Mantıken uyumlu olsanız ilerde içiniz ısınır derdim. Ancak siz temel konularda anlaşabilmiş değilsiniz, adam hallederiz modunda konuyu kapatmış, bana güven vermedi. Ancak ben severek evlendiğim eşimle başta problem olan şeyleri zamanla aştığımızı düşününce aşılmayacak problemler gibi de değil. Başta kesinlikle çocuk istemiyorum diyen adam 1 senenin sonunda çocuk hayali kurmaya başladı. Hamileliğime benden çok sevindi. Ya da mesela ben çift soyadı kullanmak istiyordum, başta çok karşı çıktı erkeklik meselesi yaptı. Sonra ben gerekçelerimi anlattım. Benim kendime yabancılaşacağımı , evlenen arkadaşlarımın yeni soyadını asla benimseyemediğimi 10-15 yıllık evli kuzenlerimi yeni soyadına alışamadığımı vs söyledim. Zar zor kabul etti. Şimdi bunun doğru bi karar olduğunu söylüyor. Biz de ortak hesap yok mesela ama senin paran benim param da yok. Kimde para varsa harcanır. Bitince cüzdanımızdaki parayı paylaşırız. Evlenince sizin de fikirleriniz değişebilir onun da . Ancak temel konularda anlaşmanız lazım. Mesela evlenince çalışmak , çalışmamak gibi. Ya da yaşayacağınız ülke gibi. Kimsenin zoruyla karar vermeyin. Ancak pire için de yorgan yakmayın.