Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

İlk tedavim Nur Hanim ile oldu. Allah ondan binlerce kere razi olsun. Cok memnun kaldim. İkinci tedavi oncesi Mustafa bey ile gorustum. Aylardir suren kanamalarimi bir ilacla kesti. Hakkaten cok bilgili ve tecrubeli bir doktor oldugunu anladim. Tedavim icin cok rahattim. Ona guveniyordum. Gelinen noktada persembe uzun protokol tedavime basladim. Mustecep bey muayene edecek dediler. Bir anda Funda hanim olsun mu diye emrivaki yapildi. Beklemekten bunaldigim icin tamam dedim. Funda hanim dosyami okumamisti. Pgt li hasta oldugumu dahi bilmiyordu. 7-8 yumurta var uzun protokol bunlari asiri baskilar dedi( Moralim cok bozuldu. Sadece Semra Hoca uzun ustiyor dedim. Semra hocanin adini duyunca haaa tamam dedi. Defalarca bu ay baslamamda sorun var mi? Varsa erteleyeyim dedim. Funda hanim yok dedi. Ancak tatminkar aciklama alamadim. Tedaviye basladim ama kendimi guvende hissetmiyorum maalesef. Hastanede muhtis bir basbosluk organizasyon sorunu var. Doktorlar dosyalari incelemeden oraya oraya kosuyorlar. Yuzleri gulmuyor. Moral vermiyorlar. Aydinlatci hicbir aciklama yok. Simdiye kadar hastaneyi hep ovdum ama su an gercekler boyle. İnsallah Semra hoca burayi okur ya da birileri soyler de duruma el koyar.

arkadaşlar lütfen sakin olun güzel düşünün güzel olsun evet insan bu süreçte psikolojik olarak çok gergin oluyor ama özel sektörün heryeri böyledir emin olun mustafa beyi kaybetmelerinin çok sebebi olabilir.şehir hatta ülke değiştirebilir mesleği bırakabilir rahatsızlığı olabilir bırakmasının çok sebebi olabilir.idoktorlar için birşey diyemem ama hemşirelerde biraz suratsızlık bende farkettim ama inannın heryerde ööle her yerde tüm özel hastanelerde ben henüz tedaviye başlamadım adetimi bekliyorum hepiniz dualarımdasınız Allah inşallah bu sıkıntılarımızın mukafatını verecektir..

Merhaba canım. Mustafa hocanın neden ayrıldığını ve birimin gün geçtikçe kan kaybettiğini bildiğimiz için bu öfkemiz ve üzüntümüz zaten. Geçmiş sayfalara bakanlar çok iyi anlar, geçmiş aylarda herşey mükemmeldi diyebiliriz. Yeni başlayacak arkadaşlarım için gerçekten üzülüyorum ve onlar için bir şeyler yapmalıyız... Merkezde herşey resmen dört dörtlükken ne oldu da bu hale geldi, buna dur denmeli bir an önce...

Son düzenleme:
İnci ye kesinlikle katılıyorum. Ben çok eski değilim. Şubat'ta tedaviye başladım, ilk denememde çok şükür ikizlerime hamileyim. Benim Memorial i seçmemin nedeni tamamen burasıdır. Semra Hanımın ne kadar başarılı ve iyi bir doktor olduğunu, ekibini ne kadar profesyonelce yönettiğini ben burdan öğrendim.tedavim sırasında hemşirelerin telefonlara cevap vermemesi dışında bir sıkıntı yaşamadım doktor seçimim bile olmadı tam olarak teslim oldum ve bir sürü insana Memorial i tavsiye ettim. Ama şimdi burda edindiğim arkadaşların yazdıklarına inanamıyorum. Yönlendirdiğim insanlardan utanıyorum resmen.. İnşallah en kısa zamanda Semra hanım ipleri eline alır ve kuruma geçmişinden daha iyi günleri getirir.. Çünkü bir sürü arkadaşımız var tedavi için düzen tertip ve doktor bekleyen..

Memorıal tüp bebek merkezinde iki kez tedavi oldum.arkadaşlarımın da belirttiği üzere merkezin can damarı denebilecek iki doktoruyla Nur hanım ve Mustafa beyle tedavilerimi sürdürme şansına eriştim.. Fakat şuan ortada kaldım
Neden mi?
İlk tedavimi sürdürdüğüm, hastalarının melek diye hitap ettiği doktorumuz Nur hanım doğum izninde..
Diğer doktorlarında hakkına girmek istememekle birlikte merkezin tüm yükünün omuzlarında olduğu Mustafa bey ise hastaneden ayrılmak zorunda bırakıldı..neden mi? Zira fazlasıyla tüketildi.( tedavimde pozitif aldım ama doktorumla kese görme heyecanını yaşamamayacağım )
Tedavi sürecinde randevuya biz ne zaman gitsek koltuklarda bekletildik sesimiz çıkmadı. Ancak hastane bizim iki ay önceki hastanemiz olmaktan çıktı. Şimdi ise Nur hanım ve Mustafa beyin eksikliğiyle Memorıal diye girdiğimiz kapıdan SSK hastanesi olarak uğurlanır olduk. Önce bir doktorun ardından da ikinci doktorun gitmesi tüm düzeni alt üst etti. TA Kİ İŞ HASTA AZARLAMA NOKTASINA geldi.siz de takdir edersiniz ki; merkezi marka haline getirmek popülerleştirmek zor, fakat herşeyi biranda yıkmak daha kolaydır.azarladığınız, muhattap almadığınız, bacaklar havada Dr beklettiğiniz hastalarınızdır sizi var edenlerdir sayın Semra hoca.

Hani derler ya perşembenin gelişi Çarşamba dan bellidir diye.. Sizin hastaların yanında azarladığınız doktorlar bugün de hastaları eşlerin yanında azarlar. ( yanlış duymadınız)

Biz ne umutlarda ne heyecanlarla geliyoruz oraya biliyor musunuz? GÜLEREK GİRİP AĞLAYARAK ÇIKMAK İSTEMİYORUZ.

O sandalyede maddi kazanç olarak gördüğünüz hastalarınız, sizin paraya dökemeyeceğiniz hesap edemeyeceğiniz kadar bu yolda umutları ve heyecanları var.

Bazılarının birkaçgünlük tatil masrafı olarak gördüğü tedavi maliyeti, "sırf bu yolda" iki yıl kredi çekip borç bulup, umutları için koşa koşa size gelen hastalar.
Binbir emekle, laboratuarıyla, embriyologlarıyla bir sisteme oturttuğunuz merkezinizi domino taşları gibi yıkmayın.
O merkezin havasını teneffüs etmiş biri olarak eski düzeni eski hassasiyeti ve ayrıca hastaneden ayrılmak zorunda bırakılan " Mustafa " doktorumuzu geri istiyoruz.

Gücünüzü bizden aldığınız hastalarınızdan beylem

Umarım okursunuz..

Akasyam beni biliyorsun ve burdaki tum arkadaslar iyi biliyor..ben kisin merkez arastirirken buradaki arkadaslarla tanistim ve merkezle ilgili tek olumsuz bisy okumadigim icin hemen tedaviye baslamak istedim.ve gecen mart ayinda bana nur hanimin koydugu ve mustafa bey in yaptigi lap.ve histereskopi oldum..sonrasinda mayis ayinda tupe baslamak icin merkeze geldigimde nur hanim yoktu ben de ozellikle mustafa beyi istedim ki sanirim hakkim ameliyatimi yapan doktorum olarak...ama ben bir kere bile takiplerimde mustafa hocaya muayene olamadim..murat bey girdi ve halk iliskilerdeki bayana ozellikle sikayette bulundum..benim takiplerimi hep ayni doktor yapsin herseferinde baska doktora sil bastan ben lap.ve hist.olldum durum boyle boyle diye derdimi anlatmak moral bozucu..ve orada otururken herkesle konusuyordum ve bu durumdan sikayetciydi...neyseki zorla transferime mustafa bey geldi cok sukur 2gun once pozitif aldim..ama arkadaslarim var daha yonlendireceyim ve burdan bana moral olan arkadaslarim var baslayacak o nedenle acil cozum bulunmasi gerekir...simdi neler yasayacagim pozitif aldiktan sonra neler yapilacak kim ilgilenecek en azindan kalp atislarini gorene kadar agrim olsa arayacak kimse yok hastanede..cok sikintili durum..birana once duzelmesi umidiyle...

ben de çok güzel şeyler duyarak geldim memoriale
ikinci denemmdi ve bu kez daha seçici olmalıydm eşimi zor ikna edip ankardaki merkezleri geride bırakıp geldik
bayan dr isteğim olduğu için funda ve aylin hoca arasında gidip geliyorum
arkadaşların dediği bütün yorunmlara katılıyorum artık robotlaşmışlar
otomatik hareket ediyorlar insani hasletleri unutarak
((( eşime çaktırmamaya çalışıyorum ama dr ların tavrından hiçççç memnun değilim

merhaba kızlar, şu an gerçekten zor yazıyorum 1 saat öncesine kadar okudum, başladım ağlamaya(1 max.2 güne adet olacağım, bu da tetikledi tabi) sinirden mi üzüntüden bilemedim ama stres olmuşum demek ki, ancak şimdi yazayım derken yine başladım ağlamaya, çünkü son yazılanları da okudum ve çok duygulandım. özellikle hamile arkadaşlarımızın biz tedaviye başlayacak olanlara verdikleri desteği görünce...
son günlerde yazılarımı az çok görmüşsünüzdür. her ne kadar ikisi dondurulmuş olsa da 3 negatif denemem var, sebepsiz infertilite olarak görünüyoruz, ve belki de bu daha da zor bilemiyorum.önceki tedavi gördüğüm yer akşamları da muayane edebiliyor diye tercih ettiğim bir yerdi, şimdi ise her an adet olacağım deyip izinlerimi nasıl ayarlasam diye düşünürken yazılanlarla ne yapacağımı şaşırmış oldum. ben ilk nur hanımla görüştüm, söylemeye gerek yok zaten ama eşsiz bir doktor-sadece bir kez gördüm üstelik.maalesef maddi imkansızlıktan dolayı onun verdiği tarihte tedaviye başlayamadım. sonra mustafa beyle görüştüm, geçen hafta tahlillerimi gönderdim, hemşiresi beni aradı sonuçlar için. aa dedim ne güzel ilgileniyorlar. mustafa bey çok sessiz gelse de deneyiminden şüphe etmedim, hatta eşime de dedim bence bu doktora çok yükleniliyor diye. kaldı ki kendisi bana şöyle bir şey söylemişti; iki tane hemşirem var onları burda tutmak için nasıl uğraşıyorum, çünkü rahmi çok iyi gösteriyorlar transfer sırasında demişti...oysa şimdi kendisi gitmiş..elbet diğer doktorlarda çok iyidir, ama ben kısmetsizliğime ağladım, doktorlarıma bir bir yetişememe ağladım, doktorlarımın gidişine ağladım. bir de hastane duyarsızlaştıysa hastaya karşı ki bu en önemlilerinden biri ne yapacağımı bilemedim. eşim hemen araştır başka yerler dedi. dedim yarın adet olsam nasıl giderim başka yere. vaktim yok ki...kafam çok karışık, sağolsun eşim destek oldu, her işte bir hayır vardır kızlar, özellikle bebek bekleyenler desteğiniz için teşekkürler..

sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım malesef
o çatalda bekleme kısmı hele kesinlikle gıcık
işi hızlandırmak için hazırlan diyolar 20 dk sonra geliyo dr
bişi sormasam inan tek kelime etmeden muayene biter

herkese merhaba..
öncelikle bu forumun ve memorialın en eskilerinden biri olarak söylemem gereken bikaç cümle var..biçoğunuz benim ,derin lal ve deniz buragın hikayesini çok iyi bilesede bu güzel ve eşsiz mutluluğa ulaşmamdaki MUSATAFA ACET katksını birkez daha gurula yazmak isterim.geçen sene mayıs ayında ilk denememde hastaneyee hayran kaldım.hemşireler,doktorlar..bütün takiplerim mustafa beyde idi.saati saatine arandım ve bilgilendirildim.maalesef negatif aldım ve bir ay aradan sonra dondurulmuş embriyolarımı denemek için tekrar merkeze gittiğimde dosyamın ustunde dondurrulmuş ile tekrar denenmeli ,arandı ve bilgi verildi notları gördüm ve işlerini nasılda takip ediyorlar diye şaşırmıştım.semra kahraman ismi için gittiğim hastanede birkez bile semra hanımla karşılaşmadan ikizlerime hamille kaldım.bu süreçte yıllarca bu bebeklerin peşinde koşan kadınların ruh halini anlayan biri olarak bi kaç detay anlatmak isterim.bizler için güven çok önemli.biz mustafa bey ve nur hanımda bu güveni yakaladık.semra hocada bile erişemediğimiz ruhumuza dokunan o yakınlığı onlarrda bulduk.ben bugün aradığımda telefonu hala dünyalaar güzeli iki bebeğin annesi diye açan bi doktora mustafa beye sahipsem,ikiz doğurup buyutmenın zorlluğunu 4 aydır yaşarken halen daha bidaha mustafa beye ne zaman tedavi olurumu hesaplıyorsam içten içe :) hiç tanışmadığım nur hanımla tesadüf eseri bindiğimiz asansörde dayanamayıp kadınlar kulubündeki hastalarınız adına göbeğinizi sevebilirmiyim dediğimde sen hilalmisin diyorsa bana :) bahsettiğimiiz iki doktorun farkını daha kolay anlarsınızz sanırım...evet mustafa beye olan güvenim sebebi ile 26 haftalık hamileyken istanbula geldim belirtmek isterimki balıkesirde yaşıyorum ve bu sadece güvene bağlı oluşabilecek bi durumdur.gebelik takibim sırasında hastanedeki başı boşluğu sezmiştim aslında.mustafa bey yorulmaya başlamıştı hele nur hanımın karnı burnunda haliyle o odadan o odaya koşturmasını hiç unutamam.muayene için odadaa hazırlanırken hemşire koca göbeğime bakıp gebelik takibimi diye sordu.nstdede sancım çıkmış kontrol beklerken tam 2 saat sandalye tepesinde bekletildim.en son kontrollerimden birinde mustafa beyin transfer için hastaları bekliyordu ve dedimki mustafa bey gidip transferleri yapın ben beklerim onlar çok heyecanlı beklemesinler..doktorrum hiç birşeye yetişemez hale gelmişti.doğumdan sonra bir erken doğum raporunu hazrılayıp imzalatamayan görevliler yüzünden onca işinin içinde mustafa beyi aramak zorunda kaldım ve 15 dakikada raorum hazırlandı.ve o zaman mustafa beye eeğer geçen sene ben tedavi olurken merkez bu halde ve bu lakaytlıkta olsaydı tedavimi burda olmazdım dedim.kısa kısa biçok değişik an anlatmaya çalıştım özetle bu süreçte mustafa bey gibi bir dost edindim iki sağlıklı evlada dikkattli takibi,bilgisi ve önsezileriyle beni istanbula erken çağırması sayesinde erken doğumla ama sağlıkla kavuştum.şimdi mustafa beyin merkezden ayrıldığını öğrendim.şuan tedaviye başlamak üzere olan arkadaşlarım için çok üzgünüm.ama mustafa bey gideceği yere birçok hastası bilgisi ve onuru ile gidecektir.şuan üzülmesi ve içine düştüğü durumu düşünmesi geerken memorial hastanesi ve ekibin lideri semra hanımdır.eminim mustafa hoca yeni hayatında başarılarına başarı katacaktır.buranın hastane ve merkezdeki bazı doktorlar tarafından takip edildiğini artık iyibiliyoruz zira burdaki yorumları yüzünden hastalarına muayene sırasında cevap veren ve nasıl öyle şeyler yazarsın diyen doktorlar kaldı artık merkezde,kalite konusunda daha fazla yorum yapmaya gerek yok sanırım.

bunca emekten sonra doktorumuzu ordan gitmeye zorlayan şartları düzeltemeyen,doktoruna sahip çıkmayan hastaneyi bundan sonra hastalarına sahip çıkacak bi merkez olarak düşünemiyorum.ben bebeklerime kavuşsamda tedavi olacak arkadaşlarımiçin gerçekten endişeliyim.mustafa bey belki kendi kariyeri için doğru,isminin kalitesini yükseltecek,onurlu ve doğru bir karar almıştır.eminim bu kakarı vermek için çok düşünmüş ve birçok noktaya dikkat etmiştir.ama hastanenin onun gidişinin etkilerini hesaplayabildiğini pek sanmıyorum.dilerim nur hanımıda kaybetmezler zira nur hanımında artık bi bebeği var ve döndüğünde kendi hayatını hastanenin önünde tutması gerekicek.hastanenin beklentisinin gece 11den önce eve gidemeyen mustafa hocadan ne kadar çok olduğunuda iyi biliyoruz.

dilerim burayı okuyanların anlamasına yetecek kadar örnek verebilmişimdir.zira bu örnekleri deneyimleyen yaşayan biriyim.böyle hassas yerlerde tercih edilecek doktorlar tecrübesiz ya da kendine bile gülümseyemeyen doktorlar olmamalı.

tüm arkadaşlaarıma tekrar bol bebekli tedaviler dilerim.

nur hanım ne zaman başlıcak ?kaç aydır doğum izininde

1 eylülde başlayacak nasipse.

Canım merhaba. Tedavini erteleme ama lütfen sana yapılan ters bir harekette de sessiz kalma. Bugün ve bundan önce arkadaşlarımızın başına gelenler beni gerçekten çok üzdü.

herkese merhaba
iyi başarılı bir hastane arayışı içindeyken bu sayfayla karşılaştım buradaki yazılanlar ve arkadaşlarımın tavsiyesiyle tereddütsüz karar verdim.nur hanım doğum iznine ayrıldığı için mustafa beyle tedaviye başladık iyikide başlamız çok şükür hamileyim.mustafa bey bilgisiyle deneyimiyle duruşuyla ve en büyü insanlığıyla güven verdi kendimi çok rahat hissetmemi sağladı.onu gördüğüm zaman çok mutlu oldum.hiç olumsuz birşey aklıma bile gelmedi.ilk heycanımızı ilk ultrasyonumuzu onunla yaşamak isterdim ama yaşayamadık.bu duruma çok üzüldüm.memorial bence çok şey kaybetti.kaybetmeyede devam edecek gibi.
biz bütün varlığımızı ruhumuzu ortaya koyduğumuz bu yolda daha duyarlı davranılması gerekirdi.herşey para demek değildir para gelir geçer isim kalır ama malesef memorial bir ticarethaneye dönüşme yolunda ilerliyor.
umarım bu durum biran önce düzelir hepimiz mutlu bir şekilde yolumuza devam ederiz.

Son düzenleme:
canım ben de o kadar merkezlere gittim onca profesörlere muayene oldum ve buradaki gibi çatalda bekletilmeyi görmedim..zaten acayip bi psikoloji ile yatıyosun o masaya bi de o halde beklemek moral olarak yıkıyor insanı...

umudum çok haklısın mustafa bey de giderse tam ticarethane olacak ....

bgn mustafa bey artık yok dediler bıraktı dediler cok üzüldüm cok

Hepinize iyi akşamlar diliyorum öncelikle... Sayfaları okudum ama tam anlayamadım Mustafa bey hastaneden mı gitmiş. Ayrılmış mı?? Neden ayrılmısş?? Kim kimi azarlamış?? Biri bana anlatabilir mi?? Bende mustafa beyle başlayacaktım adetimi bekliyordum.. Hatta laparoskopi mi bile yapmıltı??? Ne oldu birden şimdi???

Evet Mustafa Bey ayrıldı daha doğrusu ayrılmak zorunda kaldı.
İsim vermeden bazı doktorlar hastalarını azarlıyor diyeyim.

Evet Mustafa Bey ayrıldı daha doğrusu ayrılmak zorunda kaldı.
İsim vermeden bazı doktorlar hastalarını azarlıyor diyeyim.

Canım öncelikle cevapladıgın için teşekkür ederim ama biraz açıklar mısın neden ayrılmak zorunda bırakıldı??? Bide bence doktor ismi ver ki bilelim ona göre seçimimizi yapalım.. Ne olur anlatın bana da

Hilburun mesajını oku meryemcim.
Nur Hanım izne ayrıldıktan sonra tüm yük Mustafa Bey'e kaldı. Hastanede bazı olumsuzluklar da olunca ayrılmak istedi.

İsim vermek doğru olmaz. Tek diyebileceğim Nur Hanım ve Mustafa Bey o birimin can damarı.

Çok şanssızmışım gerçekten.. Neden mi çünkü türkiyeye tedavi için geldigimde ilk önce başka bir hastanede başlamıştım kontrollerimi orada yaptırmıştım hepsini de.. Sonra tam tüp bebege gececektik ki doktorum merkezden ayrıldı ve başka bir hastaneye gitti. Bende yeni geçtigi hastanedeki labaratuar ortamını bilemedigim için doktorumu çok sevmem ragmen ondan vazgeçtim ve hemen yeni bir merkez aramasına girdim... Ve memoriali buldum ocakta başladım tedaviye nur hanımla ama olmadı malesef negatif aldım...
Sonra laparoskopi oldum ve hemen ardından yeni bir deneme için gün saymaya başladım tedavimi mustafa beyle yürütecektim çünkü ondan çok pozitif bir enerji aldım. Sevdim yeni doktorumu.:) ama gelin görün ki tama benim tedaviye başlaycgım sırada Mustafa bey de gitti hastaneden oda beni yarı yolda bıraktı( iki merkezde de aynı problemi yaşadım şimdi mi şimdi ise ne yapacagımı bilmiyorum
Acaba diyorum dosya mı alıp başka bir merkeze mi gitsem eski doktoruma mı dönsem.. Çünkü memorialde doktor kalmadı en azından benim sevdigim doktrlar kalmadı.. Zaten digerleri çok suratsız.. Kararsızım, şaşkınım ve çok üzgünüm(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…