Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

Kızlar ben yeni evleniyorum ve ilk defa bulaşık makinesi kullanacağım. :kedi:Buradaki yorumları okuyunca iyice kafam karıştı. Biri demiş ki makine tuzu yerine turşu tuzu koyun. Bazı arkadaşlar da parlatıcı yerine elma sirkesi vs. koyduklarını söylemişler. Bugün kullanma klavuzunu okuyordum ve bu tür şeylerin KESİNLİKLE kullanılmaması gerektiği yazıyordu. Zarar veriyormuş uzun vadede :uhm:
Daha kullanmama bir ay var o yüzden deterjan vs. hiçbir şey almadım. Jel deterjanları mı önerirsiniz?

kızlar tablet deterjanı ikiye bölerek kullanıyorum.
önce kalıntı kalmasın diye böyle bişey yaptım ama hemde iktisat oldu
sonuç prıl pırıl tabaklardı. tüm yakınlarıma tavsiye ediyorum.
bu arada;
yeni tabletlerde parlatıcı falan olduğu için ayrıca parlatıcı falanda kullanmıyorum.

Son düzenleme:
diğer yorumları okuyunca şunları da paylaşma ihtiyacı oldu,
bosch un bulaşık makinalarının bazı serilerinde cizilme matlaşma iyi yıkamama sorununu çok duydum.
ne yaparlarsa yapsınlar cözüm bulamadılar,
ancak bu tür sorun yaşayanlara 6 ayda bir falan, özel makina temizleme deterjanı ile makinalarını boş çalıştırarak temizlemelerini kesinlikle öneririm böylelikle mak. daha verimli kullanılıyor.

geçenlerde bende makinaya detarjan koymayı unutmuştum
makinayı boşaltırken hatırladım koymadığımı
ve bulaşıklar tertemizdi...

Bir kere makineden bardak almıştım, çok bulanık geldi rengi. nedenini düşünürken deterjan koymadım heralde dedim, çöpe baktım, deterjan ambalajı yoktu :) unutmuşum deterjan koymayı. bende güzel sonuç vermemişti. deterjan koyarak tekrar çalıştırmıştım.
bulaşıkları koymadan önce kendim ön yıkama yapmam,büyük parçaları - kaba kiri akıtırım sadece(reklamlardaki gibi de koymuyorum tabii :) ). ondan hiç güzel sonuç almadım sanırım.
annem resmen bulaşıkları yıkayıp makineye koyar :) annemde işe yarayabilir...

Uzun zaman geçmiş ama arkadaşların sorularını cevaplayayım yine de...

hazır yeri gelmişken bilen varsa yazsın lütfen ..
benim bulaşık makineminde parlatıcısı 1 yıkamalık olmaya başladı ,doldurıyorum parlatıcı kısmına ve 1 yıkama sonun da yok !eyvahedigeldismile
neden olabilir?

parlatıcıların ayarı oluyor.benim makinemde 3 seviyede parlatıcı ayarı var. yanlışlıkla parlatıcının fazla gelmesini ayarlamış olabilirsiniz.

Bişey sorucam bizim makina çeliklerimizi paslandırmaya başladı özellikle çatal kaşık ve bıçakları neden oluyor bi bilginiz var mı?bilmiyorumkismile

çelik dışındaki alüminyum gibi metaller, yıkama sırasında diğer metallere zarar verir. alüminyum bulaşıkları makineye koymayın. bir vidadan, bıçaktan bile pas lekesi olabilir.

ne güzel sizin makınalarınız deterjansız bile tertemiz çıkarıyormuş,benm makınam deterjanla bile dogru dürüst yıkamıyo lanet şey... daha alalı 2 yıl olmadı ama bi türlü temız yıkamıyo; servis çagırdık problem yok deyip deyip gitti... arçelik 3 programlı kıme sorsam 10 kışıden 9 u memnun degil bu seriden...sakın almayın arçelik 3 programlı...

makine temizliyiciler ile makineyi boşken yüksek ısıda çalıştırın. yine olursa makinede teknik bir sorun vardır. bulaşıkların yağını kirini biraz daha akıtın olmazsa.

ewt bende katılıyorum ama genede ilerde makine yağ kokar ben zaten tableti üçe bölüyorum güzel prılprıl oluyor ve en gıcık olduğum bardaklarda deterjan kokmasıydı o sorunda ortadan kaltı bence toz kullananlar 1çay kaşığı yeter tabletse ikiye üçe bölün bence bütün tablet çok fazla

konu sahibi arkadas hakli bunu bende yasadim piril piril oluyor...ama arap sabunu alip cay kasigi koyacagim....birde beyaz lekeler kaliyorsa bilinki tuzunuz bitmistir!!!ayrica tuz ve parlatici bitince isik yanar makinanin son dügmeleri!!!bu arada parlaticiyi ben en dusuk ayara getirdim...deterjan koyma gozunun oralarda acin ayarlayin!!!

ewt bende katılıyorum ama genede ilerde makine yağ kokar ben zaten tableti üçe bölüyorum güzel prılprıl oluyor ve en gıcık olduğum bardaklarda deterjan kokmasıydı o sorunda ortadan kaltı bence toz kullananlar 1çay kaşığı yeter tabletse ikiye üçe bölün bence bütün tablet çok fazla
makina temizligi icinde 6 ayda bir yilda 1 kez yag sökücü var.....
onu hic dusunme!!!

makina temizligi icinde 6 ayda bir yilda 1 kez yag sökücü var.....
onu hic dusunme!!!

bunuda düşündüm ama bana pek parlatıcıyla alakası yok gibi geldi
yengemin makinesi bimin tabletiyle ve parlatıcısız veya paralatıcılı koyunca bile çizmezken
benim ki bi kaç ayda çizdi iyice bardaklaırmı :bbo: calgonit tablet daha az zarar veriyo bunu çıkardım parlatıcıyıda az koyucam bakalım bundna sonra nasıl olcek
bu makinede şans işi yaaa :bbo:
UCUZ MARKALAR ciziyor bunu ben tecrube ettim deterjandan oluyooo...

bi keresinde benim makineninde deterjan kapağı açılmamıştı ve deterjansız yıkanmıştı mis gibi olmuştu ve işin ilginç tarafı ben genelde deterjanla akıtıp öyle makineye koyarım ogün çok misafirim olduğu için sadece peçeteyle silip koymuştum sonuç tertemiz çıkan bulaşıklar
bu yaptiginiz hic saglikli degil kimyasal artik oluyo....hemi elinizde yapiyorsunuz....deterjan...hemi makinada....cok kotu....makina bile kalinti birakabiliyor....buna gerek yok...buhar sicak su bile yetiyor...cok kimyasal iyi degil canim yaaa....
bilginize sunulur.....

kimyasaldan bu kadar korkuyosanız organik ürünler kullanın ben organik kullanıyorum içim çok rahat :68:

bende yaklaşık 1 aydır 1 kaşık deterjan kullanıyom. eskiden doldurur atardım ve tortulu çıkıyodu şimdi güzel. ayroıca ben parlatıcı bölmesine sirke koyarım. parlatıcıyı yıllardır kullanmıyorum. :34:

ben çamaşır makinasınada deterjanı ya hiç koymuyorum yada az koyuyorum makinamın marifetinden mi bilemiyorum çamaşırlar temiz çıkıyor yumuşatıcıyı ayda yılda bir özel bir şey yıkıyorsam öyle koyuyorum .Oldum olası deterjanlara karşı temkinliyim ....

ben çamaşır makinasınada deterjanı ya hiç koymuyorum yada az koyuyorum makinamın marifetinden mi bilemiyorum çamaşırlar temiz çıkıyor yumuşatıcıyı ayda yılda bir özel bir şey yıkıyorsam öyle koyuyorum .Oldum olası deterjanlara karşı temkinliyim ....

ben tableti ikiye bölüp koyuyordum, bir de parlatıcı yerine sirke. hic koymamayı düşünmemiştim bile. çok ilginc. bir de gecenlerde arkadaşıma servis elemanı gelmiş, arkadaş sirke koydugunu söyleyince baagı kızmış, güya sirke sıcakla birleşince cok zararlıymış.. bana hikaye gibi geldi

ben tableti ikiye bölüp koyuyordum, bir de parlatıcı yerine sirke. hic koymamayı düşünmemiştim bile. çok ilginc. bir de gecenlerde arkadaşıma servis elemanı gelmiş, arkadaş sirke koydugunu söyleyince baagı kızmış, güya sirke sıcakla birleşince cok zararlıymış.. bana hikaye gibi geldi

tableti ikiye bölerek koymak iyi fikir sirkeyi düşünmedim denemedim .Bazı arkadaşlarda tuz bölümüne kaya tuzu koyuyor bunu duysalar ne derlerdi acaba ?

Back