Evet benzer süreçlerden geçtim. Behçet hastalığı vs gibi şeyleri eleyerek gidiyorlar tükürük onunla mı ilgiliydi tam hatırlayamadım ama rutin bu şekilde.
Ankilozan spondilit iltihaplı romatizma evet. Bende de her şey temiz gözüküyordu o yüzden uzun yıllar sürdü tanı almam. Siz tüm tetkikleri yaptırın bir şekilde elinizde her şey olsun. Sonuç alamazsanız tetkiklerinizle iyi bir romatoloğa gidersiniz muayenehaneye.
İlk teşhisi koyan doktorum Mr a kendi baktı raporundan ziyade. Mr görüntüsünde radyoloji doktorlarının farkedemediği şeyleri görmüştü. Yıllar içinde de görünür hale geldi zaten.
Şu an özel bir doktorun takibindeyim. Yarın kontrolüm var hatta. Bu aralar çok iyi değilim. Ağrılarım zirve yaptı.
AS için sakroiliak eklem Mr I çekiliyor. pelvis sanırım daha genel bir çekim tam bilmiyorum ama pelvis o leğen kemiği bölgesinin direkt adı olmalı. Sakroiliak eklem o bölgede bir eklem. As de sakroiliak eklem iltihabı oluyor. Pelvis Mr ında da gözükür diye düşünüyorum. Şu an bir tarafımdan da uydurmuş olabilirim ama bana böyle geldi
Benim sırtım sol kürek kemiğimin altı, kuyruk sokumum ve kasıklarım inanılmaz boyuta ulaştı. Gece hiçbir şekilde uyuyamıyorum. Gündüz ağrım kalmıyordu normalde. Ama ağrılar şiddetlendikçe artık gündüzleri de kolay açılamıyorım. İlaçlarımı düzenleyeceğiz muhtemelen.