Memeliler kervanına katılmak için süreçler

sana inanamıyorum! sen şimdi oturdun, düşündün ve bunları yazdın öyle mi! zamanım yok okumaya hepsini ama anladığım, senin aklın çorba gibi olmuş, karıştır karıştır dur
kolaygelsin diyorum sana. zor iş gerçekten de kararsızlık...

Böyle böyle aklımı netleştiriyorum işte yaprakcım,kolay değil,herkes başka bir şey söylüyor,işin ucunda kendi sağlığın vücudun söz konusu olunca aklın karışıyor tabii.

Anam çok uzun bir yazı olmuş canım ama okudum bir solukta çok güzel anlatmışsın. Tuğrul bey de güzel anlatmış. Artık hakkında hayırlısı

Böyle böyle aklımı netleştiriyorum işte yaprakcım,kolay değil,herkes başka bir şey söylüyor,işin ucunda kendi sağlığın vücudun söz konusu olunca aklın karışıyor tabii.

tabi ki araştıracaksın canım. hepimiz yaptık bunu ve buna göre seçtik doktorumuzu. çok geçmeden kararını verebilmen ve mutlu olman dileğiyle canım. (gelgitlerinin fazla olması üzdü beni hepsi bu. forumda, doktor seçimi konusunda en çok zorlanan sen oldun, benim gördüğüm kadarıyla.) :112:

Son düzenleme:
Anam çok uzun bir yazı olmuş canım ama okudum bir solukta çok güzel anlatmışsın. Tuğrul bey de güzel anlatmış. Artık hakkında hayırlısı

Sağolun şekerlerim,amin inşallah.

Son düzenleme:
Oncelike seni tebrik ederim canim :) bu kadar konusmayi nasil aklinda tutabildin ve nasil bu kadar guzel ozetleyebildin:))) benim Tugrul beyle yaptigim gorusme gecti gozumun onunden resmen. Onun gorusmeleri cook uzun ve de cok ozeldir goruldugu uzere. Muaynehanesinden cikarken kafamdaki butun soru isaretleri bir bir silinmis, kus gibi hafiflemis kendimi cok ozel ve onemli bir insan zannederek evime bulutlarin ustunde ucarak gitmistim resmen. Ama tabii senin kafanin karismasi handikap olmus senin icin umarim kafandakileri bir harmanlayip kendi aklinla fikrinle kendin icin en dogru karari verirsin canm. ( bu arada gorusmeyle ilgili atladigin bazi seler olabilir hatirlarsam buraya yazarim izninle:))

her yeni doktor görüşmesi yeni bir kafa karışıklığı yeni bir ikilem oluyor en iyi ben bilirim. Tuğrul beyle ben de telefonda görüşmüştüm ve tam 1,5 saat konuşmuştuk ,bana çook uzun gelmişti gerçekten.. ben de telefonda böylesine görüşüyorsa yüz yüze nasıl olur diye şaşırmıştım... anladığım kadarıyla sen de benim gibi fazla pimpiriklisin:) ben telefonla görüştüklerim ve maille görüştüklerim dışında yüz yüze 8 doktorla görüşmüşüm ama benim durumum farklıydı ve her doktor birbirinden farklı bir sonuca gidiyordu,ben de pectus excavatum da vardı o yüzden biraz zorlanmıştım doktor seçimimde...en son görüştüğüm insan doktor beydi ve diğer doktorların aksine en az cerrahi ile en doğru sonuca ulaşmak istemesi benim için yeterli olmuştu. İnşallah sen de senin için en doğru sonuca ulaşırsın.. ama yaşanmış bir tecrübe ne kadar çok doktora gitmek o kadar çok kafa karışıklığı oluyor

Sağol canım :) Aklındaki tüm soruları mantıklı-mantıksız maiil atabilirsin demişti,ben de tüm açık yürekliliğimle aklımdaki tüm soruları sordum kendisine.Bu handikapın içinden kendi mantığımla kurtulmayı umuyorum,sonuçta ne olursa olsun hayırlısı olsun diyorum.
Ayrıca bu konuya herkes paylaşmak istediği her şeyi yazabilir.Olumlu-olumsuz her türlü fikre açığım.

Son düzenleme:

Kesinlikle aynen öyle oluyor kalemcim,ama ben hayatımın her alanında böyleyimdir.Önce her konu hakkında tüm fikirleri alırım,aklım karışır,sular bulanıklaşır,sonra kendi mantığımla tek tek tezleri çürüterek kendimce en doğruya ulaşırım.Benim problem çözme tekniğim budur.Senin aklını karıştıran farklı bir durummuş,benim aklımı karıştıran da bir doktorun ak dediğine başka bir doktorun kara demesi.Gerçekten neyin ak neyin kara olduğunu da çözmek için araştırma yapmak,kafa yormak gerekiyor.Sonuçta mesele para kaybetmek veya iş-güç veya başka şeyler olsa bu kadar düşünmem ama mesele estetik amaçlı yapılan bir ameliyat olunca herşeyi düşünmek gerekiyor.Ya öyle olursa,ya onun dediği doğruysa,ya şöyleyse ya böyleyse şeklinde yüzlerce soru var aklımda.

ne kadar güzel bi sohbet olmuş,tuğrul beyle görüşmüş gibi hissettim kendimi birden :)
bana kalırsa en cazip yanı ameliyat sonrasındaki hemen günlük hayata dönebilme imkanı :) ameliyat olduğun gün saat 16.30dan sonra araba kullanabilir durumda olmak,eve gittiğinde kimsenin anlamaması annene yardım bile edebilmek o kadar çok şey okudukki burdan şuan bu anlatılanlar hayal gibi :)

Aynı fikirdeyim kesinlikle,bunlar bana rüya gibi geliyor şu anda.Tek tereddütüm kas üstü yöntemiyle protezin ilk zamanlarında hissedilmese bile aradan uzun zaman geçince kenarlarının hissedildiğinin söylenmesi.Bunu doktora sordum mail atarak,bakalım ne cevap verecek çok merak ediyorum.

Son düzenleme:

en son görüştüğüm doktor naci beydi yazacağıma en son görüştüğüm insan doktor beydi diye yazmışım Hey allahım akıl kalmadı

Aklındaki tüm doktorlarla görüşmeni takdir ettim canım
Daha önce gittiğini yazdığın doktorlardan biri, burada yere göğe sığdıralamayan doktorlardan biriydi ve görüşmende onun ilgisizliğinden, burada sözedildiği gibi ilgili olmadığını yazmıştın sanırım...
Sonuçta bu bir ameliyat ve çok iyi düşünüp öyle karar vermek gerekiyor.
Sen de aklındaki tüm doktorlarla görüşüp en iyisini yapıyorsun.
İnşallah senin için en hayır olan doktora ameliyatını olur ve mutlu sona ulaşırsın

slm ne mutlu bana ....ortalama tam 4 ay önce kas üstünden ameliyat oldum ve bugüne kadar ne silikon kenarlarını hissettim ne de üstten....sanırım meme dokun yeterli olduğunda belli olmaz. istersen resimlerime bak, fikir edinmiş olursun...

kas zarı altı, 275- 300 cc, yuvarlak high profile meme ucundan Mentor takıldı....

kib

Teşekkür ederim drita.Bence herkes kendini yakın hissettiği,bilgisini fikrini merak ettiği tüm doktorlara gitmeli.Başka türlü doğru bulunmuyor.O kadar inanılmaz boyutta bir bilgi kirliliği var ki bu konu ile ilgili,ben gerçekten hayretler içerisindeyim.Bazı doktorlar sadece reklamla yaşıyor ve malesef insanların canını hiçe sayıyor.Ben onlara bedava yapıyoruz deseler bırakın canımı,çantamı bile emanet etmem.Estetik ameliyat olmak isteyen insanlara tavsiyem çok araştırsınlar,çok görüşsünler,çok düşünsünler.Kimseyi korkutmak istemiyorum ama çok meşhur bir doktorun 3 saat ameliyattaki hastasının kanını durduramayıp başka bir klinikten doktor çağırdığını duydum.Sonra o kadar kan gövdeyi götürürken protezi koyduğu yeri bile göremeden kapatıyor,direnler,ağrılar hasta haftalarca kendine gelemiyor ve doktorun dediği "e normal bu bir ameliyat,bu tür risklerden bahsetmiştik."

Selam canım,teşekkür ederim,sen kime ameliyat oldun?

Dün aklımdaki tüm soruları Tuğrul beye mail attım.Kendisi istemişti bunu zaten.Hemen cevap dönmüş,eve gelir gelmez baktım ve ben kararımı verdim arkadaşlar.Tuğrul beye ameliyat olmak istiyorum ve şu anda aklımda herhangi bir soru işareti kalmadı.İyi ki kendisiyle tanışmışım,iyi ki son anda içimdeki merakı susturmamışım.Yoksa çok fazla yanlış bilgiyle ameliyat olacaktım.
Sorularımı ve cevapları sizin de bilgilenmeniz ve farklı bir görüş olması açısından paylaşıyorum.Ameliyat olmak isteyen herkes lütfen çok araştırsın arkadaşlar,farklı fikirlere açık olsun.

S: Fasya altı yöntemiyle ilgili sizinle konuşmadık ama kas altı ile aynı değerlendirdiğinizi hissettim.Dediğiniz her şey bana çok mantıklı geliyor ama ince de olsa bu zar protezin en azından kenar kısımlarını saklamayı başarabilir mi acaba?Araştırmama göre bu zar sadece pektoral kasının değil yanlarda bulunan şu an ismini unuttuğum diğer kasların da etrafını sardığından dün gördüğümüz resimlerdeki o görüntünün oluşmasını engelleyebilir diye düşündüm.Ne gerek var derseniz kas üstü yöntemde protezin uzun bir süre sonra elle hissedilme ve protezin etrafının belli olması olasılığından bahsediliyor.Bu gerçekten böyle olabilir mi?Üzerinden çok zaman geçen hastalarınızdan hiç böyle bir şikayet veya yeniden bir operasyon talebi oldu mu?İnanın dün sizin yanınızdan ayrıldığımdan beri bu konuyu düşünüyorum.Gece-gündüz sadece bu konuyu araştırdım.Aklım çok karıştı.

C: :))))

aslında ne senin için ne de başka biri için, hasta olsun doktor olsun, kafa karışıklığına yer yok, çünkü kim ve hangimiz ne düşünürse düşünsün "gerçek" kendi ağırlığı ile ayakta durur ve hiçbirimizin de yorumuna açık değildir, yorumlarımız gerçeğin umrunda değildir. :)) Bu nedenle, ben yaşamımda hem işimde hem de hayatımda çoğunlukla acı çeksem de gerçeklere boyun eğerek yoluma devam ediyorum ve siz hastalarıma da kendi yorumumu değil, anatomik, fizik ve tıbbi gerçeklerle anlatıyorum herşeyi. Ve sizlere anlattığım şeyleri "kendi yorumum" zannediyorsunuz... "e bu da doktor onlar da; hepsi de iyi doktorlar, bu doktorun fikri de bu" diye düşünüyorsunuz... Yanlış! :) Sizlere anlattıklarım benim kendi özel yorumum olmadığı gibi, aslında başka herhangi bir doktorun da yorumuna yer olan - yorumuna açık olan fikirler falan da değildir. :) Hangi doktorun şimdi ne düşündüğü insan anatomisini değiştiremez!? :)

Aslında, başka bir açıdan, "kafa karışıklığına neden olan farklı fikirlerin" nedenine de bakılabilir:

1- Bir çok doktorun, ne kadar ünlü ve ne kadar tecrübeli olsa da, memenin kadın vücudundaki orijinal yeri olan "kas üstü" yerleşimde bu ameliyatı doğal - natürel yapamıyor olması (ki bu doktorlar kas ile ilişkili ameliyatlara yönelirler)

2- Her nasıl olursa olsun, sizlere "2 ay yanımda durun sizler de yapabilirsiniz" diye anlattığım bu basit ameliyatı bütün doktorlar her nasılsa bir şekilde yapabiliyor (ki meme küçültme öyle değildir, onu yapamıyorlar). Ameliyat süreci benim ellerimde olduğu kadar rahat ve konforlu olmasa da, meme büyütme ameliyatı "varoluşsal" bir ameliyattır; 6 ay sonra hemen bütün doktorların hastaları memnundur, meme yoktu... şimdi var! :))) Yani zor bir dönem geçirilmiş olsa da, (kollar kalkmaz, annesi besler, işten 10 gün izin alınır...vs vs vs) hemen bütün doktorların silikon hastaları 6. ayda memnun mesutturlar :) E herkes yapabiliyorsa, herkesin arasında sıyrılmak için farklı bir şey söyleme çabasında olmaları

Herşey bir yana, anatomiye bakarsak, süt bezi'nin hemen altı çıplak değildir çok ince tül gibi bir zar (fascia) vardır. Hemen alttaki kas da çıplak değildir onun da üzerinde aynısından çok ince tül gibi bir zar (fascia) vardır. İşte sizlere "orada hiçbir yapı yoktur, tuz çölü gibidir, şişirseniz şişirilebilir..." diye anlattığım yer bu iki ince zar arasıdır. :) Kasa ait olanın altında ise vücuttaki her kas gibi o kasa ait "kılıf" yapısında daha kalın ve hiç esnek olmayan ve zaten esnek olmamak için yaratılmış, kas liflerini bir arada tutup kasın çalışmasına yardımcı olan bir de "kalın kas zarı" vardır. Orijinal olmak amacıyla bu "kas zarı altına koyuyoruz silikonları, çok da güzel oluyor.." diye anlatan doktorlar bile var :)))) Bu fiziken imkansız olanaksız dır. O kalın kas zarı, zerre kadar elastik değildir, elastik olmamak için yaratılmıştır ve altına değil silikon bir pinpon topunun bile bir yerinden yırtılmadan girmesi fiziken olanaksızdır. Yemek yerken eti çiğnemekte zorlandığımız, ve çoğunlukla halk arasında "sinir" denen o şey aslında bir kas kılıfıdır işte?? :)) E o kılıfın altına silikon yerleştirdiğini söyliyen (kas zarı altına denen iş) bir plastik cerrahın yaptığı işi benim aklımda açıklamanın sadece 2 yolu olabilir: 1) adam yaptıklarının, ne yaptığının farkında değildir, ve 2) farkında olarak yapıyor ve böyle anlatıyorsa da bu etik olarak doğru değildir???

Daha önce, seninle aynı soruyu sormuş bir kadına yazdığım ayrıntılı yanıtı ekliyorum... daha derinini öğrenmek istersen okursun......

Günaydın ... :)) tekrar merhaba...

Gerçekten de bu "subfascial" - "kas zarı altına" diye anlatılan yöntemlerden bahsetmiyorum bile genellikle görüşmelerimde, çünkü sadece ülkemizde değil yurt dışında da bunları birer yöntem kabul eden doktorlar olsa da 1- ana mantığa ters ve sorunu ortadan kaldıramayan ve 2- fiziken de anlatıldığı gibi uygulanması mümkün olmayan işler olduğundandır.

Önce, en temel mantığı tekrar hatırlayalım:

1) Ana mantık:

A- insan vücudunda kas ve meme aynı yerde de-ğil-dir.

B- kasın yeri sabittir 2 ucundan kemiğe tutunur, memenin yeri sabit değildir yıllar içinde aşağı doğru hareket eder.

C- çok nadir kadında şu anda kas ve meme aynı yerde olsa, ilerleyen yıllarda meme orada kalmaz, ama silikon oluşan zarın içinde yukarıda kalır, ve silikon ayrı yerde - meme ayrı yerde... memeden başka her şeye benzeyen bir görüntü oluşturur.

İşte bu nedenlerle ne kas altı, ne dual plan, ne kas fasciası ile ilişkili, ya da kas ile ilişkili "hiçbir" yöntem çok çok mecbur kalınmadıkça uygulanmamalıdır... çünkü kas ile ilgili hangi yöntem olursa olsun, aslında aralarında normalde hiçbir ilişki olmayan "kas" ile "meme" arasında acaip anormal bir "kalıcı bir ilişki" yaratmaktadırlar.

2) Fascia (zar) altı kas zarı altının anlatıldığı gibi uygulanmasının fiziken imkansızlığı:

A- Her kas, o kasın liflerini bir arada tutması için "ESNEK OLMAYAN" zar benzeri bir kılıfla paketlenmiştir. Bu zarın amacı zaten esnek olmayıp bir zırh gibi kasın liflerini bir arada tutmaktır. Et yerken çiğnemekte zorlandığımız ve "bu et sinirli" dediğimizde çiğnemekte zorlandığımız şey aslında bir sinir değil işte bu kas zarıdır. Bu zar kastan bin zahmetle ayrılsa da bu zarın altına değil bir silikon bir pinpon topu bile yerleştirmek fiziken o-la-nak-sız-dııııır! :))) Denemesi bedava, bir kasaba git, bir et ali üzerindeki zarı yaralamadan ayırmaya çalış... ( ki zar sadece çevrede değil kasın içine doğru da uzandığından o zarı yaralamadan ayırmak hemen hemen imkansızdır) yaralı bereli kaldırmış olsan da altına bir pinpon topunu yerleştirebilirsen beni ara :)))))) Bunu yaptığını söyliyen plastik cerrahlar ya bilerek ya da bilmeyerek o zar yırtılmadan altına bir silikon koymaları fiziken imkansız olanaksızdır.

B- Subfascial denilende ise bu kas zarı altına olmasa da arada bu defa bir tül benzeri çok çok ince hiçbir gücü olmayan varlığı ile yokluğu bir olan bir örtü katından bahsediyoruz. Yani buradaki zarlar ya zırh gibi kalın ve hiç esnek olmayan, ya da bir tül gibi varlığı ve yokluğu aynı olan ameliyata hiçbirşey katması mümkün olmayan yapıdadırlar.

C- Hangisi olursa olsun, hangi yoldan olursa olsun, yerleşen silikonu kas ile ilişkilendirmek ile sonuçlanacakları açıktır. :))) silikonları hareketsiz bir şekilde ve bir de üstüne üstlük "kasın olduğu yere" sabitlerler, iyi de... meme orada değil?? :)))))

İşte sizlere bu nedenlerle söylüyorum.. "kendi ailemden birine çok çok mecbur olmadıkça, kas ile ilişkili hiçbir yöntemle ameliyat etmem" diye ?

Gelelim damla (anatomik) silikonlara... hayatım boyunca (eğitim aldığım yıllar dışında) hiç bir kadında asla kullanmadım ve ölünceye kadar da kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü ailemden birinde asla kullanmam.

1- yuvarlak silikonlar meme gibi yumuşak yapıları nedeniyle zaten bedende damla dururlar, e peki masa üzerinde damla duran bir silikonun bedende nasıl duracağını sanıyorsunuz? Damla silikon kullanan cerrahlar bu damlanın alçak ucunu kasın biryerlerine sokmak için kullanıyorlar... bundan başka bir konuşulacak yeri yok bu silikonların.

2- damla silikonlara damla şekli verilmesi için normal meme dokusundan biraz daha sert bir yapıda hazırlanması gerekir.

3- yuvarlak silikonlar oluşan kapsül içinde yıllar boyunca rahatça dönerler, fark edilmez bile? ve hiçbir değişiklik olmazken, eğer bir damla silikon bir gün dönerseeee :))))) şekli yüzünden öyle garip bir görünüm ortaya çıkar ki.. tarifi zor :) iğrenç memeden başka herşeye benzeyen hilkat garibi memeler. :)

4- İşte damla silikon kullanan plastik cerrahlar bu damla dönerse ne olacağını ve nasıl bir görüntü ortaya çıkacağını bildiklerinden, bu silikonları daima hareket etmeyecek sabit duracak bir şekilde yerleştirirler :)) eee? sonuç? meme gibi hareket etmeyen, sabit duran memeler :))

eh.. sanırım kafanın karışacağı birşey kalmadı :)))

şimdi bütün bunları aşıp da, sanki bunlar yokmuş ve bunlarda problem yokmuş gibi düşünüp bunları geçip de "e peki ben zayıflarsam ne olacak?" - "e peki şişmanlarsam ne olacak?" gibi noktalar üzerinde kafa yormak ya da yorum yapmaya kalkmak saçmalığın daniskası olur Nihan. Kadın memesi yukarıda akıcı bir çizgiyle meme ucuna ulaşan ve hem yanlarda ve hem de alt sınırında ise meme yi meme yapan hatlara sahip bir yapıdır. Memeyi meme yapan hatlardan endişe eden bir kadın varsa, memem olsun istemez?? :)))) hayatımda böyle saçmalık ne duydum ne gördüm :) Güzel, silikonsuz bir kadın memesinde o yan hatlar zaten vardır? Biz o memelere güzel diyoruz???? anladıysam arap olayım. Normal ve güzel bir kadın memesinin ne olduğu belli... bu memenin nitelikleri ...'ın ya da herhangi başka bir kadının yorumuna, fikirlerine, farklı düşüncelerine açık değil?? Hiçkimse sana ya da sizlere sormuyor.. meme nasıl olmalı diye? bu zaten belli?? :)))

Ben, sen, ve yeryüzündeki bütün insanlar için tartışmasız geçerli 2 cümle:

1- ne yazık ki, herkes kendi aklından memnundur. :)

2- herkes neye inanırsa ona müstehaktır. :)

........... işte aynı soruyu yönelten ... hanıma böyle yanıt vermişim ... :))))

son kısmı senin için tekrar etmemde yarar var:

1- ne yazık ki, herkes kendi aklından memnundur. :) (sen de , diğer doktorlar da ve ben de aklımızdan memnunuz)

2- herkes neye inanırsa ona müstehaktır. :) (sen, ben ve hepimiz de neye inanırsak onu hak ediyoruz)

S: Ve son sorum da büyüklük konusunda kendimi doğru ifade edebildim mi şeklinde endişelerim var.Bana fikir verebileceğini düşündüğünüz bir anlatım şekli var mı,yani ameliyat sonrası neye benzeyecek,ne kadar olacak?Belki bir resim veya cup bilgisi veya göğüs ölçüsü vs...

Diğer noktalar... 1) kup-ölçü-cc şu anda bilinemez, 7 çift silikonla giriyorum her ameliyata, ve en az 4 ü, bazen 7 si de denenir ve öyle karar verilir. Önceden yapılan bilgisayar simülasyonları kanımca "göz boyama ve reklam" niteliğindedir, gerçeği yansıtamaz. Tek yumurta ikizi olan iki kadın bile aynı boy silikon aynı şekil, aynı doktor hemşire, aynı teknik... ameliyat edildiğinde 6 ay sonra asla aynı ol-maz-lar!!?? Tek yumurta ikizinin bile bir diğeri için örnek olamayacağı bir işte bilgisayar simülasyonları "süslü safsata"lardır.

S: Diğer sorularıma gelince ben ameliyat olmak istediğimi sadece ablamlara söylediğimi ve başka hiç kimseye söylemeyeceğimi iletmiştim size.Ameliyatta yanımda olmalarını istediğim için onlara da uygun bir zaman olması gerekiyor.Bu nedenle kimse anlamadan yanımda olabilecekleri tek zaman bayram.Kurban bayramında ameliyat yapma olasılığınız var mı?

2) bayramda programım ne olur bilmiyorum, o günlerde sekreterimle konuşulup uygun zaman var mı, ne zamandır?... bakılır.

S: Ayrıca bu ameliyat için,tüm masraflar dahil olarak ne kadar ödeme yapıyorum?

3) büyütme ameliyatlarım bütün kadınlar için hep 7000 ytl yıllardır, bu rakam hiç ama hiç değişmiyor kimse için. Birinize vicdanlı olup, diğer herkese vicdansız durumuna düşmek bana göre değil.

karar verdiğin doktorun da senin gibi uzun uzun yazmayı ve anlatmayı seviyormuş. sanırım hoşuna giden buydu.
inş istediğin gibi olur ameliyat sonucun ve mutlu olursun canım.

kas zarı altına protez yerleştirmenin sağlıklı bir teknik olmadığını söylemesi ilginç geldi. :26: öyle olsa, neden senelerdir hem buralarda hem de yurt dışında yapılıyor ki! mantıksız olsaydı, en azından belirli bir süreden sonra bu teknik yasaklanırdı diye düşünüyorum.
hiç bir yerde de okumadım damla protezin döndüğünü. pütürlü protezleri tercih ediyor zaten çoğu doktor.
ayrıca protezler göğüs içinde dönme imkanı bulursa sağlık sorunları da çıkar. (sanırım ağrı, sızı tarzı şikayetler de olur.)
3 boyutlu çalışma reklam amaçlı denmiş. aklı başında hiç bir hasta adayı 3 boyutlu çalışmanın sonucuna göre karar vermez doktoruna.
zaten bu çalışmayı yapan doktorlar da ameliyatta farklı cc de protez deniyorlar. aksi düşünülebilir mi? hayır!

Sağol canım inşallah...
Sen ülkemizdeki otoritelere güveniyorsun demek ne güzel,ülkemizde yıllarca 6-7 aylık bebeklere kürtaj yapıldı,ben bunu bile yasaklayamayan otoritelere güvenmem açıkcası.Zaten bunun sağlıklı olmadığını söylemiyor,gereksiz olduğunu söylüyor.
Damla proteze gelince dönmesi gayet mümkün,neden dönmesin ki?Ha dönmesin diye iyice sıkıştırıldığını bunun da ekstra ağrılara yol açtığını anlatıyor.
3 boyutlu çalışma konusunda görmediğim için yorum yapmak istemiyorum,internette gördüğüm gibiyse gerçeği yansıtmıyordu elbette,herkesin göğsü farklıdır,çok çok genel bir görüş verir sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…