- Konu Sahibi bahargunay
-
canım yaa kaderler hep aynı aslında ahh şu erkekler kendi kompleksleri yüzünden bizi hasta ediyolar işte
neyse sende kurtulmuşsun şimdiki yuvanda çok çok mutlu olursun inşallah
tabiki şansın var neden olmasın canım ümidimizi kaybetmicez hiç bi zaman
sadece biraz daha hayata ve insanlara karşı daha dik durucaz yılmıcaz
aslında biz o kadar güçlüyüz ki neler neler başarırız allahın izniyle bütün kalbimle inanıyorum
sevgili arkadaşım bana uzattığınız ellerinizi sımsıkı tutarak sizlerle iyileşmeyi umut ediyorum.allah dualarınıda kabul eder inşallah canım. allah hamileliğini tamamlamanı nasip eder inşallah ve kucağını doldurur. cesaretine hayran kaldım arkadaşım. bilgilerin içinde çok sapol tatlım. peki sen yeşil reçeteli ilacı bırakıpmı hamile kaldın? yazdığın ilaçları kullanıyormuydun peki canım hamile kaldığında? ben izmirde yaşıyorum. bahsettiğin doktorlar izmirdemi? inşallah bende sizler gibi bi gün iyi haberler vericem size. desteğiniz için allah razı olsun iyi geceler arkadaşım...sevgili ceren'im, bu sayfada hepimiz kardeş, hepimiz "kaderdaş"ız diyebilirim. Bu mesajı da sana cesaret vermek için yazıyorum.
15 yıl önce tedaviye ilk başladığım zaman sabah 6 öğlen 6 akşam 6 olmak üzere toplam 18 adet ilaçla tedaviye başladık. 1 ayda 46 kilodan 58 kiloya çıktım ve 19 yaşındaydım. Boğaziçi üniversitesi son sınıfa gidiyordum. Günde 20 saat uyuyordum. Sonra yavaş yavaş ilaçlarım düzene girdi. Ama üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım çünkü robot gibiydim. 15 yıl çeşitli sıkıntılarla böyle geçti işte... Yine her yıl mart-nisan ve ağustos aylarında şöyle bir azıtayım der, ama 15 yıldır ilaç tedavisini hiç bırakmadığım ve idame dozlarda kullandığım için tam olarak beni esiri yapamaz, sanırım bir sorunla 15 yıl yaşayınca ona hükmetmeyi öğreniyorsunuz. Bu arada evdeki ailedeki huzur çok önemli.
şimdi size ve bu sayfayı okuyan tüm arkadaşlara kullandığım ilaçları şu şekilde yazıyorum. Başlangıçlarını google'dan girerseniz belki bulabilirsiniz. şimdi doktorum bende bir sorun çıkmayınca depresyon tedavizi gören diğer tüm hastalarına da cesaret vermeye başladı. Herkese umut olmak bence üniversite diplomasını duvara asmaktan daha gurur verici....
şimdi günde 1 adet tegre--- cr 400 mg. (duygudurum düzenleyici olarak) , 2 damla clopı--- damla (anti manik olarak), yarım adet atar-- tablet, yarım adet cipr--20 mg. Tablet (antidepresan olarak) kullanıyorum. Bu ilaçları ve dozları ömür boyu koruyucu olarak kullanacağımı biliyorum ve bunu kabul ettim. Manik depresif tedavisinde genellikle tek bir ilaç kullanılmıyor. Birkaç ilaçla durum kontrol altında tutuluyor.
Tedavim marmara üniversitesi hastanesi'nde prof. Dr. Kaan kora tarafından devam ettiriliyor. Prof. Dr. Kaan kora ben ilk hastalandığım zaman doçentti, ve şimdi manik depresif konusunda türkiye'deki 10 isimden biri. Ihtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Normal gebelik kontrolüm ise altunizade başkent üniversitesi hastanesi'nde yapılıyor.
Bu benim ilk gebeliğim arkadaşlar, 18 aylık evliyim, çocuk sahibi olmak için yeşil reçete ilaçların kesilmesini bekledim tabiiki. Yukarıda baş harflerini yazdığım ilaçların hepsi "c" grubu. Dilerim hepinize uygun bir ilaç tedavisi ile bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız. Diğer tüm soruları da buradan tek tek yanıtlayacağım.
Evet sevgili ceren'im, diğer tüm arkadaşların olduğu gibi senin de ellerini umutla tutuyor ve dualarımı gönderiyorum buradan.
Başka sorun olursa ben yine buradayım. Sakın umudunu yitirme olurmu. Bazı doktorların bu konudaki sert tutumlarını biliyorum ve bende yaşadım. Buradan sana tedavi önermem tabiiki haddim değil. Ama sana iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir ve sana örnek olabilirim diye düşünüyorum.
Herşey çok güzel olacak, senin de hayırlı haberlerini bekliyorum bebeğim.
sevgili arkadaşım bana uzattığınız ellerinizi sımsıkı tutarak sizlerle iyileşmeyi umut ediyorum.allah dualarınıda kabul eder inşallah canım. allah hamileliğini tamamlamanı nasip eder inşallah ve kucağını doldurur. cesaretine hayran kaldım arkadaşım. bilgilerin içinde çok sapol tatlım. peki sen yeşil reçeteli ilacı bırakıpmı hamile kaldın? yazdığın ilaçları kullanıyormuydun peki canım hamile kaldığında? ben izmirde yaşıyorum. bahsettiğin doktorlar izmirdemi? inşallah bende sizler gibi bi gün iyi haberler vericem size. desteğiniz için allah razı olsun iyi geceler arkadaşım...
Sevgili teyzeleri, tontiş oğlum 20 hafta 4 günlük oldu, 25 cm. uzunluğunda ve 390 gram. Burnu benim gibi doğuştan hokka, anne karnında parmağını emiyor. 13 günde 4.5 cm uzamış ve 150 gram almış... Maaşallah diyorum ve hepinizi öpüyorum canlarım.
Bende sizdenim.. Asıl olarak 17 senedir bu illetin içindeyim..
Ama sadece 5 senedir tedavi görüyorum.. Bende kronik depresyon + panik atak + obsesif bozukluk + anksiyete bozukluk var.. Yani ne ararsanız..
Bu halde evliyim ve 9 yaşında bir oğlum var..
Yeni evlendiğim sıralar fazla sorunum yoktu.. Ufak tefek şeyler yaşıyordum..
Ama daha sonra oluşan bir GUATR atağıyla birlikte depresyonum alevlendi..
O zaman oğlum 3 yaşındaydı..
Berbat haldeydim..
Psikiyatrın verdiği ilaçlar beni hayata döndürdü..
Normal yaşama geri dönmüştüm..
Taa ki, 2,5 ay öncesine kadar..
Yavaş yavaş ilacımı kestim, sırf gebelik için..
Ama işte 2,5 ay sonra eennn başta buldum kendimi..
2,5 ayda 5 yıl öncesine döndüm..
Nasıl oldu anlamadım..
Berbat haldeyim şu an..
Geçen hafta Dr.a gittim ve yeniden ilaca başladım..
Ne olacak, hayat neler getirecek bilmiyorum..
Bende de yaş gidiyor endişesi var..
Oğluma bir kardeş istiyorum..
Dr.um bu ialçla hamile kalabilirsin dedi..
Ama diğer 5 dr. ise kesinlikle kalma dedi..
Hangisi doğru anlamadım..
Şaşkınım..
Canım, benim mesaj sayımda özel msj. için yeterli değil ama ha gayret az kaldı..
Ama yazsam ne fayda, senden cevap alamayacağım..
Ben paroksetin içerikli ilaçlar kullanıyorum..
5 yıldan sonra, sırf bebek için bırakmayı denedim..
Sadece 2.5 ay dayanabildim ama kendimi şu an çok kötü hissediyorum..
Merak ediyorum, aynı ilaçmı seninki de..
Çünkü doktorum kendinden o kadar emin konuştu ki..
Israrla bu ilacın hamilelikte kullanılabileceğini söyledi..
Ama ben araştırdığımda, bu ilaçların (yabancı sağlık örgütlerince)
ilk 3 ayda bebekte eksik kalp oluşumuna neden olduğu yazılmış..
Bu ne zor bir çelişki yaa..
Ama seni gerçekten tebrik ediyorum..
Cesaretini.. Azmini..
Rabb'im her daim sağlıklı kılsın seni ve bebişini..
Hep mutlu olun, mutlu kalın..
Çok... çok teşekkür ederim canım benim yaa..
Evet tahmin ettiğin ilaçlardan Pa...l kullanıyorum..
Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim..
İnşaAllah 5-10 güne kadar biraz düzelirim..
Çünkü hem panik atak, hem depresyon, iki koldan geldiler bu kez..
Bende; tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum..
Bizim gibi sıkıntıda olan dost- arkadaş- tanıdık- tanımadık
kim varsa, böyle güzel habarlerini alınca,
kendim gibi seviniyorum inan..
Çünkü damdan düşeni ancak damdan düşen anlar,
bunu çok iyi biliyorum..
Çektiklerinizi de biliyorum..
Onun için, kendim için ne istiyorsam,
bu durumda olan herkes içinde o güzellikleri istiyorum, Rabb'imden..
İçim çoktuhaf oldu bahar..
Benim için... hiç tanımadığın bir insan için yaptıklarına bak..
Sana nasıl dua edeyim, bilmiyorum ki..
Rabb'im güzel yüreğini hiç üzüntüde, sıkıntıda bırakmasın..
Hep "en güzellikler" bulsun seni..
İçim ferahladı evet.. Hemde nasıl..
Ama sende yaşadın, riski göze almakta bayağı zor..
Şu an iacı bırakıp, yeniden başladım..
Başlayalı henüz 5 gün oldu..
1-2 ay sonra tam rahatlarım inşaAllah..
O zaman bende kesin kararımla birlikte senin yolundan gideceğim sanırım..
Ama önce biraz rahatlamam lazım..
Şu an halen panik atak yokluyor beni..
Bazen çok bunalıyorum..
Bilseydim...
İlacımı hiç bırakmadan, azaltarak girişirdim bu işe..
Ama çekeceğimiz varmış işte..
Peki, senin ruhsal durumun nasıl bahar?
İyimisin? Hamilelik hormonları etkiliyor ya..
Hiç hissettin mi farklılık? Olumlu ya da olumsuz?
Sevgili teyzeleri, tontiş oğlum 20 hafta 4 günlük oldu, 25 cm. uzunluğunda ve 390 gram. Burnu benim gibi doğuştan hokka, anne karnında parmağını emiyor. 13 günde 4.5 cm uzamış ve 150 gram almış... Maaşallah diyorum ve hepinizi öpüyorum canlarım.
öncelikle geçmiş olsun diliyorum sana canım. sende bizi gibiymişsin bence başladığın taviyi düzenli devam ettir hepsi yine geçicek arkadşım kısa sürede eski haline sağlığına kavuşucaksın karamsarlığa kapılma. herşey bizim için bak bende tedavimin sonundayım bebiş istiyorum. inincımı kaybetmiyorum burdaki arkadaşlarla görüşüp sağolsunlar onlardan destek ve moral alıyorum onların pozitif düşünceleriyle güveni artıyor. sana tavsiyem sende görüşmelerini kesme. çünkü eşlerimiz ailelerimiz nekadar bizi anlasada burdaki arkadaşlar gibi olmaz. burdaki arkadaşlarla aynı duyguları yaşıyoruz ve hissediyoruz.empati kurabiliyoruz.herşey gönlünce olsun dualarım seninle arkadaşımBende sizdenim.. Asıl olarak 17 senedir bu illetin içindeyim..
Ama sadece 5 senedir tedavi görüyorum.. Bende kronik depresyon + panik atak + obsesif bozukluk + anksiyete bozukluk var.. Yani ne ararsanız..
Bu halde evliyim ve 9 yaşında bir oğlum var..
Yeni evlendiğim sıralar fazla sorunum yoktu.. Ufak tefek şeyler yaşıyordum..
Ama daha sonra oluşan bir GUATR atağıyla birlikte depresyonum alevlendi..
O zaman oğlum 3 yaşındaydı..
Berbat haldeydim..
Psikiyatrın verdiği ilaçlar beni hayata döndürdü..
Normal yaşama geri dönmüştüm..
Taa ki, 2,5 ay öncesine kadar..
Yavaş yavaş ilacımı kestim, sırf gebelik için..
Ama işte 2,5 ay sonra eennn başta buldum kendimi..
2,5 ayda 5 yıl öncesine döndüm..
Nasıl oldu anlamadım..
Berbat haldeyim şu an..
Geçen hafta Dr.a gittim ve yeniden ilaca başladım..
Ne olacak, hayat neler getirecek bilmiyorum..
Bende de yaş gidiyor endişesi var..
Oğluma bir kardeş istiyorum..
Dr.um bu ialçla hamile kalabilirsin dedi..
Ama diğer 5 dr. ise kesinlikle kalma dedi..
Hangisi doğru anlamadım..
Şaşkınım..
canım benim kullandığım ilç 2x100mg lustral+sülpir ve yeşil reçeteliydi. yeşil reçeteliyi 10 ay öncce bıraktım sülpiri 3ay önce kestim.şimdi 1 haftadır 25 mg sabah lustral içiyorum okadar.tedavimin sonundayım ama sankiiisevgili ceren'im, bu sayfada hepimiz kardeş, hepimiz "kaderdaş"ız diyebilirim. Bu mesajı da sana cesaret vermek için yazıyorum.
15 yıl önce tedaviye ilk başladığım zaman sabah 6 öğlen 6 akşam 6 olmak üzere toplam 18 adet ilaçla tedaviye başladık. 1 ayda 46 kilodan 58 kiloya çıktım ve 19 yaşındaydım. Boğaziçi üniversitesi son sınıfa gidiyordum. Günde 20 saat uyuyordum. Sonra yavaş yavaş ilaçlarım düzene girdi. Ama üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım çünkü robot gibiydim. 15 yıl çeşitli sıkıntılarla böyle geçti işte... Yine her yıl mart-nisan ve ağustos aylarında şöyle bir azıtayım der, ama 15 yıldır ilaç tedavisini hiç bırakmadığım ve idame dozlarda kullandığım için tam olarak beni esiri yapamaz, sanırım bir sorunla 15 yıl yaşayınca ona hükmetmeyi öğreniyorsunuz. Bu arada evdeki ailedeki huzur çok önemli.
şimdi size ve bu sayfayı okuyan tüm arkadaşlara kullandığım ilaçları şu şekilde yazıyorum. Başlangıçlarını google'dan girerseniz belki bulabilirsiniz. şimdi doktorum bende bir sorun çıkmayınca depresyon tedavizi gören diğer tüm hastalarına da cesaret vermeye başladı. Herkese umut olmak bence üniversite diplomasını duvara asmaktan daha gurur verici....
şimdi günde 1 adet tegre--- cr 400 mg. (duygudurum düzenleyici olarak) , 2 damla clopı--- damla (anti manik olarak), yarım adet atar-- tablet, yarım adet cipr--20 mg. Tablet (antidepresan olarak) kullanıyorum. Bu ilaçları ve dozları ömür boyu koruyucu olarak kullanacağımı biliyorum ve bunu kabul ettim. Manik depresif tedavisinde genellikle tek bir ilaç kullanılmıyor. Birkaç ilaçla durum kontrol altında tutuluyor.
Tedavim marmara üniversitesi hastanesi'nde prof. Dr. Kaan kora tarafından devam ettiriliyor. Prof. Dr. Kaan kora ben ilk hastalandığım zaman doçentti, ve şimdi manik depresif konusunda türkiye'deki 10 isimden biri. Ihtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Normal gebelik kontrolüm ise altunizade başkent üniversitesi hastanesi'nde yapılıyor.
Bu benim ilk gebeliğim arkadaşlar, 18 aylık evliyim, çocuk sahibi olmak için yeşil reçete ilaçların kesilmesini bekledim tabiiki. Yukarıda baş harflerini yazdığım ilaçların hepsi "c" grubu. Dilerim hepinize uygun bir ilaç tedavisi ile bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız. Diğer tüm soruları da buradan tek tek yanıtlayacağım.
Evet sevgili ceren'im, diğer tüm arkadaşların olduğu gibi senin de ellerini umutla tutuyor ve dualarımı gönderiyorum buradan.
Başka sorun olursa ben yine buradayım. Sakın umudunu yitirme olurmu. Bazı doktorların bu konudaki sert tutumlarını biliyorum ve bende yaşadım. Buradan sana tedavi önermem tabiiki haddim değil. Ama sana iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir ve sana örnek olabilirim diye düşünüyorum.
Herşey çok güzel olacak, senin de hayırlı haberlerini bekliyorum bebeğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?