• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mc donalds kızlar lütfen cvp verin

İlk hamileliğimde de yedim hamburgerleri pizzaları az mı götrdüm :) bu hamileliğimde de daha geçen gün yedim,Allah korur,sen herşeyi böyle kafana takarsan çok sıkıntılı olursun..hamileliğinin tadını çıkart..

kızlar 15 haftalık hamileyım canım cok fecı mc donalds yemek çekti bu zamana kadar hiç yemedim sizlerden hamile iken yiyen oldumu bir kerecık yesem sizce bişey olurmu yoksa hiç riske atmamı dersiniz..eğer ye derseniz hemen sipariş vereceğim:)

20 haftalik hamileyim. ve bir kac kez yedim simdiye kadar.. dahada yiyecegim yani. cok severim. zararli diye birsey duymadim..

Amerikan halkının neredeyse % 80 inin obeziteden muzdarip olmasının sebebi nedir acaba??? adamlar kurtulmaya çalışırken biz özendiriyoruz.....yazık....hadi "bir kereden bişey olmaz" bir derece kabul edilebilir ama.........bilinçsizlik, bizim toplumumuzun en büyük sorunu sanırım, ve ben bu okuduklarıma çok şaşırdım

hergun yemiyorsunki birkereyle birsey olmaz nede bebegin zarar gormez bende yedim cok sukur birsey olmadi bukadar inceligi kafana takma:34:

geçen gün de birileri kolayı övüyordu. tartıştığımız için neredeyse ceza alacaktık! ben çoookk yedim bir şey olmadı, ben çoookk içtim bir şey olmadı zihniyetini anlayamıyorum! "eski toprak"lar yeni nesilden daha sağlıklı çünkü ne hazır gıda aldılar ne de o dönemde bu kadar çok hormon, gdo vs vardı! zaten hiçbir şey doğal değil, bari normalde de herkes için zararlı olan hamburgeri falan masum hale getirmeyin. canın çok çeker, bir kez ısırırsın. yediğin bir lokma ile bir bütün hamburgerin tadı aynı nasılsa! içindeki etin menşei bile belli değil, arasındaki marulun nasıl yıkandığı belli değil. yap evde mis gibi ekmek arası köfteni onu ye!

konuyu nerelere cektinizya polemige gerek yok birkere yiyor sonucta kim olmus bir kereden? saglikli bol bol yemi diyoruz? bizde biliyoruz sagliksiz oldugunu ayrica bir hamburgerde olan bir isiriktada var

konuyu nerelere cektinizya polemige gerek yok birkere yiyor sonucta kim olmus bir kereden? saglikli bol bol yemi diyoruz? bizde biliyoruz sagliksiz oldugunu ayrica bir hamburgerde olan bir isiriktada var

neden alındınız ki? yanıtım size değildi.önceki sayfalarda yazılanlarıydı.

arkadaşlar burda herkes kendi fikrini yazabilir.size dogru veya yanlış gelebilir,artık soruyu saran arkadaşımıza kalmış bence.

ben şu an 17 haftalık hamileyim,canım çekmişti 1 kez gaflette bulunup patates kızartmasını yedim vede dondurmasını:)dondurmadan bişe olmazda,patates kızartmalarını defalarca aynı yagda kızartıyorlar.ablam gecen sene hamileydi doktoru kesinlikle yeme demiş.bende yemicem artık.evde kızart patatesini,yap köfteni yanınada salatanı yaptınmı misler gibi ye :)

toksaoplazma gecirmeyen arkadaşlar için çok çok daha önemli .dışarıda salata yemeyin,meyve yemeyi.iyi pişmemiş et yememeyin.yeşilliklerin ve meyvelerin iyi yıkanmış olması gerek.etlerinde iyi pişmesi gerekiyor.salam ,sossis yasak.yada çok iyi pişmiş olması gerek.

kızlar 15 haftalık hamileyım canım cok fecı mc donalds yemek çekti bu zamana kadar hiç yemedim sizlerden hamile iken yiyen oldumu bir kerecık yesem sizce bişey olurmu yoksa hiç riske atmamı dersiniz..eğer ye derseniz hemen sipariş vereceğim:)

marka bilmiyorum ama ben iki kere dondurulmuş pizza yedim evde..
çok canım çekmişti. bir şey olmaz inşallah bir seferden. ama en iyisi evde kendin yap. hamuru basit zaten. üstünü döşe. patates kızartmasını kesinlikle dışarda yeme. yanmış yağ tehlikeli. temiz yağla kızart. tek sefer kullan yağı.

Canınız çektiyse bir kereden birşey olmaz diye düşünüyorum. Ama abartılmamalı bence. Bazıları sürekli yedim felan demiş bence zararlı bilemiyorum. Hele haftasonları pek gidilmemeli çünkü çok fazla yoğunluk oluyor hızlı davranılıyor, özen gösterilmiyor olabilir. O köftelerde genelde dondurulmuş ve hazır olıuyor ki hemen koyuveriyorlar. Marul felan nasıl yıkandığını bilemeyiz. Evde yapmak en sağlıklısı ve lezzetlisi olabilir. Patates kızartmaları da aynı yağda kaç tur kızarıyor ve bekliyor. Evet bebekler sağlıklı doğabilir bir sorun olmayabilir ama obezite dediğimiz durumda anne karnında başlıyor. Polemik yaratmak için söylemiyorum ama abartı olmaması lazım sadece. Görüyorum alışveriş merkezlerinde ucafık çocuklara anneler hamburgerleri yediriyorlar hiç hoşuma gitmiyor bu durum çünkü kola, hamburger, cips vs. yiyecekler insanlara bağımlılık yapıyor içindeki bazı maddelerden dolayı.

Canınız çektiyse bir kereden birşey olmaz diye düşünüyorum. Ama abartılmamalı bence. Bazıları sürekli yedim felan demiş bence zararlı bilemiyorum. Hele haftasonları pek gidilmemeli çünkü çok fazla yoğunluk oluyor hızlı davranılıyor, özen gösterilmiyor olabilir. O köftelerde genelde dondurulmuş ve hazır olıuyor ki hemen koyuveriyorlar. Marul felan nasıl yıkandığını bilemeyiz. Evde yapmak en sağlıklısı ve lezzetlisi olabilir. Patates kızartmaları da aynı yağda kaç tur kızarıyor ve bekliyor. Evet bebekler sağlıklı doğabilir bir sorun olmayabilir ama obezite dediğimiz durumda anne karnında başlıyor. Polemik yaratmak için söylemiyorum ama abartı olmaması lazım sadece. Görüyorum alışveriş merkezlerinde ucafık çocuklara anneler hamburgerleri yediriyorlar hiç hoşuma gitmiyor bu durum çünkü kola, hamburger, cips vs. yiyecekler insanlara bağımlılık yapıyor içindeki bazı maddelerden dolayı.

katılmamak elde değil ister polemik yaratsın ister tartışma çıksın ister kavga kim alınırsa alınsın ben doğru bildiğimi söylerim düşünebilen biraz üzerinde düşünsün....

bilgi çağı diyoruz bilmem kaçıncı yüzyıla geldik diyoruz ama hala aynı tas aynı hamam....dişi ağrımadan dişçiye gitmeyen hastalıktan ölecek duruma gelmeden doktor kontrol yüzü görmeyen, bana birşey olmaz diyen bilinçsiz bir toplumuz ve ben gerçekten internet kullanımının yaygınlaştığı çağımızda insanların bilgiye kolayca ulaştığını zannediyordum ama çok fena yanılmışım....elinizin altında internet var azcık araştırıp okuyun...sizin çocuklarınızı nasıl beslediğiniz ne yedirdiğiniz beni ilgilendirmez ama cahilliğe tahammülüm yok artık....

haha çok komik yedim yedim bişey olmadı, olmuyor, aferin...bunu da yıllar önce çernobil faciasından sonra çayda radyasyon olmadığını ispat etmek için TV karşısında bardak bardak çay içip "bakın bişey olmuyor" diyen sağlık bakanına benzettim ve çok güldüm...ben hatırlamam yıllar önceydi ama nedense biliyorum...ve nedense karadenizde yaşayan her ailede 3-5 kanserli ya da kanserden ölmüş insan var.....bilgisizle laf yarışına girmem çünkü kazanamam ama burda bir kaç kişinin dikkatini çeksem kardır....ne kadar az yense ne kadar uzak durulsa o kadar iyidir, yedim bişey olmadı demek marifet değildir....

afiyet olsun :))))

Son düzenleme:
neyse kızlar hepinizden ayrı ayrı fikirlerınızı aldım cvp yazan ellerinize sağlık..kımse kımsenın kalbını kırmasın sonçta hepmzn ortak bi noktası var karnımızdakı yavrularımız ondan herkes böyle hassas sağolun kızlar tekrar..

bazı arkadaşlar saçmalamış ne alakası var yaa ben burger king'tede mc donalds'tada sürekli yemek yiyorum bişeyde olmadı

katılmamak elde değil ister polemik yaratsın ister tartışma çıksın ister kavga kim alınırsa alınsın ben doğru bildiğimi söylerim düşünebilen biraz üzerinde düşünsün....

bilgi çağı diyoruz bilmem kaçıncı yüzyıla geldik diyoruz ama hala aynı tas aynı hamam....dişi ağrımadan dişçiye gitmeyen hastalıktan ölecek duruma gelmeden doktor kontrol yüzü görmeyen, bana birşey olmaz diyen bilinçsiz bir toplumuz ve ben gerçekten internet kullanımının yaygınlaştığı çağımızda insanların bilgiye kolayca ulaştığını zannediyordum ama çok fena yanılmışım....elinizin altında internet var azcık araştırıp okuyun...sizin çocuklarınızı nasıl beslediğiniz ne yedirdiğiniz beni ilgilendirmez ama cahilliğe tahammülüm yok artık....

haha çok komik yedim yedim bişey olmadı, olmuyor, aferin...bunu da yıllar önce çernobil faciasından sonra çayda radyasyon olmadığını ispat etmek için TV karşısında bardak bardak çay içip "bakın bişey olmuyor" diyen sağlık bakanına benzettim ve çok güldüm...ben hatırlamam yıllar önceydi ama nedense biliyorum...ve nedense karadenizde yaşayan her ailede 3-5 kanserli ya da kanserden ölmüş insan var.....bilgisizle laf yarışına girmem çünkü kazanamam ama burda bir kaç kişinin dikkatini çeksem kardır....ne kadar az yense ne kadar uzak durulsa o kadar iyidir, yedim bişey olmadı demek marifet değildir....

:46::46::46::46::46::46::46::46: bu kadar güzel ifade edilebilirdi. zaten rumuz çok çok iyi, üstüne de yazdıklarınız. altına imzamı atasım geldi.:16:

doğrusunuz tabii ki. Yani her hastalık anında çıkacak diye birşey yok. Allah korusun kanser felan gibi hastalıklarda bir anda başımıza geldi sanıyoruz ama öyle değil. Yıllar içinde yanlış yapılan şeylerin bir birikimi oluyor. Yanii bebeğim doğdu birşeyi yok, kilosu yerinde denilebilir ama zaman içinde ne olacağı belli olmaz. Mümkün olduğu kadar sebzeye alıştırmak lazım çocukları ve buna anne karnında başlanmalı komik gelebilir ama bu böyle. Tabii ki isteyen istediğini yapmakta özgür ve elbette illa birşey olacak diye birşey yok..

Bu yazıyı sadece beğenip geçmek haksızlık olurdu.Ellerinize,yüreğinize,fikrinize sağlık...Sonuna kadar katılıyorum.Anne olmak demek kendinden önce sende emanet duran o canı düşünmek demek...

Asıl benim hamilelikte bu hazır gıdaları canım istiyor.Canımın istemesinden daha önemli bir şey daha var.Çalışan anneyseniz ve hamileyseniz ne pizza hamuru açabilirsiniz ne de her gün yemek yapabilirsiniz.Heleki ilk aylarda bulantınız da varsa..döner de yedim pizza da hamburger de iskender de...Doktorum bunlara çok takılma sen yemene bak dedi.Hatta canın çok istediğinde 1 bardak kola da içebilirsin yada günde 1 fincan kahve.Nasıl ki bizi yediğimiz hamburger döner hasta etmiyorsa bebişimizi de etmez.Ama her gün sadece bu şekilde beslenirsek biz de bebek de sağlıklı beslenmemiş olur.Yeteri kadar protein vitamin vs..alamaz.Haftada 1 yada ayda 1 hambburger yemek istediniz diye kendinize eziyet etmeyin derim ben.

Asıl benim hamilelikte bu hazır gıdaları canım istiyor.Canımın istemesinden daha önemli bir şey daha var.Çalışan anneyseniz ve hamileyseniz ne pizza hamuru açabilirsiniz ne de her gün yemek yapabilirsiniz.Heleki ilk aylarda bulantınız da varsa..döner de yedim pizza da hamburger de iskender de...Doktorum bunlara çok takılma sen yemene bak dedi.Hatta canın çok istediğinde 1 bardak kola da içebilirsin yada günde 1 fincan kahve.Nasıl ki bizi yediğimiz hamburger döner hasta etmiyorsa bebişimizi de etmez.Ama her gün sadece bu şekilde beslenirsek biz de bebek de sağlıklı beslenmemiş olur.Yeteri kadar protein vitamin vs..alamaz.Haftada 1 yada ayda 1 hambburger yemek istediniz diye kendinize eziyet etmeyin derim ben.

haftanın altı günü, sabah 7'de evden çıkıp akşam 7 buçuk civarı evden çıkan bir anne adayı olarak tek kelimesine katılmıyorum. ev zor oldu, çok zor oldu hem de,kusmaktan ilk üç ay 7.5 kg verdim ben. yemek yapacak kimsem de yoktu. ama ne kola ne hamburger... üstelik şeker hastası olduğum için bebek zarar görmesin diye bir dilim fazladan ne ekmek yedim ne de meyve. canım mandalina çekmişti de meyve saatini beklemiştim yemek için ve hala da öyleyim. annelik önce damak tadım, nefsim,önce ben demek değil bence!annelik önce bebeğim demek.9 ay ya, bir ömür değil ki! 9 ay kola içmezsem ölmem ya!yediğimiz her hazır gıda bizi yavaş yavaş hasta etmese son yıllarda görülen kanser vakalarında artış olmazdı. obezite artmazdı. kolanın hammaddesine de bir kez bakın isterseniz ve plesantaya aynen geçtiği de biliniyor. çok gerekli de olsa bir tanecik hap bile içmeyen gebeler nasıl oluyor da zehirden farkı olmayan kola gibi bir içecek için içilebilir diyor aklım almıyor!

Back
X