sweetcim iyi akşamlar;
nasıl kelimeler kuracağımı bilemiyorum öncelikle başın sağolsun...
bizim topiğe uğramıştın 2010 temmuz ayı anneleri hatırlarsın...artık bende o topikte değilim biliyormusun..
bebeğimin ense kalınlığı çok fazla çıktı 5 e yakın bi rakam...dün cvs testi yaptırdım karnımdan iğne ile parça aldılar...nedenini öğrenmeyi çok istiyorum çünkü bariz bi şekilde oğlumda ödem var...kistik higroma tarzı bişey...muhtemelen down sendormu değil ama var bi rahatsızlığı,hafta içi bir gün bebeğim artık benimle olmayacak çünkü ilerde sorunla karşı karşıya geleceğim kesin...yani bunu yapıyorum oğlumun iyiliği için yapıyorum..hadi ben bakarım sonsuza kadar ama ben öldükten sonra kim bakacak ona,hep onu düşünüyorum..pazartesi veya salı günü sonuçlarımız gelecek ama aldırmaktan yanayım...günlerdir ağlıyorum ultrason görüntülerini izliyorum,kıpır kıpır hareketlerini, elini ağzına sokuşunu...içim nasıl yanıyor anlatamam...
benim 3,5 aylık şu an..hiç ondan ayrılmak istemiyorum ama mecburum...senin kadar benimde yüreğim yanıyor...
benimkide çok zor bir karar...allahım meleğini kaybedenlere sabır versin...bak göreceksin en kısa zamanda bebişlerimiz olacak...umudumuzu hiç yitirmeyelim allah yardımcımız olacak..neler okuduk neler gördük lütfen sabırlı olalım arkadaşım...
çok geçmiş olsun.benim bebeğimde de ödem vardı.karnında,akciğerlerinde ve cilt altında.farkedilince hemen amniyosentez yapıldı.onda bişey çıkmadı.parvovirüsten şüphelenildi o da değil,kan uyuşmazlığı olabilir dendi(eşim ve ben Rh+ olmamıza rağmen alt gruplarında uyuşmazlık olabiliyomuş) o da çıkmadı.en son bebekte kansızlık ihtimali üzerinde duruldu.onda da doktor bebeğe kan verilebilir ama geri döndürülmesi zor dönse bile beyninde ağır hasar olur dendi.hatta yaşamaz dendi.yani aldırmaktan başka çare kalmadı.kordosentez yapılacaktı ama doktor eğer zaten aldıracaksanız boşuna yaptırmayın dedi.kansızlık olup olmadığını öğrenmenin hiçbi faydası yok dedi.şimdi otopside sonuçları bekliyoruz.doğduğunda kordon kanı da alındı incelenecek.ondan önce de eko çektirdik kalbinde hiçbi sorun yoktu.çünkü bazen kalp yetmezliği gibi sorunlar da kansızlığa neden olup ödem yapıyomuş.internetten araştırdığım kadarıyla şimdilik durum non-immün hidrops fetalis gibi gözüküyo.allah bi daha yaşatmasın hiçbirimize. :Saruboceq: