• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mc donalds kızlar lütfen cvp verin

Doktorlar işlenmiş gıda dan uzak durun diyorlar. Ama ben hem pizza hemde burger yedimmm :)))) aşermemin önüne hiçbi güç geçemez walla :))) abartmıyorum tabi yerken...sevgilerr :49:

canım ben ara sırada olsa yiyorum doktorum abartmamak koşuluyla kolayıda tüketebilirsin hambur geride dedi ayda 1 kaçamak yapıyorum

merhaba, cok yazan olmus ama soylemeden edemedim.
karninizda allahin size yukledigi emanetleri tasiyorsunuz. mc donalds ya da turevlerinin cok saglikli olmadiklari asikar.
ayrica yabanci menseli bir marka bu. islami kosullara uygun et kullanip kullanilmadigini bilemiyoruz. uzerinde helal yazan bircok sey helallik yonunden sorgulanmalidir.
ben hamileyken icinde jelatin olan bir ilaci aradim taradim yosun jelatiniyle yapilanini buldum. hem kendininzi hem evladinizi dusunmek zorundasiniz..
evde kendiniz hamburger yapabilirsiniz cok caniniz istiyorsa :) ben oyle yapiyorum. hem daha saglikli olur hem de icinde ne oldugunu bilerek yersiniz...
hayirli gunler herkese :42:

haftanın altı günü, sabah 7'de evden çıkıp akşam 7 buçuk civarı evden çıkan bir anne adayı olarak tek kelimesine katılmıyorum. ev zor oldu, çok zor oldu hem de,kusmaktan ilk üç ay 7.5 kg verdim ben. yemek yapacak kimsem de yoktu. ama ne kola ne hamburger... üstelik şeker hastası olduğum için bebek zarar görmesin diye bir dilim fazladan ne ekmek yedim ne de meyve. canım mandalina çekmişti de meyve saatini beklemiştim yemek için ve hala da öyleyim. annelik önce damak tadım, nefsim,önce ben demek değil bence!annelik önce bebeğim demek.9 ay ya, bir ömür değil ki! 9 ay kola içmezsem ölmem ya!yediğimiz her hazır gıda bizi yavaş yavaş hasta etmese son yıllarda görülen kanser vakalarında artış olmazdı. obezite artmazdı. kolanın hammaddesine de bir kez bakın isterseniz ve plesantaya aynen geçtiği de biliniyor. çok gerekli de olsa bir tanecik hap bile içmeyen gebeler nasıl oluyor da zehirden farkı olmayan kola gibi bir içecek için içilebilir diyor aklım almıyor!

Katılıyorum size. Maalesef halkımızda birşey olmaz, ne olacak olayı vari Yani herşey hemen çıkacak sanıyorlar. Diyorlar bana birşey olmuyor ki bebeğime de olmaz ama olmadığını nereden biliyorlar organlarını görebiliyorlar mı, içlerinde oluşn tahribatı ölçebiliyorlar mı. Bu gibi yiyecekler anında etki göstermez ki ay yedim akşamına kolestrolüm çıktı, ay hemen kilo aldım olur mu öyle şey. Herşeyin zararı zamanla ortaya çıkıyor. Tabii ki aşermek bambaşka birşey abartmadıkça yenilebilir ama kola kesinlkle doktorların kabul ettiğini sanmıyorum. Ette de iyi pişemiş et tokoplazma başta olmak üzere birçok rahatsızlıpa neden olabilr ve bebeği etkileyebilir. Çalışan olsun ne olursa olsun bunlar bahane bence. Haftasonunda yemeğinizi yapıp koyabilirsiniz, ilk çocuğuklarıysa zaten iki kişiler demektir ne olacak yiyecekleri yemekten. Dışarıdan dondrulmuş alacağınıza kendi dondurucunuza koyun. Pizza hamuru açmak zorunda değil hazır fırın hamurundan da piiza yapılabilir. Peki bebek doğunca nasıl olacak ben onu merak ediyorum şimdi yetişemiyorlarda bebek olunca nasıl yetişecekler. Çocuklarına hep hazır mı yedirecekler. Ya işten ayrılacaklar o zaman ya da hazırcı olacaklar. Çocuklarımızı sağlıklı yetiştirmek için birşeylerden fedakarlık etmek gerekiyor hanımlar.

nerden gördüm bu bölümü ya...
canım istedi benim de şimdi...
dr gittim çok kilo almışım zaten...:37:
katkı maddeli herşey yasak....:37:
pilav makarna kızartma yasak...:37:
asitli ve kafeinli içcecek zaten yasak...:37:
havada çok sıcak...bi cola olsa ne güzel giderdi şimdi...:125:

hamileliğini evde geçiren arkadaşlar için diyecek lafım yok canı çekeni oturur yapar veya yapmaz keyfi bilir ama sabah 8 akşam 7 çalışan bi anne adayı olarak ve işyerimde yemek verilmediğinden dolayı mecburen hergün dışardan yemek sölemek zorundayım içlerinde en temiz olduğuna inandığımdan yemek sölüyorum ama ne olursa olsun ne koşullarda olduğunu bilmiyorum yapacak bişeyim var mı yok işten mi çıkayım ? bu da emeklerime haksızlık bence bu kadar abartılmamalı hamburger veya başka bişi onlardan geçebilecek bakteri vs iyi yıkadığınızı sandığınız bi sebzeden de geçebilir bu demek diil hergün fastfood yensin ama çok abartıldığını düşünüyorum

şunu söyleyebilirim hamburger yemek yerine evden çıkarken çantanıza atacağınız bir elma hem sizin için hem bebeğiniz için çok daha faydalıdır hem zamandan tasarruf hem paradan hemde sağlıklı...bir de bizde mide doldurmakla beslenmek karıştırılıyor ikisi arasında dağlar kadar fark var...üstelik dışarıda yediğimiz o işlenmiş gıdaların zararları bakteri ile sınırlı değil nasıl hangi koşullarda üretildiği içinde hangi katkı maddelerinin olduğu bilinmeyen etler, köfteler hatta ekmekler bakteriler kadar masum değiller...

hamileyken canınızın istediğini yemediniz diye bir tarafınız şişmez bebeğe de birşey olmaz merak etmeyin hatta bebeğinizi kendi isteklerinizden önde tutabildiğiniz için kendinizle gurur duymalısınız...bu arada duyarlı ve bilinçli arkadaşlar olduğunu görmek beni çok mutlu etti konuyu okuduğumda söylenenler karşısında gerçekten çok üzülmüştüm açıkçası...

eğer akşamki yemekten bir kap ayırabiliyorsam yanımda taşıdım, ayıramadığım zaman biraz peyniri ekmeğin arasına koymak çok da zor olmadı:27:tüm bunlar için 5.45'te kalmam gerekti evet,çünkü en geç 6.45'te evden çıkmalıydım.yanıma roka,tere gibi yeşillikleri alınca öğlen için vitaminimi almış oldum.bazen ekmek arası köfte götürdüm,piknik köftesi gibi oldu.soğuk ama lezzetli:) ara öğünlerde ya 5-6 badem yedim ya da meyve. dışarıdan yemek zorunda kalsam katkı maddeli hamburgerdense peynirli pideyi tercih ederdim. ağlıklı ayran dururken içilen kolayı da anlamıyorum.bebek doğmadan hazır gıdaya yüklenenler, çok merak ediyorum çocuk olup da işler artınca ne yiyecekler. bunlar abartmaksa, evet abartıyorum ve iyi ki de abartıyorum.ha şu da var, ben hamburger kola ile de beslensem buradan bas bas bağıramazdım yiyin bir şey olmuyor diye. yaptım bir iradesizlik yedim,siz dayanın derdim.utanırdım. bu nasıl bir hırs ki dünyaca zararları kabul edilen şeyleri öve öve bitiremiyorlar!

v valla ben hamileyken ciok fastfood yedim mc donalds bunlarin basinda amam hamilelgin sonlarin a dogru yedim esimde bende cok pimpirikliydik bu konuda nerdeyse hamilalgim boyunca kola salam sosis vs seyler hic yemedim desim yeridir hep saglikli beslenmeye calisdim ama abartmamak kosuluyla canimin cektigi herseyden de yedim son aylarda cok abarttim ama bence sende cig kofte ve pismemis etten olan besinlerden baska caninin her cektigini azar azarda olsa yemelisin cokda fazla sakinma derim ben

arkadaşlar bu gibi yerlerde yemek yemenin sakıncası şu:
kimse bilmiyor galiba yarı pişirilmiş et bunlar.salam gibi.mesela marketlerde satılan dönerler.tavada 2 dakika ısıtmanız yeterli yazar ya üzerinde..böyle önceden yarı pişirilmiş ürünler hamileyken yasak.toksaplazmayla alakası yok.tosaplazma iyi pişmemiş etten,iyi yıkanmamış sebzeden ve kedi köpek tüyü ve dışkısından geçer...

Son düzenleme:
bende şimdiye kadar yani 4 aydır yiyorum,bu kadar zararlı olduğunu tahmin etmemiştim.artık yememeyi düşünüyorum,inşallah dayanabilirim.çünkü ben yemekten müthiş keyif alıyorum..

bende şimdiye kadar yani 4 aydır yiyorum,bu kadar zararlı olduğunu tahmin etmemiştim.artık yememeyi düşünüyorum,inşallah dayanabilirim.çünkü ben yemekten müthiş keyif alıyorum..

dayanabilirsin çünkü sen annesin, bebeğine yaramayan şeyi de yemezsin.ki kalmış şurada 5 ayın! sağlıkla gelsin bebeğin.

arkadaşlar bu gibi yerlerde yemek yemenin sakıncası şu:
kimse bilmiyor galiba yarı pişirilmiş et bunlar.salam gibi.mesela marketlerde satılan dönerler.tavada 2 dakika ısıtmanız yeterli yazar ya üzerinde..böyle önceden yarı pişirilmiş ürünler hamileyken yasak.toksaplazmayla alakası yok.tosaplazma iyi pişmemiş etten,iyi yıkanmamış sebzeden ve kedi köpek tüyü ve dışkısından geçer...
Toksoplazmayla nasıl alakası yok?Ben anlayamadım.Toksoplazma sizinde dediğiniz gibi iyi pişmemiş etten ve iyi yıkınmamış sebze meyveden artı toprak ve kedi dışkısından vb.bulaşır.Fastfood tarzındaki yerlerdede sebzelerin nasıl yıkandığı ve etin ne kadar nasıl pişirildiği malum...

arkadaşlar öylesine gezinirken yazdıklarınızı okudum. ben de hamileyim 3 aylık. fast food a gelince normal de dahi yani hamile olmayanlara bile önerilmiyor o hamburger köftelerinin baharat ve sosları amerikadan geliyor içinde ne olduğunu bilmiyoruz bilmediğimz için aynı tadı yakalayamıyoruz zaten coca cola gibi. hele hele ki hamileysen ve karnındaki bebek senin yediğin besinle besleniyorsa zararlıdır derim ben. nefsinni köreltmek için bir ısıırk al ama defalarca tüketmenin çağdaşlıkla akıllılkla modernikle cahillikle vs alakası yok.

Kızlar ben de mc menülerinin hastasıyım.Ola ki hamile kalırsam da yine yerim.Kuzenim 6 yıl orda çalıştı rest.müdürlüğü de yaptı.
Etler tamamen Pınar et tesislerinde üretiliyormuş ve yağlarda trans yağ yokmuş.Birebir gidip görmüştü.
Ben çok yediğim için hep sorardım..Haftada 1 yani..
Sakın korkmayın etlerinden derdi hep..

arkadaşım niye bu kadar abartıyorsunuz, hepniz saf çiftlik ürünleriyle besleniyosunuz galiba yada hepinizin kümesleri kendi beslediği inekleri falan var galiba marketlerdende birşey almıyorsunuz o zaman nede olsa içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz bende hamileyim bu arada o kadar ince düşünmeye kalksak yandık allah kolaylık versin size sürekli paranoya halinde yaşamak zor olmalı

arkadaşım niye bu kadar abartıyorsunuz, hepniz saf çiftlik ürünleriyle besleniyosunuz galiba yada hepinizin kümesleri kendi beslediği inekleri falan var galiba marketlerdende birşey almıyorsunuz o zaman nede olsa içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz bende hamileyim bu arada o kadar ince düşünmeye kalksak yandık allah kolaylık versin size sürekli paranoya halinde yaşamak zor olmalı

aynen katılıorum sana.ben ayda bir falan fast food yiyorum çok şükür bi sakıncaınıda görmedim kontrollerde.canım çok çekio napabilirim hem abartmadıktan sonra bişey olmaz bence.ertesi gün daha sağlıklı beslen olsun bitsin.

Normalde de çok sık yenmemesi gerekir hamilelikte biraz daha dikkatli olmak lazım tabi ama abartmadan yenebilir.Ben de çok canım istediğinde yedim.O kadar ince düşünürseniz dışarıda hiç yememeniz lazım.Gıdalar hangi şartlarda saklanıyo yıkanıyo bilemiyoruz.Sadece mc değil yani olay.O kadar kasmayın mc donalds yemekle bebeğe bişey olsaydı memlekette bebek kalmazdı.

Back
X