Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

amacım polemik yaratmak değil bana nasıl cevap verilmişse bende öyle cevap veriyorum a.s
sadece fikrimi söyledim ısrarla doğru olduğunu kabul ettirmek tuhaf geldi :delphin:
neyse mirmirmirmir

sıcak su ve buhar belki yağları çözer ama bulaşıklar ne kadar hijyenik olur o tartışılır :umursamaz:

Deterjansız olmaz ya.ama ben çok koyuyorum biraz azaltabilirim.Sirkeyide denedim pek bi fark göremedim:)

parlatıcı yerine sirkeyi daha öncede duymuştum makineye zarar vermediği gibi çok daha sağlıklı. Ama kokusu beni rahatsız etmişti ve bıraktım.şimdiyerimseniben.evet sağlığımız daha önemli koku nasılsa bi süre sonra geçiyo .Arkadaşlar deterjanın zarrları hepimizce malum ne dersiniz yarıya indirsek ve tartışmayı bitirsek

Anaaam, benim bardaklarda ondan mı o nokta nokta tozlar kalıyor?
Deliricem valla bardaklar bi türlü pırıl pırıl çıkmıyor, makina mı bozuk diyorum ben de.
Şu jeli bir deneeyim bakalım fayda edecek mi.

arkadaşım çizik çizik olmasının nedeni tablet deterjanlar . ben şahen tablet kullnamam ayrıca bazı makinalarda var son çıkanlarda tablet kullanacağınız zaman tablet tuşuna basıyorsunuz bu da süreyi uzatıyor. servisci adam demişti çünkü tabeletlerin durulanması çok zor.bencede mümkün olduğu kadar az deterjan arkadaşlar

Bişey sorucam bizim makina çeliklerimizi paslandırmaya başladı özellikle çatal kaşık ve bıçakları neden oluyor bi bilginiz var mı?bilmiyorumkismile

bende unutmuştum bikeresinde deterjan koymadan çalıştrmıştım. temiz çıktı ama ben yinede rahat edemedim tekrar yıkamıştım:)
bide şu bikaç ayda bir makineyi temizlemek için içine temizleyici koyup boş çalıştırmak gerçekten de işe yarıyor.
biz temizledikten sonra sanki daha pırıl pırıl çıkıyo bardaklar.

Merhaba. Dün bulaşık makinamızı her zamanki gibi çalıştırdık, sabah da her zamanki gibi 50 derecede tertemiz yıkanmış tabakları bardakları çatalları yerlerine dizdik. Ama her zamanki gibi olmayan birşey vardı !! Bulaşık makinasının deterjan gözünün kapağı takılı kalmış ve açılmamış !! Yani makina deterjanı almamış !! Sonradan farkettim.

Demek ki neymiş? Bulaşık deterjanına verilen paraya, kalıntılarını her bardağın üstünde yuttuğumuza, sonra da kanser olduğumuza değmezmiş !! Hiç kullanmamaya karşı olanlarımız olsa da, sadece bi çay kaşığı kullanarak da aynı sonuç alınıyormuŞ. bULAŞIğı temizleyen deterjan değil, suyun ısısı ve buharıymış !

Bu tecrübe de kulaklara küpe olsun, eşle dostla paylaşılsınmış. kaydirigubbakcemile5

denemek gerek

Benimde deterjan kapağının açılmadığı oluyor. Makinaya koyarken iyice akıttığım için üstünde kalıntı olmasa bile (kesinlikle hijyeniktir çünkü en yüksek ısıda dezenfekte ederek yıkıyorum) kullanılacak gibi olmuyor yani insanın içine sinmiyor (en azından benim) ama tableti bölerek kullanmak oldukça akıllıca bir yol.

Bölerek kullanmayı deneyeceğim.

arkadaşlar netten bakabilirsiniz boraks diye bi madde var.onunla doğal deterjan yapmak mümkünmüş.elma sirkeside bulaşıkları hem dezenfekte ediyor hemparlatıyor.güzel kokmaswı içn potrtakal yağı vb bunlar kullanılabilirmişşutarafagitti

arkadaşlar netten bakabilirsiniz boraks diye bi madde var.onunla doğal deterjan yapmak mümkünmüş.elma sirkeside bulaşıkları hem dezenfekte ediyor hemparlatıyor.güzel kokmaswı içn potrtakal yağı vb bunlar kullanılabilirmişşutarafagitti

Evet var. Boraksla bir çok deterjanı evde yapmak mümkün zaten. Daha önce bi yerden okuyup buraya koymuştum.Linki de :

www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/329536-artik-deterjanlari-evde-yapma-zamani-2.html

Arkadaşlar bu yazıyı okuduktan sonra 2 kez denedim.
Sonuç ortalamanın üstünde çıktı. Hiç deterjan koymadan yıkadım.
Yağlı tavalar, tabaklar tertemiz çıktı.
Sadece tencerelerde kalıntı var ise onlar kaldı. Açıkcası deterjanla yıkarkende kalıyordu zaten.
Bence eğer bulaşıkları bir kez fırçadan geçirip koyarsak sıcak suylada temizliği elde edebiliriz.

Tabii şu borakslı yazıda güzelmiş. Onuda alıp deneyeceğim. Keşke aynı çözüm kıyafetler içinde geçerli olsa...

deterjan olmadanda temiz olur 65 derecede yıkanan tabakda yag kir kalmaz okudugum iyi oldu bende deniyecegim

CADIARZU elma sirkesini deneyeyim bir evde çok fazla elma vardı çürümesin diye bende sirke yapmıştım kaydirigubbakcemile3 5litre var nasılsa teşekkürler canım

Back