Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

bi keresinde benim makineninde deterjan kapağı açılmamıştı ve deterjansız yıkanmıştı mis gibi olmuştu ve işin ilginç tarafı ben genelde deterjanla akıtıp öyle makineye koyarım ogün çok misafirim olduğu için sadece peçeteyle silip koymuştum sonuç tertemiz çıkan bulaşıklar

vayyyy goruyonmu bizim hanimlarda nasil marifetli sirkeyi nasil yapiyorsunuz anlatinda bende sebepleniyim:ecrin_bebek:
tabi ki canım al bak tarifi çok da basit yanlız ben sadece kabukarı değil tamanımı dorayıp beklettim :lepi:

ELMA SİRKESİ

Malzemeler: Tuz, yıkanmış elma kabukları ve yeterince su.

Hazırlanışı: Bol su ile yıkanmış ve kalınca soyulmuş elma kabukları bir kavanozun içine yerleştirilir. Kavanoz su ile doldurulup, tuzu atılır. Kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletilir. Sirke kokusu oluştuğu zaman süzülerek salata ve turşularda kullanılmak üzere uygun ebatlardaki şişelere doldurulup kaldırılır.

Anaaam, benim bardaklarda ondan mı o nokta nokta tozlar kalıyor?
Deliricem valla bardaklar bi türlü pırıl pırıl çıkmıyor, makina mı bozuk diyorum ben de.
Şu jeli bir deneeyim bakalım fayda edecek mi.

3 yıldır hep makinede yıkarım, hala çeyizlik bardaklarım pırıl pırıl maşallah.
neden olacak, toz deterjan kullanmadım. hiçbir çizik yok.
marka vermem uygun olur mu bilemiyorum, umarım bu şekilde yardımım olur.

ayrıca deterjansız yıkamaya cesaret edemem ama, çokk az miktarda deterjanla deneyebilirim.
kurumuş bulaşıklarda da etkili oluyor mu?
ben hep bekletiyorum da...

arkadaşlar ben tablet deterjan kullanıyorum. ama nedendir bilmiyorum şimdiye kadar hiç bulaşıkların sabunlu kaldıgı olmazdı, son birkaç yıkamadır sabunlu çıkıyor bulaşıklar. deterjanı kontrol ettim üstünde kabarcıklar oluşmuş. bundan olabilir mi acaba? yani deterjan mı bozuldu ki?

benimde kapak açılmamıştı bikaç kez birinde de deterjan makinanın içindeydi erimemişti , ama tertemiz çıkmıştı,en güzeli sıvı deterjanlar sanrım

Sade sirkeler var.. o kokmuyor...

ne güzel sizin makınalarınız deterjansız bile tertemiz çıkarıyormuş,benm makınam deterjanla bile dogru dürüst yıkamıyo lanet şey... daha alalı 2 yıl olmadı ama bi türlü temız yıkamıyo; servis çagırdık problem yok deyip deyip gitti... arçelik 3 programlı kıme sorsam 10 kışıden 9 u memnun degil bu seriden...sakın almayın arçelik 3 programlı...

1 yıldır arçelik 3 proğram kullanıyorum..çok memnunum..
hiç 3ü bir arada kullanmadım..hep toz deterjan kullanıyorum..

Bardaklarım ilk günkü gibi..
eğer makinaya TUZ koymazsanız (nasılsa 3ü bir arada nın içinde tuz var diyerek)
bardaklarınız çizilir.. (keramet TUZda )

1 kere tuz koyduktan sonra kapağını iyi kapatmamışım...makinanın içinde ne varsa ayran bulaşığı gibi oldu..3 kere ardı ardına yıkamak zorunda kaldım opuyorumnanaktan

evet bende dün makineyi çalıştırdım yıkama bittiğinde derterjan kapağının açılmadığını gördüm...ama içindekiler prıl prıl olmuştu....yinede içim rahat etmedi tekrar yıkadım....

yuse ben her türlü yöntemi denedim tuzda koyyorum ama nafile...jel toz tablet hepsini denedim ama yok yok yok yıkamıyo bardakların dibine posaları biriktiriyo,çatalları paslandırıyo

yuse ben her türlü yöntemi denedim tuzda koyyorum ama nafile...jel toz tablet hepsini denedim ama yok yok yok yıkamıyo bardakların dibine posaları biriktiriyo,çatalları paslandırıyo

tatlım benim makinede öyle yapıyordu üst tavanında böyle yuvarlak su veren bir yer var o tıkanmış temizlendi şimdi çok güzel yıkıyor bi bak istersen benimki düzeldi

ONUN SEBEBİ PARLATICI AYARINIZIN YÜKSEK OLMASI.bardakları çizik çizik yapan o.ben makinamın gözüne bazen sadece domestos koyup yıkıyorum tavuklu balıklıysa bulaşıklar.bide elma sirkesi deneyin çok güzel parlatır.hijyeniktirde...

bunuda düşündüm ama bana pek parlatıcıyla alakası yok gibi geldi
yengemin makinesi bimin tabletiyle ve parlatıcısız veya paralatıcılı koyunca bile çizmezken
benim ki bi kaç ayda çizdi iyice bardaklaırmı :bbo: calgonit tablet daha az zarar veriyo bunu çıkardım parlatıcıyıda az koyucam bakalım bundna sonra nasıl olcek
bu makinede şans işi yaaa :bbo:

sıvı arap sabunu deterjanın konuluduğu hazeneye konup o şekilde kullananlarıda çok duydum baya parlatıyormuşta hem de diğer deterjanlar gibi kimyasalda değil

az yada çok koyman parlatıcıyı bi şeyi değiştirmez parlatıcı koyduğun yerde 1.2.3.4.5 gibi rakamlar varmı makinanada varsa onu tam ortadaki rakama ayarla bence mesl 3 yada 4 gibi ayarda olsun:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…