Sürekli Yaygın Ağrılar, Kaygı ve Kısır Döngü: Fibromiyalji mi?

Ankilozan spondilit hastasıyım teşhisim 28-29 yaşlarımda koyuldu. Öncesinde 20 yaşımdan itibaren fibromiyalji tanısı alıyordum.
Fibromiyalji olmasam da böyle sebepsiz ağrıların, doktorlara her defasında kendini anlatmak zorunda kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Fibromyalji böyle bir şey ve genellikle psikolojik bir alt yapısı oluyor.
D vit b12 demir seviyelerinizi yükseltin.
Düzenli omega 3 kullanın. Araştırıp epa dha oranı iyi bir ürünü alın.
Düzenli egzersiz gerçekten en iyi ilaç.
Yürüyüş aletli pilates yüzme hafif koşu hangisini yapabiliyorsanız. Kendinizi zorlamadan.
Tanıyı nasıl aldınız bu iltihaplı romatizma gibi bir şey mi benim de ağrılarım var ve kanda crp normalinden yüksek olduğu için romatolojiye gönderdiler kan tahlilleri röntgen emar vs her şey çekildi temiz görünüyor şuanlik gerçi daha gösteremedim.doktora çünkü gitmeden diş ve göz kontrolü de yaptır demişti randevu yok onun haricinde dudagimdan da parça alcakti tükürükle ilgili bir şey galiba ama korktum yaptırmadım sizde de süreç böyle miydi tanıyı alırken ne şikayetleriniz vardı

Tanıyı nasıl aldınız bu iltihaplı romatizma gibi bir şey mi benim de ağrılarım var ve kanda crp normalinden yüksek olduğu için romatolojiye gönderdiler kan tahlilleri röntgen emar vs her şey çekildi temiz görünüyor şuanlik gerçi daha gösteremedim.doktora çünkü gitmeden diş ve göz kontrolü de yaptır demişti randevu yok onun haricinde dudagimdan da parça alcakti tükürükle ilgili bir şey galiba ama korktum yaptırmadım sizde de süreç böyle miydi tanıyı alırken ne şikayetleriniz vardı

Evet benzer süreçlerden geçtim. Behçet hastalığı vs gibi şeyleri eleyerek gidiyorlar tükürük onunla mı ilgiliydi tam hatırlayamadım ama rutin bu şekilde.
Ankilozan spondilit iltihaplı romatizma evet. Bende de her şey temiz gözüküyordu o yüzden uzun yıllar sürdü tanı almam. Siz tüm tetkikleri yaptırın bir şekilde elinizde her şey olsun. Sonuç alamazsanız tetkiklerinizle iyi bir romatoloğa gidersiniz muayenehaneye.
İlk teşhisi koyan doktorum Mr a kendi baktı raporundan ziyade. Mr görüntüsünde radyoloji doktorlarının farkedemediği şeyleri görmüştü. Yıllar içinde de görünür hale geldi zaten.
Şu an özel bir doktorun takibindeyim. Yarın kontrolüm var hatta. Bu aralar çok iyi değilim. Ağrılarım zirve yaptı.

Evet benzer süreçlerden geçtim. Behçet hastalığı vs gibi şeyleri eleyerek gidiyorlar tükürük onunla mı ilgiliydi tam hatırlayamadım ama rutin bu şekilde.
Ankilozan spondilit iltihaplı romatizma evet. Bende de her şey temiz gözüküyordu o yüzden uzun yıllar sürdü tanı almam. Siz tüm tetkikleri yaptırın bir şekilde elinizde her şey olsun. Sonuç alamazsanız tetkiklerinizle iyi bir romatoloğa gidersiniz muayenehaneye.
İlk teşhisi koyan doktorum Mr a kendi baktı raporundan ziyade. Mr görüntüsünde radyoloji doktorlarının farkedemediği şeyleri görmüştü. Yıllar içinde de görünür hale geldi zaten.
Şu an özel bir doktorun takibindeyim. Yarın kontrolüm var hatta. Bu aralar çok iyi değilim. Ağrılarım zirve yaptı.
Behçet hastalığı vs ne varsa kanda bakıyorlar hatta genetikte fmf için kan da verdim ben tükürük niye hiçbir fikrim yok zaten o gün orucluydum tükürük testi aldı şırıngaya topluyorsunuz şırınga akıttı vs istediğim gibi olmadı yani neyse onu istedi ama onu vermedim ne yapayım mr da da pelvis mr ina bakıyorlar sadece yani benim öyle bu romatizma mıdır bilmem ama feci bir şey hayat kalitesi denen bir şey yok ağrılarla yatıp kalkıyorsun ve daha 24 yaşındayım iki senedir falan böyleyim özellikle solumda var sol göğüs vs ve korkutuyor açıkçası fizik tedavi bana da fibromoyalji dedi ama bu gidişle ne çıkar bilmiyorum

Sağlık anksiyetesi bende de yıllardır var. Çocuklarım olduktan sonra kendimi dinlemeye pek vaktim kalmadığı için bu durum belirgin şekilde azaldı. Ama ne zaman izinli olsam, kendime vakit ayırmaya kalksam tekrar başlıyor. Sanki zihin hemen şimdi düşünme zamanı diyormuş gibi. Ben de genellikle düşünmemeye çalışarak başa çıkıyorum. Bu durumda en iyi gelen şey, sevdiğim eski dizileri izlemek oluyor. Tanıdık sahneler, ne olacağını bilmenin verdiği rahatlık , beni hem sakinleştiriyor hem de zihnimi o kaygılı düşüncelerden uzaklaştırıyor.
Deneyeceğim bu tavsiyeyi, teşekkür ederim 🙏🏻

Bütün yorumları okudum aynı belirtiler ağrılar bende de var hala geçmedi gitmediğim bölüm kalmadı artık gitmiyorum kafaya takmamaya çalışıyorum. Rabbim hepimize şifa versin

Teşekkür ederim b12 ve D vit ölçtürdüm b12 197 dvit 6
benim b12 150, dvit 10. Sizin gibi benim de çok düşük, acilen yükseltmemiz lazım :(

Behçet hastalığı vs ne varsa kanda bakıyorlar hatta genetikte fmf için kan da verdim ben tükürük niye hiçbir fikrim yok zaten o gün orucluydum tükürük testi aldı şırıngaya topluyorsunuz şırınga akıttı vs istediğim gibi olmadı yani neyse onu istedi ama onu vermedim ne yapayım mr da da pelvis mr ina bakıyorlar sadece yani benim öyle bu romatizma mıdır bilmem ama feci bir şey hayat kalitesi denen bir şey yok ağrılarla yatıp kalkıyorsun ve daha 24 yaşındayım iki senedir falan böyleyim özellikle solumda var sol göğüs vs ve korkutuyor açıkçası fizik tedavi bana da fibromoyalji dedi ama bu gidişle ne çıkar bilmiyorum

AS için sakroiliak eklem Mr I çekiliyor. pelvis sanırım daha genel bir çekim tam bilmiyorum ama pelvis o leğen kemiği bölgesinin direkt adı olmalı. Sakroiliak eklem o bölgede bir eklem. As de sakroiliak eklem iltihabı oluyor. Pelvis Mr ında da gözükür diye düşünüyorum. Şu an bir tarafımdan da uydurmuş olabilirim ama bana böyle geldi 🥹

Benim sırtım sol kürek kemiğimin altı, kuyruk sokumum ve kasıklarım inanılmaz boyuta ulaştı. Gece hiçbir şekilde uyuyamıyorum. Gündüz ağrım kalmıyordu normalde. Ama ağrılar şiddetlendikçe artık gündüzleri de kolay açılamıyorım. İlaçlarımı düzenleyeceğiz muhtemelen.

AS için sakroiliak eklem Mr I çekiliyor. pelvis sanırım daha genel bir çekim tam bilmiyorum ama pelvis o leğen kemiği bölgesinin direkt adı olmalı. Sakroiliak eklem o bölgede bir eklem. As de sakroiliak eklem iltihabı oluyor. Pelvis Mr ında da gözükür diye düşünüyorum. Şu an bir tarafımdan da uydurmuş olabilirim ama bana böyle geldi 🥹

Benim sırtım sol kürek kemiğimin altı, kuyruk sokumum ve kasıklarım inanılmaz boyuta ulaştı. Gece hiçbir şekilde uyuyamıyorum. Gündüz ağrım kalmıyordu normalde. Ama ağrılar şiddetlendikçe artık gündüzleri de kolay açılamıyorım. İlaçlarımı düzenleyeceğiz muhtemelen.
Sizinki tam belirti ama benim daha da farklı ayrıca uydurmadiniz o dediğiniz eklem de içinde mr da görünüyor 😂 açıklamada yani hakkımızda hayırlısı ama ne olacak bir bilgim de yok

Sizinki tam belirti ama benim daha da farklı ayrıca uydurmadiniz o dediğiniz eklem de içinde mr da görünüyor 😂 açıklamada yani hakkımızda hayırlısı ama ne olacak bir bilgim de yok

Evet benim gece tutulması gündüz hareketle azalan ağrı diyince zaten akıllara hep as geliyordu ama crp yüksek değil Mr röntgen temizdi eleniyordu. Hla b27 bakıldınız mı? Benim o pozitif.

Aynı dertlerden muzdaribim. Her gün yorgunum kemiklerim kaslarım ağrıyor bir sürü kan testi verdim kendime göre eksik olduğunu düşündüklerimden takviye aldım ama yok. Başım sürekli ağrıyor mayısta mr var panik ataktan dolayı kapalıya giremiyorum açık MR olacak her gün ağrıyor sol taraf arka kısımda bir yer acıyor ayrıca beynimde tümör mü var diye kafayı yicem. Sırtüstü yatınca nefesim daralıyor kalbimde bir şey mi var diyorum kısır döngüye girdim bir gram huzurum yok

Aynı dertlerden muzdaribim. Her gün yorgunum kemiklerim kaslarım ağrıyor bir sürü kan testi verdim kendime göre eksik olduğunu düşündüklerimden takviye aldım ama yok. Başım sürekli ağrıyor mayısta mr var panik ataktan dolayı kapalıya giremiyorum açık MR olacak her gün ağrıyor sol taraf arka kısımda bir yer acıyor ayrıca beynimde tümör mü var diye kafayı yicem. Sırtüstü yatınca nefesim daralıyor kalbimde bir şey mi var diyorum kısır döngüye girdim bir gram huzurum yok
Sağlık anksiyetesi o benimde bir yerim Ağrısa diyorum acaba kanser miyim acaba ne olacak sürekli bir panik hali bir tereddüt geçmiyor da ama komik bu yaşadıklarımız dışardan bakınca ama tabi yaşayınca çok farklı😂

Sürekli panik atak geçirdiğimi düşünmüyorum çünkü panik atak yani anlık olup sonra geçen bir şey diye biliyorum ama belki de yanlış biliyorumdur
Panik atak sürekli olmaz ama beraberinde anksiyeteyi getirir. Sağlık anksiyetesi yaşıyor gibisiniz. Ben de bunu çektim, hala çekiyorum…

Merhaba, sizin de yaşadığınız şey sağlık anksiyetesi gibi duruyor. Ben bunların üstüne bir de grip oldum, bu sene çok grip oldum diye ben de bişey var anksiyetesi yaşadım. İnanın anlıyorum ama eğer her şeyiniz temizse bence kendinizi korkutmamak için çaba sarf edin. Zaten kötü bir hastalık olsaydı, doktorlar şüphelenirdi. Sonuçta birçok kez doktora gittik değil mi :(

Aynı şeyleri yaşıyoruz birebir hemde 6 aydır bu sitedeyim ilk kez fotokobimi buldum 6yaklaşık 6 ay önce beyün tümöründen kayınbabamı kaybettik 2-3 hafta sonra kas ağrısıyla başladı süreç acaba kalp krizi mi derken 2-3 defa doktoa gidip panik atak geçirdim kalbimde sorun çıkmadı şükür zar zor ikna oldum bu sefer baş ağrısı saç diplerinde batma tarzı ve kürek keniği ağrısı tarzı şeylerle uğraşıyorum 5 aydır ve doktor fobim var gideceğim kesin kanser teşhisi beyin tümörü teşhisi koyacaklar çocuklarım ortada kalacak ölüm korkusu kanser korkusu vs vs diye 5 aydır kendimi yedim bitirdim bazen geçiyor ama çoğu zaman kötüyüm Allah hepimize yardım etsin herkes bıktı artık benden iyimiyim diye bana bişey olur mu diye sormalarımdan en son annem gazze de çoluk çocuk insanlar ne halde sen ne diyorsun çok mu önemlisin ölsen ne çıkar kanser olsan ne çıkar dedi hem biraz zoruma gitti birazda aklımı başıma getirdi artık dert yanmamaya karar verdim 😊
Bu aynı ben işte..

Bu aynı ben işte..
Arkadaşlar 6 aydır ne yaptıysam düzelemedim antidepresan ve piskolog dahil, şuan 1 haftadır çevredekilerin önerisiyle magnezyum kullanmaya başladım kendimi daha dinç ağrısız sızısız hissediyorum böyle olunca da kötü düşünceler gelmiyor çok şükür lasşarım yumuşadı zihnim daha esnek dinç ve mutluyum elhamdulillah sizlere de tavsiye ederim (reklam olmasın diye marka vermeme gerek yok içeriği sağlam kendini kanıtlamış markalardan alıp deneyebilirsiniz ben bi markanın 30 tabletlik ürününü 400 tl ye aldım fiyatı biraz yüksek ama değer) şimdilik çok iyiyim inşallah bozulmaz böyle devam ederim denemekten zarar gelmez çok şey denedim buna pek ihtimal vermiyodum ama oldu gibi Allahıma bin şükür..

Arkadaşlar 6 aydır ne yaptıysam düzelemedim antidepresan ve piskolog dahil, şuan 1 haftadır çevredekilerin önerisiyle magnezyum kullanmaya başladım kendimi daha dinç ağrısız sızısız hissediyorum böyle olunca da kötü düşünceler gelmiyor çok şükür lasşarım yumuşadı zihnim daha esnek dinç ve mutluyum elhamdulillah sizlere de tavsiye ederim (reklam olmasın diye marka vermeme gerek yok içeriği sağlam kendini kanıtlamış markalardan alıp deneyebilirsiniz ben bi markanın 30 tabletlik ürününü 400 tl ye aldım fiyatı biraz yüksek ama değer) şimdilik çok iyiyim inşallah bozulmaz böyle devam ederim denemekten zarar gelmez çok şey denedim buna pek ihtimal vermiyodum ama oldu gibi Allahıma bin şükür..
Benim magnezyumuma doktor bakmamıştı ama ben de baktırıp takviye kullanmak istiyorum. Kesinlikle çok etkiliyor diyorlar, b12-d- folik için tekrar ölçtürmeye gideceğim mayıs sonunda o zaman mg değerime de baktıracağım muhakkak :(

Her şey ense kökümde başlayan tutulmayla başladı, özellikle sol tarafımda. Yaklaşık bir ay boyunca boynum tutuktu. İlaç içtiğimde geçiyor ama bırakınca tekrar başlıyordu. Sol tarafım boynumdan itibaren gergindi. Sağ tarafımda ise başıma vuran bir ağrı oluyordu, sanki başımın belli bir noktası kasılmış gibi. Hatta bu ağrı kulağıma kadar yayılıyordu. Bazen dişlerime, yanak üstlerime, kulak çevreme ve kafamın arkasına da yayılıyordu. Bu da beni rahatsız ediyordu.

Daha sonra sol omzuma da vurmaya başladı. O gün ellerimde uyuşma oldu ve aşırı stres yaşadım. Aynı gece yoğun çarpıntı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle özel hastaneye gittim. Çok hafif bir enfeksiyon olduğunu söylendi ama mide bulantım için ilaç verildi sadece.

Yine de midem sürekli bulanıyormuş gibi hissediyordum. İştahım yerindeydi ama düşününce midem bulanıyor gibi oluyordu. Bu süreçte sık sık çarpıntı yaşadım. Sürekli kötü senaryolar kuruyor, bacaklarımı sallıyor, bir noktaya dalıp kalıyordum. Kendime sürekli “Neyim var?” diye soruyordum…

Sonra bir anda sol kaburgamda ağrı hissetmeye başladım. Zaten en başta da tutulmam sol tarafta başlamıştı. Bazen bileklerimde sancı hissediyordu. İçim sürekli titriyormuş gibiydi. Midem bulanıyordu. Kaslarım gergindi. Sanki beynimin içine ve kalbime iğneler batıyormuş gibi hissediyordu.

Sonra bir beyin ve sinir cerrahına gittim.
MR sonucunda boynumda düzleşme ve tek bir noktada fıtık başlangıcı olduğu ortaya çıktı. Doktor, ilaçların bir süre işe yarayacağını ama uzun vadede spor önerdi.

Tam bu konuyu kabullenmişken bu kez baş ağrılarıma odaklanmaya başladım. Özellikle sağ tarafta, tek bir noktada ağrı hissediyordum ve kulağım çınlıyordu.

Beynimde bir şey mi var diye düşünerek sürekli ağladığım için bu sefer de nörolojiye gittim. Kalbim, kaburgalarım ağrıyordu.

Nöroloğa başımın tek bir noktasının ağrıdığını, kulağımın da ağrıdığını söyledim. Stres kaynaklı dedi. Yine de MR’ımı çektirdim. Kan tahlili de yapıldı. Beyin MR temiz çıktı. Kan tahlillerimde ise B12 seviyem ve D vitamini seviyem düşük çıktı. Çok önermem ama antidepresan istersen yazarım dedi ama onun bu sözleri üzerine ben de istemedim.

Sık sık sağ bacağım ağrıyor, sol kaburgam ağrıyor, bazen eklemlerim ağrıyor, kaslarım ağrıyor. Fibromiyalji böyle bir şey mi?

Geçen gece de sanki boğazım ağrıyor, lenflerimde bir sorun var mı diye düşünüyordum. Kan tahlilimde (2 hafta önce) lenfosit değerim 1,19’muş. CRP ise 2 çıkmış.

Ayrıca geçen gün başımda sağ tarafımda elime minik bir yağ bezesi geldi bastırınca acıdı. Ama görmezden geldim, sonra birkaç kez daha baktım hala orda. Sanki o acıyormuş gibi hissediyorum. Oysa mr’ın tertemiz demişti dr. Herkes alt tarafı yağ bezesi mr sonucunda eline gelen bir şey kötü olsa her türlü çıkardı dedi geçti.

Ben bu kısır döngüden nasıl çıkacağım? Benzer şeyleri yaşayan var mı? Artık ne için doktora gitsem diye düşünüp durmaktan sıkıldcanım

Geçmiş olsun canım.yazdıklarını okudum gerçekten sen çok sitreslisin. Stresini kontrol et.ayrıca minik bir yağ bezesi geldi elime dedin. Benimde boyun kısmında nohut kadar bir sertlik var dı doktora gittim bı sıkıntı yok dedi çok küçük şeyleri hastalıktan saymıyoruz demiş ti yıllar oldu .

Geçmiş olsun canım.yazdıklarını okudum gerçekten sen çok sitreslisin. Stresini kontrol et.ayrıca minik bir yağ bezesi geldi elime dedin. Benimde boyun kısmında nohut kadar bir sertlik var dı doktora gittim bı sıkıntı yok dedi çok küçük şeyleri hastalıktan saymıyoruz demiş ti yıllar oldu .
Ya nohut kadar bile değil, toplu iğne ucu kadar :( ama unutunca unutuyorum, hatırlayınca çok kafama takıyorum. Kendime mr çektirdiğimi hatırlatıp sakinleştirmeye çalışıyorum hep :(

Back
X