- 12 Temmuz 2021
- 3.391
- 3.869
-
- Konu Sahibi Papatyamelo
- #1.081
Ay zaten en güzeli çayıra salmak, birak orda otlasınlar9 subat regl oldum cnm. 16sina tarih verdi aslinda, derslerim oldugu icin 18ine anlastik doktorla. Ogleden sonra cekinecegim. Ben de oyle biliyorum ama nette de 7-12 gun diye okudum. Illa 16sina gel demedi yani. Ama erken donemde olmasi gerekiyormus, rahim kalinligi ve yumurtalar acisindan. Bilmiyorum cnm, bugun kafam cok karisik. Evet 7 subattan bu yana hic iliski olmadiGecen ay fazlaca olmustu film var zaten, radyasyon vs. Olmasa bile hassasiyet olur kesin bende, kapatirim kendimi, ilac da kullaniyorum diye bu ay istemiyorum zaten gebelik (hemen ilk atista da gebe kaliyoruz malum, dogurganligim ust seviyede ) Ben gozumu Nisana diktim, hayirlisi olsun bakalim. Cok cok gerginim su an, esimi hic goresim yok. Bu ayi boyle kapatiriz. Bikac daha deneyip sonra saldim cayira mevlam kayira. 40a gelmisim illa doguracam diye ugrasamayacagim bu yastan sonra, bunyem kaldirmiyor
Sana düşük önleyici ne ilacı verildiEskilerden beni bilen bilir son durumumuzu yazmak isterim.. 1 buçuk senedir çocuk istiyoruz..Eşimin eski sperm değerleri sayısı 105.milyon, morfoloji yüzde 2, hızı yüzde 0 di..Hal böyle olunca bize aşılama yolları gözükmüstu bu arada bende herhangi bi sorun yoktu..Ben 6 ay kadar aşılamayı ertelemek istedim o süreçte eşim verilen takviyeyi 2 ay kullandı ama yediklerine çok dikkat ettik.. Bu ay rahim filmim cekilecekti çekilmeden önce son kontroller yapıldı kan tahlilleri felan, eşimin değerine bakıldı ve değerleri sayısı 191 milyon, morfoloji yüzde 4, hızı yüzde 50 olmuştu yani +4, doktorlar dahi biz şok..Benim rahim filmi iptal oldu Allah nasip kısmet ederse bu ay ya da önümüzdeki ay doğal yoldan gebelik bekleniyor düşük ihtimaline karşı ilaç verildi tüm önlemler alındı inşallah bu ay güzel haber alırız.. Bu arada sürekli tekrarlayan enfeksiyonum vardı bunun sebebi de sperme karşı hassasiyetim varmış ve bu durum birçok kadında varmış bunun içinde ek vitamin takviyesi verildi..
Duphaston verdi hem yumurtayı gebeliğe hazırlıyormuş hem de düşüğü önlüyormuşSana düşük önleyici ne ilacı verildi
Yaa değerlerin böyle güzel yükselmesine çok sevindimEskilerden beni bilen bilir son durumumuzu yazmak isterim.. 1 buçuk senedir çocuk istiyoruz..Eşimin eski sperm değerleri sayısı 105.milyon, morfoloji yüzde 2, hızı yüzde 0 di..Hal böyle olunca bize aşılama yolları gözükmüstu bu arada bende herhangi bi sorun yoktu..Ben 6 ay kadar aşılamayı ertelemek istedim o süreçte eşim verilen takviyeyi 2 ay kullandı ama yediklerine çok dikkat ettik.. Bu ay rahim filmim cekilecekti çekilmeden önce son kontroller yapıldı kan tahlilleri felan, eşimin değerine bakıldı ve değerleri sayısı 191 milyon, morfoloji yüzde 4, hızı yüzde 50 olmuştu yani +4, doktorlar dahi biz şok..Benim rahim filmi iptal oldu Allah nasip kısmet ederse bu ay ya da önümüzdeki ay doğal yoldan gebelik bekleniyor düşük ihtimaline karşı ilaç verildi tüm önlemler alındı inşallah bu ay güzel haber alırız.. Bu arada sürekli tekrarlayan enfeksiyonum vardı bunun sebebi de sperme karşı hassasiyetim varmış ve bu durum birçok kadında varmış bunun içinde ek vitamin takviyesi verildi..
Evet canım aslında yeni başladık bizde sevindik hem üroloji hem kadın doğum uzmanımız şaşırdı tam etkisini göstermesi için 3 ay düzenli kullanması gerekiyormuş ama bizimki pek kabullenemedigi için zar zor 2 ay icirebildik yinede bakalım dediler ve çok ciddi düzelme olmuş..Yani morfoloji düzelmez hız yükselmez diye bişey yokmuş bize burda ileri hızı sıfirdi diye aşılama bile tutmaz demişlerdi altindaki sebep araştırılıp bulununca duzeliyormus demekki kimse bizim yaşadığımız o psikolojiyi yaşamasın umarım umut olur çoğu çifteYaa değerlerin böyle güzel yükselmesine çok sevindimhani 1.5 yıldır istiyoruz demişsin ya, aslında denemeye yeni başlıyorsunuz.. en kısa zamanda güzel haberleri alırsınız inşallah
Başka ne kullanıyorsun canım folik asit olarakDuphaston verdi hem yumurtayı gebeliğe hazırlıyormuş hem de düşüğü önlüyormuş
Yediklerine cok dikkat ettik demişsiniz ne yaptınız mesela?Eskilerden beni bilen bilir son durumumuzu yazmak isterim.. 1 buçuk senedir çocuk istiyoruz..Eşimin eski sperm değerleri sayısı 105.milyon, morfoloji yüzde 2, hızı yüzde 0 di..Hal böyle olunca bize aşılama yolları gözükmüstu bu arada bende herhangi bi sorun yoktu..Ben 6 ay kadar aşılamayı ertelemek istedim o süreçte eşim verilen takviyeyi 2 ay kullandı ama yediklerine çok dikkat ettik.. Bu ay rahim filmim cekilecekti çekilmeden önce son kontroller yapıldı kan tahlilleri felan, eşimin değerine bakıldı ve değerleri sayısı 191 milyon, morfoloji yüzde 4, hızı yüzde 50 olmuştu yani +4, doktorlar dahi biz şok..Benim rahim filmi iptal oldu Allah nasip kısmet ederse bu ay ya da önümüzdeki ay doğal yoldan gebelik bekleniyor düşük ihtimaline karşı ilaç verildi tüm önlemler alındı inşallah bu ay güzel haber alırız.. Bu arada sürekli tekrarlayan enfeksiyonum vardı bunun sebebi de sperme karşı hassasiyetim varmış ve bu durum birçok kadında varmış bunun içinde ek vitamin takviyesi verildi..
Evet erkeklerin problemleri gerçekten düzeliyor, çok sevindim.. biz de takviyeler kullanıyoruz 3 ay dolmasına az kaldı, bir hafta sonra aşılama yapacağız, o sırada da görülmüş olacak değerler ne olduEvet canım aslında yeni başladık bizde sevindik hem üroloji hem kadın doğum uzmanımız şaşırdı tam etkisini göstermesi için 3 ay düzenli kullanması gerekiyormuş ama bizimki pek kabullenemedigi için zar zor 2 ay icirebildik yinede bakalım dediler ve çok ciddi düzelme olmuş..Yani morfoloji düzelmez hız yükselmez diye bişey yokmuş bize burda ileri hızı sıfirdi diye aşılama bile tutmaz demişlerdi altindaki sebep araştırılıp bulununca duzeliyormus demekki kimse bizim yaşadığımız o psikolojiyi yaşamasın umarım umut olur çoğu çifte
Bıraktıgın gıbı canım aylardır dolaşıyorum bende :)6 Mart eskiler burdaymiş yav
İmom OMEGA kullanıyorum içinde folik asit, demir, d vitamini, B12, OMEGA hepsi var..Ovulasyon günlerimizi doktor söyledi ama bende ayriyeten takip ettim..Bız bu ay adet biter bitmez gün aşırı ilerledik doktorun söylediği tarihleride dahil ettik bakalım şimdi nasip deyip beklicez doktor adetin 1 hafta gecikince gel dediBaşka ne kullanıyorsun canım folik asit olarak
Ovulasyon yapıyor musun
Her akşam kuruyemiş ya da meyve veya her ikisi..Tatlıdan uzak tuttuk çok yiyordu hiç yedirmedim.. Et tüketimini arttırdim... Sofrada yeşilliği eksik etmedim özellikle roka, tere, sarımsak, taze soğan muhakkak hergun yedirdim..Arada midesi bulansada sütüne keçiboynuzu pekmezi ekledim verdim.. Hamur işini bıraktırdım..Kizartma türü ya da kavurma türü yedirmedim.. Yemeklerin nerdeyse tamamına 1 dış olsada sarımsak ekledimYediklerine cok dikkat ettik demişsiniz ne yaptınız mesela?
Eğer sende bı sorun yoksa ve eşinde birazda olsa düzelme varsa aşılamaya gitmeyin bence bekleyin bı 6 ay muhakkak dolsun üroloji doktorumuz öyle demişti etkisini minumum 3 ay ile 6 ayda görür demişti bizimki biraz şans oldu doktorlar pek düzelme ihtimali vermiyordu ama düzelmiş, hala kullanıyor ilacını..Sizde duruma göre ilerleyin bizde tam aşılamaya gidilecekken değişti herşeyEvet erkeklerin problemleri gerçekten düzeliyor, çok sevindim.. biz de takviyeler kullanıyoruz 3 ay dolmasına az kaldı, bir hafta sonra aşılama yapacağız, o sırada da görülmüş olacak değerler ne olduhepimize umut oldun canım
Bence sigarayla cok alakalı değil durumlar ben artık oyle dusunuyorum benim esim hic icmez ama sayımız yine düşük yani.. cok tesekkur ederim kuruyemiş ve meyve hergun yiyoe zaten ama tatlı konusunu dikkat edicem cok sagolunHer akşam kuruyemiş ya da meyve veya her ikisi..Tatlıdan uzak tuttuk çok yiyordu hiç yedirmedim.. Et tüketimini arttırdim... Sofrada yeşilliği eksik etmedim özellikle roka, tere, sarımsak, taze soğan muhakkak hergun yedirdim..Arada midesi bulansada sütüne keçiboynuzu pekmezi ekledim verdim.. Hamur işini bıraktırdım..Kizartma türü ya da kavurma türü yedirmedim.. Yemeklerin nerdeyse tamamına 1 dış olsada sarımsak ekledimSigarayı azaltması gerekiyordu ama pek azalttığını düşünmüyorum.. Bu süreçte kovitte geçirdik çok şükür onu bile nerdeyse belirtisiz atlattı değerlerinde de etkilenme olmamış..
Ben demiştim hepinizi gönderip öyle gidicem diye bu ay ya da önümüzdeki ay hepimiz postayiz benceBıraktıgın gıbı canım aylardır dolaşıyorum bende :)
Bize aile hekimimiz söylemişti tatlı ve hamur işi düşmanı diye onunda kardeşi aynı şeyleri yaşamış ordan bildiği için onun söylediklerini uyguladık yoksa k.dogumcu ya da üroloji söylememişti..Bence sigarayla cok alakalı değil durumlar ben artık oyle dusunuyorum benim esim hic icmez ama sayımız yine düşük yani.. cok tesekkur ederim kuruyemiş ve meyve hergun yiyoe zaten ama tatlı konusunu dikkat edicem cok sagolun
Hayır anestezili değildi ama oranın yabancısıydım çok vasat bi hastaneydi. Doktor birincide beceremedi, ikinci kere bi daha yaptı olmadı dedi falan ama ben çığlık çığlığa bağırdım ve sonrasında acile falan gittim halıları tırmaladım yerlerde.canım rahim filmini anestezili mi çekindin..Ben hiç yaptırmadım daha yorumları okuyunca korkmaya başladım çok ağrı oluyor anestezili isteyin diyen
Hayır hormon tahlili yaptırmadım. Ben çekilen hsg ye güvenmiyorum saçma sapan bi yerdi. Raporu bile 2 ay sonra yazdılar o yüzden hep şüphe var içimde. Bugün de doktorum ısrarla tüplerde sıkıntı olmadığına emin misin deyince içime kurt düştü. Ticarethane olmuş artık her yer, tam umut tüccarları işteHormon tahlili mi yaptirdin cnm. Hsgyi birkac kez cektiren ben de duydum. Bu tupler oyle hemen kapanan bisey mi ya. Surekli mi yaptirmak gerekiyor. Saglik sektorunde şu isler ozensiz yapildi mi, dayanamiyorum. Cocuk oyuncagi mi bu.
Kaç gündür yazışmaları okuyamadım yoğunluğum sebebiyle. Ben yurtdışında yaşıyorum, doktorum rahim filmi istemişti ve çektirmek için gittiğimde bana kimse anestezili çekiyoruz demedi, deselerdi öyle çektirirdimcanım rahim filmini anestezili mi çekindin..Ben hiç yaptırmadım daha yorumları okuyunca korkmaya başladım çok ağrı oluyor anestezili isteyin diyen
Benim yaştan ve düşük amh tan dolayı uzun süre beklemek istemiyor hem doktorlar hem de biz. Şu anda yumurtlama düzgün adetler de fena değil ama40 yaş civarı kadında bir anda düşmeler olabiliyor canım.. biz aşılama deneyelim istedik.. bi kaç ay daha belki kendimiz deneyip tüp bebeknyapacağız. Yani normalde 2 yıllık süreç bizde 6 ayda tüp bebeğe bağlanacak malesefEğer sende bı sorun yoksa ve eşinde birazda olsa düzelme varsa aşılamaya gitmeyin bence bekleyin bı 6 ay muhakkak dolsun üroloji doktorumuz öyle demişti etkisini minumum 3 ay ile 6 ayda görür demişti bizimki biraz şans oldu doktorlar pek düzelme ihtimali vermiyordu ama düzelmiş, hala kullanıyor ilacını..Sizde duruma göre ilerleyin bizde tam aşılamaya gidilecekken değişti herşey