yüksekokula gidebilir sınava girip ki bu meslek lisesindeki puanlarına bağlıdır genelde. 2 senelik olur bu okul, okuduu bölümün devamı gibi bir eğitim alır.
ayrıyetten üniversite sınavına çok iyi hazırlanıp 4 senelik bölümü dışında istediği başka bir okul da okuyabilir, katsayı olayı kalktı diye biliyorum, tercihi de kolaylaşır mutlaka.
böyle canım :)
teknik liseler olmuyosa kesinlikle düz liseye gitsin canım kesinlikle
Kat sayı kalktığı için düz liseler gibi üni. ye hazırlanıp istediği bölüme gidebilir.Okul puanına göre garanti meslek yüksekokulu şansıda var zaten kazanamazsa oraya gider illa sınava girmekte gerekmiyo 2 yıllık için :)
sağlık meslek de iyidir.
aklınızda olsun
canım şöle bi durum var kat sayı kalksada meslek lisesinde fizik kimya tarih coğ dersleri gösterilmez.o yüzden lisansa yerleşmesi çok zordur.ama mezun olduktan sonra 2 sene okusun yeter derseniz onu bilemem.benimde kardeşim anadolu kazanamadı bulunduğumuz ilçede ya meslek ya düz liseye giidicekti.ben araştırdım ve sadece kardeşim için istanbulun diğer ucuna taşındık.kardeşim blgisyara çok yatkın o yüzden anadolu teknik e yetti puanı ve biticek okulu çok şükür.teknik diye ben ısrar ettim mesleği bi kere garanti.başka bi bölüm okumak istersede katsayı kalktı dersleri hem alan hem düz lise dersleri sınava rahat hazırlanıyo
o yüzden herşeşyi düşünmeniz lazım
Meslek liseli biri gözünden yazayım.
Benim zamanında orta halli bir Anadolu Lisesi'ne gidecek bir puanım vardı sırf ailem uzak yer istemiyor diye şehir içinde bir meslek lisesine gittin.Her yer aynı değildir ama ben memnun değildim.Kimya'da okudum.Sayısal ders yönünden avantajlıydım yani.Her neyse meslek liselerinde kültür dersleri çok az görülür.Gideceği meslek lisesinde hangi bölümler var bilmiyorum ama elektrik-makina vb. bölümler okuyacaksa Lys ile alan MTOK müh. tercih edebilir.
Ya da düz liseler gibi sıkı bir çalışma temposu oluşturabilirse artık katsayı kalktı istedigi yeri kazanabilir.
Ben Kimya okumuştum.Bu sene İstanbul Üni.Kimya kazandım.İlgi ve yeteneklerine göre bölümünü seçsin önce.
Tabi şahsi görüşüm çevrenizde düz lise varsa ya da kaldıysa ona gönderin.daha faza kültür dersi görürler.Kafaları başka meslek dersleriyle dolmaz.Meslek lisesinin başarı ortalamaları düşüktür.Rekabet ortamı azdır.Ama çevresinde ders çalışan birilerini görürse daha kolay sınava adapte olur.Benim sınıfımdakilerin hepsinin ders çalıştıgını söyleyemem.Birkaç yakın arkadaşım vardı çok çalıştık 3 kişi.Hepimiz kazandık
Genelde bir boşvermişlik hali oluyor ilk seneden.Meslek lisesiyiz yapamayız diye bişey yok.Önce kafalardaki bu tabuyu yıkmak şart.
Not: Dersane düşünüyorsanız 11-12'de gönderin.Eğer önce bir temel oluştursun istiyorsanız meslek sınıfına Lys'ye adapte olsun istiyorsanız Sayısal sınıflarına yazdırın.
Bunlar sadece tecrübelerimdi.
Hayırlısı olsun.
benim oğlum lisede anadolu teknik elektirik elektronik bölümünü bitirdi. severek ve isteyerek gittiği bir okuldu. hemde sayısaldı çokta başarılı oldu üniv.sınavının birincisine girdi 2 yıllık bölüm düşündüğü için ikinci sınava bile girmedi. ilkinden aldığı punla okul başarı puanıda eklenince istediği bölümlerden birine yerleşeceği kesindi ama kendisi uçak teknolojisi meslek yüksek okulunu okumak istedi ve ilk tercihi o oldu ardındanda diğer isteklerini tercih listesine sıraladı. yalnız uçak bölümü diploma notu ve lise başarı puanıyla öğrenci kabul ediyordu.ve okuldaki başarı notuyla ilk tercihindeki uçak bölümüne yerleşti. bu sene üniversiteli olucak inş...
diyeceğim oki bence düz lise yerine meslek lisesi daha iyi bana göre. hem meslek edinmiş oluyor hemde çok isterse istediği bölümede girebiliyor diyelimki 2 yıllık kazandı olsun bunun dikey geçişide var yükselebildiği kadar yükselir. yeterki sevip istediği bir dal seçsin.umarım kardeşinizde kendisi için en hayırlı tercihi yapar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?