- Konu Sahibi papatyaozge
-
haftanın altı günü, sabah 7'de evden çıkıp akşam 7 buçuk civarı evden çıkan bir anne adayı olarak tek kelimesine katılmıyorum. ev zor oldu, çok zor oldu hem de,kusmaktan ilk üç ay 7.5 kg verdim ben. yemek yapacak kimsem de yoktu. ama ne kola ne hamburger... üstelik şeker hastası olduğum için bebek zarar görmesin diye bir dilim fazladan ne ekmek yedim ne de meyve. canım mandalina çekmişti de meyve saatini beklemiştim yemek için ve hala da öyleyim. annelik önce damak tadım, nefsim,önce ben demek değil bence!annelik önce bebeğim demek.9 ay ya, bir ömür değil ki! 9 ay kola içmezsem ölmem ya!yediğimiz her hazır gıda bizi yavaş yavaş hasta etmese son yıllarda görülen kanser vakalarında artış olmazdı. obezite artmazdı. kolanın hammaddesine de bir kez bakın isterseniz ve plesantaya aynen geçtiği de biliniyor. çok gerekli de olsa bir tanecik hap bile içmeyen gebeler nasıl oluyor da zehirden farkı olmayan kola gibi bir içecek için içilebilir diyor aklım almıyor!
bende şimdiye kadar yani 4 aydır yiyorum,bu kadar zararlı olduğunu tahmin etmemiştim.artık yememeyi düşünüyorum,inşallah dayanabilirim.çünkü ben yemekten müthiş keyif alıyorum..
Toksoplazmayla nasıl alakası yok?Ben anlayamadım.Toksoplazma sizinde dediğiniz gibi iyi pişmemiş etten ve iyi yıkınmamış sebze meyveden artı toprak ve kedi dışkısından vb.bulaşır.Fastfood tarzındaki yerlerdede sebzelerin nasıl yıkandığı ve etin ne kadar nasıl pişirildiği malum...arkadaşlar bu gibi yerlerde yemek yemenin sakıncası şu:
kimse bilmiyor galiba yarı pişirilmiş et bunlar.salam gibi.mesela marketlerde satılan dönerler.tavada 2 dakika ısıtmanız yeterli yazar ya üzerinde..böyle önceden yarı pişirilmiş ürünler hamileyken yasak.toksaplazmayla alakası yok.tosaplazma iyi pişmemiş etten,iyi yıkanmamış sebzeden ve kedi köpek tüyü ve dışkısından geçer...
arkadaşım niye bu kadar abartıyorsunuz, hepniz saf çiftlik ürünleriyle besleniyosunuz galiba yada hepinizin kümesleri kendi beslediği inekleri falan var galiba marketlerdende birşey almıyorsunuz o zaman nede olsa içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz bende hamileyim bu arada o kadar ince düşünmeye kalksak yandık allah kolaylık versin size sürekli paranoya halinde yaşamak zor olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?