Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar merhabalar
Benim bir sorum olucak ovülasyon testleri ile ilgili
İki tane kırmızı net çiZgi pik olduğuna işaret ediyor
Peki daha silik ikinci çizgi ne anlama geliyor yumurtlama dediğimiz şey ayda bir iki gün olan bir şey değil mi ?

Slm kizlar, bugun 8de evden ciktim. Henuz eve girebilmis degilim. Gittigim ozel hastanenin tup bebek unitesindeki dr. ile gorustum. Dis hastanesine ve ozel dis klinigine gittim. Pztesi de cildiyeye gidecegim, belki kucuk bir operasyon bile olabilir. Bu bebek meselesi beni hasta etti ya. Aksam halim olursa yazarim biseyler.
Çok geçmiş olsun canım ya 🥺

Merhaba arkadaşlar benim önceki reglim ayın 21 çatlama günüm ise 4 subattu değerlendirdik 18 Şubat ise adet donemim ama bazı belirtiler var sormak istiyorum.
Beyaz kireç gibi leke beyaz
Kasıklarım sis ve sol kasigim sancılı geçmiyor ara ara göğüs sızlıyor çok şişliğin var
Ağzımda kireç tati vardı ve uyku halim var sizce erken test yapmalı mıyım ne zaman yapmalıyım yaşayan var mı

Merhaba arkadaşlar benim önceki reglim ayın 21 çatlama günüm ise 4 subattu değerlendirdik 18 Şubat ise adet donemim ama bazı belirtiler var sormak istiyorum.
Beyaz kireç gibi leke beyaz
Kasıklarım sis ve sol kasigim sancılı geçmiyor ara ara göğüs sızlıyor çok şişliğin var
Ağzımda kireç tati vardı ve uyku halim var sizce erken test yapmalı mıyım ne zaman yapmalıyım yaşayan var mı
Daha çok erken canım 4subat çatlama icin

Klomen kullanırken yumurta takibi yaptırıyor musunuz doktorunuza bende başlıcam kaçıncı gün baylatıyor hiç bir şey söylemedi bugün özel sağlık sigortası yaptıraçaktım soru sordum çıktım kadın infertilitesi diye yazmış doktor o kadar kızgınım ki tahlil yapmadı muayene etmedi sadece konuştum çıktım boştan yere bundan sonraki süreçte hafta sonları gitmek zorunda olduğum hastanelere para ödicem
Seni neden direk infertiliteye yönlendirdi ki gitme o doktora başka doktora git canım bi araştırmadan etmeden tahlil yapmadan ayrıca üzülme bana da tahlil yaptıktan sonra patavatsız başka bi doktor bu klomenle de olmazsa seni infertiliteye yönlendiricez dedi bi araştırdım kısırlık nedensiz kısırlık falan bi tanıdığıma sordum meğer orası daha geniş çaplı araştırmaymış He herhangi bi sorun sıkıntı ilerleyişe göre aşılama ve tüp bebek tedavisi de ordan geçiyor sıkma kendini ama ilk önce sana bakılması gereken tahliller var özelde çok tutar bunlar devlette bütün testlerini yaptır senin de dediğin gibi zor durumda kalacağın zamanlar özeli seç eğer devlet hastanesinde ki doktorlardan memnunsan eşinde versin sperm testi 5 dakka bile sürmüyor onların işi

Bu ay hepimize şans getirsin!!! 🙏
Beni de ekler misin canım?
10 mart doğum günüm, 11 mart bat günüm, doğum günüm hayatımın en büyük hediyesini verir umarım bana🤲💕
Benimde 7 Mart doğum günüm 2 veya 4Mart bat günüm bu ay kimyasal oldu. İNŞALLAH beraber çift çizgiyi görürüz
🤚✋

Slm herkese. Dun tup bebek dr.una gittim. Normal gebelik takibi de yaptigini soylemislerdi calisanlar. Tabi dr.un randevulari dolu, sabah gidip sira aldim. Uzun saatler bekledim. Ortam cok gergindi, insallah istediklerine kavusurlar. Dr. yas nedeniyle tup yapabilirsiniz %50 sansiniz var dedi. Normal olup olamayacagini sordugumda olmaz diye birsey yok dedi, yuzde vermedi. Asilama sordugumda ihtimal cok dusuk asilamada zaten esinizde sorun yok dedi. Muayene ettikten sonra bisey demedi. Kendisinden once baska doktorlara gitmeme mi bozuldu anlamadim. Belki de yorulmustur, her neyse. Normal istiyorsaniz tuplere bakalim, 9 yil gecmis dogumun ustunden dedi. 2, 3 ay daha deneyebilirsiniz dedi. Haftaya cuma film cekilecek, 1.000tl. Fiyat da yazayim, belki birinin isine yarar. Yumurta durumum nasil diye sordum. Var sagda 2-3, solda 2-3 dedi, ama onemsiz birsey gibi gecistirdi, kac tane olmasi gerekiyor? Benim karin ultrasonda ocak dongusunun basinda 2, subat dongusunun basinda 1 adet vardi, sonradan ilacin etkisiyle sanirim 4 oldu. Yani dr.un 5-6 yumurta gormesi aslinda beni sevindirdi. Folik kullanip kullanmadigimi sordu, mide bulantisi yaptigi icin biraktigimi soyledim, zaten yuksek cikmisti yestlerde. Onu kullan dedi. Baska takviye sordugumda Imprly verdi. 350 tlye aldim ama bi ozellik goremedim. Folik dahil B vitaminleri ve cinko var bunlar pahali degil zaten elimde vardi. Omega3 ya da q10 bile yok icinde. Ekstra birsey onermedi. Filmden sonra ilac verecek mi, yoksa normal mi deneyecegiz bilmiyorum. Burasi tup bebek merkezi dedi bi de, yani normal gebelik takibi yapmiyor anladigim kadariyla 🙃 Rahim filmi, takviye ve yumurta durumumla ilgili tecrubesi, yorumu olan varsa sevinirim. Esim daha once ne tup bebegi normal olur niye olmasin, nasip diyordu, dr.den cikinca uzulme tup bebek yapariz dedi 😳 O da benden umidi kesti 😥
R Random3 partalina_ partalina_

Canim hsg sonrasi iki defa adet oldun degilmi? Nasil gecti adet dönemlerib? Bende ilki cok siddetli ve yogun gecmisti. Ikincisi de öyle olur diye korkuyorum
Hsg sonrası bu 2. Adetim canım. Geçen ay bayaa ağrım oldu dediğin gibi yoğun geçti hatta pıhtı halindeydi. Bu ay da tam tersi hem az geldi hem de fazla ağrım olmadı.ve bugün 4. Gün bitti nerdeyse, 🤷‍♀️

Hsg sonrası bu 2. Adetim canım. Geçen ay bayaa ağrım oldu dediğin gibi yoğun geçti hatta pıhtı halindeydi. Bu ay da tam tersi hem az geldi hem de fazla ağrım olmadı.ve bugün 4. Gün bitti nerdeyse, 🤷‍♀️
Aa cok sevindim canım, çok uzun sürmemesi ve çok ağrımaması inan cok iyi bir işaret. İnşallah bu ay hayırlısıyla gebelik elde edersin 😊

Slm herkese. Dun tup bebek dr.una gittim. Normal gebelik takibi de yaptigini soylemislerdi calisanlar. Tabi dr.un randevulari dolu, sabah gidip sira aldim. Uzun saatler bekledim. Ortam cok gergindi, insallah istediklerine kavusurlar. Dr. yas nedeniyle tup yapabilirsiniz %50 sansiniz var dedi. Normal olup olamayacagini sordugumda olmaz diye birsey yok dedi, yuzde vermedi. Asilama sordugumda ihtimal cok dusuk asilamada zaten esinizde sorun yok dedi. Muayene ettikten sonra bisey demedi. Kendisinden once baska doktorlara gitmeme mi bozuldu anlamadim. Belki de yorulmustur, her neyse. Normal istiyorsaniz tuplere bakalim, 9 yil gecmis dogumun ustunden dedi. 2, 3 ay daha deneyebilirsiniz dedi. Haftaya cuma film cekilecek, 1.000tl. Fiyat da yazayim, belki birinin isine yarar. Yumurta durumum nasil diye sordum. Var sagda 2-3, solda 2-3 dedi, ama onemsiz birsey gibi gecistirdi, kac tane olmasi gerekiyor? Benim karin ultrasonda ocak dongusunun basinda 2, subat dongusunun basinda 1 adet vardi, sonradan ilacin etkisiyle sanirim 4 oldu. Yani dr.un 5-6 yumurta gormesi aslinda beni sevindirdi. Folik kullanip kullanmadigimi sordu, mide bulantisi yaptigi icin biraktigimi soyledim, zaten yuksek cikmisti yestlerde. Onu kullan dedi. Baska takviye sordugumda Imprly verdi. 350 tlye aldim ama bi ozellik goremedim. Folik dahil B vitaminleri ve cinko var bunlar pahali degil zaten elimde vardi. Omega3 ya da q10 bile yok icinde. Ekstra birsey onermedi. Filmden sonra ilac verecek mi, yoksa normal mi deneyecegiz bilmiyorum. Burasi tup bebek merkezi dedi bi de, yani normal gebelik takibi yapmiyor anladigim kadariyla 🙃 Rahim filmi, takviye ve yumurta durumumla ilgili tecrubesi, yorumu olan varsa sevinirim. Esim daha once ne tup bebegi normal olur niye olmasin, nasip diyordu, dr.den cikinca uzulme tup bebek yapariz dedi 😳 O da benden umidi kesti 😥
Canım anladığım kadarıyla eşinin sonuçları iyi,
Sende nasıl bir problem var onu anlamadım ben,
Hsg çekilmen iyi olur ufak yapışıklıklar varsa bile açılır. Takviyeyi yumurta kalitesi için mi verdi

Aa cok sevindim canım, çok uzun sürmemesi ve çok ağrımaması inan cok iyi bir işaret. İnşallah bu ay hayırlısıyla gebelik elde edersin 😊
Yaa gerçekten mi ben hiç bir şeye yoramamıştım.. Hsg sonrası 3 ay şans yüksek diyorlar bu ay tamda 3. Ayım inşallah şansım yüksek olur 🤲🥰

Yaa gerçekten mi ben hiç bir şeye yoramamıştım.. Hsg sonrası 3 ay şans yüksek diyorlar bu ay tamda 3. Ayım inşallah şansım yüksek olur 🤲🥰
Evet adet dönemin çok sancılı ve çok uzun sürmesi genelde bir sorundan kaynaklı oluyor. HSG ile nihayet vücudumuz normale döndü diye düşünüyorum. Benim de ilk defa adet öncesi çok ağrılarım olmadı.

Evet adet dönemin çok sancılı ve çok uzun sürmesi genelde bir sorundan kaynaklı oluyor. HSG ile nihayet vücudumuz normale döndü diye düşünüyorum. Benim de ilk defa adet öncesi çok ağrılarım olmadı.
İnşallahh canımm 🥰🥰 benim kist 2.5 e düşmüş önceki gittiğmde 4 cm dediydi

Canım anladığım kadarıyla eşinin sonuçları iyi,
Sende nasıl bir problem var onu anlamadım ben,
Hsg çekilmen iyi olur ufak yapışıklıklar varsa bile açılır. Takviyeyi yumurta kalitesi için mi verdi
Amh 0.63 cnm. 39 yasindayim. Ilk gebeligim normal oldu, bisey bilmiyordum zaten. 1 ay normal+2ay klomen ve catlatma ignesi denedim olmadi. Yas ve rezerv nedeniyle tup diyorlar. Takviye filan kullansak dogal yoldan saglikli bir gebelik elde edemez miyiz dedim, oyle verdi ama oylesine gibi hareket ediyor dr. Kalite arttirir, iyi gelir filan bisey demedi. Su kadar sure kullan da demedi. Icinde de pek bisey yok, niye bu kadar pahali anlamadim. Onceki dr. Dogum yaptigin icin filme gerek yok demsiti. 2 kere klomenle olmayinca %5 ihtimal ama tuplere bakalim demisti. Ben biraz gerginim yani cati muayenesi, acildi mi acilmadi mi, kesik atma mevzularindan hic normal dogum istemedim, sezeryan istedim. Simdi regl iken muayene, rahim filmi, belki yarin yum.toplama, transfer vs. Bunlar beni cok zorluyor. Su an kafamda sacma sapan bir iltihap var, gecmiyor ilaca ragmen. Cenem tutuldu, sag yuzumde hafif uyusukluk da var. Dr.un biri 20ligi cekelim dedi, digeri 20likle ilgisi yok, yuz kaslarin cok gergin, stresten dedi. Goz gore gore is nasil buralara geldi, ne yapacagimi bilmiyorum. Normal gebelik olabilecekken simdi tup bebek surecine mi girecegiz, hic mantikli gelmiyor. Dr. %50 dese de ben bu kadar olumsuzken o da olmaz zaten. Bebek isini birakip antidepresan alasim var, ama oglum cok istiyor. Sıkısıp kaldim resmen 😥

Tatlım ben hiç takviye kullanmadım hiçbir doktorum da önermedi şimdiye kadar. Durumlarımız neredeyse aynı zaten. Yumurtan var ve gerekirse ilaçla da gayet iyi gelişiyor, eşinde de bi sıkıntı yok. Bence takviye gereksiz. Zaten vitaminleri alıyorsun. Nacizane fikrim tüpe geçmeden ilaçla 3 ay devam edip denemen. Hı rahim filmini çektirebilirsin için rahat olur, iyi olur. Hem belki gebelik şansı da artar. Ben çektireli 10 ay oldu hsg den sonra gebelik olmadı bende. Ama olan da çok.. Ben acele etme derim. Eşin de senden ümidi kestiği için değil, senin üzülmeni istemediği için destek olmak istediği için öyle söylemiş. Ne güzel işte ☺️

X