi bir şey bende demezdim. Yıllar sonra itiraf etti ben sana çok aşığım ama benim ailem seni kabul etmez diye onlarda aleviydi. Ben her ne kadar saçma bulsam da insanlarda bu takıntı var. Halbuki hakikaten önemli olan insanlık. Siz birbirinizi sevdikten sonra onlar böyle birşey yüzünden nasıl oluyoda böyle karşı çıkıyorlar. Sen sevgiline karşı anlayışlı olmaya devam et bence askerlikte de kafası karışmaz hiç üzülme askere gidenler hep daha çok bağlanır sevdiğine.

İNŞ canm..yazıyı yazalı ka dakka oldu bi sürü dostum oldu yüzünü görmediğim sesini duymadığım.meğer insanlar arasında ne ince bi yol varda biz keşfedemioz:KK43:

Allah Allah çok şaşırdım ya bu ne bu devirde kaldımı hala böyle şeyler.Bundan yaklaşık 50 sene önce babamla annem evlenmişde sorun olmamış babam aleviymiş annem sünni biz hiç böyle şeylerin tartışmasını konusunu bile duymadan büyüdük bizlerin ablamların eşleri sünni hiçbirimizde böyle birşeyin konusu bile geçmedi erkek kardeşimin eşide yabancı gelinimiz türk bile değil.Bu ne ya insanlar niye birbirlerine saygı duymaz ne farkı vardır alevinin sünninin birbirinden.Sana gelince canım zaten erkek arkadaşın seni seviyorsa bunun için senden vaz geçmez o insanlarda seni olduğun gibi kabul etmek zorundalar sevdikcede kabul edeceklerdir zaten tanıdıkca birbirinizi aileyle böyle sorunların olmayacağını düşünüyorum ay ne bileyim ben böyle şeyler görmediğim yaşamadığım için bana çok garip geldi

bizim ailedede yok.bende onun ailesinden duyunca helede babasının onun elinden bi tas su içmem evine gelmem demesi beynimden vurdu beni...erkek arkadaşımada üzülüorum evlnince ailesi eve uğramazsa ne büyük bi yıkım onada:KK43:

yazın cok uzun geldi okuyamadım ama tahmin ediliyor baslıktan zaten
benim durumumda seninkine benzer.:KK31:
ve cok fazla takıyorum kafaya.

ama sevgilimin abisi hep der sevenlere Allah yardım eder korkma diye.:KK16:
gercekten Allah nasibine yazmıssa kim karsı gelirse gelsin engel olunamaz

o yüzden akısına bırak

konu çok zor da çok basitte ama saçma

bugün artık bırakın alevi sünni hırıstiyan ,yahudi,musevi vs. değişik dinlerde evlilikler var....

tabi iki insanın ailesinin bakış açısı bu...

bence vazgeçme derim.......ama çok kızdım çocuğun annesinin seni alıp bi yerde namaz kıldırmasına

nice insan var yaa namaz kılıyormu??hem aleviler dua bilmiyormu???ne saçma yaa

bence mesele alevilik sünnilik değil İNSANLIK iki taraf birbirini sevmiş kabul etmiş ne oluyor...

alevi arkdaşlarım var çokta iyi insanlar kimsenin dini ,duası,ibadeti beni ilgilendirmez....benimkide onları ....rabbim bilir en iyisinii:....

yolun açık olsun arkadaşım bu kafada bir aileye gelin gideceksen çok sabırlı olman gerek ...yoksa evliliğinizde sorun yaşarsın...
erkekler ailesi ile karısı arasındaki dengeyi zor idare eder.....çok nadirdir tam eden...

konu çok zor da çok basitte ama saçma

bugün artık bırakın alevi sünni hırıstiyan ,yahudi,musevi vs. değişik dinlerde evlilikler var....

tabi iki insanın ailesinin bakış açısı bu...

bence vazgeçme derim.......ama çok kızdım çocuğun annesinin seni alıp bi yerde namaz kıldırmasına

nice insan var yaa namaz kılıyormu??hem aleviler dua bilmiyormu???ne saçma yaa

bence mesele alevilik sünnilik değil İNSANLIK iki taraf birbirini sevmiş kabul etmiş ne oluyor...

alevi arkdaşlarım var çokta iyi insanlar kimsenin dini ,duası,ibadeti beni ilgilendirmez....benimkide onları ....rabbim bilir en iyisinii:....

yolun açık olsun arkadaşım bu kafada bir aileye gelin gideceksen çok sabırlı olman gerek ...yoksa evliliğinizde sorun yaşarsın...
erkekler ailesi ile karısı arasındaki dengeyi zor idare eder.....çok nadirdir tam eden...

canm annesi namaz kıldırmadı bana hatta eğer istemiosan girme dedi kendini rahat hisset dedi ben çıktım onla..o namaz kıldı ben arkasında bekledim oturup..
benmde bi sürü sünni arkadaşım var hatta en iyi arkadaşım sünni..onla o kadar şeyleri paylaştıkki.

canm annesi namaz kıldırmadı bana hatta eğer istemiosan girme dedi kendini rahat hisset dedi ben çıktım onla..o namaz kıldı ben arkasında bekledim oturup..
benmde bi sürü sünni arkadaşım var hatta en iyi arkadaşım sünni..onla o kadar şeyleri paylaştıkki.

pardon cnm yanlış anlamışım ben o kısmı

Sunnilik ve Alevilik.. kız alma verme durumları vs vs Alevilerin kolları arasındada değişkenlik gösteriyor.. Ama gönül istiyorki artık olmasın böyle şeyler... Benim baba tarafım Rizeli anne tarafım Antakyalı bilirsinizki aleviler bi hayli fazladır orada ama annem sunni tabi.. konu çok derin bu konuyu fazla yaşatmazlar:) Din konuları açmak yasak ayrıca bide en kritik noktası mezhep savaşı.. Allah yardımcın olsun sevenler kavuşşsun arkadaşşş yaaa bize ne mezhebinden dimi ama:44:

Hangi mezheptensin merak ettim...gonuller bir olunca gerisi elbet gelir...birde benim bildigim evlenildikten sonra kadin erkegin nikahina girer ayni mezhepten olurlar....yani erkek musluman kadin hristiyansa kadin kabul ederse erkegin nikahin altina girip oda musluman oluyor...bildigim kadariyla yahudilerde erkek kadinin nikahinin altina girip onun dininden oluyormus diye duydum....bence kafana takma bunlari yeterki insan adam gibi adam olsun....

Din ayrı bir konu mezhepler ayrı bir konu... Sunni ve alevi mezhepleri bu sizin saydığınız şekilde bir durumda olamıyorlar malesef çok çetrefilli bir konudur bu dibi gelmez.

X