BULAŞIK MAKİNASI TABLETİNE GEREK YOKMUŞ

Valla kızlar benim annemde yarım koyup birazda donestos koyar cay bardakları sararmasın diye ama teyzem ÇAMAŞIR deterjanı kullanıyor o daha güzel yapıyor biliyorum kulağa tuhaf gelecek ama bildiğin parlıyo camlar ve hiç çizmiyo bardakları

Çamaşır deterjanı mi? Ay yeni yeni icatlar çıkarıyolar ya yok sirke,yok limon şimdi de çamaşır deterjanı. Yahu koca makineye zarar veririz diye hiç korkmuyolar da bilmişliklerinden.

bende fairy kullanıyorum jelli tabletlerden ama cam bardak cam kupalarım inanılmaz bulanık ve dalga dalga çıkıyor makineden

ne yapıyorsam olmuyor , cam borcamlarımda öyle çıkıyor,

sebebini bilen varsa bana yazsın lütfen
Canım bizde de öyleydi. Parlatıcının ayarını en düşüğe getirdik düzeldi. Belkı ondandır

bende fairy kullanıyorum jelli tabletlerden ama cam bardak cam kupalarım inanılmaz bulanık ve dalga dalga çıkıyor makineden

ne yapıyorsam olmuyor , cam borcamlarımda öyle çıkıyor,

sebebini bilen varsa bana yazsın lütfen
Parlatıcı ve tuz kullanmıyorsan öyle oluyor. Hepsi bir arada dediğine bakma.

İyi de makine onu zaten bir bütün olarak alıyor içine yani içinde kalması ve kapağın açılmaması mümkün değil ne yani deterjanı aldıktan sonra kapak tekrar mı kapanıyor? yani makine çalışınca kapak açılır, ne kadar deterjan konduysa makine alır kullanır fazla ya da az. Açtığımda az bulaşık bile yıkamış olsam bir tablet koyduğum halde kapağı hiç kapalı bulmadım mantıksız yani yıkanırken açılıyor o kapak zaten. Bence yağlı şeyler için sıcak su etkili olmaz elimizde yıkayınca bile bol köpüklü olunca ancak etki ediyor.
Makinenin içi çok dolu olduğu zaman tencere tava vs kapak takılıp açılamadı galiba. Ben sadece faydalı olabilmek adına görüşümü paylaştım. Sen istesen yarım değil 10 tane kapsül deterjan koy. Banane !

Bunu daha önce de duymuştum, teşekkürler. Sıvının daha sağlık olduğunu söylüyorlar.

Ben de bu sebepten tabletten daha yeni vazgeçtim. Sıvıyı da ne zamandır merak ediyordum, pril sıvı aldım. Hepsi bir arada diyor da, tuz olayı nasıl olacak sıvıda, bilen var mı?

Tabletleri bölmemek gerekiyor.Fairyler ve finish quantum zaten tablet değil kapsül, dolayısıyla hiç bölünmez akma yapar.

Kapsül olmayan eski tip tabletler de bana göre iyi değil. Bütün bile atsam quantum kadar iyi temizleniyor.

Ben de quantum jel aldım bakalım o nasıl olacak. Bazen yarım dolu oluyor makine, o zaman iyi olur deterjanı ayarlayabilmek.

Bunu daha önce de duymuştum, teşekkürler. Sıvının daha sağlık olduğunu söylüyorlar.

Ben de bu sebepten tabletten daha yeni vazgeçtim. Sıvıyı da ne zamandır merak ediyordum, pril sıvı aldım. Hepsi bir arada diyor da, tuz olayı nasıl olacak sıvıda, bilen var mı?

Bizde pril sivi kullaniyoruz gecen tuz isigi yaniyordu ama hic eklemedim gayet guzel isine devam ediyor masallah :KK73:

Sirke makinayı bozuyormuş inanmıyorum buna, makinam ilk geldiği günden beri parlatıcı kullanmadım, yumuşatıcı gibi onun mantığıda bulaşığın son yıkama suyuyla üstünde kalıyor, çok sağlıksız. Parlatıcı gözüne hep sirke koydum bir zararını görmedim. Deterjan firmalarıyla beyaz eşya firmalarının danışıklı dövüşü bu parlatıcı ve çamaşır makinesi için kreç önleyici kullandırma ısrarı.
Çamaşır makinasınada arada sirke dökerek boş çalıştırırım , 10 senelik makina bozulmadı.

Benim iki senelik makinam sirke yüzünden kullanılamaz duruma geldi. Tamiratı yeni fiyatına gelecekti gidip yenisini aldık. Şimdilik bişey yok diye olmayacak demek değil.

Bundan sonra her ne yaparsam once kk ya bakacagim. Neler neler varmia da haberimiz yokmus. Kk nin tecrubeli hamarat hatunlari..

Senelerdir parlatici gozune neredeyse yarim sise elma sirkesi koyarim. Ayarini da en dusuge getirdim. Bittikce ekliyordum kafama gore.

Tuz hic koymuyirdum zamaninda servis cozer gerek yok dedigi icin. Makineyi koruduğunu bilmiyordum.

Tahta kasik, borcam, plastik, kesme tahtasi, tencere her bir seyi atiyordum. Ustelik fairy platinium kullaniyorum :KK42:

Simdi ben nasil anlarim aksam celik mi plastik mi ve icindeki sirkeyi nasil bosaltirim. Ay gelenler geldi :KK70:

Bir de son olarak hazir bu kadar hatunken ben sabun cevizi almistim kapaga 1 su bardagi koyun diyor ama benim deterjan haznem anca bir tablet sigabilecek kadar .. acaba kapagin ustune mi dokun demek istiyor.

Annem yıllardır limon tuzu ve kendi yaptığı sirkeyle yıkar bulaşıkları. Makinesi zarar görmedi ama ben cesaret edemem.

X