Meğer konu iş de para da değilmiş. Ben boşanamıyorum.

Ben o yorum hoşuma gittiği için beğendim yapacağım için değil. Neticede çocuklarımin babası rezil edersem çocuklar üzülür ben boşanmak istiyorum usulüyle yolu yordamiyla. Şimdi rapor almaya gidiyorum

Bence içinizdeki potansiyeli bu zamana kadar çok hafife almışsınız. Yazdıklarınızdan gayet güçlü bir kadın olduğunuz kanısına vardım. 2 çocuğunuz var. Kendiniz için olmasa bile onlar için tazminat, nafaka vs. İsteyin. İlerde pişman olabilirsiniz. O çocukları siz tek başınıza yapmadınız. Burda pek çok kadın başlık açıyor. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok, ailem arkamda değil diyor. Onların aksine sizde bie umut var. Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor. Katlanmayın buna. Kendinize yeni bir sayfa açın. Çocuklar da huzur içinde büyüsün.

Genel olarak benim önerime erkek daha kötü yapar dendi.Size cevap olarak yazmadım aslında.Öyle de düşünebilirsiniz.İnsanın ufkunu açar.Ben karş fikirleri severim hakaret vb olmadığı süre.
Ama burada hem meslek sahibi hem de işi gücü olan kadınların böyle çaresiz kalmalarını okurken aynı zamanda evdeki okuldaki eğitimlerinde ne kadar yanlış olduğunu düşünüyorum.Eğitimli ancak boşanmaya gücü yok.Atağa geçemiyor.Genel olarak böyle .Tamam kolay değil boşanmak kalkıpta aman boşan derdinde değilim.Konu da o değil benim için.Ben nasıl bu halde oluyor eğitimli meslek sahibi işi gücü olan bir kadın diyorum.Buradan aslında ders alınacak çok konu çıkıyor.Mesela öğretmenler.Siz buradan ders alarak bu konu üzerine eğilmelisiniz.Tabi konu sadece kız çocuğu değil.Erkek çocuklarını da yeni dünyaya eşitlikli erkek kadın ayrımı yapmayan bireyler olarak yetiştireceksiniz.

Son düzenleme:

Anlaşmalı boşanmanın ne olduğunu, nasıl bir süreç olduğunu biliyorum. Aynı evde yaşarken boşanmaya çalışmanız garip geldi bana. Bir taraf boşanmak istemiyorsa mecbur çekişmeliye döneceksiniz ama bana siz de çok boşanmak konusunda kesin kararlı gibi gelmediniz. İstemiyorsanız istemeyin tabi siz bilirsiniz orasını

Bir yanlis anlasilma oldugunu düşündüğüm icin alintilamak istedim. Ofke kontrolu olmayan insanlarin ne yapacagini kestirmek zor.

Bosanmis bir kadin olarak soyleyeyim: etraftaki insanlar sacma sapan birsuru sey soyleyip cesaretini kırıyor. Cepte para olsa bile kadinlar gelecek kaygisi yaşıyor. Yillarca ayni kisiyle yasadiktan sonra tek basina kalma, yalniz kalacak olma korkusu oluyor. Konu sahibini bir yere kadar anlayabiliyorum. Ancak bir yerden sonra sizin dediklerinizi bende düşünüyorum. Eğitim, cocuk yetistirme konusundaki hatalar vs. Haklisinix

Ay gidin hastaneye darp raporu alın. Uzaklaştirma karari aldirin gitsin o manyak evden. Ardinan da davayi aciverin cekişmeli. Sonra isterseniz anlasmaliya cevirirsiniz ama bu adam anlasmali bosanmaz hic vakit kaybetmeyin. Siddet gosteren adama cocuklari vermez hakim. Hos alsa bakacak sanki de neyse

Benim yorumum sizin ki kadar geniş kapsamlı değildi.ama kısa ve net babanın tehditi havada kalıyor elinden alırımlar falan hikaye

Arkadaşlar ben o gün darp raporunu aldım. Ardından görevlendirme ile deprem bölgesine gittim bir hafta çocuklar babalarıyla kaldı. Belki sakin kafa ile son kez düşünürüm dedim hem. Gerçekten de bende tamamen bittiğini anladım.
Eve dönünce yine bir takım hakaretler duydum basit sebeplerden küfür hakaret vs. Okullar tatil oldu ailemin yanına geldim ve artık her şeyi anlattım aileme çok şok oldular üzüldüler şimdi boşanma davası açıyoruz ben geçici bir yer tuttum pazartesi okul başlayınca orada kalacağım küçük kızımla. Büyüğü de babasıyla kalacak bu süreçte üzüleceğim ama o evde çocuk zaten hep üzülüyor. Okul bitmesine az kaldı seneye ben kendi bulunduğum yerde okula veririm inşallah onu. Bir şeyler olacak bakalım ama hâlâ arıyor dün hayırlı bayramlar diye aradı beni cevap vermedim.

Canım aynı şeyi yaşıyor gibiyiz ...ama ben henüz dava açamadım...uyaptan dava açmak nasıl oluyor bana bilgi verebilirmisin

Büyüğe verdiğiniz mesja çok travmatik.

Neden travmatik olsun babasında kalması?
Babasında kalması değil.
Ben bu forumda baba ve anne eşitliğini hep savundum.
Ama çocukları ayırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
10 yıllık evli olduklarına göre çocuklar henüz küçük.
Annenin küçüğü alarak evden gitmesi büyüye doğru mesaj vermez bana göre.

Evt o kötü olmuş kardeşler üzülmüşlerdir

Ben bir hafta sonra evime geldim bu sefer o, evden çıktı ben çocuklarımla kalıyorum. O zaman da ikisini de bırakmıştım evde. Çünkü tüm düzenleri evdeydi ve onlar gelip evime yığılmıştı. Şimdi de eve gelicem diyor gelirse ben yine evden çıkacağım ama çocuklar evet küçük çok ağladılar ve bu süreçte zayıf düştüm. O da beni arayıp acele etmeyelim boşanmak için dedi davayı okullar kapanana kadar erteledim. Şu an için sadece evleri ayırma oldu kısacası bir süre.

Neden ertelediniz peki davayı?

Arkadasim bosandi cocugu haftasonu aliyor 1 gun o da taa 5 de 6 da alip 10 da birakir. Bosaninca cocuk sorumlulugu genelde annede kalir. Kadinin yaninda destekcisi ailesi olunca bi tik rahat ama kimse yoksa zorlanir bence. Bu kadar siddet kavgada 2 cocuk gercekten neden. Hayir Allah verdi yaziyorsunuz kader yaziyorsunuzda korunun be kardesim. Hadi tek cocukla idare ediliyor da 2 cocukla zor tek basina.

Her halukarda anne emek veriyoe zaten. Sadece sunu demek istiyorum baba olarak isterse yapabilecegi cok sey var. Eger anne izin veriyorsa, baba cocuklarina kotu davranmiyorsa baba protokolden daha fazla gorebilir, destek olabilir

3 gundur cocuklarin seni aglarken mi goruyor. Su cocuklara yazik gercekten yani kendi hayatini ziyan ediyonda onlarin sucu ne. Ne yasiyorsan icinde yasa cocuklari neden mutsuz ediyorsun suclu onlarmi yatak dosek yatiom dion bide. Kim annesini oyle gormek ister. Guclu ol biraz evlatlarin icin aglanip durma. Bosanmak kolay ac davani bosan 2 evladina babasi bakmazsa sen guclu ol ki baslarinda dur. Mesleginde varmis zaten.

Her halukarda anne emek veriyoe zaten. Sadece sunu demek istiyorum baba olarak isterse yapabilecegi cok sey var. Eger anne izin veriyorsa, baba cocuklarina kotu davranmiyorsa baba protokolden daha fazla gorebilir, destek olabilir
Bayanin anlattigi kadariyla o adam da destek olcak gibi durmuyor bence daha cok benden nasil bosanir diye kostek olucak gibi. Genele bakarsak dediginiz sekilde baba figuru de cok az ayrica izin verse bile anneler bu hafta isim cikti cocugu alamam diyen cok. Bosanan erkekte ipini koparan buzagi gibi oluyor cocuk mocuk gozu gormuyor. Ben o yuzden tek mis gibi dusunsun kendini 2 cocukla diye yazdim ha baba destek olirsa tabi dediginiz gibi cok iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…