yalel gebeliğin hayırlı olsun, sağlıkla hamilelelik ve doğum dilerim. Bebeğine de sana da sağlıklar.
Benim ikinci gebeliğim. İlkinde 7. haftasında karından ultrasonla bebeğin kalp atımları da görülebilmişti. Bu ikincide önce 5. haftada vajinal bakılarak gebelik kesesi görüldü ve yine 7. haftada vajinal olarak kalp atımı görüldü. Boş gebelik olması ya da gebeliğin rahim yerine tüplerde oluşması ya da hiçbir sebep olmadan kalp atışının oluşmaması gibi sebeplerle gebelik sonlandırmak zorunlu olarak gerekebiliyor. Gebeliği sonlandırmak acısı bir yana geç tespitinde annenin sağlığı tehlikeye girebiliyor. Ben birincide cahillik işte 7 hafta beklemiştim. İkinciye erken gittim onun için. Sakın yanlış anlama amacım seni endişelendirmek değil ama çok da geç gitmemek gerek. Vajinal bakmanın erken dönemde bir riski yok diye ben de öyle biliyorum. Bir de daha ileri tetkik yapılabiliyor. Yani karından görülemeyebilecek gelişim vajinal görülebiliyor.
Benim iki gebeliğimde de doktorum Mehtap Hanım Medical'den ilk gabeliğimde Mehtap Hanımdan önce tam 4 tane doktor gezdim. Doğuma yakın Mehtap hanım ile tanıştım ve Mehtap Hanım'ı tek geçerim. Ama doktor konusunda önemli olan senin iletişimin yani sonuçta hepimiz insanız senin doktorundan elektrik alman ve ona canını teslim edebilecek kadar güvenebilmen lazım. Ben şimdi Mehtap Hn aç pencereyi atla dese inan vardır bir sebebi diye atlarım. Ama Medical park artık çok pahalı bir hastane, önemli mi yani benim için önemli ayrıca parasına karşılık hizmet kalitesi de düşük yani para veriyorsun ama karşılığını layıkı ile alamıyorsun Zaten hastanede önemli olan bir kadın doktoru, iki yeni doğan bakımı hemşire ve çocuk doktorları. Yani başka hastanelerde de iyi doktorlar olabilir ve mutlaka da vardır. Zeynep Kamil konusunda da iki tecrübem var. Birincisi eşimin teyze kızı rezalet şartlar altında doğum yaptı doğum sonrası kendini aylarca toplayamadı. Kadınlar yan yana açık paravanlarda bacakları açık yatıyorlarmış hemşire ve ebeler bir alem azarlayanlar falan çok bağırma diyenler yani daha detay vermeyeyim rezalet ötesi. Bu arada anacığım beni zeynep kamilde doğurmuş ama 35 sene önce tabi o zaman başka da hastane yok ki anadolu yakasında...Neyse ikinci tecrübem de bizzat zeynep kamilli bir bayan doktor ile oldu. İsmini vermeyeceğim. Bir özel hastanede gebeliğimin 24. haftası falan, doktorumdan memnun değilim bu kadını denemek için gittim. Sorunum da şu, doppler sonucu bebeği besleyen ana damarlarımdan birinde yetersiz kan akımı tespit edildi. Sonuçta bebek beslenemiyor. Kadına gittim--böyle kaba konuşuyorum o kadına kibar konuşmaya dilim varmaz-- baktı,biz eşimle bakıyoruz ne diyecek diye, endişeliyiz tabi bilgi ve tecrübemiz de yok korkuyoruz, bu arada eşim de aynı hastanede diş doktoru olarak çalışıyor yani aynı zamanda mesai arkadaşı düşün. ---Ne dert ediyorsun-- dedi bana ben işte bebek büyümüyor ya falan hemen susturdu. --Ben çok gördüümm zeynep kamilde dedi. hastaneye gebe girersin, doğurursun sonra da bir hafta sonra veririz eline ölüsünü bom boş döner evine dedi.Hazırla kendini bunlara böyle de olabilir dedi. Ben kendimden geçmişim ağlaya ağlaya orayı terk ettim. Kadını da hastane yönetimine şikayet ettim. Eşim oradan ayrıldı sonra kadın ne oldu bilmiyorum. Onun için aman kardeş ne olur doktorunu iyi seç bir, devlet hast. uzak dur iki. onlar çok hasta görmekten artık taş olmuşlar insanlıklarını kaybetmişler. Sana ne gözle bakıyorlar bilmiyorum. Yani annenin can acısından bağırması bile ona çok geliyor demek ki yani safradan bağırıyor diye azarlıyorlarmış.
Doktor deneye deneye de bulabilirsin hiç endişe etme daha çok erken, gebelik 40 hafta, ben 5 tane değiştirdim, sonunda da çok çok memnun kaldığım doktorumu buldum ve memnun kalarak sağlıkla yavrumu doğurup kucağıma aldım. Rabbim herkese nasip etsin.