Mezhep!!

yıl 2012. ve hala bunları konuşuyoruz. insanlara insan olarak bakamıyoruz. ççok acı çok.::KK50:

ben sünniyim eşim alevi ama evliliğimize hiç kimse engel olmadı aile olarak, çünkü biz inanışlarımıza saygı gösterdik.benim eşim oruç bilmezdi 13 yıldır sarkmadan orucunu tutar bayram namazı bilmezdi her sene erkenden kalkar gider cuma ları bile sektirmez içinde varsa yapar ama ben hiçbirzaman yapmasa bile başına kalkmadım kendi içinden geldi ben mezhep olayını hiç anlamıyorum bizim evliliğimizde ayrı bir mezhep olmuş zaten

Son düzenleme:
oncelikle alevilik mezhep degildir cunku 4 cesit mezhep vardir ve hepside haktir benim esim yabanci ve safi evlenirkende problem cikmadi cunku yol ayni yol alevilik daha farklidir bununla birlikte eskiden insanlar alevi sunni normal evleniyorlardi cunku simdiki gibi bizi altan altan korukleyen yok sunniler kotu yaklasma aleviler kotu kac kacabildigin kadar diyen yoktu saygi vardi simdi sagolsun dis guclerin etkisiyle birbirimizi olurdurur hale geldik yazik nedeyebilirim dar kafali insanlara allah hidayet versin sizede Rabbim kolaylik versin tabulari yikmak zordur

Konu çok uzun paragraf namıma birşey yok , okumadım

onlar bana sadece bizim namazımızı duamızı öğren ama içten öğren dediler..tamam dedm ama bu kezde aileler anlaşamayabilirmiş onu diolar.onu çıkarıolar.

Ama başlık ve şu yorum yetti

Arkadaşım başkalarını ikna etmek adına inanmadığın birşeyi yapma / kabul etme..

İstediğin zaman araştırıp kendini tatmin edici görürsen , o zaman kendi hür iradenle yap lütfen..

Bunlar inançla ilgili şeyler, inanmadıktan sonra kıldığın namaz sadece spor sayılır..

Bak bunu onlar için yapsan bile aileni bahane ediyorlar bu kez değil mi ?

Ben sünniyim, ayrımın her türlüsüne karşıyım ancak evlilikte bu tarz şeyler önemli gerçekten.. Alevi birçok arkadaşım var , severim çok ta iyi anlaşırız.. Ancak bir alevi ile evlenmeyi hiç düşünmezdim sanırım..

Kimseden benim yüzümden değişmesini istemem, bende kimse için değişmem çünkü.. O halde herkes kendi doğruları ile mutlu olsun , mümkünse kendi tarzına uygun kimselerle evlilik gerçekleştirsin isterim..

Konu çok uzun paragraf namıma birşey yok , okumadım

Ama başlık ve şu yorum yetti

Arkadaşım başkalarını ikna etmek adına inanmadığın birşeyi yapma / kabul etme..

İstediğin zaman araştırıp kendini tatmin edici görürsen , o zaman kendi hür iradenle yap lütfen..

Bunlar inançla ilgili şeyler, inanmadıktan sonra kıldığın namaz sadece spor sayılır..

Bak bunu onlar için yapsan bile aileni bahane ediyorlar bu kez değil mi ?

Ben sünniyim, ayrımın her türlüsüne karşıyım ancak evlilikte bu tarz şeyler önemli gerçekten.. Alevi birçok arkadaşım var , severim çok ta iyi anlaşırız.. Ancak bir alevi ile evlenmeyi hiç düşünmezdim sanırım..

Kimseden benim yüzümden değişmesini istemem, bende kimse için değişmem çünkü.. O halde herkes kendi doğruları ile mutlu olsun , mümkünse kendi tarzına uygun kimselerle evlilik gerçekleştirsin isterim..

ailelerin anlaşması çok çok önemli bu ve her konuda o yüzden..ancak çok çok geniş düşünce de insanlar olacak ki sorun yaşanmasın..
iki gönül bir olur samanlık seyran olur olmuyor maalesef..hala o sunni-alevi ben onu damat-gelin olarak kabul etmem diyen
nice aile varken bu işler çok çok zor..:26: Allah yardım etsin..

Sünnilik ve Alevilik,ikisi de Müslüman dininin mezhepleri değil mi? bazen öyle bir anlatılıyor ki sanırsınız başka bir din..ben şaşırıp kalıyorum..

halamın eşi alevi..bütün dini ibadetlerini bizden çok daha iyi yerine getirir..şu kutuplaşmayı bırakalım artık ya.sorun mezhepler de değil biz insanlarda.

Alevilik bence çoğu zaman yanlış nitelendirilen ve yanlış gösterilen bir mezhep.

insan olsun,adam gibi adam olsun o yeter bence.

X