- Konu Sahibi hulya-unal
-
Merhabalar;
Yazınızın üstünden çok geçmiş şimdiki durumunuz nedir bilmiyorum ama geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum öncelikle.
Anneme 10 gün önce göğüs kanseri teşhisi konuldu kötü huylu olduğu söylenildi.Yarın ameliyatla kitle alınacak.Sonrasındada kemoterapi ve radyoterapi uygulanacak.Çok zor günler geçiriyorum.Ama güçlü olmaM gerektiğini anneme moral vermem gerektiğinide çok iyi biliyorum.Bütün bunlara rağmen yıkılmış durumdayım.Sizin açtığınız konuyu gördüm ve olumlu mesaşlarınıza inanılmaz derecede sevindim.Sizden ricam bu sürede neler yaşadınız kemoterapi dönemini nasıl geçirdiniz radyoterapi gördünüzmü.Yada başka bir yerlere sıçrama oldumu.Söyliyeceğiniz herşey benim için çok öenmli şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ben 34 yaşındayım bekarım.21011 Ağustos ayında meme kanseri teşhisi ile ameliyat oldum.İki ayrı odaklı biri 7 mm diğeri 1.5 cm iki kitle alındı meme koruyucu cerrahi uygulandı.Koltuk altı lenflerimde birinde 3 mm atma olduğu için 14 lenfte alındı.Okmeydanı Araştırma Hastahanesin Onkoloji servisinde tedavim devam ediyor.Bugun 5.kemoterapimi aldım 30 Aralıkta da 6.yı alıcam bitecek kemotarapiler.Sonrasında ise radyo terapi başlayacak.Ama asıl aklımı kurcalayan menapoza girmemi tavsiye etmesi doktorun.Bu yaşta bekar biri olarak menapoza girme fikrini kabul edemiyorum.Ama ne yapmam lazım emin değilim.Başka bir onkolog başka görüşlerde almak istiyorum.Menapoza girmem için iğne vuracaklar sanırım ve bunun geri dönüşü varmı bilmiyorum.Her gün tıp ilerliyor yeni yeni tedaviler çıkıyo geri dönüşü olmayan bir yola girmek hemen menapoz kabullenmek istemiyoru.Zaten 5 yıl tamoxifen diye bir ilaç alacağım hormon tedavisi için.ve birde menapoz...bilemiyorum.Bunları daha önceden yaşan bayanlar varsa bana bir yol gösterebilirler mi?Kendileri neler yaşadı bana neler tavsiye ederler inanın çok ihtiyacım var kafam çok karışık.Bana tavsiye edebileceğiniz,görüşlerini alabileceğim bir onkolog ismi verirseniz çok sevinirim.Ne yemem ne yememem nasıl davranmam gerek tam bilmiyorum.İnternetten yadda bunu daha önce yaşayanlardan fikir alıyorum ama kesin birşeyler duymak istiyorum.Ama bu hastalıkta kesin hiç birşey yok sanırım...Bayanlar yardımlarınızı,görüş ve önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim
Merhaba ladie. Geçmiş olsun. Tümörün tipine bağlı olarak tümörün östrojen ve pregestoron hormonlarına duyarlılığı olabiliyor bildiğim kadarıyle. Raporunda yazar zaten % bilmem kaç est, % bilmem ne prg şeklinde. Bu sebeple senin hormonlarını baskılayarak tümörün tekrarlamasının önüne geçmeye çalışıyorlar. Mantığı bu yani kabaca. Annem de henüz menopoza girmemişti. Ona da 5 yıl tamoksifen kullanması gerekli görüldü. O da menopoza sokuldu. Ama iğne yoluyla değil. Sanırım tamoksifen zaten hormonları baskılayıcı ilaç oluyor. Menopozun evlenmene bir manisi olduğunu düşünmüyorum. Ama çocuk konusunda belki yumurtanın saklanmasını talep edebiliyorsundur, doktoruna bir danış istersen. Tıbben var mı böyle bir şey bilmiyorum.
Düzenli spor yapmanı tavsiye ederim, bir de bağışıklık sistemni güçlü tutacak şekilde ve doğal ürünlerle beslenmeni. Annem 4. evrede teşhis edildi.Karaciğerine de geçmişti, geçen ay 2. senesini doldurdu, tertemiz çıkıyor tahlilleri. Allah senin de yardımcın olsun.
Merhaba. Bu forumu uzun zamandır takip ederdim ama ilk kez yazıyorum. Ben de sağ göğsümde kitle ve göğüs başının içe çökmesi nedeniyle 2010 yılının Temmuz ayında doktora gittim. Yapılan biyopsinin sonucunda meme kanseri olduğumu öğrendim. Kemoterapiye başlandı. 3 kür aldıktan sonra doktorum beklediği kadar küçülme olmadığını, ameliyat olmam gerektiğini, tümörün meme koruyucu cerrahi için uygun olduğunu söyledi. Bulunduğumuz ilde meme koruyucu cerrahisi olmadığından Ankara'da 2010 yılının Eylül ayında ameliyat oldum. Sonra 6 kür daha k.t. aldım. K.t. bitince radyoterapi aldım. Radyoterapi alacaklara tavsiyem ışın tutulan yeri kuru ve mümkün olduğunca açıkta tutmaları. Çünkü ben yanıklardan dolayı biraz eziyet çektim. Derim kızardı ve güneş yanığı gibi soyuldu. Tedavi süresince beni en çok üzen şey saçlarımın, hatta ondan daha çok kaşlarımın ve kirpiklerimin dökülmesiydi. Ama hepsi geçti. Şuan saçlarım eskisinden daha güzel. Eskiden düz olan saçlarım şuan kıvırcık. Söylediğiniz ilaçlardan ben de kullanıyorum. 3 ayda bir iğne ve hergün aksatmadan aldığım hap var. 5 yıl devam edecekmiş. Ama doktorum 5 yılın sonunda ilaçları kesince eskisi gibi adet görebileceğimi söyledi. Bu arada yaşım 38. Doktor tedavi sonrasında adet görebilmenin yaşla ilgili olduğunu söyledi. Ama henüz erken olduğu için çocuk doğurmamızın sakıncası olur mu diye sormadım. Hepimize geçmiş olsun.
meme kanseri hakkında çok bilgim yok benimbenim de tanıdığım onkologlar ankarada malesef.ben kimseye söylemeden ilk kontrolümü yaptırdığım hocayı hasta yorumlarından okuyup bulmustum.tesadüfen dünya iyisi bir insan ve dr çıktı.beni teslim ettiği jinekolog onkolog da öyle.belki istanbuldakiler için de aynı yöntemi izleyebilirsiniz.iyi bir tıp fakültesinde olmanızı önerebilirim sadece ve yumurta dondurmakta israr etmelisiniz.tabii karar sizin.sevgiler.
Herkesin hikayesi ve hastalığı farklı biliyorsun. Meme kanseri derken tek tip bir hastalık değil bu. Kimininki hormon kaynaklı, kimininki bağışıklık sistemi kaynaklı. Hemen korkma, dediğin gibi ameliyattan birikmiş bir sıvı olabilir, iki doku yanyana gelmiş ve sertlik gibi duruyor olabilir, vs.vs. Benim tanıdığım onkolog ankarada. İstanbulda malesef tanımıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?