Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

Bütün hasta arkadaşlara geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

Arkadaşlar göğsün bir bölgesinde yeni ortaya çıkan 2 3 cm lik kaşıntılı bir pembelik/kızarıklık neden olabilir? Kanser belirtisi midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Meme kanseri erken döneminde hiçbir belirti göstermeyebilir. Genellikle ağrı da hissedilmez. Kanser ilerledikçe aşağıdaki belirtiler ortaya çıkmaya başlar.

v Meme dokusu içinde elle hissedilebilen ve genellikle ağrısız olan bir sertlik ya da şişlik olabilir. Bu gibi kitleler henüz daha elle hissedilemeyecek dönemlerde bile mamografi ile tespit edilebilir.

v Koltuk altında şişlik ya da sertlik şeklinde bir kitle olması.

v Memede alışılmışın dışında bir ağrı olması.

v Memede şişlik, çukurlaşma, düzleşme gibi gözle görülebilen değişikliklerin olması, elle muayenede hissedilemeyen bir kanserin belirtisi olabilir.

v Meme büyüklüğünde, şeklinde, yüzeyinde değişiklikler olması, meme sıcaklığında artış, kızarıklık, meme derisinde portakal kabuğu gibi buruşuk bir görünüm oluşması.

v Meme başında içeriye doğru çekilme, gamzeleşme, kabuklanma, yara oluşumu, kaşıntı, yanma hissi olması.

v Meme başından akıntı olması.

v Deri yüzeyinde mermer görünümü oluşması.

bu beliritileirn 3-4 tanesi varsa anacak düşünüşlebilrmişşşşşş

hemen kanser diye düşünme,muhtemeln bişey allerji yapmıştır ya da sütyen falan tahriş etmiştir..
 
Arkadaşlar merhaba,

Benim anneme de meme kanseri teşhisi koyuldu.
Bu hastalığı öğrenince hem kendisi hem biz (evlatları) endişelendik.
En başta güvenilir, el becerisi iyi, alanında uzman bir cerrah arıyoruz.
Bu konuda doktor tavsiyeleriniz varsa ya özelden ya da buradan bana cevap vermenizi rica ediyorum.
Özellikle İzmir de yaşayan, kendisi bu süreçten geçmiş, doktorundan memnun kalan arkadaşlardan, doktorlarının bilgilerini bana bildirmelerini bekliyorum.
İkinci olarak biz dün 2 ayrı doktorla görüştük.
İlk doktor bize önce ameliyat olması gerektiğini (ameliyat esnasında duruma göre tümörün meme ucuna yaklaşmışsa memenin tamamen alınacağını, yaklaşmamış sa sadece tümörün alınacağını) sonra kemoterapi olması gerektiğini söyledi.
İkinci doktor ise önce kemoterapi olması gerektiğini tümörde belli bir küçülme ( % 50 den fazla ) ( yani tümör 40 cm ise 19 cm e küçültülünce başarılı sonuç olduğunu) ve bu küçülme sağlanınca ameliyatla alınması gerektiğini söyledi.
Bugün ve pazartesi 2 doktora daha gideceğiz. Ama yine sizden ricam bu hastalığı yaşayanlar önce ameliyat olup kemoterapi mi gördüler, yoksa önce kemoterapi görüp sonra mı ameliyat oldular bana nasıl bir tedavi gördüğünüzü anlatmanızı rica ediyorum.
 

Geçmiş olsun, Ankarada Ercüment Tekin'i önerebilirim cerrah olarak. Annemde lenfödem bile oluşmadı. Biz bunu hem cerrahın başarısına hem de annemin egzersizlerine bağlıyoruz. Bunun dışında, ameliyat ettirmeden önce muhakkak başka yerlere de geçmiş mi diye baktırmanızı tavsiye ederim. Metastaz varken ameliyat edilmiyor, kemoterapiyle önceki metastaz yaptığı organdaki tümör yok ediliyor. Ancak bunu her ne hikmetse her doktor akıl edemiyor.Annemi ssk hastanesinde direkt ameliyata alacaklardı, sonradan Ercüment Bey ve şu an Güven Hastanesinde Çalışan onkolog Deniz Yamaç Hocaya görününce farkedildi. Karaciğerine de geçmişti. Oradaki yok edilmeden cerrah elini sürmüyor zaten, riskinden dolayı. Bu sebeple doktorunuza danışın derim, hemen ameliyattan önce metastaz olmadığından emin olsunlar.
 

Verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. Anneniz için gelmiş geçmiş olsun. Rabbim bir daha göstermesin. Bir kaç sorum daha olacak, durumun karaciğere sıçradığını nasıl anladılar? Bir de benim annemin göğsündeki tümör 40 mm civarında bize 3. evrede olduğunu söylediler. Bu evrede metastaz olma ihtimali var mı bilemiyorum. 4. aşamada vücuda yayılma oluyormuş dediler. Pazartesi günü gideceğimiz doktora bu konuyu soracağım. Sizin annenizin rahatsızlığında teşhis hangi evrede konuldu? Bir de annenizin egzersizlerinden fayda gördüğünüzü söylemişsiniz. Anneniz bu durum için özellikle bir egzersiz programı mı uyguladı. Yoksa günlük spor amaçlı yapılan egzersizlerden mi bahsediyorsunuz ?
 
Anneme 4. evrede konmuştu teşhis, ve dediğin gibi 4. evre zaten metastaz ( başka organa yayılma) olması demek. Karaciğerinde de vardı. Ama, memedeki tümörün büyüklüğü ya da küçüklüğü metastaz olup olmamasını belirlemez. Annemin memedeki tümör 3 cm falandı. Yani tümörün o kadar da büyük olmaması metazstaz olmayacağını düşündürdü ilk başta doktora. Hatta ameliyat için muhtemel bir tarih bile verdi, ama dedi, (bu AMA çok önemli) diğer organlara da bir bakılsın, ne olur ne olmaz. 1000de 1lik bir ihtimal ama yine de bakılsın. Size de tavsiyem doktorunuzdan metastaz ihtimalini gözardı etmemesini kibar bir dille rica edin. Başka organa geçme gibi bir durum yoksa zaten işler çok daha kolaylaşacak

Ve akciğerine ve iç organlarına da bakıldı. Akciğeri röntgeni temiz çıktı. Kemiklere de sıkça yayılma yapıyormuş bu hastalık, kemik sintigrafisi de istendi, o da temiz çıktı. Sonra iç organlara ait ultrason ya da tomografiydi sanırım, net hatırlamıyorum, ona bakıldı. Karaciğerinde küçücük bir leke gördüler. PET denilen çok detaylı bir tomografiyle ne olduğundan emin olunabilir ancak dediler. Çünkü her leke tümör olmayabilirmiş. PET ( positron emission tomography) çektirdik ve görüldü ki malesef o küçük leke de tümör Onun da tümör olduğu anlaşılınca cerrah ameliyatı erteledi tabii. Başka bir organa yayılmış tümörü almaya çalışmak demek bazen onun daha hızlı yayılmasına da neden olabiliyormuş çünkü. Bizi onkologa yönlendirdi. Onkolog karaciğerdeki tümörün cinsini anlamak için biyopsi istedi. Çünkü karaciğerdeki tümörle memedekinin yapısı tutuyorsa ona göre ikisine aynı tedavi uygulanacaktı.

İyi ki iki tümör yapısı tutuyordu ve uygulanan ilaç tedavisi karaciğerdekini 6 ay içinde yok etti ve memedeki de aynı tip tümör olduğu için belirgin şekilde küçüldü. Yeniden PET çekildi ve karaciğerdekinin yok olduğu anlaşıldıktan sonra meme ameliyatıyla tümörün olduğu meme alındı. 6 kür saçları döken, mideyi bulandıran, bağışıklığı zayıflatan kemoterapiden gördü. O dönemde doktorlar tıbben ispatı olmadığı için herhangi bir besin tavsiyesinde bulunmuyor ama benim naçizane araştırmalarımda zerdeçalın ve kırmızı renkli sebze meyvelerin ( kırmızı havuç, kırmızı pancar) bağışıklığı güçlendirdiğini okumuştum. Biz anneme bunlardan yedirmeye çalıştık özellikle. Bir de mide bulantılarını epey azaltan ama SGK'nın karşılamadığı ve bir miktar pahalı olan bir ilaç var, doktorunuza danışırsınız. Onunda çok faydası oldu anneme. Egzersizlere gelirsek, egzersizleri ameliyattan sonra doktorun tavsiye ettiği standart ameliyat edilen tarafın bulunduğu kola ait çalıştırma egzersizleri.Doktorunuz ameliyattan sonra tavsye edecektir zaten. Çünkü memeyle birlikte tümörün sıçradığı çok sayıda lenf bezini de alıyorlar ve bu kol zamanla lenf ödem denilen şişme ve ağrı gibi sonuçlar yaşayabiliyor. Her sabah annem yürüyüşünü yapmaya çalışıyor halen. O onu hem hayata bağlıyor, hem de bağışıklığını güçlü tutmasına yardımcı oluyor.

Annem ameliyatı olalı 2 sene oluyor, şimdilik iyi.Hatta tahminlerimden çok iyi. Dedim ya, 4. evrede teşhis edilebilmişti. Yeni nesil kemoterapi ilaçlarından birini her ay almaya devam ediyor.Saç dökmeyen ve mide bulandırmayan bir ilaç. Trastuzumab etken maddesi ama bu ilaç her tümör tipinde aynı etkiyi göstermiyor ne yazık ki. HER +++ olması gerekiyor tümör yapısının. Zaten biyopsiden sonra anlaşılıyor östrojen , progesteron ve HER + duyarlılıkları ve ilaç tedavisini ona göre yönlendiriyorlar.

Benim söyleceklerim şimdilik bu kadar. Aklına takılan her şeyi sorabilirsin canım, bir de ingilizcen varsa BreastCancer.org - Breast Cancer Treatment Information and Pictures adında bir site var. Bizzat hastaların kendileri ve hasta yakınlarının fikir alışverişi yaptığı bir forum. Yaşlara, tümör yapısına, hastalığın evresine göre gruplar var. Çok faydasını gördüm ben. Çok fazla başarı hikayesi var orada.
 
Son düzenleme:
herkese buyuk gecmis olsun insallah hepiniz atlatirsiniz hic yasamamis gibi hayatlariniza geri donersiniz..
benimde annem meme kanseri..allaha sukur erken teshis,cerrahi sinirlar icinde 2 cmlik bir kitlede kanser cikti metastaz yok cok sukur..annem 50 yasinda ebe..calisiodu dipdiriydi seker tansiyon vs hicbir sorunu yokken birden bu hastalikla karsilastik..acibademde kemoterapimizi goruyoruz 4 kur onerdi doktorumuz 2sini aldik yolu yariladik..insallah 19 nisanda son kemoterapimizi de alip bitecek hersey..
doktorummuz alternatif tibba yonelmeyin dedi bilmediginiz ot falan yemeyin gibisine.ama kefiri cok duydum aranizda hem kemo gorup hem kefir icen varmi?faydasini gorenler?
 
Evet biz de ota çöpe yönelmedik, sadece bağışıklığı güçlü tutacak besinlere ağırlık verdik. Bitkisel ürünler kan değerlerini değiştirip tahlil sonuçlarının doktoru yanıltmasına sebep olabilir çünkü. Kefir biz de içirdik anneme. Mayasını ziraat fakültelerinden edinebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Herkese geçmiş olsun arkadaşlar,kefire benim radyasyon onkoloğum;içebilirsin ,çok iyi demişti.Ama ben karın bölgemden ışın aldığım için bağırsaklarım çok fazla etkileniyordu,onun düzelmesine yardımcı olacağını söylemişti.Evde kendim hazırlayıp içtim günde 1-1,5 su bardağı kadar.Tümörüm üstündeki etkisini bilmiyorum,tüm tedavilerim bitti ve henüz pete girmedim.Zaten o dönemde mümkün olduğunca sağlıklı ve iyi beslenmenizi istiyorlar,kas kaybı olmasın diye bana protein takviyesi de verilmişti.Şimdiden keçiboynuzu pekmezi ve kefire başlamasını öneririm,tümörü için değil yalnız, sadece vücut direnci için.Dilerim en az sıkıntıyla atlatırsınız bugünleri..
 
Söylemeyi unutmuşum,kemo ve radyoyu eşzamanlı aldım ben ve bu sırada kullandım kefiri.Yıllar önce de tırnaklarımdaki soyulmaları geçirmişti.Sağlıklı insanların da kullanmaları gerek.
 
tesekkurler ev yapimi kefir mayasi bulmak istiyoruz eczanede falanda satiliyomus yoksa..
annem radyoterapi almayacak hormon tahlili %90 pozitif cikti allaha sukur..hepimize cok gecmis olsun allah sifa versin..
 




cok gecmis olsun.bilgim olmadıgı icin soruyorum ameliyat söz konusu değilmi annenizde
 
arkadaşlar bence sadece kemoterapiye bağlı kalmayın..dışarıdan bitkisel destekle bile kanseri yenebilirsiniz..kan kanseri olan bir sanatçı kanseri bu şekilde atlattığını bugün tv de kendi anlattı..ama güvenilir işin ehli kişi olamlı bu bitkisel desteği sağlayan kişinin...işte size bitkisel destek anlamında önerebileceğim birkaç adres..
xxxxxxxxxx
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Yazına biraz geç cevap yazıyorum ama bu esnada baya bir ilerleme kaydettik. En başta tetkiklerimiz yapıldı. Herhangi metastaz durumu olmamış çok şükür. Ameliyatımızı atlattık. Şimdi ameliyatta alınan kitleyi tekrar patolojiye gönderdiler. Sonucu çıkar çıkmaz kemoterapi ve radyoterapiye başlayacağız. Gerekirse biyopsi sonucuna göre hormon tedavisi de görecek. Şimdi tek sıkıntımız, kemoterapinin vereceği yan etkilerin üstesinden gelebilmek. Kemoterapi başlamadan önce, şimdiden ek besin takviyelerine başladık. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyoruz. Protein vitamin ağırlıklı besleniyoruz. Ancak annemin korkuları hala sürüyor, saç dökülmesi, halsizlik mide bulantısı iştahsızlık vs. İnternette kemoterapi esnasında saçların dökülmemesi için saç köklerini soğuk tutan şapka benzeri ürünler var. Bunları veya benzer bir uygulamayı denediniz mi? Bir de radyoterapinin bir yan etkisi var mı? Özellikle radyoterapi ve kemoterapi görmüş hastalar veya hasta yakınları yaşadıklarınızı bizim için paylaşır mısınız?
 


O maskeden biz de haberdardık ama tercih etmedik. Çünkü o zaman saç köklerine ilaç ulaşmıyor, saçların dökülmemesi mantığı bu şekilde zaten. Saç dökülmesi tamamen geçici birşey, hatta bir ucu dökülürken bir ucu yeniden çıkıyor. Geri gelecek saçın geçici bir süre için dökülmesine takılmak o kadar lüks ki böyle bir hastalık için. Annem radyoterapi almadı, onun için herhangi bir bilgim yok.
 

Teşekkürler marjinal faydalı, dediğinde haklısın saçın ne olacağı durumu bu hastalık için lüks bir durum, neyse ki zamanla ona da alışıyorlar, ilk korkular tedirginlikler zamanla kendine güven ve azme dönüşüyor, bugün ilk kemoterapiye başladık, saçlarımıza gelince kendimiz dökülmesini beklemeden keseceğiz. Seninde dediğin gibi tedavinin bütün vücutta etkili olması için bizde bu cap'leri tercih etmeyeceğiz. Annen için tekrar çok büyük geçmiş olsun.
 
Merhaba,

Annemde meme kanseriydi. 10 yıl oldu çok şükür Rabbime.

Annem ısırgan otunu kaynatır suyunu içer hep. Faydası olduğu kanısındayım.

Tabi ot vs bahane Rabbim isterse herşey olur.

Allah bütün hastalara acil şifalar versin.
 
annem meme kanseri 2007 den beri uğraşıyor ameliyat oldu kemoterapi aldı. 1 yıl sonra tekrarladı boynuna lenf bezlerine atlamış yine kemoterapi arkadan bu sefer boynundan ameliyat.ameliyattan 2 ay sonra yine boyunda çıktı yine ilaç aldı. tabii ilaç alırken yükselen ateşler bulantılar da cabası.bir kaç ay rahatladık derken cuma günü yine kemoterapiye başladık cuma günü bu ne bitmez bir çileymiş anlamadım üstelik başka şehirlerdeyiz yanında olamamak beni daha da üzüyor anneme setron veriyor doktor sizlerde başka yan etkileri en aza indirebilecek farklı ilaçlar var mı
 
merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese çok çok geçmişler olsun.

Allahım, verdiği bi derdi dermansız bırakmasın kimseler için. Hepinizin ve bizlerin de dertlerine devalar versin inşallah rabbim.

Biz 15-20 gün kadar önce tanıştık kanserle.
Daha önce de dedemle yaşamıştık gerçi, 13-14 sene önce. ama o zaman başaramamıştık, kanseri yenememiştik.
Şimdi, ailemizi ikinci kez ziyaret ediyor kanser hastalığı. Bu sefer kanseri yeneceğiz inşallah.

Meme kanseri, 2. evrede demişti doktorumuz. Epeyce sıkı araştırmalarla Bursa'da Ceyhun İrgil ile birlikte başladık savaşımıza. İnşallah da bu savaşı kazanıcaz.

Annemin sol memesi alındı, bunun yanısıra 30 tane lenf de alınmış. aynı ameliyat sırasında silikon meme yerleştirildi. Bu silikon meselesi, hepimize moral motivasyon açısından çok faydalı oldu açıkçası. Ameliyattan sonra, yine eskisi gibi iki memesi var, biri silikon ama napalım...

Mesele şu; Bugün patoloji sonuçlarımız geldi. ((
İncelenen lenflerin 5 tanesinde de kanser görülmüş, Bu da meme kanseri yanında bir de lenf kanseri ile karşıkarşıya olduğumuz gerçeğini ortaya çıkardı.
Annemin henüz gerçek ciddiyetten haberi yok, ''çok ballısın ayfer abla, çok erken dönemde yakaladık problemi, hemen çözücez inşallah'' diyor doktorumuz, annem de gayet mutlu. Ama durum, o kadar parlak değil maalesef.

Bugün son pansumanı yapıldı ameliyat yerine, acıları var hala. Yaraları iyileşince, kemoterapi başlanacak nasipse.
Acıbadem'den 2 gün sonraya randevu aldık. Kemo öncesinde bi bakacaklarmış. ön araştırmalarını yapacaklarmış medikal onkologlar. (o kadar yoğun ki, hatırlı birilerini araya sokarak gün alabildik ancak. yoksa en erken 3 ay sonraya gün veriyordu)
Kaç seans kemoterapi alacak, kaç seans radyoterapi alacak.... henüz muamma.. bilemiyoruz.

Saçları döküleceği için üzülüyor biraz. Ama genel olarak fena değil morali. ''Doktorumun bu sene gördüğü en ballı hasta benmişim, çok erken yakalamışız, çok kolay defedecekmişiz'' şeklinde anlatıyor herkese.
Buna seviniyoruz tabi, ama keşke bu kadar parlak olsaydı durumumuz.

Şimdi bizi neler bekliyor acaba?
Bu aşamalardan geçen, bilen var mı aranızda arkadaşlar?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…