• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

slmlar öncelikle çookk geçmiş olsun zor bi hastalık benim eşimin ağabeyi manik depresif 10 yıldır ben bu hastalığın genetik olduğunu biliyorum ve şu an 10 haftalık hamileyim bu hastalığı anne karnında tespit edebilecek bi teknoloji olduğuna çok sevindim hangi testlerde belli oldu ve kaç haftalıktı merak ediyorum yardımcı olurmusunuz 2 hafta sonra kontrolüm var ozaman dr ada soracağım ama yinede merak etti aydınlatırmısınız......

içime su serptin arkadaşım saol bazen aklıma bu soru çok takılıyodu acaba hamile kalınca ilaca ihtiyaç duyarsam naparım diye bir senedir hem bebek olsun diye uğraşırken aklımın bi köşesindede hep bu soru oluyodu gerçekten çok ayrıntılı ve çok güzel yazmışsın
sende allaha emanet ol canım sorunsuz sağlıklı huzurlu bi hamilelik ve doğum geçirirsin inşallah

sevgili arkadaşım "abiyekuzu", öncelikle sana hayırlı olsun diyorum ve sorunsuz bir hamilelik geçirmeni diliyorum. 10 haftalık hamileymişsin inşallah bebişini sağlıkla kucağına alırsın canım benim. Herhangi bir ilaç kullanmasan bile 2 hafta sonra ikili tarama testi ve yaklaşık 16. haftanda dörtlü tarama testi yapılacak. Bunların sonuçları güzel çıksa bile genetik bir hastalık araştırması ve diğer tüm organların detaylı incelenmesi için senden 18-19. haftalarda detaylı ultrason (diğer bir adıyla doppler ultrason) yaptırmanı isteyeceklerdir. Bu sağlıklı bir gebelik için olmazsa olmazdır !!!! SSK ve diğer sosyal güvence kurumları ücreti karşılamıyor malesef. Ben Altunizade'de bulunan Başkent Üniversitesi Hastanesinde bir profesöre yaptırdım ve 250 Tl ödedim ama helal olsun diyorum. Detaylı sonografide bakılan organların bir kısmını sana yazacağım. Ama öncelikle seni ilgilendiren en önemli bölümü yazayım.
KAVUM S. PELLUSIDU (BU DURUMUN VARLIĞI OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK, MANİK DEPRESİF BOZUKLUK, ŞİZOFRENİ, ANKSİYETE, PANİK BOZUKLUK YARATABİLECEĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜR) Açıklaması aynen böyle. Beynin detaylı incelenmesi sırasında bakılan ve normal çıkması durumunda (çok şükür bizde normal çıktı) genetik olarak bu tür bir hastalığa sahip olmayacağı belli oluyor. Eğer İstanbul'da oturuyorsan tetkiklerini bu hastanede Prof Dr. Filiz Hanıma yaptırmanı tavsiye ederim. Gelelim detaylı ultrason sırasında bakılan diğer organlara....
1-) Falks Serebri (Beynin sağ ve sol kürelerini ayıran kalın zar)
2-) Talamus (Orta beyindeki çekirdek grubu)
3-) Kavum S. Pellusidu
4-) Lateral Ventriküller (Bebeğin baş suyunun çevresi)
5-) Atria (Kalp kapakçıkları)
6-) Serebellum (Beyincik)
7-) Sisterna Magna (Beyincik altındaki boşluk)
8-) Vertebra (Omurga kemikleri)
9-) Nukal kalınlık (Ense kalınlığı) (Down sendromu ve trizomi 18 hastalıklarında ense kalınlığı 2.5-3 mm den yüksek çıkabilir diyorlar ve bunun için bakıyorlar)
10-) yüz, dudaklar, boyun, profil
11-) Nazal kemik (burun kemiği) (down sendromlu bebeklerde burun kemiği oluşmaz)
12-) Kalp boşluğu
13-) kardiyak açı
14-) Sağ ve sol ventrikül çıkışları - Arkadaşlar bundan sonrasının açıklamalarını henüz bulamadım ama sizler için listeyi tam olarak yazıyorum
15-) Aortik ark
16-) Duktal ark
17-) Umbilikal kord
18-) Akciğerler
19-) Diyafram
20-) Karaciğer
21-) Mide
22-) Karın ön duvarı
23-) Bağırsaklar
24-) Böbrekler
25-) Mesane
26-) Sağ ve sol humerus
27-) Sağ ve sol radius/ulna
28-) Sağ ve sol parmaklar ve eller
29-) sağ ve sol ayaklar ve ayak parmakları
30-) Sol ve sağ femur kemiği
31-) sağ ve sol ayak açıları

Görüldüğü gibi arkadaşlar detaylı ultrason gebeliğin olmazsa olmazı.. Ortalama olarak 45 dk. sürüyor. Öyle 5 dakikada şişirmiyorlar. Ve her bölgeye bakmalarının ayrı bir sebebi olduğunu öğrendim. Sonuçta bir bebekte yaklaşık 5000 adet doğum anormalisi bulunmakta.
Evet sevgili arkadaşım seninde ikili, dörtlü ve ayrıntılı ultrason sonuçlarını bekliyorum, inşallah hepsi güzel çıkacak, sizler için dua ediyorum... Başka bir sorunuz olursa tebrübelerimi paylaşmaya hazırım. Sağlıcakla kalın diyorum...

Canım arkadaşım Erce41, senin içinde dua ediyorum, keşke sana özelden mesaj atabilsem de hamilelik sırasında kullanılabilecek antidepresanları yazabilsem. Senin için Amerika'daki Mayo Clinic'in hamilelikte antidepresan kullanımı ile ilgili klinik araştırmalarını okudum. Tüm kalbimle ikinci gebeliğin için seni destekliyorum ve hayırlı haberlerini bekliyorum... Sende sevgiyle kal...

sevgili ercem, mesajına çok teşekkür ederim, cevap yazayım dedim ama gitmedi. Olsun, buradan cevap yazarım bende. Canım benim sende Allah'a emanet ol, senin, benim ve bizim gibi olan herkesin yanındayım... İrtibatı koparmayacağız tabiiki. Yarın görüşmek üzere kızlar.. kendinize iyi bakın.

25 Ekim'de doktor kontrolümüz var, yeni haberler ve müjdelerle inşallah karşınızda olurum. Bakalım minik kuş kaç cm olmuş....

maşallah ne güzel şeyler yazmışsınız rabbim hayırlısıyla ve sağlıklı bir şekilde evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. :49:

Yazdıklarınızın hepsini okudum ve size hayran kaldım maşallah ne kadar pozitifsiniz sizin manik depresyon hastası olduğunuza inanamadım:nazar:
Bende panik atak hastasıyım oğlumda 9 yaşını bitirdi 2. bebeği yapmayı düşünüyorum ama panik ataktan dolayıda korkuyorum ve yapamayacağımı düşünüyordum siz bana ilham olacaksınız sanırım.
inşallah rahat bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek dünyaya getiririrsiniz ,eminim bunu başaracaksınız hissediyorum takipçinizim dualarım sizle
ALLAH yardımcınız olsun

iyi akşamlar hepinize arkadaşlar...paylaşılarınızı okudum sanki beni anlatıyorsunuz :43: ben 12 yıldır panik atak hastasıyım.36 yaşımı doldurdum. son 2 yıldır düzenli tedavi görüyorum. tedavimin son aşamasındayım lustral (50 mg )sabah yarıma düşürüyorum. ama ne varki sanki hafif tetiklemeye başlıyor gibi hastalık. doktorum ilacımı kesmeden hamile kalmamam gerektiğini söyledi. peki ya tekrarlarsa naparım sizce? acaba bu doza düşmüşken doğum kontrol hapımı bıraksam nolur sizce ? morale desteğe çok ihtiyacım var arkadaşlar. paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.bana bu sayfayı nasıl kolay bulabileceğimide anlatabilirmisiniz sizlerin paylaşımlarınızı kaybetmek istemiyorum. sizden çok şey kendimde buluyorum. hepinize iyi akşamlar....

iyi akşamlar hepinize arkadaşlar...paylaşılarınızı okudum sanki beni anlatıyorsunuz :43: ben 12 yıldır panik atak hastasıyım.36 yaşımı doldurdum. son 2 yıldır düzenli tedavi görüyorum. tedavimin son aşamasındayım lustral (50 mg )sabah yarıma düşürüyorum. ama ne varki sanki hafif tetiklemeye başlıyor gibi hastalık. doktorum ilacımı kesmeden hamile kalmamam gerektiğini söyledi. peki ya tekrarlarsa naparım sizce? acaba bu doza düşmüşken doğum kontrol hapımı bıraksam nolur sizce ? morale desteğe çok ihtiyacım var arkadaşlar. paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.bana bu sayfayı nasıl kolay bulabileceğimide anlatabilirmisiniz sizlerin paylaşımlarınızı kaybetmek istemiyorum. sizden çok şey kendimde buluyorum. hepinize iyi akşamlar....

iyi akşamlar
senelerce panik atak ve depresyon tedavisi görmüş biri olarak fikrimi yazmak istedim
tedavinin son aşamasına gelmişsin inşallah atlatıyosun geçicek
benide hala arada yokluyo ama ben o anlarda kendimi telkin ederek atlatıyorum çok şükür
hayır kalbim hızlı atmıyo çok rahat nefes alıyorum hayır midem bulanmıyo yani o anlarda vücudum nasıl tepki veriyosa ben kendimi hiç dinlememe çalışıyorum televizyonu açıyorum camdan dışarı bakıyorum falan kafamı dağıtmayı başarıyorum çok şükür
şu an hamile değilim ama bir senedir bebek düşündümden beri kendimi çok güçlü hissediyorum günlük ilaçlarım yok bitti allaha şükür bugünleri göreceğimi hayal bile edemezdim sende atlatıcaksın inşallah arkadaşım

sayfanın üstünde seçenekler diye bi bölüm var oraya tıkla aboneliklerime ekle rahatça bulabilirsin
abone olduktan sonra da kendi kontrol panelinden bulabilirsin

emin ol yalnız değilsin sen ben ve bizim gibi aynı durumda olan çok arkadaşımız var. bende 12 yıldır panik atak tedavisi görüyorum. 36 yaşındayım. bi türlü lanet olası hastalıktan kurtulamıyorum dolayısıyla ilacımıda bırakamıyorum. ilaç içtiğim için hamilelik yasak. bende bi gün cesaretimi toplayabilirsem senin gibi ilacım içerken doğum kontrol hapımı kesicem.allah hamileliğini tamamlamanı, sağlıklı hamilelik ve hayırlı sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah canım...

:49: MANİK DEPRESYON TEDAVİSİ GÖREN VE HAMİLE KALAN, BEBEK UĞRUNA ÇOK BÜYÜK HATTA DELİCE RİSKE GİRİP GEBELİĞİ DEVAM EDEN ARKADAŞLAR VARMI? ŞU ANDA 12+2 HAMİŞİM, 15 YILDIR MANİK DEPRESİF TEDAVİSİ GÖRMEKTEYİM. PSİKİYATRIM İLAÇLARIMI MAALESEF KESEMEDİ, ANNE OLMAK İÇİN 34 YAŞIMA KADAR BEKLEMEK SORUNDA KALDIM. GENÇLİĞİMİN EN GÜZEL YILLARI BU HASTALIĞA GİTTİ. HALA İLAÇ KULLANIYORUM ARKADAŞLAR.. SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRMEK İÇİN BELKİ DE ÇOK AZ ŞANSIM VAR AMA BU DURUMDA OLAN ARKADAŞLARA TECRÜBELERİMLE IŞIK OLURUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORULARINIZ VE SORUNLARINIZ İÇİN BURADAYIM..:nazar:[/QUO

iyi akşamlar
senelerce panik atak ve depresyon tedavisi görmüş biri olarak fikrimi yazmak istedim
tedavinin son aşamasına gelmişsin inşallah atlatıyosun geçicek
benide hala arada yokluyo ama ben o anlarda kendimi telkin ederek atlatıyorum çok şükür
hayır kalbim hızlı atmıyo çok rahat nefes alıyorum hayır midem bulanmıyo yani o anlarda vücudum nasıl tepki veriyosa ben kendimi hiç dinlememe çalışıyorum televizyonu açıyorum camdan dışarı bakıyorum falan kafamı dağıtmayı başarıyorum çok şükür
şu an hamile değilim ama bir senedir bebek düşündümden beri kendimi çok güçlü hissediyorum günlük ilaçlarım yok bitti allaha şükür bugünleri göreceğimi hayal bile edemezdim sende atlatıcaksın inşallah arkadaşım

sayfanın üstünde seçenekler diye bi bölüm var oraya tıkla aboneliklerime ekle rahatça bulabilirsin
abone olduktan sonra da kendi kontrol panelinden bulabilirsin
canım benim sende aşmışsın maşallh. dilerim daha daha iyi olursun. sanırsam sizlerle yazışmak bana çok iyi gelicek. özele gircek belki arkadaşım özür dileyerek sormak istiyorum bebeğin varmı bu hastalıkla savaşırken hamilelik yaşadınmı?geeçekten peylaşımlara çok ihtiyacım var o yüzden soruyorum. destek ve moralin için sonsuz teşekkür ederim canım ...

emin ol yalnız değilsin sen ben ve bizim gibi aynı durumda olan çok arkadaşımız var. bende 12 yıldır panik atak tedavisi görüyorum. 36 yaşındayım. bi türlü lanet olası hastalıktan kurtulamıyorum dolayısıyla ilacımıda bırakamıyorum. ilaç içtiğim için hamilelik yasak. bende bi gün cesaretimi toplayabilirsem senin gibi ilacım içerken doğum kontrol hapımı kesicem.allah hamileliğini tamamlamanı, sağlıklı hamilelik ve hayırlı sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah canım...

bu cevabı bahargünay arkadaşıma yazdım. arkadaşlar yeni öğreniyorum aynı sayfayı bulup cevap yazmayı :))) o yüzden yanlışlıklar yapabilirim

canım benim sende aşmışsın maşallh. dilerim daha daha iyi olursun. sanırsam sizlerle yazışmak bana çok iyi gelicek. özele gircek belki arkadaşım özür dileyerek sormak istiyorum bebeğin varmı bu hastalıkla savaşırken hamilelik yaşadınmı?geeçekten peylaşımlara çok ihtiyacım var o yüzden soruyorum. destek ve moralin için sonsuz teşekkür ederim canım ...

allahın izniyle sende aşıcaksın kurtulacaksın hiç umutsuz olma ben atlattıysam herkes atlatır eminim
bu hastalığı yaşayanlarla tecrübelerini konuşmak bana da çok iyi geliyo yalnız değiliz burada güzel paylaşımlar yaparız dertleşiriz inşallah
34 yaşıma girdim 17 yaşında evlendim şu anda 16 yaşında bi kızım var doğumdan sonra kızım 4 aylık bebekti ilk panik atağımı yaşadığımda sonrasında senelerce tedavi gördüm bu arada bide troit ameliyatı oldum hergün abartısız 6 veya 7 ilaç içiyordum doktorlarım izin vermiyodu bebeğe bende zaten kendime bile bakamıyacak durumdaydım o zamanlar
benim hastalığımın bu kadar uzun sürmesinin sebebi eşimdi alkol alıyordu bize şiddet uygulamazdı ama ben eşim içince çok korkardım ondan bide tabi alkolun etkisiyle anlaşmazlıklarda çok oluyodu eşim alkolü bırakınca benim panik atak iki senede iyileşti sanırım ben o yüzden yani korku baskı ve huzursuzluktan ilaçlara kendimi hapsetmişim
yani eşim düzeldi ben iyileştim çok şükür

allahın izniyle sende aşıcaksın kurtulacaksın hiç umutsuz olma ben atlattıysam herkes atlatır eminim
bu hastalığı yaşayanlarla tecrübelerini konuşmak bana da çok iyi geliyo yalnız değiliz burada güzel paylaşımlar yaparız dertleşiriz inşallah
34 yaşıma girdim 17 yaşında evlendim şu anda 16 yaşında bi kızım var doğumdan sonra kızım 4 aylık bebekti ilk panik atağımı yaşadığımda sonrasında senelerce tedavi gördüm bu arada bide troit ameliyatı oldum hergün abartısız 6 veya 7 ilaç içiyordum doktorlarım izin vermiyodu bebeğe bende zaten kendime bile bakamıyacak durumdaydım o zamanlar
benim hastalığımın bu kadar uzun sürmesinin sebebi eşimdi alkol alıyordu bize şiddet uygulamazdı ama ben eşim içince çok korkardım ondan bide tabi alkolun etkisiyle anlaşmazlıklarda çok oluyodu eşim alkolü bırakınca benim panik atak iki senede iyileşti sanırım ben o yüzden yani korku baskı ve huzursuzluktan ilaçlara kendimi hapsetmişim
yani eşim düzeldi ben iyileştim çok şükür
evet canım sorunlu evlilik maaalesef beraberinde bu hastalığı getiriyor :( bendede aynı durum. 11 yıllık evlilik geçirdim şiddet baskı aşağılama aldatma hepsini eski eşim dolu dolu yaşattı. yaşayan ölüydüm evim mezarımdı hastalığım o dönemde bedenime yerleşti. 9 yıl önce boşanabildim tüm crsaretimi kendime güvenimi toplayıp. şimdi 2.ci evliliğimi yaşıyorum. 5.ci yılımdayım hiç görmediğim mutluluğu, görmediğim sevgiyi,saygıyı,huzuru şimdiki eşimde buldum allah razı olsun ondan. ona bu günümü ve hayata bağlanmayı borçluyum. bana nefes can oldu. o yüzden en büyük isteğim bebeğimin olması. kıyamam sende çekmişsin ama düzelmesine sevindim gülüm. allah bozmasın ve sana şifa versin. arkadaşlığın için allah razı olsun. beni anladığına tüm kalbimle inanıyorum. sence şansım varmı hamilelik geçirebilirmiyim....

evet canım sorunlu evlilik maaalesef beraberinde bu hastalığı getiriyor :( bendede aynı durum. 11 yıllık evlilik geçirdim şiddet baskı aşağılama aldatma hepsini eski eşim dolu dolu yaşattı. yaşayan ölüydüm evim mezarımdı hastalığım o dönemde bedenime yerleşti. 9 yıl önce boşanabildim tüm crsaretimi kendime güvenimi toplayıp. şimdi 2.ci evliliğimi yaşıyorum. 5.ci yılımdayım hiç görmediğim mutluluğu, görmediğim sevgiyi,saygıyı,huzuru şimdiki eşimde buldum allah razı olsun ondan. ona bu günümü ve hayata bağlanmayı borçluyum. bana nefes can oldu. o yüzden en büyük isteğim bebeğimin olması. kıyamam sende çekmişsin ama düzelmesine sevindim gülüm. allah bozmasın ve sana şifa versin. arkadaşlığın için allah razı olsun. beni anladığına tüm kalbimle inanıyorum. sence şansım varmı hamilelik geçirebilirmiyim....

canım yaa kaderler hep aynı aslında ahh şu erkekler kendi kompleksleri yüzünden bizi hasta ediyolar işte
neyse sende kurtulmuşsun şimdiki yuvanda çok çok mutlu olursun inşallah
tabiki şansın var neden olmasın canım ümidimizi kaybetmicez hiç bi zaman
sadece biraz daha hayata ve insanlara karşı daha dik durucaz yılmıcaz
aslında biz o kadar güçlüyüz ki neler neler başarırız allahın izniyle bütün kalbimle inanıyorum

evet canım sorunlu evlilik maaalesef beraberinde bu hastalığı getiriyor :( bendede aynı durum. 11 yıllık evlilik geçirdim şiddet baskı aşağılama aldatma hepsini eski eşim dolu dolu yaşattı. Yaşayan ölüydüm evim mezarımdı hastalığım o dönemde bedenime yerleşti. 9 yıl önce boşanabildim tüm crsaretimi kendime güvenimi toplayıp. şimdi 2.ci evliliğimi yaşıyorum. 5.ci yılımdayım hiç görmediğim mutluluğu, görmediğim sevgiyi,saygıyı,huzuru şimdiki eşimde buldum allah razı olsun ondan. Ona bu günümü ve hayata bağlanmayı borçluyum. Bana nefes can oldu. O yüzden en büyük isteğim bebeğimin olması. Kıyamam sende çekmişsin ama düzelmesine sevindim gülüm. Allah bozmasın ve sana şifa versin. Arkadaşlığın için allah razı olsun. Beni anladığına tüm kalbimle inanıyorum. Sence şansım varmı hamilelik geçirebilirmiyim....

sevgili ceren'im, bu sayfada hepimiz kardeş, hepimiz "kaderdaş"ız diyebilirim. Bu mesajı da sana cesaret vermek için yazıyorum.
15 yıl önce tedaviye ilk başladığım zaman sabah 6 öğlen 6 akşam 6 olmak üzere toplam 18 adet ilaçla tedaviye başladık. 1 ayda 46 kilodan 58 kiloya çıktım ve 19 yaşındaydım. Boğaziçi üniversitesi son sınıfa gidiyordum. Günde 20 saat uyuyordum. Sonra yavaş yavaş ilaçlarım düzene girdi. Ama üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım çünkü robot gibiydim. 15 yıl çeşitli sıkıntılarla böyle geçti işte... Yine her yıl mart-nisan ve ağustos aylarında şöyle bir azıtayım der, ama 15 yıldır ilaç tedavisini hiç bırakmadığım ve idame dozlarda kullandığım için tam olarak beni esiri yapamaz, sanırım bir sorunla 15 yıl yaşayınca ona hükmetmeyi öğreniyorsunuz. Bu arada evdeki ailedeki huzur çok önemli.
şimdi size ve bu sayfayı okuyan tüm arkadaşlara kullandığım ilaçları şu şekilde yazıyorum. Başlangıçlarını google'dan girerseniz belki bulabilirsiniz. şimdi doktorum bende bir sorun çıkmayınca depresyon tedavizi gören diğer tüm hastalarına da cesaret vermeye başladı. Herkese umut olmak bence üniversite diplomasını duvara asmaktan daha gurur verici....
şimdi günde 1 adet tegre--- cr 400 mg. (duygudurum düzenleyici olarak) , 2 damla clopı--- damla (anti manik olarak), yarım adet atar-- tablet, yarım adet cipr--20 mg. Tablet (antidepresan olarak) kullanıyorum. Bu ilaçları ve dozları ömür boyu koruyucu olarak kullanacağımı biliyorum ve bunu kabul ettim. Manik depresif tedavisinde genellikle tek bir ilaç kullanılmıyor. Birkaç ilaçla durum kontrol altında tutuluyor.
Tedavim marmara üniversitesi hastanesi'nde prof. Dr. Kaan kora tarafından devam ettiriliyor. Prof. Dr. Kaan kora ben ilk hastalandığım zaman doçentti, ve şimdi manik depresif konusunda türkiye'deki 10 isimden biri. Ihtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Normal gebelik kontrolüm ise altunizade başkent üniversitesi hastanesi'nde yapılıyor.
Bu benim ilk gebeliğim arkadaşlar, 18 aylık evliyim, çocuk sahibi olmak için yeşil reçete ilaçların kesilmesini bekledim tabiiki. Yukarıda baş harflerini yazdığım ilaçların hepsi "c" grubu. Dilerim hepinize uygun bir ilaç tedavisi ile bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız. Diğer tüm soruları da buradan tek tek yanıtlayacağım.
Evet sevgili ceren'im, diğer tüm arkadaşların olduğu gibi senin de ellerini umutla tutuyor ve dualarımı gönderiyorum buradan.
Başka sorun olursa ben yine buradayım. Sakın umudunu yitirme olurmu. Bazı doktorların bu konudaki sert tutumlarını biliyorum ve bende yaşadım. Buradan sana tedavi önermem tabiiki haddim değil. Ama sana iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir ve sana örnek olabilirim diye düşünüyorum.
Herşey çok güzel olacak, senin de hayırlı haberlerini bekliyorum bebeğim.

Pardon bir soruyu cevaplamayı unutmuşum, daha önce gebelik yaşamadım.. Ama buradaki arkadaşların doğum kontrol hapı kullandığını okudumda, doğum kontrol hapının bana çok dokunduğunu, beynimde şimşekler çaktığını ifade etmeliyim. Denemek için aldığım tüm kutular içinden en fazla 3 tane kullanıldıktan sonra çöpe atılmıştır. Onun yerine hiç hormon içermeyen, lokal kontraseptif yani sperm öldürücü fitilleri kullandım arkadaşlar. Tamamen güvenlidir arkadaşlar, hiç kaza yaşamadım. Tek kullanımlık fitiller halinde satılıyor.

Back