Medical Park Göztepe Hakkında

hyır canım isteğe bağlı olduğu zamanda ssk öder benim zamanımda ssksız sezeryan 2500 isteğe bağlı ssklı sezeryan 1800 mecburide sanırsam 1500 lira falandı yanlış olmasın melekcim bu arada bebiş nasıl ne kadarlık oldunuz

saol guzelım bebek ıyı.. 3 ay 20 gün oldu bile.. biraz zayıf gibi ama onu da 36 haftalık dogmasına baglıyorum. Saglıklı olsunda dıyorum.. ben 7 subatta dogum yaptım medıcal de
normal dogum ssk lı 1000 YTL odedım cıktım sezeryanı bılmıyorum.

rkadaşlar son zamlardan sonra medical sezeryan ve epidural farkını bilen var mı?

valla ben sordum zamlardan sonra zorunlu sezeryan 2250 isteğe bağlı 2650 olmuş.epidural farkını bilmiyorum yanlız.acayip zam gelmiş.burdan okuyorum pişman olmaya başladım kafamda şüpheler oluşmaya başladı.ama doğurmama 1 ay kaldı bundan sonrada doktor ve hastane değiştirmek olmaz.medipol sezeryan 1500 müş.arada çok fark var.sadece doktorumdan çok memnunum mehtap hanımdan

zaten benim de elimi ayağımı mehtap hn.'ın orada oluşu bağlıyor ya... Aslında bu sorunu doğrudan mehtap hn. ile konuşmak lazım ben gelecek randevumda söylemeyi düşünüyorum.

Ayduru kesinlikle katılıyorum, dün yine randevum vardı gittim, mehtap hanımı değiştiremiyorum işte, onun konuşması falan rahatlatıyo beni, sakinliği, her şeyi, ama fiyatlar arasında çok fark var napıcaz bilmiyorum..

Bende hastane olarak medipolü, ama doktor olarak da mehtap hanımı istiyorum, medipole girince kalabalık falan ama güven veriyo bana içim aydınlanıyo, kapıdaki kızlar normalde sadece kurumlarda reklamlarda görebileceğiniz gibi gülümseyip, yardımcı oluyorlar.. Buradaki bankodaki kızlar çıldırtıyo beni, ne soğuk nevale şeyler, kör mü bu hastanenin yöneticileri? Hep beraber bi yazı yazsak ayrı ayrı şu hastaneye? Otoparkı, tuvaleti, temizliği, sadece laboratuvar daki bayanlar çok ilgili ve güleryüzlü..

Ben bu gidişimde hocam ücretler için kiminle görüşelim falan dedim, daha erken dedi mehtap hanım, tabi bu da bi strateji, son anda kimse doktor değiştirmeyi istemeyeceği için..

Esracım, sende %99,9 hakan beyden memnun kalacaksın, zaten can beyden bişey görmemişsin :) ben mehtap hanım ultrasonda uzun baktığı için az gelmişti hakan bey inki.. onun dışında çok sempatik, ilgili ve son derece güven veren tavırları var.. Normalde hasta takibi yapmıyorum dedi sen şanslısın, olumlu koşullan öyle git :) bi daha moralin bozulmasın inşallah..

Ayduru sen sezaryen mi normal doğum mu yaptın mehtap hanım da?

Arkadaşlar Medical Park'ın mı tuvaletleri falan pis? Ben bir gece bir gündüz yatmıştım bu hastanede, gayet temizdi, hatta gün içinde habire birileri gelip, herhangi bir isteğiniz ya da şikayetiniz var mı diye soruyorlardı. Ama ben uzun zaman önce yatmıştım, acaba değişti mi sistemleri?

seHann ben sezeryan yapmıştım yine öyle olacak mecburen... Her anından da memnun kaldım öncesi de sonrası da, hastane de hemşire temizlik herşey herşey Medipolde süperdi. Ha bire biri gelip bir arzunuz var mı sizin için bir şey yapabilir miyiz gibi şeyler deyip durdular. Benim diyen otellere hastanelere taş çıkartır yani öyle hizmet...
Yazı meselesine gelince belki de gerek bile kalmayacak doktorlar artık sinek avlıyor gibi geldi bana gerçi bu arada eskinin iki hastası bir hasta ediyor. 35in 10 u devlete, hastneye kalan 25x2=50 buna 10 devlet ekle etti 60 işte. Ameliyatlar da hemen hemen bu hesapla oluyordur bence. Yani artık 1 kişi eskinin 2 kişisi ediyor. Ya muayene parasından hadi geçtim ama bi arkadaş nst 50 oldu yazmış son zamanlarında zırt pırt nst yapıyorsun bir de ameliyat parası var. Yazı yazmak bilmiyorum ama ben yetkili birileri ile konuşacağım. Tekrar gidişim 18 haziran.

seyhannn

hakan bey normal hasta takibi yapmıyorum sen sanslısınmı dedi sanaanlamadım ??
biray evelden randevular alındıgı için ben birkaçkisiye sordum telefonda normalt akpi yapıyormu doguma giriyorum diye tabiki dediler
ne diyorsunbukonuda fikrine çokihtiyacım varsimdiden sagoll

esra işte telefona çıkan operaötrün dediğine inanmıcaksın, biliyosun ben oraya sadece 4 boyutlu ultrason için gitmiştim. O zaman gittiğimde sordum, normalde gebelik takibi yapmıyorum dedi. Ama seni yapacak şanslısın diyorum.. Adam genelde 18-23. haftalar arası 4 boyutlu ultrasona bakıyomuş..

Bu operatörler bol kepçeden atıyo :) özellikle sordum 30 dk ayırıyo mu diye, bölüme bağlanıp sordular güya, tabi efendim falan dediler, ama ı ıhhh içeri girince 15 dk oluverdi birden anlatmıştım burada..

Yani gebelik takibi ve doğum pek yapmamaya çalışıyormuş kısacası, ama seni takip edecek..

İMDAAAATT

kızlar, şu anda kafamın içi allak bullak durumda.
7-8 ay çabaladıktan sonra..... sonunda oldu mucizem.
gebeliğim henüz çok yeni, 4+4 sanırım... meleğim benimle, umuyorum ve diliyorum.. sağlıkla kucağıma alıyım.

ve şu anda anladımki, bu zamana kadarki test falan filanlar... bundan sonrasında olacakların yanında devede kulak gibiymiş :)

neler okudum.... konu başından beri... hepsini okudum .. tüm mesajlarınızı... aklım bulandı.

doktor ve hastahane tavsiyelerinize çok çok ihtiyacım var.
özel sigortam yok. eşimin ssk'sı var.

medical park'ta banu çiftçi'yi duydum.. bir arkadaşım, epey zorlu bir gebelik geçirdi... kanamaları oldu, düşük ve erken doğum risklerini yaşadı, amniyosentez gibi bişey yaptırdı... riskli biçok durumu vardı velhasıl...
on taneden fazla sayıda doktor gezdi kızcağız... sonunda banu hanımda karar verdi.
45 gün kadar önce de kendisinin yardımıyla çok rahat bir normal doğum gerçekleştirdi..

Banu Çiftçi hakkında pek yorum okumadım. var mı fikri zikri olan?

bir de gördüğüm kadarıyla, hepiniz epeyce yol katetmişsiniz...
allah bebeklerinizle mutlu mesut bir ömür nasip etsin..

birşey sorucam size, ben ne zaman doktora gitmeliyim?
alttan muayene istemiyorum, risklerinden korkuyorum (yanlış belki, riskli falan diyorlar ama..)
kaçıncı haftamda gidersem, karnımdan bakınca görebiliriz her şeyin yolunda olup olmadığını?

yalel herseyden once hayırlı olsun canım mınık mucızen
allah kucagına alabılmeyı de nasıp etsın
endıselerını, heyecanlarını hatta allak bullak bır ruh halını emın ol hepımız yasadık

oncelıkle kan testı yaptırmadıysan eger kan testı yaptırmanı tavsıye ederım
kan sonucunda cıkan degerler bebegın haftasına gore durumunun habercısı oluyor ve hekımler bu degere gore karar verebılıyorlar bırcok seye

ıkıncısı alttan muayene olman herkesın soyledıgı gıbı rısklı degıl bence
dusuk rıskım ve kanamam olmasına ragmen 2 kez alttan muayene oldum allaha sukur bır sorun olmadı

ama ben yıne de rahat etmek ıstıyorum dersen 1-2 hafta daha beklemen gerekecek karnından usg cekımı yapılabılmesı ıcın

doktor ve hastane ıcın herkesın beklentısı farklı oldugundan bıraz tavsıye bıraz da deneme yanılma yontemıyle herkes rahat edebılecegını dusundugu doktorunda devam ettı ve ya edıyor
ama ben 3 hastane gezmıs ve 4 doktora kontrol olmus bırı olarak medıpol leyla altuntas'ta karar verdım
hem doktorumdan hem de hastane ve ekıbınden cok memnum kalarak ayrıldım
hatta cevremde tanıdıgım bıldıgım herkese tavsıye de bulundum
cok yogun bır doktor oldugu ıcın duzenlı perıyodlarla randevuları onceden almak gerekebılıyor
sen de herkesı daha detaylı arastırarak karar verebılırsın canım

İMDAAAATT

gebeliğim henüz çok yeni, 4+4 sanırım... meleğim benimle, umuyorum ve diliyorum.. sağlıkla kucağıma alıyım.

ve şu anda anladımki, bu zamana kadarki test falan filanlar... bundan sonrasında olacakların yanında devede kulak gibiymiş :)

neler okudum.... konu başından beri... hepsini okudum .. tüm mesajlarınızı... aklım bulandı.

medical park'ta banu çiftçi'yi duydum.. bir arkadaşım, epey zorlu bir gebelik geçirdi... kanamaları oldu, düşük ve erken doğum risklerini yaşadı, amniyosentez gibi bişey yaptırdı... riskli biçok durumu vardı velhasıl...
on taneden fazla sayıda doktor gezdi kızcağız... sonunda banu hanımda karar verdi.
45 gün kadar önce de kendisinin yardımıyla çok rahat bir normal doğum gerçekleştirdi..

alttan muayene istemiyorum, risklerinden korkuyorum (yanlış belki, riskli falan diyorlar ama..)
kaçıncı haftamda gidersem, karnımdan bakınca görebiliriz her şeyin yolunda olup olmadığını?

Canım bende şu an da 17. haftamdayım ve başıdan beri Banu Çiftçi ye gidiyorum ve gayet memnunum. Okudukların aklını karıştırabilir ama önemli olan senin ne beklediğin. Bende senin gibi hamileliğimi ilk öğrendiğimde daha adet günüm geçmemişti yani 4 haftalıktı. Başka bir hastanede kan testi yaptırdık sonucu doktora gösterip ilk randevuyu ne zaman alabiliriz diye sorduğumuzda kağıtları önüme fırlatıp daha çok erken doktorunuzla konuşun dedi.. Kendisi doktor değilmiş gibí. zaten benim bir doktorum olsa sana gelmem neysee
Sonrasında araştırdım medipol ile Medical park arasında kaldım medical park haliyle daha cazip geldi o zamanlar ücret farkı yoktu aralarında İlk randevuyu Medical parkın ünlü Dr ları çok yoğun olduğu için Banu hn. dan aldım. Ama şimdi iyikide ondan almışım diyorum.
Gittiğimizdeki ilgisi sadece beni değil eşimide memnun etti. Ayrıca ilk muayenemde 5. hafta bimemişti bile ancak vajinal muayene yapmadan normal ultrasonla gebelik kesesini gördü.. Şimdi hala hayret ediyoruz o kadar küçük keseciği nasıl görebildi diye..
Ayrıca son derece güleryüzlü her sorunu yanıtlıyor. Sen soru sormasan bile kendisi sorunuz aklınıza takılan bir şey varmı diye her seferinde soruyor.
İkili testi detaylı ultrasonu da o yaptı. detaylı ultrasoda CD çekimlerini verdi. Ayrıca senin heyecanının farkında bir doktor.
Dış görünüşü başta biraz havalı gibi gelebilir ancak gayet nazik ve bilgili iletişimi çok iyi :))
Kısacası beklentin çok önemli evet hastenenin ücret politikası bezdirici durumda otoparka ayrı muayeneye ayrı teste ayrı vs. vs. ücret ödüyorsun ama dr. undan memnunsan ve bebeğin takibini iyi yaptığına inanıyorsan gözün para pul görümüyor. Bizimde özel sigortamız yok SSK ile gidiyoruz. Şimdiye kadar aylık rutim kontroller hariç ikili teste 200 tl birde detatlı kan tahliline 235 tl verdik son olarak geçen hafta üçlü test için 40 tl verdik. ayda bir rutin kontrol için verdiğin 60 tl de muayene ücreti.
Hastane bütçenizi çok zorlamazsa Banu hn. İyi ve ilgili bir doktor çok ünlü bir doktor olmamasına rapmen gayet bilgili ve yoğun olmadığı için sana yeterli zamanı ayırabiliyor.Benim için önemli olan da bu. Bence bir an önce kararını verip doktora gitmelisin. Çünkü kullanmıyorsan eğer Folic asit vs. kullanımına başlaman gerekli kan testlerini yaptırman gerekebilir..
İnşallah allah herkese yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip eder..

çok teşekkürler minik kalimero :)
anladım ne demek istediğini... elbette herkes önce bi karman çorman oluyordur... birçok endişe, sevinç.. hepbirlikte yaşanıyor :)

doktor çok önemli.. güvenmek çok önemli..
bana eskiden bu kadar mühim görünmezdi bu konu :) şimdi anlıyorum anne adaylarının neden kılı kırk yardıklarını.
hatta eşim, ''amaan rahat ol biraz, millet köyde evde doğuruyor hala'' dediğinde, güldüm :) anlayamayacağı için bu endişelerimi, ancak kendince yorum yapabilir... hiç kızmadım-kırılmadım. bu duyguyu anlaması imkansız diye düşündüm sadece.

sitede anadolu yakası için, medipol ve medical park arasında bir rekabet sezinledim sanki.. hemen hemen çoğu gebe kadın, bu hastahanelere gidiyor gibi, ya da bana öyle geldi.

Zeynep kamil hakkında ne düşünüyorsun Minik Kalimero? Gittin mi?

Canım bende şu an da 17. haftamdayım ve başıdan beri Banu Çiftçi ye gidiyorum ve gayet memnunum. Okudukların aklını karıştırabilir ama önemli olan senin ne beklediğin. Bende senin gibi hamileliğimi ilk öğrendiğimde daha adet günüm geçmemişti yani 4 haftalıktı. Başka bir hastanede kan testi yaptırdık sonucu doktora gösterip ilk randevuyu ne zaman alabiliriz diye sorduğumuzda kağıtları önüme fırlatıp daha çok erken doktorunuzla konuşun dedi.. Kendisi doktor değilmiş gibí. zaten benim bir doktorum olsa sana gelmem neysee
Sonrasında araştırdım medipol ile Medical park arasında kaldım medical park haliyle daha cazip geldi o zamanlar ücret farkı yoktu aralarında İlk randevuyu Medical parkın ünlü Dr ları çok yoğun olduğu için Banu hn. dan aldım. Ama şimdi iyikide ondan almışım diyorum.
Gittiğimizdeki ilgisi sadece beni değil eşimide memnun etti. Ayrıca ilk muayenemde 5. hafta bimemişti bile ancak vajinal muayene yapmadan normal ultrasonla gebelik kesesini gördü.. Şimdi hala hayret ediyoruz o kadar küçük keseciği nasıl görebildi diye..
Ayrıca son derece güleryüzlü her sorunu yanıtlıyor. Sen soru sormasan bile kendisi sorunuz aklınıza takılan bir şey varmı diye her seferinde soruyor.
İkili testi detaylı ultrasonu da o yaptı. detaylı ultrasoda CD çekimlerini verdi. Ayrıca senin heyecanının farkında bir doktor.
Dış görünüşü başta biraz havalı gibi gelebilir ancak gayet nazik ve bilgili iletişimi çok iyi :))
Kısacası beklentin çok önemli evet hastenenin ücret politikası bezdirici durumda otoparka ayrı muayeneye ayrı teste ayrı vs. vs. ücret ödüyorsun ama dr. undan memnunsan ve bebeğin takibini iyi yaptığına inanıyorsan gözün para pul görümüyor. Bizimde özel sigortamız yok SSK ile gidiyoruz. Şimdiye kadar aylık rutim kontroller hariç ikili teste 200 tl birde detatlı kan tahliline 235 tl verdik son olarak geçen hafta üçlü test için 40 tl verdik. ayda bir rutin kontrol için verdiğin 60 tl de muayene ücreti.
Hastane bütçenizi çok zorlamazsa Banu hn. İyi ve ilgili bir doktor çok ünlü bir doktor olmamasına rapmen gayet bilgili ve yoğun olmadığı için sana yeterli zamanı ayırabiliyor.Benim için önemli olan da bu. Bence bir an önce kararını verip doktora gitmelisin. Çünkü kullanmıyorsan eğer Folic asit vs. kullanımına başlaman gerekli kan testlerini yaptırman gerekebilir..
İnşallah allah herkese yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip eder..

Ya çok teşekkür ederim ben.
İnan bana, şu anlattıkların, benim için çok iyi oldu İnnuk.
Doğum için, hastahane hakkında ne düşünüyorsun peki?

esra işte telefona çıkan operaötrün dediğine inanmıcaksın, biliyosun ben oraya sadece 4 boyutlu ultrason için gitmiştim. O zaman gittiğimde sordum, normalde gebelik takibi yapmıyorum dedi. Ama seni yapacak şanslısın diyorum.. Adam genelde 18-23. Haftalar arası 4 boyutlu ultrasona bakıyomuş..

Bu operatörler bol kepçeden atıyo :) özellikle sordum 30 dk ayırıyo mu diye, bölüme bağlanıp sordular güya, tabi efendim falan dediler, ama ı ıhhh içeri girince 15 dk oluverdi birden anlatmıştım burada..

Yani gebelik takibi ve doğum pek yapmamaya çalışıyormuş kısacası, ama seni takip edecek..

canım ama bana iki keredir ama sana bakacak sanslısın diyorsunda nerden biliyoruz bunu:)benhenuz bilmiyorum yani
randevularımı aldım falan tamam ama gittiimde ben takip yapmıyorumdermi acaba bana
hos surda iki ayım kaldı geri çevirirse de bakarım basımın çaresine tabiki amaolabilirmi boyle birsey acaba ?
Sen neye dayanarak sana bakacak sanslısın diyorsun benhenuz dr la hiç konusmadım gorusmedim çunku

normal dogum a girmem diye alenen soyluyormus vakit darlıgı yuzunden ben zaten sezaryan olacagım bu acıdan sorun yokt akip yapmam dersene olur bilmiyorum

bu arada hakanbey riskli gebeliklere bakıyor benimde yeni bir riskim olustu iki gun evel safra kesemde tas çıktı fenalastım ve hastanede gozumu actım her an dogurabilirim her ansafra kesesi ameliyatı olabilirim bebek karnımda iken islerim çok karıstı belki bu nedenlerden oturu bile olsa hakan bey geri cevirmez bakalım artık

İMDAAAATT

Merhaba Yalel, hayırlı olsun küçük bebişin :)
Hastaneler konusunda bende çok karışığım ama sana en önemli tavsiyem, eğer yaptırmadıysan kan testi yaptırman. Daha çok başındasın, ama mutlaka bir ultrasona da gir. Vajinal ultrasonun, gebeliğin ilk dönemlerinde herhangi bir riski yok bildiğim kadarıyla.
Ben 5,5 haftalıkken öğrendim gebeliğimi ve ilk iki kontrolümde vajinal ultrason oldum.

Erken farkedilen gebeliklerde anne adayları daha şanslı aslında. Büyük ihtimalle hemen folic asid almanı önerecek doktorun.

Bence hemen bir doktor belirle ve ilk muayeneye vakit kaybetmeden git.İnşallah herşey yolunda gider, sağlıklar diliyorum.

yalel gebeliğin hayırlı olsun, sağlıkla hamilelelik ve doğum dilerim. Bebeğine de sana da sağlıklar.

Benim ikinci gebeliğim. İlkinde 7. haftasında karından ultrasonla bebeğin kalp atımları da görülebilmişti. Bu ikincide önce 5. haftada vajinal bakılarak gebelik kesesi görüldü ve yine 7. haftada vajinal olarak kalp atımı görüldü. Boş gebelik olması ya da gebeliğin rahim yerine tüplerde oluşması ya da hiçbir sebep olmadan kalp atışının oluşmaması gibi sebeplerle gebelik sonlandırmak zorunlu olarak gerekebiliyor. Gebeliği sonlandırmak acısı bir yana geç tespitinde annenin sağlığı tehlikeye girebiliyor. Ben birincide cahillik işte 7 hafta beklemiştim. İkinciye erken gittim onun için. Sakın yanlış anlama amacım seni endişelendirmek değil ama çok da geç gitmemek gerek. Vajinal bakmanın erken dönemde bir riski yok diye ben de öyle biliyorum. Bir de daha ileri tetkik yapılabiliyor. Yani karından görülemeyebilecek gelişim vajinal görülebiliyor.
Benim iki gebeliğimde de doktorum Mehtap Hanım Medical'den ilk gabeliğimde Mehtap Hanımdan önce tam 4 tane doktor gezdim. Doğuma yakın Mehtap hanım ile tanıştım ve Mehtap Hanım'ı tek geçerim. Ama doktor konusunda önemli olan senin iletişimin yani sonuçta hepimiz insanız senin doktorundan elektrik alman ve ona canını teslim edebilecek kadar güvenebilmen lazım. Ben şimdi Mehtap Hn aç pencereyi atla dese inan vardır bir sebebi diye atlarım. Ama Medical park artık çok pahalı bir hastane, önemli mi yani benim için önemli ayrıca parasına karşılık hizmet kalitesi de düşük yani para veriyorsun ama karşılığını layıkı ile alamıyorsun Zaten hastanede önemli olan bir kadın doktoru, iki yeni doğan bakımı hemşire ve çocuk doktorları. Yani başka hastanelerde de iyi doktorlar olabilir ve mutlaka da vardır. Zeynep Kamil konusunda da iki tecrübem var. Birincisi eşimin teyze kızı rezalet şartlar altında doğum yaptı doğum sonrası kendini aylarca toplayamadı. Kadınlar yan yana açık paravanlarda bacakları açık yatıyorlarmış hemşire ve ebeler bir alem azarlayanlar falan çok bağırma diyenler yani daha detay vermeyeyim rezalet ötesi. Bu arada anacığım beni zeynep kamilde doğurmuş ama 35 sene önce tabi o zaman başka da hastane yok ki anadolu yakasında...Neyse ikinci tecrübem de bizzat zeynep kamilli bir bayan doktor ile oldu. İsmini vermeyeceğim. Bir özel hastanede gebeliğimin 24. haftası falan, doktorumdan memnun değilim bu kadını denemek için gittim. Sorunum da şu, doppler sonucu bebeği besleyen ana damarlarımdan birinde yetersiz kan akımı tespit edildi. Sonuçta bebek beslenemiyor. Kadına gittim--böyle kaba konuşuyorum o kadına kibar konuşmaya dilim varmaz-- baktı,biz eşimle bakıyoruz ne diyecek diye, endişeliyiz tabi bilgi ve tecrübemiz de yok korkuyoruz, bu arada eşim de aynı hastanede diş doktoru olarak çalışıyor yani aynı zamanda mesai arkadaşı düşün. ---Ne dert ediyorsun-- dedi bana ben işte bebek büyümüyor ya falan hemen susturdu. --Ben çok gördüümm zeynep kamilde dedi. hastaneye gebe girersin, doğurursun sonra da bir hafta sonra veririz eline ölüsünü bom boş döner evine dedi.Hazırla kendini bunlara böyle de olabilir dedi. Ben kendimden geçmişim ağlaya ağlaya orayı terk ettim. Kadını da hastane yönetimine şikayet ettim. Eşim oradan ayrıldı sonra kadın ne oldu bilmiyorum. Onun için aman kardeş ne olur doktorunu iyi seç bir, devlet hast. uzak dur iki. onlar çok hasta görmekten artık taş olmuşlar insanlıklarını kaybetmişler. Sana ne gözle bakıyorlar bilmiyorum. Yani annenin can acısından bağırması bile ona çok geliyor demek ki yani safradan bağırıyor diye azarlıyorlarmış.
Doktor deneye deneye de bulabilirsin hiç endişe etme daha çok erken, gebelik 40 hafta, ben 5 tane değiştirdim, sonunda da çok çok memnun kaldığım doktorumu buldum ve memnun kalarak sağlıkla yavrumu doğurup kucağıma aldım. Rabbim herkese nasip etsin.

yalel gebeliğin hayırlı olsun, sağlıkla hamilelelik ve doğum dilerim. Bebeğine de sana da sağlıklar.

Benim ikinci gebeliğim. İlkinde 7. haftasında karından ultrasonla bebeğin kalp atımları da görülebilmişti. Bu ikincide önce 5. haftada vajinal bakılarak gebelik kesesi görüldü ve yine 7. haftada vajinal olarak kalp atımı görüldü. Boş gebelik olması ya da gebeliğin rahim yerine tüplerde oluşması ya da hiçbir sebep olmadan kalp atışının oluşmaması gibi sebeplerle gebelik sonlandırmak zorunlu olarak gerekebiliyor. Gebeliği sonlandırmak acısı bir yana geç tespitinde annenin sağlığı tehlikeye girebiliyor. Ben birincide cahillik işte 7 hafta beklemiştim. İkinciye erken gittim onun için. Sakın yanlış anlama amacım seni endişelendirmek değil ama çok da geç gitmemek gerek. Vajinal bakmanın erken dönemde bir riski yok diye ben de öyle biliyorum. Bir de daha ileri tetkik yapılabiliyor. Yani karından görülemeyebilecek gelişim vajinal görülebiliyor.
Benim iki gebeliğimde de doktorum Mehtap Hanım Medical'den ilk gabeliğimde Mehtap Hanımdan önce tam 4 tane doktor gezdim. Doğuma yakın Mehtap hanım ile tanıştım ve Mehtap Hanım'ı tek geçerim. Ama doktor konusunda önemli olan senin iletişimin yani sonuçta hepimiz insanız senin doktorundan elektrik alman ve ona canını teslim edebilecek kadar güvenebilmen lazım. Ben şimdi Mehtap Hn aç pencereyi atla dese inan vardır bir sebebi diye atlarım. Ama Medical park artık çok pahalı bir hastane, önemli mi yani benim için önemli ayrıca parasına karşılık hizmet kalitesi de düşük yani para veriyorsun ama karşılığını layıkı ile alamıyorsun Zaten hastanede önemli olan bir kadın doktoru, iki yeni doğan bakımı hemşire ve çocuk doktorları. Yani başka hastanelerde de iyi doktorlar olabilir ve mutlaka da vardır. Zeynep Kamil konusunda da iki tecrübem var. Birincisi eşimin teyze kızı rezalet şartlar altında doğum yaptı doğum sonrası kendini aylarca toplayamadı. Kadınlar yan yana açık paravanlarda bacakları açık yatıyorlarmış hemşire ve ebeler bir alem azarlayanlar falan çok bağırma diyenler yani daha detay vermeyeyim rezalet ötesi. Bu arada anacığım beni zeynep kamilde doğurmuş ama 35 sene önce tabi o zaman başka da hastane yok ki anadolu yakasında...Neyse ikinci tecrübem de bizzat zeynep kamilli bir bayan doktor ile oldu. İsmini vermeyeceğim. Bir özel hastanede gebeliğimin 24. haftası falan, doktorumdan memnun değilim bu kadını denemek için gittim. Sorunum da şu, doppler sonucu bebeği besleyen ana damarlarımdan birinde yetersiz kan akımı tespit edildi. Sonuçta bebek beslenemiyor. Kadına gittim--böyle kaba konuşuyorum o kadına kibar konuşmaya dilim varmaz-- baktı,biz eşimle bakıyoruz ne diyecek diye, endişeliyiz tabi bilgi ve tecrübemiz de yok korkuyoruz, bu arada eşim de aynı hastanede diş doktoru olarak çalışıyor yani aynı zamanda mesai arkadaşı düşün. ---Ne dert ediyorsun-- dedi bana ben işte bebek büyümüyor ya falan hemen susturdu. --Ben çok gördüümm zeynep kamilde dedi. hastaneye gebe girersin, doğurursun sonra da bir hafta sonra veririz eline ölüsünü bom boş döner evine dedi.Hazırla kendini bunlara böyle de olabilir dedi. Ben kendimden geçmişim ağlaya ağlaya orayı terk ettim. Kadını da hastane yönetimine şikayet ettim. Eşim oradan ayrıldı sonra kadın ne oldu bilmiyorum. Onun için aman kardeş ne olur doktorunu iyi seç bir, devlet hast. uzak dur iki. onlar çok hasta görmekten artık taş olmuşlar insanlıklarını kaybetmişler. Sana ne gözle bakıyorlar bilmiyorum. Yani annenin can acısından bağırması bile ona çok geliyor demek ki yani safradan bağırıyor diye azarlıyorlarmış.
Doktor deneye deneye de bulabilirsin hiç endişe etme daha çok erken, gebelik 40 hafta, ben 5 tane değiştirdim, sonunda da çok çok memnun kaldığım doktorumu buldum ve memnun kalarak sağlıkla yavrumu doğurup kucağıma aldım. Rabbim herkese nasip etsin.

Çok teşekkür ederim ayduru, çok sağolasın.. hakikaten çok hoşuma gitti anlatışın. Anladım ne demek istediğini.
Ben de zaten bugün gittim eşimle beraber göztepe medical park'a.. ilk doktor ziyaretimizi yaptık bugün meleğimle.. kesemizi gördük. içini henüz göremedik.
Doktor hakkında henüz yorum yapamayacağım açıkçası... sadece vajinal ultrason yaptı.. baktı falan filan... pek bi iletişim kuracak anlaşacak durum olmadı.
Ancak hastahaneden hiç memnun kalmadım.
Yukarda 2. katta VIP alan yapmışlar güya.. doktorumuz oradaydı. Tuvalete gitmem lazımdı gittim, leş gibiydi. Bankoda ilgili olması gereken kızlar, alakasızdı.. çok beklettiler.. Falan falan..
Hastahane beni de eşimi de irrite etti işte.
Zeynep Kamil'i de sayende eledim.
Şimdi Hisar Hastahanesini araştırıyorum. Burda da bi topic açtım sordum.. kimse yorum yapmamış..
Senin fikrin var mıdır?

selamlarrr

gittim ama baktım burda hareket yok yazmadım,

hakan beyle tanıstık once bir on konusma yaptı hani benim evim uzak dogum olursa aniden ben im buraya gelisim 4saati bulailir trafikli saat ise vs konusmasıyaptı bakırkoyde oturuyormus 18,30 da burdan çıkıyroum saatler sonra evime varıyroum o an aransam bile ancak gelirim falan ddi haklı buldum acıksozlu olusu guzel, dedi hani bir saate dogurman gerekin acil sezaryana alınman gerekir gelemeyebilirim kabulsen devam edelim yoksa seni baska arkadasa aktarayım dedi yok dedimben sizi istiyorum neyse
hastanede bankodaki kisilerden tutun muhasebedeki yetkililere kadar herkes çok ilgili ve guleryuzlu medikal park ile kiyaslanamaz bile orda bankodaki kizlar çok asık suratlı hiç yanı vermiyorlar birsey soruyorsun elkol hareketleri ile ifade ediyorlar falan burdaki herkes çok kibardı, odalara çıkmaya vaktim yoktu bu haftadan sonra daha sık kontrollerim olcak gidip birinde bakarım nasılsa dedim,

zam henuz gelmemis temmuzda gelirse bilemeyiz tabi diyorlar

sezaryan 1500 tl epidural farkı 350 tl bebege yapılan ilk hepatit asısı 17 tl agrı pompası istenirse anne için 125 tl annenin aneztezi oncesi tahlilleri vs 125 tl haric mis fiyata bu medikal parktada boylemi bilmiyorum muhtemelen oyledir, çunku dogumdan birkaç gun evel gidip yapılıyormus o pakete dahil oldugnu sanmam çıkısta odenmiyor yani dogum sonrası odenmiyor birkaç gun kala gidip tahliller yapılıyor muhtemelen o gun odeme alıyordur medikal park ta ,

agrı pompasına zaten bence gereky ok canınız istedgi an zaten agrı kesici pompalamıyor o alet bellibir seviyesi var çok kullanırsanız kendini kapatıyor zaten dr unuz igne seklinde agrı kesicilerinizi yazmıs olurmuhtemelen sorun olmaz, bent alep etmiycem agrı pompası
suit oda farkı 210 tl imis bos suit oda ayarlarsam onuda alıcam bu kadar yani,

hakan bey gercekten hızlıca baktı bebege 10 dk içinde girip çiktik
ilk randevu idi 20 dk evel orda buludunm ben hakan bey in odası kadın dogum katından ayrı dahiliye falan bolulerinin içinde o yuzden çokyogunluk yoktu katta , hemen 10 a bes kala geldi hakan bey tam 10 da içeri aldılar muayne tum konusmalar falan 10 dk surdu
ama medikal parkta konusma daha uzun muayne iki dk fazla surmezdi burda bebege daha uzun baktı hem 4 boyutlu ultrasonu hakan bey in baktı bebegin yuzu donuk hemen renkli kismi actı yuzunun fotosunu verdi falan

medikal park can bey in 6 ay suresince erkek dedigi bebege yuzde bir milyar kız yuzde sıfır erkek dedi hastanede bebekler karısırsa erkek çıkabilir diye de espri yaptı ve kız olusunun belgeleyen resmi de çıktı alıp verdi kor olan insan gorur yani kimse erkek diyemez resim elimizde:))

zaten can bey harici 4 dr daha gezmistim hepsi kiz demisti ama canbey icimi b ulandırmaya devam ediyordu erkek dedikce,

iste boyle arkadaslar, muayne suresinni çok uzun olmayısı hani bazı insanları rahatsız edebilir ama benim dediggim gibi son iki ayım, zaten bbegin suyu plesentası durusu iyi ise taamdır benim için bakacakinceleycek birseyyok artık hakan beyultrasonda bir numara gibi oyle bir aleti kullanıyorki çok profesyonel çok bellikısa surede bakacagı seylere bakyıor bence
acbıbadem hastanesindeki perinatolog arda bey gibi idi ultrasno kullanısı yani isin ehli olsun yarmı saatte bakacagı seye on dk da baksın bnim için muhim dğil gorsellikbebegi goreyim hevesnide degilim artık ki gosteriyor adam iste boyle kızlar baska sorusu olan ???

X