• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Meslek Lisesi Yardım!

elsa123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
182
1
66
Ankara
Kardeşimle ilgili bir sorum olucak. Kendisi bu yıl sbs sınavına girdi ve üç yılının ortlaması 328. Bu puanla malesef meslek liselerinden başka tercih edebileceği okul yok. sorum şu meslek lisesine girerse eğer istediği mesleği olabilir mi? Yoksa seçtiği alanla ilgili bir meslek mi olmak zorunda? Son olarak üniversite sınavına girecekmi? Bunlarla ilgili bilgi almak istiyorum, şimdiden teşekkürler.

Ah puanı da düşükmüş maalesef ki :5:
Hiç üzülmeyin sıkılmayın evet üni sınavına giriliyor ama üniversitede meslek yüksekokulda okunuyor eğer değişmediyse bu iki sene sistem
Hayırlısı neyse o olsun öpüyorum kardeişni de seni de :10:

Öncelikle cevabın için sağol cnm. Geşen sene kat sayı kalktı bu yüzden sormuştum cevabın için teşekkür ediyorum öpüyorum seni :)

yüksekokula gidebilir sınava girip ki bu meslek lisesindeki puanlarına bağlıdır genelde. 2 senelik olur bu okul, okuduu bölümün devamı gibi bir eğitim alır.
ayrıyetten üniversite sınavına çok iyi hazırlanıp 4 senelik bölümü dışında istediği başka bir okul da okuyabilir, katsayı olayı kalktı diye biliyorum, tercihi de kolaylaşır mutlaka.
böyle canım :)

Kat sayı kalktığı için düz liseler gibi üni. ye hazırlanıp istediği bölüme gidebilir.Okul puanına göre garanti meslek yüksekokulu şansıda var zaten kazanamazsa oraya gider illa sınava girmekte gerekmiyo 2 yıllık için :)

yüksekokula gidebilir sınava girip ki bu meslek lisesindeki puanlarına bağlıdır genelde. 2 senelik olur bu okul, okuduu bölümün devamı gibi bir eğitim alır.
ayrıyetten üniversite sınavına çok iyi hazırlanıp 4 senelik bölümü dışında istediği başka bir okul da okuyabilir, katsayı olayı kalktı diye biliyorum, tercihi de kolaylaşır mutlaka.
böyle canım :)

Çok sağol canım bende kat sayı kasltkığı için tam olarak bilmiyordum yardımcı olduğun için teşekkürler :)

teknik liseler olmuyosa kesinlikle düz liseye gitsin canım kesinlikle:40:

canım malesef olduğumuz yerde düz liseler kalktı hepsi anadolu filan oldu :5:

Kat sayı kalktığı için düz liseler gibi üni. ye hazırlanıp istediği bölüme gidebilir.Okul puanına göre garanti meslek yüksekokulu şansıda var zaten kazanamazsa oraya gider illa sınava girmekte gerekmiyo 2 yıllık için :)

sağol cnm sanırım düz lise gibi hazırlanıp sınava giricek artık başka çare yok. cevabın için teşekkürler :))

canım şöle bi durum var kat sayı kalksada meslek lisesinde fizik kimya tarih coğ dersleri gösterilmez.o yüzden lisansa yerleşmesi çok zordur.ama mezun olduktan sonra 2 sene okusun yeter derseniz onu bilemem.benimde kardeşim anadolu kazanamadı bulunduğumuz ilçede ya meslek ya düz liseye giidicekti.ben araştırdım ve sadece kardeşim için istanbulun diğer ucuna taşındık.kardeşim blgisyara çok yatkın o yüzden anadolu teknik e yetti puanı ve biticek okulu çok şükür.teknik diye ben ısrar ettim mesleği bi kere garanti.başka bi bölüm okumak istersede katsayı kalktı dersleri hem alan hem düz lise dersleri sınava rahat hazırlanıyo :34:
o yüzden herşeşyi düşünmeniz lazım :49:

Meslek liseli biri gözünden yazayım.
Benim zamanında orta halli bir Anadolu Lisesi'ne gidecek bir puanım vardı sırf ailem uzak yer istemiyor diye şehir içinde bir meslek lisesine gittin.Her yer aynı değildir ama ben memnun değildim.Kimya'da okudum.Sayısal ders yönünden avantajlıydım yani.Her neyse meslek liselerinde kültür dersleri çok az görülür.Gideceği meslek lisesinde hangi bölümler var bilmiyorum ama elektrik-makina vb. bölümler okuyacaksa Lys ile alan MTOK müh. tercih edebilir.
Ya da düz liseler gibi sıkı bir çalışma temposu oluşturabilirse artık katsayı kalktı istedigi yeri kazanabilir.
Ben Kimya okumuştum.Bu sene İstanbul Üni.Kimya kazandım.İlgi ve yeteneklerine göre bölümünü seçsin önce.
Tabi şahsi görüşüm çevrenizde düz lise varsa ya da kaldıysa ona gönderin.daha faza kültür dersi görürler.Kafaları başka meslek dersleriyle dolmaz.Meslek lisesinin başarı ortalamaları düşüktür.Rekabet ortamı azdır.Ama çevresinde ders çalışan birilerini görürse daha kolay sınava adapte olur.Benim sınıfımdakilerin hepsinin ders çalıştıgını söyleyemem.Birkaç yakın arkadaşım vardı çok çalıştık 3 kişi.Hepimiz kazandık :16:
Genelde bir boşvermişlik hali oluyor ilk seneden.Meslek lisesiyiz yapamayız diye bişey yok.Önce kafalardaki bu tabuyu yıkmak şart.
Not: Dersane düşünüyorsanız 11-12'de gönderin.Eğer önce bir temel oluştursun istiyorsanız meslek sınıfına Lys'ye adapte olsun istiyorsanız Sayısal sınıflarına yazdırın.
Bunlar sadece tecrübelerimdi.
Hayırlısı olsun.

sağlık meslek de iyidir.
aklınızda olsun

olduğumuz yer küçük bir yer sağlıl meslek yok malesef. yinede ilginize teşekkür ederim :)

canım şöle bi durum var kat sayı kalksada meslek lisesinde fizik kimya tarih coğ dersleri gösterilmez.o yüzden lisansa yerleşmesi çok zordur.ama mezun olduktan sonra 2 sene okusun yeter derseniz onu bilemem.benimde kardeşim anadolu kazanamadı bulunduğumuz ilçede ya meslek ya düz liseye giidicekti.ben araştırdım ve sadece kardeşim için istanbulun diğer ucuna taşındık.kardeşim blgisyara çok yatkın o yüzden anadolu teknik e yetti puanı ve biticek okulu çok şükür.teknik diye ben ısrar ettim mesleği bi kere garanti.başka bi bölüm okumak istersede katsayı kalktı dersleri hem alan hem düz lise dersleri sınava rahat hazırlanıyo :34:
o yüzden herşeşyi düşünmeniz lazım :49:

haklısın canım bakalım araştırıyoruz umarım iyi bir okul olur :)

Meslek liseli biri gözünden yazayım.
Benim zamanında orta halli bir Anadolu Lisesi'ne gidecek bir puanım vardı sırf ailem uzak yer istemiyor diye şehir içinde bir meslek lisesine gittin.Her yer aynı değildir ama ben memnun değildim.Kimya'da okudum.Sayısal ders yönünden avantajlıydım yani.Her neyse meslek liselerinde kültür dersleri çok az görülür.Gideceği meslek lisesinde hangi bölümler var bilmiyorum ama elektrik-makina vb. bölümler okuyacaksa Lys ile alan MTOK müh. tercih edebilir.
Ya da düz liseler gibi sıkı bir çalışma temposu oluşturabilirse artık katsayı kalktı istedigi yeri kazanabilir.
Ben Kimya okumuştum.Bu sene İstanbul Üni.Kimya kazandım.İlgi ve yeteneklerine göre bölümünü seçsin önce.
Tabi şahsi görüşüm çevrenizde düz lise varsa ya da kaldıysa ona gönderin.daha faza kültür dersi görürler.Kafaları başka meslek dersleriyle dolmaz.Meslek lisesinin başarı ortalamaları düşüktür.Rekabet ortamı azdır.Ama çevresinde ders çalışan birilerini görürse daha kolay sınava adapte olur.Benim sınıfımdakilerin hepsinin ders çalıştıgını söyleyemem.Birkaç yakın arkadaşım vardı çok çalıştık 3 kişi.Hepimiz kazandık :16:
Genelde bir boşvermişlik hali oluyor ilk seneden.Meslek lisesiyiz yapamayız diye bişey yok.Önce kafalardaki bu tabuyu yıkmak şart.
Not: Dersane düşünüyorsanız 11-12'de gönderin.Eğer önce bir temel oluştursun istiyorsanız meslek sınıfına Lys'ye adapte olsun istiyorsanız Sayısal sınıflarına yazdırın.
Bunlar sadece tecrübelerimdi.
Hayırlısı olsun.

teşekkür ederim canım cevabın için öncelikle :). dershane tabiki olucak ama yinede iyi bir alt yapı olması gerekir. dediklerine baklırısa meslek pek iyi değil ama başka çare yok gibi :44: yada artık 1. sınıftan itibaren dershaneye gidicek. bu arada hayırlı olsun inşallah kardeşimde kazanır :)

Teşekkür ederim :16: Daha iyileri sizin olsun inşallah kardeşiniz de kazanır.
Lise seçerken ders öğretmenlerini de araştırın mutlaka.Bizim okulda çok başıma geldi.Gelip boş boş otururlardı.Ders işlemezlerdi.
Baştan sıkı tutsun işi ucunu alışılıyo sonra zaten.Amacını baştan belirlesin.

Meslek liselerinin 2 yıllık geçiş hakkı vardır okuduğu alanla ilgili. Ayrıca yine okuduğu bölümle ilgili 4 yıllık lisans programlarını tercih etmeleri halinde +30 puan eklenir kendilerine.
Tek sıkıntı uygun ve geleceği olan bir meslek seçmek. Ben de meslek mezunuyum bölümüm bilgisayardı ve bilgisayardan devam ettim. Ama sınıftaki birçok arkadaşım
bölüm derslerini beceremezdi. Sayısal ağırlıklıdır çünkü. Yani diyeceğim o ki kardeşinizin ilgisi olan ve üstesinden gelebileceği bir şey olması lazım. Ha liseden sonra bölümünü
değiştirmeye karar verirse de artık puan kırılmıyor ama neden 4 sene boşuna okusun ki diye de düşünüyorum

benim oğlum lisede anadolu teknik elektirik elektronik bölümünü bitirdi. severek ve isteyerek gittiği bir okuldu. hemde sayısaldı çokta başarılı oldu üniv.sınavının birincisine girdi 2 yıllık bölüm düşündüğü için ikinci sınava bile girmedi. ilkinden aldığı punla okul başarı puanıda eklenince istediği bölümlerden birine yerleşeceği kesindi ama kendisi uçak teknolojisi meslek yüksek okulunu okumak istedi ve ilk tercihi o oldu ardındanda diğer isteklerini tercih listesine sıraladı. yalnız uçak bölümü diploma notu ve lise başarı puanıyla öğrenci kabul ediyordu.ve okuldaki başarı notuyla ilk tercihindeki uçak bölümüne yerleşti. bu sene üniversiteli olucak inş...
diyeceğim oki bence düz lise yerine meslek lisesi daha iyi bana göre. hem meslek edinmiş oluyor hemde çok isterse istediği bölümede girebiliyor diyelimki 2 yıllık kazandı olsun bunun dikey geçişide var yükselebildiği kadar yükselir. yeterki sevip istediği bir dal seçsin.umarım kardeşinizde kendisi için en hayırlı tercihi yapar...

benim oğlum lisede anadolu teknik elektirik elektronik bölümünü bitirdi. severek ve isteyerek gittiği bir okuldu. hemde sayısaldı çokta başarılı oldu üniv.sınavının birincisine girdi 2 yıllık bölüm düşündüğü için ikinci sınava bile girmedi. ilkinden aldığı punla okul başarı puanıda eklenince istediği bölümlerden birine yerleşeceği kesindi ama kendisi uçak teknolojisi meslek yüksek okulunu okumak istedi ve ilk tercihi o oldu ardındanda diğer isteklerini tercih listesine sıraladı. yalnız uçak bölümü diploma notu ve lise başarı puanıyla öğrenci kabul ediyordu.ve okuldaki başarı notuyla ilk tercihindeki uçak bölümüne yerleşti. bu sene üniversiteli olucak inş...
diyeceğim oki bence düz lise yerine meslek lisesi daha iyi bana göre. hem meslek edinmiş oluyor hemde çok isterse istediği bölümede girebiliyor diyelimki 2 yıllık kazandı olsun bunun dikey geçişide var yükselebildiği kadar yükselir. yeterki sevip istediği bir dal seçsin.umarım kardeşinizde kendisi için en hayırlı tercihi yapar...

1 sene dershanede çalıştım öğrenciler veli ler bildiğin rehber gibi olmuştum :1:
canım oğlum maşallah daha iyilerinide görsün inşallah.ama teknikle meslek lisesi arasında dağlar kadar fark var.bende kardeşimi tekniğe yazdırdım.teknikte normal dersleride görüyolar alan derside.ama meslek lisesi çıkışlı bi öğrenci matta türkçede felaket zorlanıyo.bi atarf eksik kalıyo :23:
eğer teknik lisesine gitme imkanı varsa teknik ama yoksa kesinlikle düz lise.yoksa dgs ile bile mesleklerin 4 yıllığa tamamlamaları zor çünkü dgs de alan dersi sorulmuyo.sınavsız geçen öğrenciler mat türkçe tam bilmeden dgs ye girmeye çalışıyolar hayal kırklıklaı yaşıyolar malesef :50:

Benim kardeşimde bulundugumuz şehirdeki en iyi meslek lisesinde diyebilirim gerek ögretmenleri olsun gerek ögrencileri olsun çok disiplinli bir okul ve egitimide çok iyi okulun .Bölümü bilgisayar şuan üçüncü sınıfa geçti ve web tasarım ve programcılıgı seçti kardeşiniz sbs de düşük çekmiş diploma puanı ilede alırlar ama diploma puanı yüksekse ilk sıralarda yerleşir bizim şehirdeki sağlık meslek liselerinin puanları en 390 ila 415 arası alıyor diploma puanı ile almıyorlar .

Back