• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
L lebideryaya
anlattıklarınız benim için çok açıklayıcıydı, teşekkür ederim.
13’ünde (gecesinde) yumurtladım diyelim, o günü değerlendirdiğim için (12’sini de değerlendirmiştim) bu ay gebelik için umut var diyebilir miyiz?
Tabi ki var🌸 yumurtlamadan 3 gün öncesi, pik günü ve çatladıgı gün yüksek hamile kalma zamanları. Sperm 4-5 gün yaşıyor o yüzden yumurtlamadan 4. Öncesi bile hamile kalma şansınız var. Siz ki eğer 13 gecesi yumurtladıysanız zaten çok yüksek zamanları değerlendirmişsiniz. İnşallah döllenme olmuştur 🙏 ama siz yine de regl dönemine kadar ovulasyon yapmaya devam edin derim ben, oldu ki 13 gecesi yumurtlamadınız yumurtladınız günü kaçırmamak adına 🌸

18. günden bildiriyorum;
ovulasyona başladığım zamandan beri hergün bir veya iki tane havuç tüketiyorum
henüz gözle göreceğim, net olacak bir biçimde pik yakalayamadım ama 16.günde yok olan T çizgim dünden beri belirmeye başladı
hala umudum var
bu güne kadar herhangi bir akıntım olmadı, olduğunda da çok çok az yumurta akı kıvamında oldu birkaç kere, o kadar
buna ek olarak bu sabahtan beri hafif hafif kendini hissettiren bel ağrısı yaşadım

alta resim ekliyorum;

Eklentiler

• IMG_0984.jpeg
    IMG_0984.jpeg
    146,9 KB · Görüntüleme: 93
Tabi ki var🌸 yumurtlamadan 3 gün öncesi, pik günü ve çatladıgı gün yüksek hamile kalma zamanları. Sperm 4-5 gün yaşıyor o yüzden yumurtlamadan 4. Öncesi bile hamile kalma şansınız var. Siz ki eğer 13 gecesi yumurtladıysanız zaten çok yüksek zamanları değerlendirmişsiniz. İnşallah döllenme olmuştur 🙏 ama siz yine de regl dönemine kadar ovulasyon yapmaya devam edin derim ben, oldu ki 13 gecesi yumurtlamadınız yumurtladınız günü kaçırmamak adına 🌸
yukarıya bu günün testini ekledim, T bölgesinde yeniden çizgi belirmeye başladı

L lebideryaya
anlattıklarınız benim için çok açıklayıcıydı, teşekkür ederim.
13’ünde (gecesinde) yumurtladım diyelim, o günü değerlendirdiğim için (12’sini de değerlendirmiştim) bu ay gebelik için umut var diyebilir miyiz
regl gelmediği sürece umut vardır inşallah gönlünce olur ve güzel haberi alırsın 🌸

18. günden bildiriyorum;
ovulasyona başladığım zamandan beri hergün bir veya iki tane havuç tüketiyorum
henüz gözle göreceğim, net olacak bir biçimde pik yakalayamadım ama 16.günde yok olan T çizgim dünden beri belirmeye başladı
hala umudum var
bu güne kadar herhangi bir akıntım olmadı, olduğunda da çok çok az yumurta akı kıvamında oldu birkaç kere, o kadar
buna ek olarak bu sabahtan beri hafif hafif kendini hissettiren bel ağrısı yaşadım

alta resim ekliyorum;
herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz ya da pcos var mı sizde

vitamin ilaçları kullanıyorum ama bıraktım
kan iğnesi vuruluyorum haftada bir

bunlara ek olarak da folik asit kullanıyorum hergün
ben ovulasyon testi yaptığım ayda adet gecikmesinden dolayı bi ilaç kullanıyordum ve testlerimde her gün silik bi çizgi görünüyordu eczacıya sorduğumda ilacın etkisiyle testte silik çizgi çıktığını söyledi o yüzden sordum etkisi olabilir belki diye

merhaba kızlar
aylardır süren hamile kalma serüvenime bu sefer ovülasyon testleri ile devam ediyorum.
şansıma, bu ay adetim bir tuhaf sürdü.
28 günde bir devir eden döngü sürecim 25’e düştü.
5 ile 7 gün süren reglim 9/10 gibi tam olarak bitti (6.gün itibariyle leke tarzında kan görmeye devam ettim.)
(sat: 17.01 // bitiş: 26.01)
fakat reglimin 6 & 8. günlerinde yine de ilişki yaşadık eşimle.
sonunda, 11. günde ovülasyona başladım.
şuan tarih 01.02.2025, bugün adetimin 16. günü.
aşağıya görseli ekleyeceğim ki derdimi anlatabileyim: şöyle ki yapmaya başladığımda hayal çizgiyle başladı T bölgem.
sonraki günlerde yavaşça koyulaşmaya başladı ama bugün, hayali çizgi bile yok.
bunun nedeni nedir?
ben farkında olmadan yumurtlamış olabilir miyim yoksa böyle olması normal mi?
bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum :-)

not: tikli testler değerlendirilen günler, adet sonrası günleri yine de değerlendirdik…

not 2: formu elimden geldiğince hergün güncelleyeceğim.
14 ve 13 tam değerlendirmeye uygun zamanlarmış

Merhaba benim anlamadığım bir şey var bu testlerde. Örneğin testleri yaptık günü gününe ve saatine. Ama hiç C çizgisi gibi koyu bir T çizgisi görmedik. Bu yumurtlamadığımız anlamına mı geliyor?
Çok güzel bir soru bende merak ettim ama yumurtlama olmazsa adet olabilir miyiz ki acaba

Burda pik var mı acaba bu da benim testlerim yaklaşık bir aydır hep böyle teslerim

Eklentiler

• IMG_20250218_204839.jpg
    IMG_20250218_204839.jpg
    77,8 KB · Görüntüleme: 49
İnanın bilmiyorum yumurtlama olmadığı anlamına geliyor diyorlar ama benim beyaz şeffaf akıntım var yumurtlama zamanı olan. Ama testte koyu çift çizgi görmedim çok şaşkınım
Testlerede güvenmemek gerek aslında her akşam deneme yapmak lazm mecbur bir ayda olsa denemekte fayda var ama oda kolay olmuyor hayat temposu uyumaya zor giriyoruz yatağa artık😀

Back