Sevgili arkadaşlar,
Hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günü iple çekiyoruz. Eşimle korunmama kararı aldıktan sonra gün be gün bedenimi takip eder, erken gebelik belirtileri internetten her ayrıntısına kadar okumaya başladım.
Her türlü belirtiyi kendime yoruyor, bu ay hamile olduğuma hem kendimi hem de eşimi inandırmaya başlamıştım.
Hepimiz adet günümüz gelmeden hamile olup olmadığımızı anlamak için bir sürü siteye bakıyoruz. Öncelikle,
Bu ay adet olmadan 4-5 gün önce hissettiklerim:
- Sağ kasıkta şiddetli ağrı
- Mide bulantısı
- Ağız kuruluğu
- Zaman zaman kasıklarımda batma
- Yoğun baş ağrısı
Bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra, her türlü gerekli testi yaptırdım ve bütün değerler olması gereken aralıkta çıktı. Fiziksel bir sorun görünmüyor. Ancak ben bu yukarıda saydığım belirtilerin hepsini hamile olduğuma yordum ve tam olmam gereken günümde adet oldum. Adet olmadan bir gün önce Predictor marka erken gebelik testini uyguladım ama negatif çıktı.
Uzun lafın kısası, söylemek istediğim adet öncesi dönem ile adet gecikmesinden önceki gebelik belirtileri arasında pek fark bulunmuyor. Bütün bunları adet gecikmesini dört gözle bekleyen ama adet olunca benim gibi üzülen anne adayları için yazıyorum.