Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

arkadaşlar bulaşıklarımı makinada son 1 haftadır 1 çaykaşığı deterjanla yada hiç det. kullanmadan yıkıyorum içim çok rahat sonuç mükemmel. paylaşmak istedim.

deterjansız çok yağlı tencere tepsi v.s güzel çıkaracağını sanmam ama yarım tabler bende koyuyordum bazen hem bulaşılar o zaman iyi durulanıyor tablet çok geliyor az olunca.ama şimdi fairy aldım poşetli olduğu için bölemiyorm zaten memnunumda.prilde bölüyordum ama

Verdiği bilgiler için herkese çok teşekkür ederim...
Ben de kimyasallar konusunda hassas bir insanım,doğal olmayan şeyleri,katkılı gıdaları hep uzak tutmaya çalıştım kendimden ve çevremden..
Evlenmeden önce bulaşık makinasına şiddetle karşıydım,çünkü sürtünme olmadan temizlediği için sıcak yemekle beraber deterjan yuttuğumuzu biliyordum..
Annemin evinde makineden çıkan tabaklarda yemek yemeden durulayan bi tiptim..
Çalışıyorum,biraz da mecburiyetten aldım gibi birşey makinayı,yetişemiyoruz çünkü herşeye..
ama içim rahat değildi.
ilk birkaç kez parlatıcı koydum ama her yemekte parlatıcı içtiğimiz aklıma gelince bir süredir kullanmıyordum.
sadece misafirlik takımlara kullanırım arada diyordum.
sirke mucize gibi birşey,onu deneyeceğim..
tuz koymuyorum zaten,servis elemanları gerek yok demişti..
deterjanı bütün halde koymak rahatsız ediyor,artık ben de bölerek deneyeceğim..ama yine de tam durulanmadığı için rahat değilim..
paket bitince artık doğal birşeyler kullanmak istiyorum,deterjanını kendi yapan var,doğal ürün kullandığını söyleyen var.
Varsa bildiğiniz doğal bir ürün,lütfen özelden msj atar mısınız?

Aynen ben de her yemekte detarjan artığı kaldığını düşünüyorum, sürtünme olmadan ne kadar durulanabilir ki? Kostikle falan yapılmış internette dolaşan bulaşık makinesi deterjanı tarifleri var.Hem bilen özelden değil, buradan mesaj atsın herkes öğresin

çok aktif bir konu değil ama benim de derdim bu deterjanlar özellikle de bulasık makinesinin ki içim hiç rahat değil yeni evliyim ilk market alısverişinde onumuze ilk cıkan seyi aldık Fairy nin bu posetli 3u bir arada tabletleri ama inanın elime alıp makineye atarken bile tedirgin oluyorum

sanki o tabaklar tam durulanmamıs gibi geliyo posetli oldugu icin bölme imkanım da yok...

organik diye gecen birsürü deterjan var ama bircogunun sırf sahtekarlık oldugunu gördüm... güvenebilceim bir marka bulamadım henuz onlarda da

kafayı yemek uzereyim elimdeki Fairy paketi bitince yenisini almak istemiyorum asla... sirke olayını biliyorum onu denicem parlatıcı yerine ama deterjan yerine ne yapıcam bilemiyorum hiç koymamak da icime sinmiyor illa ki temizlicek bişey koymam lazım bi kere koymayı unutmustum tencereler oldugu gibi yaglıydı tabak ve bardaklarda da leke gorunmese bile acayip bir koku vardı zaten bulasık makeinesi kokusundan acayip tiksiniyorum bir de deterjansız yıkayınca fena

guvenilir organik bir marka bulan ya da baska cozumu olan yok mu acaba :44:

merhaba cookie
aynı aşamaları geçiriyoruz galiba ben de çamaşır deterjanında değil de bulaşık makinesi deterjanında acaip bir rahatsızlık yaşıyordum. kaygan bulaşıklar, ters dönmüşse içi tortu tutmuş şekilde çıkan bulaşıklar... bir anda arayışa girmiştim. sonra bula bula ersağ'ı bulduk, iyi mi yaptık bilmiyorum :44: onu kullanmaya başladım tüm temizlik ürünlerinde. aldığım deterjanları da kullananlara dağıttım. markettekilerden iyidir diye kendimi teselli ediyorum :26:

ayrıca ben daha doğalını, en emin olanını istiyorum, bu uğurda savaşmaya hazırım diyorsan:
zehirsizev sitesine göz at derim.
umarım bir çare bulursun.

Son düzenleme:

merhaba kriz, teşekkür ederim yardımın için Ersağı biliyorum ama nedense ona da cok güvenemiyorum. Kaynım kimyacı ve çok da farkı olmadığını söyledi piyasadaki hiçbir markanın... ticaret kafası bunlar hep bildiğin saf sabun kullanmadıktan sonra o bulasıgı camasırı temizleyen her seyin icinde kimyasallar var ve vucudumuza geciyor dedi. Verdiğin site cok güzel bu arada benim gibi takıntılı baska insanlar gormek cok hosuma gitti site bile yapmıslar

benim resmen vicdanım sızlıyor o deterjanlara baktıkca... Hem hayvanların bitkilerin yasam haklarını gasp ediyorum, doğayı kirletiyorum hem de en kıymetlimle kendimin bedenini...

sanırım hiçbir cıkar yol bulamazsam ersağ ürünlerini bir denicem iceriklerini de kaynıma incelettiricem

vakti olan biri olsam oturur tek tek arap sabunuyla yıkardım heralde bulasıklarımı... makineyi de atardım evden

evet canım arap sabunu çok kullanılan bir ürün.
okb (obsesif kompulsif bozukluk) derecesinde hassas insanlar arıyorsan beslenme ve temizlik konusunda beslenmebülteni sitesinin forumunu da tavsiye ederim ama okurken kalbin sıkışabilir yine de arada girmek güzel

ersağ'da da kimyasallar var evet canım, biz topikte teker teker inceliyorduk nerdeyse. bir arkadaşımız ewg sitesinden kontrol ediyordu. bu arada aldığın tüm kozmetiklerin içerikleri için ewg'yi kullanabilirsin. ersağ'ın kimyasalı daha düşük miktarda kullanması ve fosfat kullanmaması beni sakinleştiriyor. yine de yetersiz değil tabi ki. fosfat belasını keşfettikten sonra zaten bütün temizlik malzemelerine elveda dedim... ersağ'ın içeriklerine direkt ulaşamıyorsun maalesef merak ettiğin ürünleri bana sorarsan, elimde varsa içeriğini yazabilirim sana. bazılarını da ersağ topiğinde yazmıştık zaten.

benim okumalarım ve araştırmalarım sonucu en doğal temizleyiciler:
karbonat, limon tuzu, limon, sirke, arap sabunu, kostik miktarı dengeli olan saf zeytinyağlı sabunlar, kristal tuz, bazı bitkiler.

sirkeyi çamaşırlarda yumuşatıcı olarak, banyo sonrası saçlarında kullanabilirsin.
limon tuzuyla makinelerini en yüksek derecede temizleyebilirsin. çaydanlıklardaki kireçleri de gideriyor.
karbonat ayak kokusu, koltuk altında roll-on niyetine kullanabilirsin. (bu arada piyasa roll onlarını da araştır derim, kanser riskini oldukça yükseltiyor. bu ürünü kullanmamakla beraber kataloğuna ulaşmıştım, sitesini roll onların zararları açısından incelemeni tavsiye ederim: LaNaturel Doal Deodorant, Hassas Ciltler in Deodorant, Allerjik Ciltler in Deodorant, Organik Deodorant, Bitkisel Deodorant, Antiallerjik Deodorant, La Naturel Deodorant,Doal Deodorant, Organik Deodorant, Bitkisel Deodorant, Alerjik Cilt in Deodorant )

vs vs.
aklıma gelenler bunlar şimdilik.
sağlıklı yaşamla ilgili fikir alışverişi yapmak, deneyimlerinde faydalanmak için:

http://www.kadinlarkulubu.com/fayda...gal-yasariz-neler-yapabiliriz-paylasalim.html

başlığına bekleriz.

sağ ol canım... ben de bu gidişle OKB ye dogru ilerliyorum zaten bu konular canımı cok sıkıyor

bir de şu icerigi carsaf carsaf yazmamaları beni cok kıllandırıyor... madem dogalsın her yere yaz icinde ne var ne yok görelim diğer topiği inceledim biri kokudan sikayet etmiş.. topikte onerilen baska markalar da olmus hemen onlara goz atayım su sab sabun u merak ettim sıvı el sabunumuz da bitmek üzere sitede sabunlar gördüm hemen bakmam lazım

sağ ol tekrar

Cookie slm
Canım deterjanlar hakkında bilmediğimiz çok şey var malesef..
Artık herkes organiğe dönmeye çalışıyor...
Ben artık 1-2 marka dışında almıyorum özellikle de büyük markalar hiç tercih etmiyorum
Burayı bi incele istersen fazlasıyla ilgini çekeceğini düşünüyorum açıkçası
http://www.kadinlarkulubu.com/evcil-hayvanlar/546218-markani-kendin-sec-tum-kk-kadinlari-burada.html

Son düzenleme:
valla bunu biz de denedik ama hiçbir sonuç alamadık. eve temizlenmiş ama görüntüsü bulanıktı mesela bardakların. yeniden yıkadık mecburen.

hayır yapamam yani bunu deterjansız ne kadar temiz olabilir ki yarım koyula bilir belki ama hiç olmadan olmaz yani

Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.

Merhabalar,arkadaşım eczacı bir arkadaşının makinede detejan yerine karbonat (hani annelerimizin eskiden hamur işlerine kullandığı yemek sodası)kullandığını söylemişti,bende bir iki sefer denedim güzel yıkıyor.yalnız deterjan gözüne bir çay kaşığı kadar konulacakmış. kimyasallardan uzak durmak isteyen arkadaşlar deneyebilirler.

Daha önceki sayfalarda yazıldı mı bilmiyorum ama bir de deterjan yerine sadece limon tuzunu deneyin ve farkı görün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…