-
- Konu Sahibi PassioneLore
- #1.301
Wallahi arkadaşlar uzun zamandır nete giremiyordum ama yazılanlara bakınca hem güldüm hem üzüldüm. Öncelikle bu gizli doktor meselesi nedir yaa allah aşkına hakikaten paranoyanın bu kadar olmaz dedirtecek cinsten. Bu arada yapan varsa da yapsın bize ne ki bundan yani herkes özgür irade sahibi. Bir doktora ya da hastahaneye gidersin begenmezsin ve bir daha gitmezsin.Tıpkı benim ya da Esrako nun yaptığı gibi gayet basit. Konunun özü budur.
Özelliklede bebeğinizin virüs kapacağını düşündüğünüz bir hasteneye sırf, sadece, yalnızca ve yalnızca doktor için acı çekercesine, istemeye istemeye gidiyorsanız aynı zamanda birde psikologa gidin derim ( Bu cümlemin nedeni daha önceki yazılarında bankodaki kızlar güler yüzlü ya da tuvaletler temiz dedik diye düşük standartlı ilan edilmemizdir. İş bu noktada hakaret düzeyine yaklaşmış.Hoş değil )Bu topicde sadece bu hastanenin hastası olarak gitmeyi düşünenlere deneyimlerimizden bilgi aktarmaya çalışıyoruz. Ama hastaneyi göklere çıkaranlara yada Doktora tapıyorum sadece onun için bu hastaneyi seçiyorum ayaklarını geçiniz derim. Madem ki doktorunuza bu denli bağımlısınız kendisine sizin seçtiğiniz hastenede doğumunuza girmeyi teklif edersiniz ki genelde doktorlar bunu seve seve kabul ediyorlar. Sizde bu hastaneye katlanmak zorunda kalmaktan kurtulursunuz yani.
Sonuç olarak siz her ne kadar pisti eminim diyerek sinirleniyor ve bizleri yalancılık doktor ya da doktor yakını olmakla suçluyorsanız sadece şunu belirtmek istiyorum alt kattaki kadın doğum polikliniğine sadece detaylı ultrason için iki kez indim bu durumda sizin bahsettiğiniz tuvaletler ile benim bahsettiğim tuvaletler ya da sizin muhattap olduğunuz banko görevlileri ile benim muhattap olduklarım aynı değil kesinlikle emin olabilrsiniz. Çünkü benim doktorum ikinci katta banko ve tuvalette öyle bu sanırım beni düşük standart sahibi yapmıyor değil mi?
Benim daha önce yazdıklarım sadece hastanenin benim beklentimi bir çok açıdan karşıladığı doktorumdan memnun olduğum ve ücret politikası dışında bir olumsuzlukla karşılaşmadığım.
Bu hastaneyi tercih ediyorum
* Doktorum dan gayet memnunum bana gereken ilgiyi güleryüzü gösteriyor.( benim için birinci derecede öncelik bu dur).
*Hastane yeni ve TEMİZ ,evime yakın, kafeteryası kazık,otoparkı ücretli (ki ben en çok bunu seviyorum kaydirigubbakcemile3 )
Neyse çok uzatmaya gerek yok kimse kimseye kızmasın ve kızdırmasın memnun olmadığınız hastaneye gitmeyin derim. Ayrıca memnun olmadığınız konularda memnun olanları iğnelemek yerine hastanenin halka ilişkiler departmanı var orda bir bayan çalışıyor şikayetinizi kendisine bildirin gelip buralarda okumasını beklemeyin bir düzelme olmadığına göre kimse doktor ya da hastane çalışanı falan değilmiş dimi? Gerçek hayatta insanlar sıkıntı şikayet ve memnuniyetsizliklerini önce halkla ilişkilere sonra başhekime ki yetmezse sağlık bakanlığına bile yapabiliyorlar. ki eğer bu hastanede mikrop virüz vs. kapmışsanız bende hiç durmayın bunu buraya yazmaktan fazlasını yapın gidip sağlıkbakanlığına şikayet edin. En azından bu şekilde topicleri ziyaret edemeyen insanlara iyilik yapmış olursunuz.
Sevgili Beyaz bulut, sevgili melek81:
nereye yürü be bilmiyorum ama ne yarıştırıyorsunuz anlamadım. Hastanede doğum artık 1000tl değil bilginize. Daha geçen gün hastanedeydim ve tuvalet temiz denebilecek düzeydeydi ama bu sefer de el kurulama kağıdı yoktu neyse.
Yazık dediğiniz bendeniz arkadaşım, çok riskli bir hamilelelik, bebekte gelişim geriliği, 4 doktor değiştirip hepsinin daha 28. haftasından itibaren almaya çalıştıkları bebeğimi 39 hafta Mehtap hanımla tanışmam sayesinde içimde büyütüp hamdolsun eli ayağı yerli yerinde bir evlat sahibi oldum kuvöze girmeden, ek tedavi almadan her diğer normal çocuklar gibi.Ameliyattan çıkar çıkmaz evladınızın yanına verilemeyeceği korkusunu 22. haftadan itibaren taşıyıp sonra onu sağ salim koklayabilmek ne demek biliyor musunuz? Mehtap Hanım'a minnettar kalmak demek, ne derse yapmak nereye giderse gitmek demek ama asla yazık demek olamaz bilmeden anlamadan önünüze geleni yargılamayın arkadaşım sorun bakalım manyak mı bu kadın ne demeye buraya devam etmekte...Şimdi Rabbim nasip etti ikinci bebeğime hamileyim siz yerimde olsanız onca stresli dönem yaşasanız, 4 doktor değişseniz hem de öyle eften püften sebeple değil, hamileliğinizi bitirmeye kalktıkları için, sonunda 5. doktorunuz memnun kaldığınız size yavrunuzu ve sizi sağ salim teslim eden doktoru bırakır mıydınız? Batman'a gitse peşindeyim.
İlk bebeğim Medipol bebeği o zaman hastane de doktor da süperdi. Ben medical hakkında bilgi edinmek için girdim bu siteye, iyi de oldu ben de kendi düşüncelerimi gözlemlerimi paylaştım şimdi bu neden sizi rahatsız ediyor anlamıyorum. Ben medical iyi diyene niye iyi diyorsun demedim, iyi diyen doktor yakını da demedim, iyi diyen iyi desin ne ala öyle de olsun zaten ama kötü diyeni yalanlar gibi yok illa da öyle değil illa da çok temiz diye ısrar edene lafım. Belki siz doğurdunuzda öyleydi temizdi ama şimdi değil diyorum belki bu arada temizlik şirketi değişti ne bileyim herşey olabilir ama tuvaletleri, odaları, bebek odasını da doktorlar temizlemiyor ya... Temizken görüp illa temiz demek yani olumlu ise bunda ısrara gerek yok temiz olsun bu hepimizin iyiliğine ama pisse işte önemli olan da bu pisse problem var , temizlenmesi lazım dikkat edilmesi lazım. Ne yapmaya çalışıyorsunuz gerçekten anlamak güç niye pis deyince siz bozuluyorsunuz bırakın temizlemeyen bozulsun feyz alsın da temizlesin.
Doktor yakını meselesine gelince bu beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor bazı arkadaşlar endişeli idi onlara dair boşverin arkadaşlar öyle olsa ne biz kimseye iftira atmadık yalan atmadık dedim. Şimdi bunu tuhaf boyutlara lütfen taşımayalım olayın ciddiyetinden uzaklaşmanın kimseye hem de bu foruma takılıp faydalanmak isteyenlere yani ben ve benim gibilere fayda sağlamaz.
Bu arada melek81 benim bebeğimin kalça ultrasonu da sol kalça gelişim geriliği çıkmıştı çok doktor gezdim en son bebeğimin doktorunun hocasına gitmiştik, numune ortopedi bölüm şefi şimdi adını hatırlamıyorum kalça çıkığı konusunda uzmanlık yapmış bir doktor bize dediği çift bez kullanmamız ve endişe etmememiz zaten bu kadar ufakken bu gelişim geriliğinin normal olduğu ve bebekte kalça ultrasonu sonucu ne olursa olsun güzel kalçalı bir çocuk için asla ufak bez kullanmamak gerektiği oldu. Maket üzerinde izah etti iki bacak arası az olur, birleşirse çıt diye Allah etmesin bacak kalça birleşimi yerinden çıkarmış .
Şimdi maşallah sütun bacaklı kızım var hiç merak etme, geçmiş olsun...
yüüürrrüü beeee kim tutar seni Beyaz bulut. Kesinlikle katılıyorum... hem demediklerini bırakmıyorlar hemde devam ediyorlar..
Arkadaşlar bende beyazbvulutdan 1 hafta once aynı hastane aynı doktorda dogum yaptım ve bende normal dogum yaptım..
Tabıııkı ne kadar ekmek o kadar kofte... tabııkı acıbadem ıle amerıkan ıle yada ne bılım Alman hastanesı ıle kıyaslanamaz ama verdıgınız parada medıcale 15 mılyar degıl yanı..
Ben medıpol ıle medıcal arasında gecmısı okumussanız gormussunuzdur ama cok kararsız kalmıstım ve Medıcalı tercıh etmıstım..
Artı hastane kıyaslanırken kendı oncelıklerıne ve onem sırasına gore tercıh edersın.
Medıcal de kı en buyuk olumsuzluklar
otoparkın paralı olması (kı benım arabam yok benım ıcın cok onemlı degıldı)
asansor problemı( muaynehaneler gırıs katta zaten sadece dogumda kullanılacagı ıcın onemlı degıldı benım ıcın yıne)
ve sadece bankoda calısan kızların suratsızlıgı( kı dıle getırdım ve daha ılgılı olmaya basladılar.bankodakı kızdan cok doktorun asıstanı benım ıcın daha cok onemlıydı. ve doktorumun asıstanı Zuleyha ya bayılıyordum)
hıc bır zaman pıs wc ıle karsılasmadım..
evet muaynesı bıraz yuksek medıpolden ama medıpolun o kalabalıgı yok..
dedım ya arkadaslar herkesın oncelıgıne gore degısır. Medıcal benım oncelıklerımı karsılıyordu orda dogum yaptım ve memnun kaldım...
ki gecmıste yıne yazmıstım..
benım normal dogum olmasına ragmen 2 gece kaldım. rısklı bır gebelıgım vardı ve rısklı gebelıgımde kullandıgım ılaclar dogumdan cok kan kaybetmeme neden oldu ve ek unıte kan takıldı.
bunların hıc bırı + masraf olarak gecmedı.1 mılyarı odedım cıktım.
kızlar noluyorsunuz yahu???bir gelip bakayım dedim neler olmuş neler...valla aklı olan bu tartışmalara girmez..canım nereye isterse oraya giderim..nereyi sevdiysem överim, nereyi de beğenmediysem yererim..kim karışır buna canım??? medical de doğurdum ben de..iyi de vardı kötü de...acıbadem de ameliyat oldum..iyi de vardı kötü de...şimdi de oğlumu hem medical e hem medamerikan a götürüyorum...her ikisinde de farklı farklı sorunlar yaşıyorum...ama ne medical göz ardı edilecek berbat bir hastane ne de diğerleri...bugün olsa yine can bey le doğururdum mesela...ama esracığım sorunlar yaşadı bir daha gitmek istemeyebilir...yani neyi paylaşamıyoruz ki...ayrıca pis olan tuvaletler filan değil..bizleriz...maalesef tuvalet kullanmanın - asansör kullanmanın-telefon kullanmanın-araba kullanmanın vs. vs. adabını hiç bilmiyoruz...ben medical de defalarca şikayet dilekçeleri doldurmuş biri olarak, güleryüzlü banko memuru zübeydeciğimi, çocuk doktoru şengül hanım ın asistanı olan arzucuğumu ve bana yardımı dokunan pek çok çalışanın emeğini de söylemeden geçemem...bir bu kadarda nemrut/sevimsiz personel sayabilirim...bir de bazen şunu düşünmek lazım...karşımızdaki insanlar çoğu zaman bizim aynadaki halimiz olabiliyor...sonuçta parama geçer sözüm..varsa pirzola-biftek yoksa simit/peynir...
canım yaaa agzına saglık.. bende zaten uzun sure ızledım bısey yazmadım en son beyazbulut yazında aynı seyı soledım.. canınız ısterse gıdersınız ıstersenız gıtmezsınız.. bende memnun kaldıgım ve memnun kalmadıgım seylerı yazdım ama bazı arkadaslar baskalarının yazdıgı mesajlara hareketlere sınırlenıp sınırını bızden cıkarmıs.. Bende tekrar oku dedım..
Bende oglumu hem caddede ozel bı muaynehaneye hemde Medıcale goturuyorum. Sengul hanım bıraz kusmus bıze gercı baska doktora gıtmeye basladım dıye :)
Sen medamerikanda hangi doktora götürüyorsun bu arada?
Oglusun nasıl ıyı mı?
Yenı gelen arkadaslar bızde bu topıcde cok sey paylastık zamanında.Yorum belırttık dıye kımse alınmasın yanı..Nestle arkadasımla da arka arkaya dogurduk.. Hastanede de karsılastık zaten :)
Ay nestle ben senı nasıl tanımıstım ya unuttum :)
merhabalar ben 21 haziran 2009 tarihinde medical park göztepe de doğum yaptım.sezeryan.ameliyatım çok rahat oldu.ayıldıktan sonra hiç ağrı çekmedim.bana bakan hemşireler gayet güleryüzlü idi.bebek hemşireleride aynı şekilde.hiçde deneyimsiz değillerdi.temizlik konusunda da hergün nevresimler değişti hemm benim hem refakatçinin.hergün odalar tuvalet temizlendi çöpler alındı.burdan okuduğumda kafamda hep soru işaretleri vardı.ama hiçde beklediğim gibi olmadı gayet memnun kaldım.tek doktorum mehtap yazıcıoğluydu.doğumuma giremedi.izindeydi.aslında burdaymış.ama acildekiler burda olduğunu bilmiyorlardı.ve sezeryamnımı mine kaymakçı yaptı.çünkü acil gitmiştik.onun gelmesini istedim.mine hanımdan da memnun kaldım.ama genede mehtap hanımın girmesini isterdim.kısmet tabiki.tekrar doğum yapıcak olsam yine medical park'a g,derim
merhaba selsin arkadaşım,öncelikle allah bebeğin hayırlı olsun,ne güzel hayırlısıyla bebeğne kavuşanlardansın sen de.allah analı babalı büyütmek nasip etsin.
yakın zamanda doğum yapanlardan olduğuna göre şu fiyat konusunda daha gerçeğe yakın bilgi verebilirsin sanırım.tam olarak ne kadara geldi sezeryan ve buna neler dahildi?ben de çok memnunum oradan ancak birçok arkadaşla ortak derdimiz fiyatlar malum
kız sen beni medical park ta abuk subuk bir fototerapi ücreti çıkardıklarında, onlara çemkirirken tanımıştın:))
Psikolog meselesi haddiniz değil .Onca anlatmama rağmen bu hastaneye neden devam ettiğimi anlayamadıysanız öncelikle yeniden liseyae dönmenizi öneririm ki okuduğunuzu anlayabileseniz sonra da bir empati eğitimi almanız sosyal hayatınız için faydalı olacaktır.
Gereken yerlere iletildiğini ancak bir değişim olmadığını yazmıştım ama sanırım bunu da anlayamamışsınız.Sizin paranız bolsa bize ne, benim değil, bana dokunuyor. Kimse memnun olmadığı konuda memnun olanı iğnelemedi maalesef bunu da anlamamışsınız. Ben iyi diyen başım üstüne ama kötü diyeni yalanlamayın ki daha iyiye gidebilsin dedim. Umarım bu defa anlayabildiniz sizin için biraz zor ama.Doktorumla bu konuları paylaşmıyor olduğum gibi izlenimlere nereden kapıldınız anlamadım ama yol yordamı Allah razı olsun da sizden mi öğreneceğim? Üslubunuza dikkat ediniz, yaklaşımınızı doğru bulmuyorum.
Otopark konusunda esrakoya katılıyorum ama mesela daha ucuz ya da Üsküdar'daki belediye otoparkı gibi belli bir süre parasız sonra para işleyebilir falan yani daha ekonomik insani bir çözüm olabilir.
Hastanede daha önce kalan arkadaşların sözleri rahatlatıcı oldu en azından bu durumun giriş kat tuvaletleri ve görevlileri ile sınırlı olduğunu düşündürdünüz saolun. Ben bunun genel bir hastane yaklaşımı olmasından endişeliyim daha doğuma çok var ama insan düşünmeden edemiyor.
kız sen beni medical park ta abuk subuk bir fototerapi ücreti çıkardıklarında, onlara çemkirirken tanımıştın:))