Mezhep!!

yazının baştan sona okudum...

benim bi arkadaşım vardı kendisi alevdiydi sevdiği sünniydi.kızın ailesi kızı vermeyince onlarda kaçtı şimdi 2 çocukları var ve çok mutlulular...

başka bi tanıdığım arkadaşım kendisi sünni evlendiği çocuk aleviydi..boşandılar...

bence mezhep hiç önemli değil..önemli olan hoşgörü ve saygı..

size gelince herşey sevdiğinde bitiyor. boşandığını söylediğim kız arkadaşım şimdi başka biriyle evlendi ve çocuk daha önce hiç evlenmemiş çocuğun ailesi kızı hiç istemedi çocuk çok diretti ve evlendler çokta mutllular...evlenmiş ayrılmış bi bayanı kabul ettirmek mezhep olayından çok daha zor bence...Ama ne demişler inatta bi murattır...

Erkek arkadaşın çokta kırıcı olmadan diretsin,sende bu aşamada ailesine karşı sakın olumsuz olma..Askerde de kafası karışmaz seni çok daha fazla özleyeceğinden ilişkiniz daha da yolna girer...nacizane fikrim...:umarım mutlu olursun...

Benimde birçok tanıdığım var mezhep çatışmasına rağmen evlenen... Ya iş ailelerde bitiyor artık bizim neslimizde böyle şeyleri sorun etmiyoruz ama eski adetlerdir vs vs bunu kabullendiremiyoruz büyüklerimize... hani burada yazmakla birşey elde edemeyiz lakin sana bir nebzede moral olsak kafidir diye düşünüyorum..

... inançları özelliklede evlilik gibi kutsal bir müesseseye karıştırmak bana biraz garip geliyor bunu neden söyledim bu mezhep çatışması öyle bir hal almış durumdaki Ateiste veririm seni ama aleviye vermem veyahut sunniye! Hepimizin Peygamberi Hz. Muhammed(s.a.v) hepimizin gönlünün halifesi Hz. Ali(r.a.) neyi paylaşamıyoruz anlamak zor gerçekten.. saygılar

çok yıpranırsın ne demek elinden su bile içmezlermiş ? ne kadar arkanda da dursa sevgilin yıpranacaksın illa ki. hatta şimdiden kendini mağdur görmeye yanlış anlama ama onlara karşı ezik hissetmeye başlamışsın psikolojini alt üst etmeden daha kötüye gitmeden işler bence yollarını ayırmalısın yazık etme kendine

çok yıpranırsın ne demek elinden su bile içmezlermiş ? ne kadar arkanda da dursa sevgilin yıpranacaksın illa ki. hatta şimdiden kendini mağdur görmeye yanlış anlama ama onlara karşı ezik hissetmeye başlamışsın psikolojini alt üst etmeden daha kötüye gitmeden işler bence yollarını ayırmalısın yazık etme kendine

biliyorum çokta yıprandım ama onla bi hevesle beraber olmadım ona zaman bağladı beni.çok önceleri dedim ayrılalım die ama yapamadık..ikimizinde korkusu başka hayatlara girip onların hayatını rezil etmek..4yılı geçti birlikteyiz.ailemizden ayrı yaşadık biz başka bir şehirde.kendimize ait bi hayatımız oldu.hatta o eve çıktı arkadaşıyla onlara gittim kaldım ama bi kere bile dokunmadık birbirimize.şimdi biz şehvetlerimizi arzularımızı aynı yatakta kaç kez sabahlayıp yenmişken böle bişe için çıkıp gitmek istemiyoruz:KK43:(

bizim ailedede yok.bende onun ailesinden duyunca helede babasının onun elinden bi tas su içmem evine gelmem demesi beynimden vurdu beni...erkek arkadaşımada üzülüorum evlnince ailesi eve uğramazsa ne büyük bi yıkım onada:KK43:

erkeklere bakma sen bekarken aileleriyle kanlı bıçaklı olanlar bile evlendikten sonra ailelerine pek bi düşkün hale gelebiliyolar bugün seni savunur ama evlendiğinde onlar benim ailem onların dediği olur derse şaşırma bence yol yakınken dönmelisin. belki bana kızıyosundur bunları yazdığım iöçin ama görünen köy klavuz istemez canım bile bile lades deme ileride çok pişman olursun daha çok gençsin anladığım kadarıyla yazık edersin kendine

onlar bana sadece bizim namazımızı duamızı öğren ama içten öğren dediler..tamam dedm ama bu kezde aileler anlaşamayabilirmiş onu diolar.onu çıkarıolar.

onlar bana sadece bizim namazımızı duamızı öğren ama içten öğren dediler..tamam dedm ama bu kezde aileler anlaşamayabilirmiş onu diolar.onu çıkarıolar.

Tamam işte sana Sunni ol demişler kabul etmişsin.. bak aileler işte birşey dicem ama kırılma gücenme bu duvarlar hep alevi tarafında oluyor bunu öngörerek konuşmuşlardır.. sakın kırılmaz kızma ben öyle sağdan soldan kulaktan dolma konuşmuyorum biliyorsun bunu neden dediğimi

içteni dıştanı mı olurmuş namazın duanın öğrenmek istesen kendin öğrenirdin zaten onların ne üzerine vazife de sana din faşizmi uyguluyorlar ? ha kendi isteğinle mezhebini değiştirmek istersin amenna ama böyle psikolojik baskıyla tehditle kaybetme korkusuyla hareket edersen kendin kaybedersin onlara bişey olmaz. ben sünniyim bizim ailede böyle ayrımlar olmamasına rağmen sülaledeki bir alevi eniştenin ıncığına cıncığına kadar merak ederdi bizimkiler yine de ima yollu göndermeler olurdu. ki senin sevgilinin ailesi bu konuda nasıl bi kafa yapısına sahip malum bu yüzden çok çok iyi düşün. senin ailenin haberi var mı ne diyolar bu duruma ?

Tamam işte sana Sunni ol demişler kabul etmişsin.. bak aileler işte birşey dicem ama kırılma gücenme bu duvarlar hep alevi tarafında oluyor bunu öngörerek konuşmuşlardır.. sakın kırılmaz kızma ben öyle sağdan soldan kulaktan dolma konuşmuyorum biliyorsun bunu neden dediğimi

deniz bana sen sadece öğren gerisini boşver sen benm yanımda benm evimde olcaksın dedi.hatta soranlara aleviyim de bu beni ilgilendirmio dedi.herşeyinizi öğrendim ama aleviyim de geç git dedi...hiç bi şekilde duvar koymadık bizim sadece ibadetimiz farklı inandığımız herşey aynı.

içteni dıştanı mı olurmuş namazın duanın öğrenmek istesen kendin öğrenirdin zaten onların ne üzerine vazife de sana din faşizmi uyguluyorlar ? ha kendi isteğinle mezhebini değiştirmek istersin amenna ama böyle psikolojik baskıyla tehditle kaybetme korkusuyla hareket edersen kendin kaybedersin onlara bişey olmaz. ben sünniyim bizim ailede böyle ayrımlar olmamasına rağmen sülaledeki bir alevi eniştenin ıncığına cıncığına kadar merak ederdi bizimkiler yine de ima yollu göndermeler olurdu. ki senin sevgilinin ailesi bu konuda nasıl bi kafa yapısına sahip malum bu yüzden çok çok iyi düşün. senin ailenin haberi var mı ne diyolar bu duruma ?

benm ablam bilio o da öle şeylere güler geçer..babam hayatımdaki tanıdığım bildiğim en anlayışlı insandır.kardeşim yabancı bi kızla evlencek sen mutlu ol yeter dedi ona.bizimkiler hiç bişekilde karşı çıkmazlar.babam hep istediğiniz insanla ama gerçekten insan olan insanla birlikte olun der.

deniz bana sen sadece öğren gerisini boşver sen benm yanımda benm evimde olcaksın dedi.hatta soranlara aleviyim de bu beni ilgilendirmio dedi.herşeyinizi öğrendim ama aleviyim de geç git dedi...hiç bi şekilde duvar koymadık bizim sadece ibadetimiz farklı inandığımız herşey aynı.

Zaten sorunda orada ibadet farkı yoksa başka dinden olsaydın bu kadar sorun olmazdı detaya giremiyoruz biliyorsun anlıyorsundur sen beni.. ayrıca öyle aleviyim de geç gibilerinden olmaz bu işler! ''herşeyinizi öğrendim ama aleviyim'' bu çok yanlıştır. herşeyimizi öğrenince sen alevi olmuyorsun artık.. sen derinsel bakıyosun konuya doğru olanı yapıyorsun ama arkadaşın çok yüzeysel bakıyor.

Zaten sorunda orada ibadet farkı yoksa başka dinden olsaydın bu kadar sorun olmazdı detaya giremiyoruz biliyorsun anlıyorsundur sen beni.. ayrıca öyle aleviyim de geç gibilerinden olmaz bu işler! ''herşeyinizi öğrendim ama aleviyim'' bu çok yanlıştır. herşeyimizi öğrenince sen alevi olmuyorsun artık.. sen derinsel bakıyosun konuya doğru olanı yapıyorsun ama arkadaşın çok yüzeysel bakıyor.

benm alevi arkadaşlarım var namazda kılarlar oruçta tutarlar..ama konuştuklarında önce müslümanız sonra aleviyiz derler..

benm alevi arkadaşlarım var namazda kılarlar oruçta tutarlar..ama konuştuklarında önce müslümanız sonra aleviyiz derler..

Ben ilk yazımda söylediydim kollar çok geniştir diye... Ama bunları araştıran bilen bilir sen zannediyomusunki herkess bilir? Bide bunu anlatmanın derdine düşeceksin ayrıca

Ben ilk yazımda söylediydim kollar çok geniştir diye... Ama bunları araştıran bilen bilir sen zannediyomusunki herkess bilir? Bide bunu anlatmanın derdine düşeceksin ayrıca

evet bu konuda haklısın cnm araştıran bilir..ben oturup kimseye anlatma derdine düşmedim.ama erkek arkadaşım aylarca aleviliği araştırmış öğrenmş herşeyi karşıma geçti benm bilmediğim ayrıntıları bile anlattı sen benm hakkımda öğrenceksen bende senn mezhebini bileceğim dedi şaşırttı beni..benm anlamadığım ailesi bana çok farklı ona çok farklılar evlerine gittim el üstünde tutuldum hatta bırakmadılar burda kal die ama annesi ve yengeleri bi araya gelince iyi kız hoş kız ama diyip açıolar konuyu o işte canımı yakan

evet bu konuda haklısın cnm araştıran bilir..ben oturup kimseye anlatma derdine düşmedim.ama erkek arkadaşım aylarca aleviliği araştırmış öğrenmş herşeyi karşıma geçti benm bilmediğim ayrıntıları bile anlattı sen benm hakkımda öğrenceksen bende senn mezhebini bileceğim dedi şaşırttı beni..benm anlamadığım ailesi bana çok farklı ona çok farklılar evlerine gittim el üstünde tutuldum hatta bırakmadılar burda kal die ama annesi ve yengeleri bi araya gelince iyi kız hoş kız ama diyip açıolar konuyu o işte canımı yakan

Aileler konuşmalı bu konuyu sizin içinden çıkabileceğiniz bir durum değil bu... yaparız ederizlerle yürümez bu işler

çok zor bı durum. sadece sana şunu soylemek ıstıyorum askere gıtmeden once ıyı duşun canım. bu çoçuk gider o kadar zaman beklersın sonra gelır ailesini arkasına alamaz ve çeker gıder. senı uzduysem kusura bakma ama oyle görunuyor. bekledığınle kalırsın. o yuzden çok ıyı olç tart ailesini senın için karşısına alabılecek bır adamsa yoluna devam et yoksa daha askere bıle gıtmemış bırı için harcama zamanını

Bende aleviyim ve sevgilim sünni. Sevdiğimin ailesinin böyle bir kriteri olmadı. ama sana sunu söyleyeyim arkadaşım ailelerin rızası olmadikca çok zor bir durum. çünkü bu durum sizi omur boyu yıpratacak. Çok iyi düşünülmesi gereken bir konu. Aile eğer bu derece karşıysa bu duruma, bunun üzeri asla kapanmaz ısınıp ısınıp önünüze gelir. Ve size tavsiyem ne olursa olsun gönülden rıza göstermedikçe hicbir şartlarını kabul etmeyin. Taviz tavizi doğurur. Bir bakarsınız hic olmadığınız biri haline gelmişsiniz. Ben aleviyim. Gururla söylerim. Ve kimse bana şart sunamaz. lütfen siz de kendi benliginizin arkasında durun.

Ben sana o kisi ile ilgili yorum yapmayacagim, kendi secimin, kendi kararin yasadiklarin.

Ama senin de bir ailen, onlarin inandiklari saygi duyduklari seyler var. Ailenin ve sana ait olan hic birseyin kücümsenmesine, asagilanmasina izin verme. Senin farkliliklarin seni 2. sinif yapmaz, bunu asla kabul etme. Kendine olan saygini yitirirsin...

Kesinlikle katiliyorum.

O ne demekmiş bizim namazımızı , duamızı öğren demek. Sende tamam mı dedin. Sen kafir misin ki insanlar sana dua öğren namaz öğren deme küstahlığında bulunuyor. Orda onlara bi hoştt deseydin hadlerini bilirlerdi.
Bu arada sen neden bu kadar eziksin onu anlamadım arkadaşım , bırak erkek arkadaşın kendini ve ailesini sana senin ailene kabul ettirmek için elinden geleni yapsın , ezilsin büzülsün.
Evlenince, nikah altına girince sünni olacakmış ta , elinden bi bardak su içmezmişte zıkkımın pekini içsin. Son içtiği yudum senin elindeki olsun.
Ama sen haketmişsin ezik ezik o ne öle. Kendine gel arkadaşım kabul edilecek bişiy varsa ortada sen kabul et , kendini kabul ettirmek yerine....

Bu arada bizde eşimle farklı mezheplerdeniz ama 7 senedir evimde bi kere lafı geçmedi. bu ne bağnazlıktır , cahilliktir anlamadım. Ailelerimiz mezhep farkını kız istemeden bir gün önce öğrendi söylendi ve kapandı. Ama eşiminde benimde mezhebim değişmedi.

X