- Konu Sahibi bahargunay
-
Lustral gebelikte kullanılan ilaçlar arasında..
Benim doktorum zaten 2 ilaç var hamileikte kullanılan, biri lustral dedi..
Ama düşük dozda kullanılması gerekiyormuş..
Özellikle ilk 3 ay önemliymiş..
İlk 3 aydan sonra bebeğe o kadarda etki etmiyormuş..
Canım benim, gerçekten kimse anlamıyor bizi..
Zaten zor bir hastalık yaşıyoruz..
Birde bu yalnızlık, başka bir zor..
Bence de destek olalım birbirimize..
Zira, bahar'la yazıştığım şu 3 günde bile acayip moralim düzeldi..
Kendimi biraz daha ferahlamış hissettim..
Ne kadar önemliymiş meğer..
Farkında olmadan terapi ediyoruz birbirimizi..
İyiki varsınız...
Sevgili Ceren'im, Lustral kullanmana çok sevindim, çünkü 12 yaşından küçüklerde bile kullanılabilen bir ilaç, gebeliktede kullanılabiliyor. Ayrıca Sülpir'i kesmene çok sevindim neden biliyormusun, Sülpir'in bir yan etkisi var, yüksek dozlarda kullanıldığı zaman vücuttaki prolaktin hormonunu yükseltiyor, o kadar ki hamile değilken bile göğüslerden süt gelebiliyor, korunmadığın halde sebepsiz yere hamile kalman zorlaşıyor. O nedenle iyi olmuş kesmen.
Canım benim sen de yavaş yavaş yolun sonuna geldin, az kaldı Ceren'im. Ha gayret bebeğim. Sen korkma o panik ataklardan, geldiği zaman hemen bana yolla, ben döverim onları :))))
iyi akşamlar nilcim seni çok iyi anlıyorum emin ol başkası yada yanımızdakiler bile bizi okadar anlamıyor eşlerimiz bile anlayamıyor yaşamadıkları için.birbirimize yeteceğimize inanıyorum. bence çok olumlu olucak tedavilerimize birlikte empati kurmak. canım görüşmelerimizi kesmeyelim. moral destek çok çok önemli bizler için. birbirimize hep destek olalım bizi başkası anlayamaz çünkü. allah sanada şifa versin hayatım dualarım seninle öpüldünLustral gebelikte kullanılan ilaçlar arasında..
Benim doktorum zaten 2 ilaç var hamileikte kullanılan, biri lustral dedi..
Ama düşük dozda kullanılması gerekiyormuş..
Özellikle ilk 3 ay önemliymiş..
İlk 3 aydan sonra bebeğe o kadarda etki etmiyormuş..
Canım benim, gerçekten kimse anlamıyor bizi..
Zaten zor bir hastalık yaşıyoruz..
Birde bu yalnızlık, başka bir zor..
Bence de destek olalım birbirimize..
Zira, bahar'la yazıştığım şu 3 günde bile acayip moralim düzeldi..
Kendimi biraz daha ferahlamış hissettim..
Ne kadar önemliymiş meğer..
Farkında olmadan terapi ediyoruz birbirimizi..
İyiki varsınız...
bu arada nilcim kullandığın ilacı yıllar önce kullandım ben. güzel ve etkili ilaç. ama benim ilacım son 2 yıldır değişti lustrale döndüm. senin kullandığından daha hafif daha rahat kesilebiliyor. ben tedavimin sonuna lus... geldim artık gün aşırıya düştü dozum. ama pa.... onu kesemiyordum her bırakmaya yeltendiğimde beni sarsıyordu. başka doktorada hiç göründünmü tatlım? ben doktor değişimi yapmamla ilacım değişti ve başarıya ulaştım hayatım. sende bizim gibi iyi olucan inan arkadaşım geçicek hepsi zorda olsa geçicek güven. herzaman yanındayım tatlım öpüyorum seni rabbim şifa versin inşallah...Çok... çok teşekkür ederim canım benim yaa..
Evet tahmin ettiğin ilaçlardan Pa...l kullanıyorum..
Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim..
İnşaAllah 5-10 güne kadar biraz düzelirim..
Çünkü hem panik atak, hem depresyon, iki koldan geldiler bu kez..
Bende; tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum..
Bizim gibi sıkıntıda olan dost- arkadaş- tanıdık- tanımadık
kim varsa, böyle güzel habarlerini alınca,
kendim gibi seviniyorum inan..
Çünkü damdan düşeni ancak damdan düşen anlar,
bunu çok iyi biliyorum..
Çektiklerinizi de biliyorum..
Onun için, kendim için ne istiyorsam,
bu durumda olan herkes içinde o güzellikleri istiyorum, Rabb'imden..
Sevgili Ceren'im, Lustral kullanmana çok sevindim, çünkü 12 yaşından küçüklerde bile kullanılabilen bir ilaç, gebeliktede kullanılabiliyor. Ayrıca Sülpir'i kesmene çok sevindim neden biliyormusun, Sülpir'in bir yan etkisi var, yüksek dozlarda kullanıldığı zaman vücuttaki prolaktin hormonunu yükseltiyor, o kadar ki hamile değilken bile göğüslerden süt gelebiliyor, korunmadığın halde sebepsiz yere hamile kalman zorlaşıyor. O nedenle iyi olmuş kesmen.
Canım benim sen de yavaş yavaş yolun sonuna geldin, az kaldı Ceren'im. Ha gayret bebeğim. Sen korkma o panik ataklardan, geldiği zaman hemen bana yolla, ben döverim onları :))))
canım baharım ya iyiki varsın senden okadar pozitif düşüncelere kapılıyorumki anlatamam. seni tanımış olduğum için çok şanslıyım. yanımda olan arkadaşlarım bile bukadar beni anlayıp moral veremiyorlar bana. çünkü yaşadıklarımı anlamıyorlar hissetmiyorlar tatlım. ne olurdu izmirde olsaydında görüşebilseydim seninle.aramıza katılan nil arkadaşımızda bizim gibiymiş. allahım bu ne biçim hastalıktır ya hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. inşallah iyi olcaz hepimiz. bugün doktor kontrolum vardı. artık doğum kontrol hapımı bırakabileceğimi söyledi.çok mutlu oldum. yere göğe sığamıyor içim bir hafta sonra bitiyor doğum kontrol hapım. rabbim senin yüzüne güldüğü gibi inşallah benimde yüzüme güler. ayrıca ilaçlarım konusunda içimi çok rahatlattın baharcım inan doktorum bukadar açıklama yapmıyor senein yaptığın kadar. şuna inanıyorumki herkesin senin gibi bi arkadaşa ihtiyacı var. iyiki varsın canım. ee bebişimiz nasıl sıkıyormu seni rahatsızlık veriyormu? kimbilir nekadar güzel bebiş olcak misler gibi kokucak yerim ben onu yaa. dualarım ve kalbim hep seninle tatlım öpüyorum...
yaaa baharcım belki çocukça davranıcam ama sence hamile kalırmıyım bu ilaçlar beni kısırlaştırmamıştır dimiinan çok heyecanlıyım yaaa doktor bırak deyince doğum kontrolu ben hayal dünyasına geçtim acaba kalırmıyım kalamazmıyım hamile diye :)))))) buarada eşine geçmiş olsun canım inşallah size geçmeden iyileşir by by
süper haber arkadaşım çok çok sevindim gerçekten
artık bundan sonra bebiş gelsin diye dua edelim hepberaber
rabbim gönlüne göre versin
Sevgili Ceren'im, bana inan bu ilaçlar senin doğurganlığını asla etkilememiştir, etkileseydi beni etkilerdi. Bu sene Haziran ayının 3'ünde son adetimi gördüm, ve 8'i gibi bitti. Ve şıııııp diye hamile kaldım. Hiç beklemeden bebeğim. Yani Temmuz ayının ilk haftası aldık mutlu haberi. Ve yıllardır kadın doğum kontrolüne gittiğimde ultrasona girdiğimde doktorum ekranda gösterip "bak yumurta oluşmuş, bebek istiyorsan bu günler tam zamanıdır" derdi. Çünkü bir zamanlar bende çok evham yapardım ve sık sık kontrole giderdim. Hemde sadece ultrason kontrolü değil, aynı zamanda kan testiyle hormonlarada baktırırdım. Sonuçlar hep iyi çıkardı. Benim içim çok ferah ve temiz. Yakında mutlu haberi alacağız. Oğluma kardeş lazım değilmi ama....
Bu arada kızlar grip bana da geçti maalesef. Evde eşimle haremlik selamlık oynadık ama koruyamadık kendimizi. Ama ateşim yok, sadece çok halsizim, atom karınca meyve suları bile fayda etmiyor, oğluşumla istirahat ediyoruz... Hepinizi candan kucaklıyor ve öpüyorum. Güzel bir hafta sonu geçirirsiniz inşallah..
kızlar Allah'a şükür iyileşiyorum, ama bu sene grip aşınızı olmayı unutmayın, Çarşamba günü bana söylemişlerdi de olmamıştım, Cuma günü hastalandım. Aman kendinizi kollayın. Hepinizi öpüyorum, iyi geceler...
Allah razı olsun.. bahar, antika...
Gerçekten çok zor bir durum.. Alınan büyük bir rsik.. Rabb'im yardım tsin herkese... bizler de..
Bu arada ilaçlar sayesinde rahatladım ben.. Psikolojik yönden (ara sıra yoklasa da) iyiyim hamdolsun..
Ama benim sorunum sadece bu değil.. Ayrıca çarpıntılarım ve ekstrasistollerimde (kalpte
ekstra atımlar) var.. Ama psikolojik değil..
Yani hem psikiyatriden, hem de kardiyologdan izin çıkması lazım gebelik için..
Galiba ben umutsuz bir vakayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?