kuzum artık gün saymıyorlar , o yüzden terkettiler topiği...
son dakikaa...son dakikaaa...
dün nene oluşunun 1. yılını kutlayan topikdaşımız breezey şerefine , 1 mayıs 2013 çarşamba günü tüm yurtta resmi tatil ilan edildi.
vapurlar -metrobüs - metro - tramvay - otobüs seferlerinde de tatil uygulanacak.
duyduk duymadık , okumadık demeyinnn...
p.s : parti ancak bitti, kararı da az önce aldım.. kış aylarında kar bastırınca , okulların sabahın 7.00 sinde tatil kararı açıklayan valilikten hızlıyım en azından.
Oyy evlat fındık torun fındık içi nice yaşlara inşallah...Bileydik KK olarak bizde bir geçit toreni düzenlerdik nene olmanın şerefine
Kızlar doğal düşük yapan arkadaşlar belki takip ediyorlardır diye son bi bilgi güncellim... Pazar pazartesi salı kanamam azalmıştı adetin sonu gibi lay lay lom gezip tozuyordum... Bugün (düşük başlayalı 12. ilaç alalı 16. gün )bilgisayarın karşısında oturuken bir kanama başladı, tuvalete gidene kadar pedim kilodum pantalonum heryer kan revan içinde kaldı... 15 dk içinde iki ped tamamen doldu en son yine tavuk ciğeri büyüklüğünde bir parça düşürdüm... İnşallah bu son parçadır... Diyeceğim o ki siz siz olun doğal düşükten sonra ani kanamalara hazırlıklı olun, sokaklarda perişan olmayın, büyük büyük pedlerle gezin...
canım kuzummm , dediğin gibi inşallah son parçadır ...dilerim bir daha ne düşük yaşarsın ne de sonrasını
aynen dediğin gibi oluyor canım.ped falan yetmiyor.
ben cuma günü başlayan kanama da hafta sonuna denk gelmesi ve evde olduğum için şanslıydım.
o kadar çok parça düştü ki benden de , rahim duvarım falan kalmadı zannetmiştim.
Rabbim bir daha hiç kimseye yaşatmasın.
Amin inşallah canım, şu 12 günde 7 paket ped bitirdim, nasıl kalınlaşmışsa rahim, dokul dokul bitmedi, etli etli koca koca parçalar.... 3 te doktor randevumuz var nasıl gidicem bilmiyorum hareket ettikçe akıyo foşur foşur...
Bugün burda Microarray yontemiyle genetik test yapıyolarmı diye sorucaz, cevaba gore Türkiyede genetik testli bir tedaviye başlamak istiyorum kısmetse... Bu düşüklerin onune geçiyor, denemeye değer, yorulmaya değer, çok yıpratıyo bu düşükler...
Sana Jinemedden cevap geldi mi mini tüple ilgili?
cok gecmis olsun Elfcim ya uzuldum bende simdi okuyunca. ne kadar zor bi surecmis bu. insallah bu son olur bidaha asla boyle kotu durumlar yasamazsin.
bu arada benimde lekenlenmem basladi dun itibariyle yani anliycagin bu ayda olmadi
Canım çok sağolasın, içim kıyıldı artık kanam olmaktan bitse de kurtulsam artık...
Bak ben dün bir hesap yaptım.... Tüp bebek için baş vurunca bizden hem tahlil hem ateş olcumu istediler.... her sabah atesini olcup bir çizelgeye yazıyorsun... bu olcumu iki ay yaptım, bundan sonra uzun protokole karara verdiler iğneler oncesi 1 ay doğum kontrol hapı kullandım sonra 40 küsür tane iğne vurdum kendime 31 ekimde yumurtalarım toplandı, yani nerden baksan tedaviye he başla demişler 3 ay sonra anca başlamış... e bi de beklemesi var bu işin malum VU kalabalık... Demek ki ben temmuzdan beri tüp bebekle uğraşıyorum...
Yani sana onerim, bunu sana yapmalarına izin verme sakın... Yok ateş olççez yok ıvır yok zıvır... Git direk başlat tedavini gerekiyor ise...
Amin inşallah canım, şu 12 günde 7 paket ped bitirdim, nasıl kalınlaşmışsa rahim, dokul dokul bitmedi, etli etli koca koca parçalar.... 3 te doktor randevumuz var nasıl gidicem bilmiyorum hareket ettikçe akıyo foşur foşur...
Bugün burda Microarray yontemiyle genetik test yapıyolarmı diye sorucaz, cevaba gore Türkiyede genetik testli bir tedaviye başlamak istiyorum kısmetse... Bu düşüklerin onune geçiyor, denemeye değer, yorulmaya değer, çok yıpratıyo bu düşükler...
Sana Jinemedden cevap geldi mi mini tüple ilgili?
yok kuzum yok bana oyle yapamazlar cunku ben zaten kendi aklimda planladim biraz da tecrubem var tabii bu konularda. eger ki boyle bi teklifle gelirlerse kabul etmem cunku ben buraya gelmeden hem ovulasyon hemde ates olcumu yontemini kac ay uyguladim ama sonuc alamadim diycem. bakalim elimden geldigince dilimin dondugunce proseduru hizlandirmaya caliscam. ben birtek tahlil istiyorum car cabuk. biran once kendimle ilgili herseyi bilmek istiyorum.
Kızlar hakkınızı helal edin benim kanama durmuyo düşükte gormediğim büyük büyük parçalar dokuluyo....
Doktora gittik, şansımıza kliniğin tek erkek doktoru ve kıl insan bana yumurta toplanken kımıldanmayın hanfendi içinizde iğne var kırılır diyen doktor denk geldi, gelmez olaydı....
Oturduk doktorun karşısına dedi ee sorunuz varmış nedir, ama boyle ne gereksiz bir randuvu bu havalarında ters ters... Hatırlarsanız diğer doktor boyle bir randevu istedik diye doğru yapıyorsunz demişti... neyse dedik oncelekle boyle kanama başladı birden nedendir diye, olabilir dedi. dedik çok ağır kanama falan üsteledik dedi gorusme bitince bir bakalım.
Soruları alayım dedi dedik genetik test ne iştir Cevap : Microarray hollandada sadece bir yerde yapılıyor bizde yok... Siz niye takıldınız buna bizde pgt var ondan şansınız daha düşük olur ne gerenk var... yani anlayacağınız kurum microarrayi duymuş ama daha bunyesinde alıp almayacağına karar veremiyo... yorum da yapmıyo... Pgt ile şansın düştüğünü biz de biliyoruz.... neyse uzatmıycam biz türkiye kararaını verdik... bu tedavinin notlarını istedik gonderecekler... türkiyedeki doktorlara bi referans olur...
Ondan sonra geçtik ultrason faslına... ben yattığım gibi ultrason masasına bir kanama başladı ortu masa yerler her yer kan içinde adam bakyıo ultrasonla, rahim temiz ama servikse kanama var diyo... açıklayamam sebebini ama kanamanız ağrımış bayağı diyo... ulen biz ne dedik kıl... baktı baktı... kalkın dedi, benim her yer kan bi peçete demetini ıslattı bana doğru geldi geldi dedim peçete verecek herhal meğerse masayı silmeye gidiyomuş, bi 5 dk masayı temizledi bekledik ben de oyle kanlı kanlı giyindim...
Geçtik masaya dedi hiç bir açıklama getiremiyorum kanamanıza, belki adet oldunuz ama çok ta erken bilemiyorum... eee dedik ... baktı oyle... sonra ben dedim bu devam ederse napalım... O zaman a cumaya kadar azalmazsa cuma sabahı burayı arayın mudahele edelim dedi...
Eve geldiğimden beri iki büyük parça daha düştü, kanama düşük zamanı olan kanamadan daha şiddetli bir biçimde devam ediyo... cumaya sağ kalırsam arıycam heralde bunları... Insallah herhangi bir yerime zarara gelmemiştir... çok moralim bozuk
Kızlar doğal düşük yapan arkadaşlar belki takip ediyorlardır diye son bi bilgi güncellim... Pazar pazartesi salı kanamam azalmıştı adetin sonu gibi lay lay lom gezip tozuyordum... Bugün (düşük başlayalı 12. ilaç alalı 16. gün )bilgisayarın karşısında oturuken bir kanama başladı, tuvalete gidene kadar pedim kilodum pantalonum heryer kan revan içinde kaldı... 15 dk içinde iki ped tamamen doldu en son yine tavuk ciğeri büyüklüğünde bir parça düşürdüm... İnşallah bu son parçadır... Diyeceğim o ki siz siz olun doğal düşükten sonra ani kanamalara hazırlıklı olun, sokaklarda perişan olmayın, büyük büyük pedlerle gezin...
Kızlar hakkınızı helal edin benim kanama durmuyo düşükte gormediğim büyük büyük parçalar dokuluyo....
Doktora gittik, şansımıza kliniğin tek erkek doktoru ve kıl insan bana yumurta toplanken kımıldanmayın hanfendi içinizde iğne var kırılır diyen doktor denk geldi, gelmez olaydı....
Oturduk doktorun karşısına dedi ee sorunuz varmış nedir, ama boyle ne gereksiz bir randuvu bu havalarında ters ters... Hatırlarsanız diğer doktor boyle bir randevu istedik diye doğru yapıyorsunz demişti... neyse dedik oncelekle boyle kanama başladı birden nedendir diye, olabilir dedi. dedik çok ağır kanama falan üsteledik dedi gorusme bitince bir bakalım.
Soruları alayım dedi dedik genetik test ne iştir Cevap : Microarray hollandada sadece bir yerde yapılıyor bizde yok... Siz niye takıldınız buna bizde pgt var ondan şansınız daha düşük olur ne gerenk var... yani anlayacağınız kurum microarrayi duymuş ama daha bunyesinde alıp almayacağına karar veremiyo... yorum da yapmıyo... Pgt ile şansın düştüğünü biz de biliyoruz.... neyse uzatmıycam biz türkiye kararaını verdik... bu tedavinin notlarını istedik gonderecekler... türkiyedeki doktorlara bi referans olur...
Ondan sonra geçtik ultrason faslına... ben yattığım gibi ultrason masasına bir kanama başladı ortu masa yerler her yer kan içinde adam bakyıo ultrasonla, rahim temiz ama servikse kanama var diyo... açıklayamam sebebini ama kanamanız ağrımış bayağı diyo... ulen biz ne dedik kıl... baktı baktı... kalkın dedi, benim her yer kan bi peçete demetini ıslattı bana doğru geldi geldi dedim peçete verecek herhal meğerse masayı silmeye gidiyomuş, bi 5 dk masayı temizledi bekledik ben de oyle kanlı kanlı giyindim...
Geçtik masaya dedi hiç bir açıklama getiremiyorum kanamanıza, belki adet oldunuz ama çok ta erken bilemiyorum... eee dedik ... baktı oyle... sonra ben dedim bu devam ederse napalım... O zaman a cumaya kadar azalmazsa cuma sabahı burayı arayın mudahele edelim dedi...
Eve geldiğimden beri iki büyük parça daha düştü, kanama düşük zamanı olan kanamadan daha şiddetli bir biçimde devam ediyo... cumaya sağ kalırsam arıycam heralde bunları... Insallah herhangi bir yerime zarara gelmemiştir... çok moralim bozuk
geçmiş olsun canım. aynen düşük yaşadığım için bende ara ara takip ediyorum burayı benimle aynı şeyleri yaşayanlar varmı diye. benimde biliyosun 19 nisanda düşük kanamam başlamıştı 6 saat deli gibi sürdü ve pat diye kesildi. ondan sonra 3 gün öncesine kadar sadece arada kırmızı arada kahverengi günde 2 veya 3 ped değiştirerek geldim. ama 3 gündür inan bende ped yetiştiremiyom. ciğer zaten hiç sevmezdim ama eşim için yapardım yemeğini. ama bundan sonra bu eve ciğer girmeyecek hele hele tavuk ciğeri hiç girmeyecek dedim. resmen midem bulanıyo artık parça görmekten. foşşşşşş diye wc deyken kan fışkırmasından.ağrıları da aynı düşük gecesi yaşadığım ağrılar gibi. kanepeden doğrulamıyom bazen.yattığım gibi kalıyom. sinirden bugün deli gibi iş yaptım. en azından ev temizlenmiş oldu. bu böyle bir kaç gün daha devam ederse bende bir doktor kontrolüne gidicem.
canım arkadaşımmmm, tövbe dee tövbee dee , nasıl laf bunlar, Rabbim korusun seni.
Ne biçim doktor onlar ya , müdahele etmiyorlar yani.. yapacak bir şey yoksa bile gözetim altında tutalım da demiyorlar.
Çok çok geçmiş olsun ,Rabbim yardımcın olsun kuzum.
kanım dondu resmen , ne yazacağımı ne diyeceğimi şaşırdım.
bizim doktorlar en azından büyük çoğunluğu , insandır bari...bu kadar duyarsız olunur mu...
bir an önce iyileş toparla kendini kuzum , gel buraya... hiç olmazsa insanlık vardır bizimkilerde.
Rabbim tekrar tekrar yardımcın olsun canımm...
elifcim saskinlik icinde okudum yazini. bu nasil istir nasil bi mudaheledir anlamadim. buranin doktorlari soguk kanlidir tamam ama bunun ki biraz fazla aklim ermedi benim bu ise.
canim kanaman durmazsa mutlaka acile gidin orda mudahale ederler buyuk bi ihtimalle. of nedir bu ya hayret.
Allah yardimcin olsun kuzum gidin canim siz turkiyeye burasi iyi gelmedi size
Evet ondan haber yok insallah iyidir zaten kimse yoksm34 ne yaptı acaba, az biraz kanaması vardı, doktora gidecekti ne dedi acaba doktor haberi olan varmı?
Ya sorma canım, benim bakış açımı biliyosun burdaki sağlık sistemini beğeniyodum, az ilaç vs... Ama bu sefer çok oldular, neyse azıcık duruldu kanama, biter inşallah yarına...