Meraklı komşum

Taviz tavizi doğurur bence samimi de degilmissin.cocuk doğunca bile görüştüğünde a evet sorduğunda gebeymişim der geçersin.

Merhaba hanımlar, ufak bir komşu sorunum var ancak nasıl yaklaşacağıma karar veremedim. Sizlerden de fikir almak istedim.
Komşum hamile kalmam konusunda çok ısrarcı. Kapı komşum olmasına rağmen çalıştığım için kendisiyle çok az görüşüyorum ancak her gördüğü yerde bebek ne zaman yap şimdi büyütürsün zaman geçiyor gibi sürekli konuşuyor. Allah’ıma çok şükür işim var da görüşemiyoruz. Çok arkadaş canlısı bir insan değilim bide açıkçası pek anlaşacağım tarzda bir insan değil. Bugüne kadar kısmet Allah nasip ederse dedim kalbini kırmadan cevapladım.
Şuanda hamileyim ve yine pek karşılaşmıyorduk iş saatlerim denk düşmediği için ancak geçen gün kapıda birbirimizi gördük hal hatır sorduk hemen hamile misin dedi. Çok sinirlendim hayır dedim. Yani her görmesinde sormasına o kadar sinirleniyorum ki pandeminin başında da karnıma bakıp hamile misin dedi ve değildim ben kilolu bir insanım sürekli bunu sorması çok kızdırıyor beni onu ilgilendirmediğini düşünüyorum. Konuyu eşim ve anneme anlattım. Keşke olanı gizlemeseydin dediler. Eşimde gördüğünde söyle hamileyim de yüzyüze bakıyoruz diyor. Bir daha ne zaman görürüm emin değilim. Bide kaç aylık falan diye sorunca sen sakladın mı falan da diyebilir. Sizce görünce nasıl söylemeliyim ayını da soracağı için nasıl kibar olabilirim? Belki görünce de anlaşılacak durumda karnım çıkacak çok emin değilim fazla karşılaşmıyoruz.
Dip not: Komşum yazın memleketine gidiyor eşimle bunun dalgasını geçtim o memlekete gidinceye kadar birbirimizi görmeyip geldiğinde beni kucağımda bebekle görse ne komik olur diye düşündüm. Böyle bir ihtimalde mevcut 😅
Hamile olduğunu öğrenince gecen sorduğunda bilmiyorduk sonra öğrendik dersin. Neticede herkes 1. 5 aylıkken ogrenmiyor hamileliğini. Biri bana sormuştu yok demistim. Sonra herkes öğrenince e ozaman hamilelik varmis dedi. Daha o zaman bilmiyorduk meğer hamileymiş.dedim gecti.

Konudaki soruya verecek bir cevabım yok fakat fazla mi taviz veriyorsunuz .Ne edepsiz sorular bunlar sürekli sürekli .

Oda bişey mi ben bebegimi karnımda kaybetmiştim ve çok üzülüyordum böyle de zor oluyor degil mi eli boş eve dönmek falan demişti geçmiş olsuna geldiginde çok canımı yakmıştı boşverin takmayın 3 ay geçene kadar kimseye söylemedim deyin geçin

Konuyu simdi gördüm iyi dayaniyorsun komsuna :) bende sevmem öyle herkezle yüz göz olmam en basindan hic selam vermem yüzüne bakmam birsey dediginde bakmam en bastan engellerim iletisimi sevmeyecegim kisilerle.

ama sen buraya kadar gelmissin bilmiyorum kurtulman cok zor sürekli bir yabanci yüzünden kendine stres yapma bence. Direkt tersle benim özel hayatim seni ilgilendirmez kendi isine bak benide birdaha rahatsiz etme derdim ben olsam baska türlü kurtulus yok böyle yapiskan varliklardan :)

gencligimde bizimde komsular vardi. Her kapi tikirtisi duyduklarinda pencereye kapiya kosar muhabbet eder tutardi beni kapida. Bende kapiyi ses cikartmadan acmaya calisir ardindan kapayip kosarak uzaklasirdim duymamazliktan gelirdim eve her giris cikis stresti benim icin. Hatirladigim kadariyla 6 yil sonra falan tasindilarda öyle kurtulmustum :) ama simdiki aklim olsa yukarda yazdigim gibi yapardim.

Artik baskalari icin kendime stres yapmayi biraktim karsimdakinin bana karsi tavirlarina göre ya normal sekilde acik acik söylüyorum yada direkt tersliyorum hakkimda ne düsünürlerse düsünsünler bunca yil iyilik yaptim da ne oldu hep üzülen ben oldum bundan sonra baskalari üzülsün kendime stres yapmamaya calisiyorum iyi geliyor herkeze hakettigi gibi davranmak rahatlatiyor tavsiye ederim haddini bildirmeyi :)

Back