Meraklı komşum

nightheart

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
18
19
288
İstanbul
Merhaba hanımlar, ufak bir komşu sorunum var ancak nasıl yaklaşacağıma karar veremedim. Sizlerden de fikir almak istedim.
Komşum hamile kalmam konusunda çok ısrarcı. Kapı komşum olmasına rağmen çalıştığım için kendisiyle çok az görüşüyorum ancak her gördüğü yerde bebek ne zaman yap şimdi büyütürsün zaman geçiyor gibi sürekli konuşuyor. Allah’ıma çok şükür işim var da görüşemiyoruz. Çok arkadaş canlısı bir insan değilim bide açıkçası pek anlaşacağım tarzda bir insan değil. Bugüne kadar kısmet Allah nasip ederse dedim kalbini kırmadan cevapladım.
Şuanda hamileyim ve yine pek karşılaşmıyorduk iş saatlerim denk düşmediği için ancak geçen gün kapıda birbirimizi gördük hal hatır sorduk hemen hamile misin dedi. Çok sinirlendim hayır dedim. Yani her görmesinde sormasına o kadar sinirleniyorum ki pandeminin başında da karnıma bakıp hamile misin dedi ve değildim ben kilolu bir insanım sürekli bunu sorması çok kızdırıyor beni onu ilgilendirmediğini düşünüyorum. Konuyu eşim ve anneme anlattım. Keşke olanı gizlemeseydin dediler. Eşimde gördüğünde söyle hamileyim de yüzyüze bakıyoruz diyor. Bir daha ne zaman görürüm emin değilim. Bide kaç aylık falan diye sorunca sen sakladın mı falan da diyebilir. Sizce görünce nasıl söylemeliyim ayını da soracağı için nasıl kibar olabilirim? Belki görünce de anlaşılacak durumda karnım çıkacak çok emin değilim fazla karşılaşmıyoruz.
Dip not: Komşum yazın memleketine gidiyor eşimle bunun dalgasını geçtim o memlekete gidinceye kadar birbirimizi görmeyip geldiğinde beni kucağımda bebekle görse ne komik olur diye düşündüm. Böyle bir ihtimalde mevcut 😅

Öncelikle sizi rahatsiz eden bir durum oldugunda sakayla karışık söyleyin, "aman canim sen de her gördüğünde soracak misin, bebek istiyorsan kendin yap" diyip gülün mesela. Icinizde biriktirmissiniz cunku, gerek yok.

Suan yalan soylemeniz pek hoş olmamış, aksam bi tabak tatli pasta bir sey ile kapisini çalıp söyleyebilirsiniz. Saklamak hos degil sonucta kotu niyetle sormuyordur. Yine de kapida "benim yine problemim yoktu ama çocuğu olmayan insanlar boyle sorulara cok kırılabiliyor" diye ufak yollu uyarabilirsiniz.

Ay ona ne ya napacak bu bilgi ile? Ne kadar ayıp sorması? Sonuçta yatak odası muhabbeti yani sevisemedik son zamanlarda, sevişmeden oluyor mu filan deyin de sussun.

Sizin yerinizde olsam gülümseyerek konuşmam.

Gerekmediği sürece soru sormam.

Örnek bir konuşma bırakıyorum. Mutlaka çalışan bi yöntemdir.

O:Merhaba

Siz:Merhaha ( belli belirsiz bir tebessüm

Nasılsın

Iyiyim ( belli belirsiz bir tebessüm olabilir fakat asla iadei bir hal hatır sorusu sormuyoruz)

Hamile misin , bebek var mı ya da bi çocuk yap vb bir şey dediği an soğuk soğuk andaval gibi yüzüne bakın. Gulumsemeyin. Tepki vermeyin. Sonra aniden iyi günler diyerek gidin.

Benim sevdiğim ve kullandığım bir yöntemdir. Genelde güzel çalışır.

Öncelikle sizi rahatsiz eden bir durum oldugunda sakayla karışık söyleyin, "aman canim sen de her gördüğünde soracak misin, bebek istiyorsan kendin yap" diyip gülün mesela. Icinizde biriktirmissiniz cunku, gerek yok.

Suan yalan soylemeniz pek hoş olmamış, aksam bi tabak tatli pasta bir sey ile kapisini çalıp söyleyebilirsiniz. Saklamak hos degil sonucta kotu niyetle sormuyordur. Yine de kapida "benim yine problemim yoktu ama çocuğu olmayan insanlar boyle sorulara cok kırılabiliyor" diye ufak yollu uyarabilirsiniz.
Kendisi çocuklu birisi ama sende bir tane daha yap diyebilirim belki şaka yollu beraber büyütürüz falan olabilir. Valla fikriniz hoş ama kendime zor yetişiyorum ona da tatlı yapamam. Benimde çocuğum olmuyordu aslında bir süredir uğraşıyorduk çok büyük bir problemimiz yoktu sadece.

Sizin yerinizde olsam gülümseyerek konuşmam.

Gerekmediği sürece soru sormam.

Örnek bir konuşma bırakıyorum. Mutlaka çalışan bi yöntemdir.

O:Merhaba

Siz:Merhaha ( belli belirsiz bir tebessüm

Nasılsın

Iyiyim ( belli belirsiz bir tebessüm olabilir fakat asla iadei bir hal hatır sorusu sormuyoruz)

Hamile misin , bebek var mı ya da bi çocuk yap vb bir şey dediği an soğuk soğuk andaval gibi yüzüne bakın. Gulumsemeyin. Tepki vermeyin. Sonra aniden iyi günler diyerek gidin.

Benim sevdiğim ve kullandığım bir yöntemdir. Genelde güzel çalışır.
Aslında keşke hayır demeden bunu yapsaydım haklısınız.

Merhaba hanımlar, ufak bir komşu sorunum var ancak nasıl yaklaşacağıma karar veremedim. Sizlerden de fikir almak istedim.
Komşum hamile kalmam konusunda çok ısrarcı. Kapı komşum olmasına rağmen çalıştığım için kendisiyle çok az görüşüyorum ancak her gördüğü yerde bebek ne zaman yap şimdi büyütürsün zaman geçiyor gibi sürekli konuşuyor. Allah’ıma çok şükür işim var da görüşemiyoruz. Çok arkadaş canlısı bir insan değilim bide açıkçası pek anlaşacağım tarzda bir insan değil. Bugüne kadar kısmet Allah nasip ederse dedim kalbini kırmadan cevapladım.
Şuanda hamileyim ve yine pek karşılaşmıyorduk iş saatlerim denk düşmediği için ancak geçen gün kapıda birbirimizi gördük hal hatır sorduk hemen hamile misin dedi. Çok sinirlendim hayır dedim. Yani her görmesinde sormasına o kadar sinirleniyorum ki pandeminin başında da karnıma bakıp hamile misin dedi ve değildim ben kilolu bir insanım sürekli bunu sorması çok kızdırıyor beni onu ilgilendirmediğini düşünüyorum. Konuyu eşim ve anneme anlattım. Keşke olanı gizlemeseydin dediler. Eşimde gördüğünde söyle hamileyim de yüzyüze bakıyoruz diyor. Bir daha ne zaman görürüm emin değilim. Bide kaç aylık falan diye sorunca sen sakladın mı falan da diyebilir. Sizce görünce nasıl söylemeliyim ayını da soracağı için nasıl kibar olabilirim? Belki görünce de anlaşılacak durumda karnım çıkacak çok emin değilim fazla karşılaşmıyoruz.
Dip not: Komşum yazın memleketine gidiyor eşimle bunun dalgasını geçtim o memlekete gidinceye kadar birbirimizi görmeyip geldiğinde beni kucağımda bebekle görse ne komik olur diye düşündüm. Böyle bir ihtimalde mevcut 😅
Bebek küçükken dillendirmek istemedik dersin, çok dert etme bunu

Ay ona ne ya napacak bu bilgi ile? Ne kadar ayıp sorması? Sonuçta yatak odası muhabbeti yani sevisemedik son zamanlarda, sevişmeden oluyor mu filan deyin de sussun.
Sanırım birkaç kere öylesine konuştu çocuğum olunca evde otururum falan onla komşuluk ederim diye düşünüyor galiba. Açıkçası çok büyük problemim olmazsa işimi bırakmayı düşünmüyorum.

boş verinnn

sağlıkla kucağınıza alın

ilk sorduğunda sen de nispet mi yapacaksın ya da sen de bebeğe bakayım bana iş çıksın diye mi soruyorsun gibi bir cümle denilebilirdi

ama artık bu muhabbetler bitmiş

gördüğünüzde söylemeyin falan da kısmet deyin geçin

sonra vayy sakladın falan derse de uydurun bir hurafe

annem nazar değer söyleme dedi, sorana söylenmez bizim oralarda dedi vs vs

bana da "ayy hadi bi bebek yap sevelim", "amma tembel çıktın", "aa daha bebek yok mu" diyen akılsızlar oluyor. kibarca kısmet diyorum ama insan birazcık düşünür. 12 senedir evliyim ve çocuğum yok. acaba neden? çünkü benim çocuğum olmuyor ve olmayacak. menopoza gireli 4.5 sene oldu. bu hadsizlik, bu terbiyesizlik ..diyecek söz bulamıyorum. çok canınıza tak ediyorsa sana ne ya diyin geçin. siz üzülüp düşüneceğinize o, oturup dert etsin.

Durumdan hem şikayetçisiniz, hem terslemiyorsunuz hem de hamileyim söylemedim nasıl söyleyebilirim diye konu açıyorsunuz.

Avrupa meraklısı bi insan asla değilim ama Avrupa insanının istemediğini yapmaması, kişiliğini ortaya koyması hayırının hayır olmasını seviyorum.
Çünkü adamlar çocuklarının kişiliklerini baskılayarak yetiştirmiyor.

Söylemek zorundamısınız.? Neden ayıp olacak? Ne gibi hayatınızı katkısı olacak komşunuzun?
Bence söylemeyin.

İlk aylar kimseye soylemedik dersin. Bizim bı komşu vardı . Hep sorardı. Ama yerli yersiz. Mesela mevlüt e gideriz. Elli kadının ortasında sorar. Neyse ilki oldu. Bu sefer ikinciyi yap diye başladı. Yahu senede iki üç kere belki karşılıyoruz. Sanane yani. Bı gün yine rastladım. İkinciye hamileydim. Yol ortasında BİM'in önünde. Yabanci insanların yaninda bebek var mı dedi yine. 🤦 Yok dedim. Bilmesede olur yani

Gene komsunuzmus sizin benim eltim her görüştüğümüz de kardeş yap buna bu tek kaldı bak bnde 4tane var hamilemisin ne zmn kardeş yapacaksın ay sananee dimi ama sanane sen 4tane yaptın diye bendemi yapmak zorundayım bırtane de kalacağım belki. Bu şekilde konuşan insanlara sinir oluyorum belki çocuğun olmuyor ne kadar üzüntü verici her seferinde aynı soru ile karşılaşmak

Back