Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba. Dün bulaşık makinamızı her zamanki gibi çalıştırdık, sabah da her zamanki gibi 50 derecede tertemiz yıkanmış tabakları bardakları çatalları yerlerine dizdik. Ama her zamanki gibi olmayan birşey vardı !! Bulaşık makinasının deterjan gözünün kapağı takılı kalmış ve açılmamış !! Yani makina deterjanı almamış !! Sonradan farkettim.

Demek ki neymiş? Bulaşık deterjanına verilen paraya, kalıntılarını her bardağın üstünde yuttuğumuza, sonra da kanser olduğumuza değmezmiş !! Hiç kullanmamaya karşı olanlarımız olsa da, sadece bi çay kaşığı kullanarak da aynı sonuç alınıyormuŞ. bULAŞIğı temizleyen deterjan değil, suyun ısısı ve buharıymış !

Bu tecrübe de kulaklara küpe olsun, eşle dostla paylaşılsınmış. kaydirigubbakcemile5

Valla bizim makinada da tabii ki yağlılar vardı. Ama dediğim gibi hiçbir fark yoktu temizlik açısından. Hiç kullanmamak size göre değilse de , deterjan gözünü tamamen doldurmaktansa 1 çay kaşığı koyarak bi deneyşn derim.

bi kac sefer bendede oldu .. inanamadim ama gercekten tertemiz cikiyo .. benimki psikolojik her seferinde yinede deterjani koymayi ihmal etmiyorum .. aslinda sicak su ve buhar en etkili yontem

eğer bardak tabakları önceden güzelce arıtırsanız deterjan koymedanda ve eğer çokda yağlı bulaşık yoksa ,temiz bir görünüm olabiliyor.
yeri gelmişken bulaşık makinmanıza kimyasal tuz kullanmayın, turşu tuzuda aynı işi görüyor, hemde doğal yerimseniben

ben jel deterjan kullanıyorum kalıntı olmuyor toz kullanınca yada tablet tencerelerde tabaklarda beyaz beyaz tozlar kalıyordu denemekte fayda var

arkadaşlar zaten yağları temizleyen deterjan değil sudur deterjan sadece suya yardımcıdır kimyada bu böyledir o yüzden yazdığın şey mantıklı canım ben şahsen hiç denemedim yada başıma gelmedi ama bende yapıcam ilk yıkamamda yerimseniben

kullama kılavuzunda"kesinlikle sofra tuzu" kullanmayın yazıyor ama:1no2:

Bi yaşıma daha girdimm...
Ben çoğu zaman sırf bardaklar çok dolduruyo diye çalıştırıyorum makineyi deterjan koymayım bariii..
teşekkürlerrr...

Deterjanla yıkıyorum en son da bir kere duş yaptırıyorum kapağını açıp kurumasını sağlıyorum hala kalıntı var gibi geliyor iyi sonuç alırsam kullanmam deterjan, denemekte fayda var, teşekkürler...

ben jel deterjan kullanıyorum kalıntı olmuyor toz kullanınca yada tablet tencerelerde tabaklarda beyaz beyaz tozlar kalıyordu denemekte fayda var

toz deterjanın fazla kullandıgın için tortu kalabilir

ama ben denedim ama memnun kalmadım
ki 2çay kaşıgı deterjan koydugum halde

Son düzenleme:

Anaaam, benim bardaklarda ondan mı o nokta nokta tozlar kalıyor?
Deliricem valla bardaklar bi türlü pırıl pırıl çıkmıyor, makina mı bozuk diyorum ben de.
Şu jeli bir deneeyim bakalım fayda edecek mi.

benim makine bozulmaya yüz tuttuğu ilk günlerde deterjanı almıyordu ama hepsi kirli çıkıyordu bilemiyorum ama yağlı bulaşıkları nasıl çıkarırki CADIARZU

peki bardaklar niye çizik çizik çıkıyo bunu bilen var mı*BEN DE ONA DELRıYORUM ama deterjan değil asıl temizleyen buna da eminim aynı olay benim de başıma gelmişti..ben bosch 4 programlı makine kullanıyorum daha 1 yıldır ama bardaklarım hep çizildi buna bir çaresi olan varsa beri gelsin...

Bende aynı şeyden şikayetçiydim pril tablete geçtim calgonitten daha az çiziyor

valla ben de deterjan koymayı unutmuşum geçenlerde tertemiz yıkamış ama ben güvenemediğim için hepsini sudan geçirdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…