Seni anlayabiliyorum, neden çünkü benim annem de hiç istemedi eşimle evlenmemi ve hep yolu yokuşa soktu. içimde kalan pek çok şey oldu. Hatta çok canımı sıkacak şeyler de yaptı.
11 seneden sonra görüyorum ki, çok da üzülmeye gerek yokmuş. Ayrıca, kız evi Naz evi. Emin ol, kıymetin artacaktır. Ama bunun için eşine anneni kötülememen gerek.
eşininin eski lafları hiç hoş değil. Gizli nikah yapalımdan tut, nikah olsun, gelinlik olmasın tarzı şeyler. Annenin sözleri kadar, eşinin bu tavrı da çok yanlış ama şu anda genç ve tecrübesiz olduğum için bunu göremiyorsun.
Bütün annelerin hayalidir, kızının düğününü görmek, eski tabirle telli duvaklı düğün yapmak. Ben annenin, erkek tarafında bu işi geçiştirme niyetini gördüğünü, o sebeple bu kadar aşırı davrandığını düşünüyorum.
mesajlarına bakarsan eşinin yorumlarına karşı ne kadar anlayışlı, anneninkilere karşı ne kadar tahammülsüz olduğunu görürsün. eşin de sen düğün istedin diye seni engelleme hakkını bulmuş kendinde. Onda da var bir sıkıntı.
sana şunu söyleyeyim; sen şimdi eşine karşı anneni eleştiryorsun ya, eşin ileride evlendiğinizde kendi ailesini ona karşı eleştirme hakkını hiçbir şekilde vermeyecek.
bu hep böyledir ve bende de böyle oldu. Evlenince erkek aileleri hep kıymete biner. Bekarken annesiyle arada bir görüşen adam, anneci olur. Sana da söz söyletmez, en fazla onlar cahil, sen istediklerini yapacaksın der, çıkar işin içinden. Eleştirdiğinde de birden kıymete biner, laf söyletmez sana.
o yüzden akıllı ol. Eşine senin aileni eleştirme hakkı tanıma, arkalarından laf söyleme ve söylettirme. Ailen senin kutsalındır. Sen onlara verdiğin kıymeti gösterirsen, onlar da buna uymak zorunda kalır. Düğünsüz derneksiz alırım bu kızı diyemez, düğünden sonra da saygılı davranır.
böyle konuşma hakkı verirsen,düğünden sonraki hayatına büyük zarar vermiş olursun.
annen belli ki bu evliliği istemiyor. Sen burada dik dur. Ama eşine, annenin her lafını iletme. Düğün şartları konusunda da annem böyle istiyor de. Eğer biraz zamana ihtiyaçları varsa, eşine biraz daha bekleyelim, siz rahat olunca düğünü yapalım ama annemin de isteyeceği şekilde olsun de. Annene de şu anda durumları yokken zorlamayacağım, düğün olacak ama sen de kalp kırma bu konuda, borçla harçla değil, onlar hazır olduğunda olacak de.
Bu konuda aynı şeyleri tecrübe etmiş bir ablan olarak söylüyorum. Hepsi aşılıyor. Yine evleneceksin Ama şu andaki tutumların ileride evliliğini etkileyecek. Eşin her zaman annene laf söyleyebilecek, hatta seni incitecek, sana da ailesine söz söyleme hakkı vermeyecek.
şu anda gözü yaşlı kayınvaliden, ileride hiç bu kadar mazlum olmayacak.
devamlı onların tarafını tutup, annenden uzaklaştırma kendini. İleride bir sorun yaşadığında, annene dönebilecek, anlatabilecek şekilde ol.
yoksa ne olacağını söyliyeyim; kesinkez sorun yaşayacaksınız ( en büyük aşkla başlayan evliliklerde bile böyledir) , eşin seni üzecek, ailen sana kendin yaptın diyeceği için onlara söyleyemeyeceksin, eşinin tarafı da her zaman kendi çocuklarının tarafı olacak. Öyle ortada yalnız kalacaksın ve pek çok şey içinde Patlayacak. Ama bizim ilişkimiz farklı deme, çünkü kadın bakışıyla erkek bakışı çok farklı. Sen mutluluğumuz için katlanırım dersin yıllarca ama erkek dereyi geçene, düğünü yapana kadar diye düşünür.
Arkanda ailenin olmadığını da bildiği için çok daha rahat davranır. Normalde yapamayacağı kadar cesur olur sana karşı davranışlarında.
ben daha Nişanlıyken bana bir teyzenin nasihatiydi bu: asla eşine aileni kötüleme, sen unutursun ama o unutmaz diye. 11 yıl ve tecrübeyle sabit, ben de aynı şekilde gördüm bunu.
iyi ki diyorum, annemin o kadar ayak diretmelerine karşı, yine de isteklerine uymuşum. aileme saygısızlık yapamaz şu anda Eşim ve ailesi. zorluğa katlanmaları da senin kıymetini artırır. Senin mutluluğun için neler yapabiliyor eşin görmüş olursun, sen kendinden ve ailenden ödün verdiğinde ne kasa iyi gelin demezler, kendi mutluluğunun altına dinamit döşemiş olursun.