Melisa ve ben...Geçmişim.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.571
Merhabalar, sevgiler.

Öncelikle belirteyim uzun olacak.

Kaç zamandır dalgalıyım durulamadım aslında konu açmakla açmamak arasındaydım ama bugün okuduğım babası ile yaşadığı sorunlar yüzünden intihar eden Melisa’nın haberi beni içimde yolculuğa çıkardı. Ben de onun yaşlarında ilaç içerek kendimi öldürmeye çalıştım, annem kusturdu ve babam bana dedi ki “ Keşke geberseydin”...

Babamdan hep korktuk, hep çekindik her işi gizli yaptık. Ergenliğim hakaretlerini duyarak geçti, ne kilom,ne ona layık bir evlat olmadığım ne işe yaramazlığım bitti. Annem panik atak oldu onun korkusundan. Hiç unutmam bir gün balkonun demir kapısı kilitli kaldı, onun da gelmesine az bir zaman var annem çilingir çağırdı korka korka yaptırdık. Çünkü kıyamet kopardı, hep kıyamet koparırdı. Annemin yemeklerini beğenmez, beni beğenmez, sürekli kavga, aşağılama... Bana göstermediği toleransı kuzenime gösterme, ona babası yok diye babalık yapma. Oooof of hangi birini yazayım dağınık oldu sanki. Bu arada amnem psikolog doktor o da ayrı bir tez mevzu aslında! Maddi imkan kariyer herşey vardı ama kopamadı babamdan. Ona da içten içe çok öfkeliyim aslında ama inanın bu da ayrı bir travmam. Bir gün arkadaşıma gitmiştim, eve gelmiş beni gördü üzerimde salaş bir kazak ve kot vardı benim kızım böyle giyinemez, X beyin kızı böyle giyinmiş dedirtmem dedi ve elime mi vurdu elimi mi itti hatırlamıyorum yaptığım el işi ödevimin kenarı kırıldı. Bunun gibi yüzlercesi. Mesela biz bir kere ailecek tatile çıkmadık, yüzmeye gitmedik, sinemaya gitmedik. Babamdan ne istersem istiyim bana evlen kocam yapsın dedi ve 23’ümde kocam yapar sanarak evlendim, üç sene sonra ihanet ile boşandım. Boşandıktan sonra da çilem bitmedi, ailenin yüz karası oldum. İkinci evliliğime de çomak soktu eşime kabalıklar yaptı, nikahıma gelmedi.

Gelelim bana, bugünüme etkisine: özgüvensizlik.
Kendimden nefret etme derecesinde beğenmeme. Kilo takıntısı, kilo verememe, dismorfik bozukluk, eşime karşı kompleksler. Ki kendisi mükemmel biri olduğu halde.

Hani KK’da kocalar için sık kullanılan narsist tabiri var ya babam narsist bir adam. Ve benim hayatımı mahvetti, mahvetmeye de devam ediyor.

Evlendiğim sene ciddi bir psikolojik buhran yaşadım, aklımı kaybedeceğimi düşündüğüm zamanlar oldu ve hiç unutmam bir bayramdı annemlere gittiğimizde anne ne olur konuşalım çok kötüyüm dediğimde “dur şimdi baban evhamlanır ne konuşuyorsunuz diye” dedi ve beni o koltukta bıraktı gitti. O an dünyam başıma yıkılacak sandım. Annemi de affedemiyorum babamı da aslında.

Şimdi terapi diyeceksinz bazılarınız şu an maddi gücüm yok kaldı ki tüm bunları aşmak için benim uzun bir tedavi sürecine ihtiyacım olur sanıyorum ki.

Şu an depresyonumu yenmeye çalışırken bir yandan da kendimi sevmeye çalışıyorum. Ama çok zor inanın öz’ümde olmayınca.

Okuyanlara çok teşekkür ederim. İçimi dökmek biraz rahatlattı.

Görüşmeyin.
Size verdikleri hasarı biliyorsunuz ve neden devam ediyorsunuz buna?
Ne güzel bir yuva kurmuşsunuz, ne diye mutluluğa çomak sokuyorsunuz!
Aile silinmez falan filanı geçin, öyle de bir silinir, öyle bir yok gibi yaşanır ki!

Görmedikçe mutluluğunuz artacak ve hastalıklarınız gerileyecektir.
Yapmayın bu eziyeti kendinize, sizi dünyaya getirdiler diye hayatınızı mahvetme haklarını ellerinden alın.

Melisa konusunda ise, sanırım hayatımda duyduğum en büyük trajedi, vahşet ve kusursuz bir cinayet planı bu!!!
O anne baba olacak mahlukatlar yanmaya buradan başlarlar umarım...

Biliyorum bu mesajlar seni depresyondan kurtarmayacak ama senin için endişelenen insanlar var bunu unutma. Melisa için de vardı.

O adamın sevgisine, seni beğenmesine ihtiyacın yok. O adamın en sevdiği en beğendiği şey kendisi ama bir tek kendi kendisini sevebilir.

İçinde tutamayacak kadar kötü olduğunda yaz buraya dök içini saklama.

Sosyal medyada gönüllü psikologlar oluyor yaz onlara sana yardımcı olacaklardır.

Her zaman farklı bir yol vardır. Kimseye kaderini emanet etme, kendi yolunu çizebilirsin. Ne annene ne de o adama ihtiyacın var.

Şöyle izah edeyim onu da denedim yaptım ama annem perişan oldu, bir sürü hastalık yaşadı. Şu an birden bire iletişimi kessem yine anneme olacak olan, benim sorunum %80 babamla. Yani annemi de suçlayamıyorum aslında çünkü bıktı, yıldı 42 senedir. Babamla bir saat geçirseniz anlarsınız ne demek istediğimi. Babamın ölmesini öyle çok istiyorum anlatamam, babasız kızlar ne olur kızmasın bana. Annemi de kendimi de kurtarmak istiyorum O’ndan.

Annenizin kurtarılmak istenmediğini hiç düşündünüz mü?
Psikiyatri doktoru demişsiniz, sanırım rahatsız olsa kendini kurtarırdı.
Kusura bakmayın ama ben burada annenizi kurban olarak göremiyorum, bazı insanlar böyledir.
Bu sebeple kendinize bakacaksınız.
İnsanın ilk önceliği evladını korumaktır ki anneniz bunu yapmak bir kenara, babanıza öncelik vermiş.

Evet size hayat veren onlar ama hayatınızı mahvedenler de yine onlar.
Hastaydı şuydu buydu, biraz bencilliği haketmiyor musunuz?
Bakın, siz de hasta oldunuz onların yüzünden...

Eşimin yanında da saçma sapan konuşuyor, eşim takmıyor çok hoşgörülü bir insan kendisi. Bir de yaş 75’i geçince artık yaşına ver diyor insanlar, sanki otuz sene önce yediği naneler puf olup uçuyor.

Sadece anneniz ile görüşün. Ebeveynleriniz sizi birlikte yaptı diye siz de onları birlikte kabul etmek zorunda değilsiniz. Önemli olan kendiniz.

Bu noktada haklısınız evet. Eski evimiz annemlere 15 dakika uzaktı, eşim bir haftasonu iş eğitiminde olacaktı ve annem gelip kalmadı mesela bende. Baban kalamaz dedi. Neden kalmasın oysa? Babam yıkılmaz kurallar koydu aileye hep, annem de aman ağzımızın tadı kaçmasın diye pes etti bir noktada.

YouTube de video yayınlayan psikologlar var, alanlarında çok iyiler üstelik.

Size Psikolog Tülay KÖK ve Psikolog Beyhan BUDAK önerebilirim, videoları kendi kendinizi iyileştirmenize yardımcı olacaktır

Çok teşekkür ederim araştıracağım.

Anneniz de en az babanız kadar toksik ebeveyn. Kesinlikle bozuk bir psikoloji ile yaşadığı sacma hayattan memnun ve bu saçmalığa hic acımadan sizi de dahil ediyor
Bir ebeveyn olarak sizi intiharın eşiğine getiren sebepleri ortadan kaldırmak yerine babanızı secmis hayatınız boyunca ,simdi bu anam da anamcilik sizce doğru mu ? Dikkat edin, annenizin babanıza beslediği sacma bağlılığın aynısını siz de annenize karşı besliyorsunuz
Kurtulun o iki kan emiciden

O kendisini babanızla ayrılmaz bir bütün ilan etmiş ve siz dışarıda kalmışsınız.
Aynı şekilde siz de onları bir bütün olarak mümkün mertebe çıkarın hayatınızdan.
Ha kavga dövüş küslük demiyorum, bayramdan bayrama, bitti gitti.

İnsan tehlikeyi biliyorsa ondan uzak durmalı, sizinkinin adresi belli...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…