- Konu Sahibi hulya-unal
-
arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun..benimde yıllardır takipte olan kitlelerim var su an 8 tane kitlem var her usg takibi sonucunda sayı 1 tabne arıyor ve su an bir tanesinde büyüme oldugundan tru cut biyopsi önerildi bunu yaptıran var mı nasıl acı hissdiliyor mu cok .ve şu an çok endişeliyim..doğru adresdemiyim ondan da emin değilim ..sizlerin önerebileceği iyi isimler var mı .
merhaba öncelikle geçmiş olsun , ben 2 kere yaptrdım. Göğüslerimde kistler vardı ve anne tarafımda kanser ırsi olduğundan dolayı garanti için yaptırdım. Ikisinde de acı hissetmedim işleme başlamadan önce uyusturuyorlar ve sonrasında uyuşukluktan dolayı hiç bişey hissetmiorsun. Sonrasında uyusukluk geçince çok az bi sancı gibi bişey oluyor ama korkulacak hiç bişey yok.
çokkk teşekkür ederim sudenaz ..inan iyi geldi yorumun bana.seninde tru cut sistemiyle mi yapıldı. Ve nerde yaptırdın .takiplerini falan nerde hangi hocada yaptırıyorsun önereceğin isimler var mı bana bundan sonrası için.
ben yarın öğlen saat 13 de iyitem diye bir tanı merkezinde olucam fiyat 1500 tl imiş.
bende de ay7nen senini gibi durum.9 tane kitle var.her gidişimde sayı artıyor.allah yardımcımız olsun dualarınıza ihtiyacım var
İlginiz için teşekkür ederim hülya hanım söylediklerinizde çok haklısınız bir şey daha sorabilirmiyim? annem 1999 yılında rahim ameliyatı olmuştu ve rahmi alındı patalojisi temiz gelmişti şimdi bu hafta herceptin almaya gittiğinde yumurtalıkların alınması durumu gibi bir konu geçmiş alınmalımı acaba yada alınsa bir faydası olurmu? annemin hormonları, pr, her-2 hepsi pozitif geldi. annem ilaç olarak amiritex. temoksifen ikisini beraber kullanıyor sizde durum böylemi? kusura bakayın sizide sıkıyorsam ama inanın doktorlardan daha ferahlatıcı geliyor verdiğiniz cevaplar sağolun.
özür dilerim konuyu açanın hülya hanım olduğunu şimdi farkettim sayın Marjinalfaydalı.
canım çok sağol özelden msj yazmışsın ama benim msj sayım henüz yeterli değilmiş.dediğin gibi korkulacak bişey yokmuş.çok rahat geçti.cerrahpaşa dan ayrılan doç.halit yılmaz yaptı ve çok olumlu geçti..3 güne kadar da sonuçlar çıkacak inşallah ondanda olumlu sonuçlar gelir.senin yazdığın msj beni çok rahatlattı.sana çok teşekkür ederimbetemar a bence git bi görüş ben 2. için konuştuğumda yine aynı fiyatı vermişti yani 1000 TL . inşallah en iyi şekilde atlatırız
canım çok sağol özelden msj yazmışsın ama benim msj sayım henüz yeterli değilmiş.dediğin gibi korkulacak bişey yokmuş.çok rahat geçti.cerrahpaşa dan ayrılan doç.halit yılmaz yaptı ve çok olumlu geçti..3 güne kadar da sonuçlar çıkacak inşallah ondanda olumlu sonuçlar gelir.senin yazdığın msj beni çok rahatlattı.sana çok teşekkür ederim
selam hanımlar ben 38 yaşındayım 2 çocuk annesiyim 6 yıl önce akciğerlerde başlamış olan kanseri yendim 15 gün öncesine kadar iyiyidim ama 1 hafta önce meme kanseri teşhisi kondu şimdi bir ameliyat geçirmem gerekiyo ameliyattan tabiki korkuyorum ama benim merak ettiğim ameliyat sonrası tedevi dönemi bu konuda bilgisi olan hanımlar bana yardımcı olurmusunuz ? hepinize şimdiden teşekkür ederim:sm_confused:
Sevgili marjinal faydalı uzun zamandır okuyup takip etmeye çalışıyorum ama bir türlü yazmak kısmet olmadı nedendir bilmiyorum korkudan mı ihmalkarlıktan mı zamansıztan mı ben de bilmiyorum gelelim bizim duruma sizinkiyle çok benzerlik gösteriyor anneme eylül ayında meme kanseri teşhisi koydular ilk başta ameliyat etmeyi falan düşündüler sonra kitle çok büyük olduğu için önce kemoterapiyle küçültüp ameliyat edelim falan derken kemoterapiye başlamadan yapılan en son pet çekiminde annemin karaciğerinde de olduğunu ya da sıçradığını öğrendik sonra ilk ilk kemoterapisini italtan hastanesinde aldı ardından ben ve biz annemi ilk hastanemiz olan çapaya götürdük orda götürdüğümüz onkolog karaciğerden emin olmak için emar istedi çapada emar çektirdik malesef emardada karaciğerdeki olay çıktı sonra annem üç tane daha 21 günlük kemoterapi aldı toplam dört olunca doktor tekrar emar istedi o emarı çapanın emarı çok yoğun olduğu için başka bir hastanede çektirdik yalnız emarı çekip raporu alınca ben kahroldum çünkü bu sferki emarçok daha anlaşılır bir dille yazılmıştı ve birimler santim olarak verilmişti ve sonuçta karaciğerinde 4çarpı6 santim ayrıca yanında da küçük mesastatik kitleler sonuç karaciğerde yaygın mesastatik kitleler yazıyordu ben öldüm o raporu aldığımda raporu doktora götürdük doktor iki emarın karşılaştırılmasını istedi radyolojiden bu arada annemin ilacı değişti ve haftalık kemotarapiye girmeye başladı o arada kanı düşük olduğu için iki ünite de kan adı ,iki emar karşılaştırma raporunu aldık ve sonuca çok sevindim çünkü raporda ilk emarla ikinci emar arasında karaciğerde ki kitleler arasında büyüklük ve sayı bakımından pek bir fark yokmuş yani 4 tane 21 günlük kemoterapi sonucunda annemin karaci,ğerinde kitlelerde küçülme olmamış ama teselli olarak da büyümede olmamış neyse ardında geçen hafta cuma günü yani nisanın 26 sında annem 21. kemoterapisini gördü bunun 4 tanesi 21 günlük ondan sonraki17 tanede haftalık kemorapi gördü doktor bu hafta artık vücudunu tarama için pet verdi mayıs ayının 10 da pet çekimimiz var ve ben çok çok heyecanlıyım ve korkudan öüyorum bu arada gögsündeki kitle ilk 21 günlük kemotaride neydeyse yarı yarıya küçülmüş ardında değişen ilaç ve haftalık kemotarapilerle de gögsündeki kitle çok çok küçüldü yapıştı neyseyde kayboldu ama dediğim gibi karaciğeri bilmiyoruz inş. ondan da iyi sonuçlar alırız bu arada sizin annenizin karaciğerine b,iyopsi yapılmış benim annemin karaciğerine biyopsi yapılmadı aslında bir kez doktorun bir tanesi biyopsi yapıldı mı diye sordu ben de hayır demiştim ama diğer doktor biyopsiyi istemedi biz çapa onlojide tedavi oluyoruz orda her zaman aynı doktor denk gelmiyorSakın kendinizi bu kadar yıpratmayın. BU HER + olayına ben de canımı çok sıkmıştım, sanmıştım ki annem 6 ayda vefat edecek.Ama 3 yıldır testleri temiz çıkıyor. O yüzden kendinize eziyet etmeyin. Ben etmiştim, siz etmeyin. Ben çok karamsardım, kendimce gerçekçi... AmA dediğim gibi , her +++ olmasa herceptin gibi mucize bir yeni nesil kemoterapi ilacı kullanılamıyor olurdu. östrojen, progesteton ve her, 3ü de eksi çıktığı ihtimalini düşünün, o çok daha zor olurdu, çünkü hastalığın neye cevap vereceği belirsiz olurdu. Ama her + olması en azından tedavinin şeklini belirliyor. Bir de nacizane tavsiye, her +++ olan hastaların daha çok bağışıklık sistemiyle ilgili sıkıntılardan kaynaklanabileceği gibi bir intiba edinmiştim ben.ZATEN TRASTUZUMAb içerikli ileçların (herceptin) çalışma prensibi vücudun bağışıklık sistemini aktive ederek tümörlü hücreyi vücudun kendisinin yok etmesi üzerine dayalı. o yüzden bağışıklığını güçlendirici şeyler yemeli, kırmızı sebzeler özellikle.Bir de ingilizceniz varsa: Breastcancer.org - Breast Cancer Information and Awareness adresindeki forumu tavsiye ederim.
Sevgili marjinal faydalı uzun zamandır okuyup takip etmeye çalışıyorum ama bir türlü yazmak kısmet olmadı nedendir bilmiyorum korkudan mı ihmalkarlıktan mı zamansıztan mı ben de bilmiyorum gelelim bizim duruma sizinkiyle çok benzerlik gösteriyor anneme eylül ayında meme kanseri teşhisi koydular ilk başta ameliyat etmeyi falan düşündüler sonra kitle çok büyük olduğu için önce kemoterapiyle küçültüp ameliyat edelim falan derken kemoterapiye başlamadan yapılan en son pet çekiminde annemin karaciğerinde de olduğunu ya da sıçradığını öğrendik sonra ilk ilk kemoterapisini italtan hastanesinde aldı ardından ben ve biz annemi ilk hastanemiz olan çapaya götürdük orda götürdüğümüz onkolog karaciğerden emin olmak için emar istedi çapada emar çektirdik malesef emardada karaciğerdeki olay çıktı sonra annem üç tane daha 21 günlük kemoterapi aldı toplam dört olunca doktor tekrar emar istedi o emarı çapanın emarı çok yoğun olduğu için başka bir hastanede çektirdik yalnız emarı çekip raporu alınca ben kahroldum çünkü bu sferki emarçok daha anlaşılır bir dille yazılmıştı ve birimler santim olarak verilmişti ve sonuçta karaciğerinde 4çarpı6 santim ayrıca yanında da küçük mesastatik kitleler sonuç karaciğerde yaygın mesastatik kitleler yazıyordu ben öldüm o raporu aldığımda raporu doktora götürdük doktor iki emarın karşılaştırılmasını istedi radyolojiden bu arada annemin ilacı değişti ve haftalık kemotarapiye girmeye başladı o arada kanı düşük olduğu için iki ünite de kan adı ,iki emar karşılaştırma raporunu aldık ve sonuca çok sevindim çünkü raporda ilk emarla ikinci emar arasında karaciğerde ki kitleler arasında büyüklük ve sayı bakımından pek bir fark yokmuş yani 4 tane 21 günlük kemoterapi sonucunda annemin karaci,ğerinde kitlelerde küçülme olmamış ama teselli olarak da büyümede olmamış neyse ardında geçen hafta cuma günü yani nisanın 26 sında annem 21. kemoterapisini gördü bunun 4 tanesi 21 günlük ondan sonraki17 tanede haftalık kemorapi gördü doktor bu hafta artık vücudunu tarama için pet verdi mayıs ayının 10 da pet çekimimiz var ve ben çok çok heyecanlıyım ve korkudan öüyorum bu arada gögsündeki kitle ilk 21 günlük kemotaride neydeyse yarı yarıya küçülmüş ardında değişen ilaç ve haftalık kemotarapilerle de gögsündeki kitle çok çok küçüldü yapıştı neyseyde kayboldu ama dediğim gibi karaciğeri bilmiyoruz inş. ondan da iyi sonuçlar alırız bu arada sizin annenizin karaciğerine b,iyopsi yapılmış benim annemin karaciğerine biyopsi yapılmadı aslında bir kez doktorun bir tanesi biyopsi yapıldı mı diye sordu ben de hayır demiştim ama diğer doktor biyopsiyi istemedi biz çapa onlojide tedavi oluyoruz orda her zaman aynı doktor denk gelmiyor
bu arada şu sizin +++ olayına pek emin değilim sizin kadar bilgili değilim ve korkularımın etkisi var galiba bizde de +++ neyse artık bunu daha sonra düşüneceğim ve raporlara daha sonra tam bakarım bu arada ben ve biz annemin moral motavisyonunu düşündüğümüz için karaciğer olayının ona söylemedik o sadece gögsünü biliyor karaciğerini bilmiyor
Amin canım inş bizim de sizin gibi acil şifamızı verir ve tüm acil şifa bekleyen hastaların verir bunu tüm kalbimle diliyorum ve sürekli dualar ediyorum.Karaciğer olsyını söylememi olayına gelince annem ilk teşhis sonunda ameliyat olmak için çapaya yatınca annnemi ameliyat edtmeyi düşünüpte sonra kitle çok büyük olup önce kemoterapiye karar verdikleri dönemde annem ufak çapta bir depresyon geçirdi çünkü ameliyat olmak istiyordu sonra da zaten çekilen başka yerde çektirdiğimiz pette karaciğer mesastası ortaya çıkkp peti ağbim alıp italtan hastanesine gidince orda doktor karaciğer mesastası olduğunu durumunun iyi olmadığını 4. evre olduğunu ağbime söylemiş ve annem ilk kemoterapisini orda gördü ben ve biz bunları ağbimden öğrenince karaciğeri söylememe kararrı aldık üzülür kendini kötü hisseder kemdini bırakır mı acaba diye düşündüm düşündük zaten annem devamlı iyi ki benim gögsüümde varmış iyi ki benim akciğetimde yok karaciğerim de yok midem de yok diyordu bunlardan dolayı söyleyemedik ben doktorlara rica ettim annem 60 yaşlarında sanırım senin annen 50 yaşlarında ilaçla menopoza sokulduğuna göre ,aslında annem dosyasını pet raporunu emar raporunu okusa anlayacak ama Allah'tan okumuyor meraklı davranmıyor.Karaciğerin takibi için hiç karın ultasonu istemediler.Tedaviye yani kemoterapiye başlamadan önce genel vücut taraması için pet çekildi orda karaciğer mesastası çıkınca tekrar çapaya gelince ordakiçapadaki doktor karaciğerden emin olmak için karın emarı çekildi o emarda karaciğer çıktı ardından 4. 21 günlük kemotapi ardından karaciğeri takip için 2.karın emarı çekildi o kinci emarda küçülme olmadığı ortaya çıktı ve 1. ve 2.karın emarının karşılaştırılmasına karaciğer kitlelerin büyüklük ve sayı bakımından aynı kaldığı raporu verildi be biz buna da çok sevindik kötünün iyisi diye düşündük ondan sonra iki ünite kan verilen annemin ilacı değişti ve haftalık kemoterapi almaya başladı toplam17 tane de haftalık kemortapi genel toplam 21 kemotrapi aldıÇok geçmiş olsun deniz.deniz.im. Evet, annnelerimizin hikayeleri neredeyse birebir aynı. Karaciğer metastazı vs. Allah sizin de şifanızı versin. Ama annenizden karaciğerdekini saklamanız doğru olur mu bilmiyorum. Sonuçta karaciğerdekinin takibi için karın ultrasonu isteyecek doktor sürekli olarak. Eğer çok yaşlı değilse mutlaka farkına varacaktır orada da birşeyler olduğunun. Çok kolaylıklar diliyorum, Allah herkese şifa versin, bu hastalıkla mücadele edenlerin yakınlarına da sabır versin.
Çok geçmiş olsun deniz.deniz.im. Evet, annnelerimizin hikayeleri neredeyse birebir aynı. Karaciğer metastazı vs. Allah sizin de şifanızı versin. Ama annenizden karaciğerdekini saklamanız doğru olur mu bilmiyorum. Sonuçta karaciğerdekinin takibi için karın ultrasonu isteyecek doktor sürekli olarak. Eğer çok yaşlı değilse mutlaka farkına varacaktır orada da birşeyler olduğunun. Çok kolaylıklar diliyorum, Allah herkese şifa versin, bu hastalıkla mücadele edenlerin yakınlarına da sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?