• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

canım yaa kaderler hep aynı aslında ahh şu erkekler kendi kompleksleri yüzünden bizi hasta ediyolar işte
neyse sende kurtulmuşsun şimdiki yuvanda çok çok mutlu olursun inşallah
tabiki şansın var neden olmasın canım ümidimizi kaybetmicez hiç bi zaman
sadece biraz daha hayata ve insanlara karşı daha dik durucaz yılmıcaz
aslında biz o kadar güçlüyüz ki neler neler başarırız allahın izniyle bütün kalbimle inanıyorum

sevgili arkadaşım desteğin için sonsuz teşekkür ediyorum sana. sizlerin tedavilerinizin iyi sonuç verdiğini okumak bana güven veriyor canım. diyorumki bende arkadaşlarım gibi iyi olucam inşallah. 2 haftaya kadar psikiyatri kontrolum var. dileğim ilacımı bıraktırır artık. bugün ilacım yarıma düştü bakalım 2 hafta sonra ne diyecek doktorum :) sizlerinde herzaman sağlıklı haberlerinizi almayı diliyorum. iyiki varsın arkadaşım :1:

sevgili ceren'im, bu sayfada hepimiz kardeş, hepimiz "kaderdaş"ız diyebilirim. Bu mesajı da sana cesaret vermek için yazıyorum.
15 yıl önce tedaviye ilk başladığım zaman sabah 6 öğlen 6 akşam 6 olmak üzere toplam 18 adet ilaçla tedaviye başladık. 1 ayda 46 kilodan 58 kiloya çıktım ve 19 yaşındaydım. Boğaziçi üniversitesi son sınıfa gidiyordum. Günde 20 saat uyuyordum. Sonra yavaş yavaş ilaçlarım düzene girdi. Ama üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım çünkü robot gibiydim. 15 yıl çeşitli sıkıntılarla böyle geçti işte... Yine her yıl mart-nisan ve ağustos aylarında şöyle bir azıtayım der, ama 15 yıldır ilaç tedavisini hiç bırakmadığım ve idame dozlarda kullandığım için tam olarak beni esiri yapamaz, sanırım bir sorunla 15 yıl yaşayınca ona hükmetmeyi öğreniyorsunuz. Bu arada evdeki ailedeki huzur çok önemli.
şimdi size ve bu sayfayı okuyan tüm arkadaşlara kullandığım ilaçları şu şekilde yazıyorum. Başlangıçlarını google'dan girerseniz belki bulabilirsiniz. şimdi doktorum bende bir sorun çıkmayınca depresyon tedavizi gören diğer tüm hastalarına da cesaret vermeye başladı. Herkese umut olmak bence üniversite diplomasını duvara asmaktan daha gurur verici....
şimdi günde 1 adet tegre--- cr 400 mg. (duygudurum düzenleyici olarak) , 2 damla clopı--- damla (anti manik olarak), yarım adet atar-- tablet, yarım adet cipr--20 mg. Tablet (antidepresan olarak) kullanıyorum. Bu ilaçları ve dozları ömür boyu koruyucu olarak kullanacağımı biliyorum ve bunu kabul ettim. Manik depresif tedavisinde genellikle tek bir ilaç kullanılmıyor. Birkaç ilaçla durum kontrol altında tutuluyor.
Tedavim marmara üniversitesi hastanesi'nde prof. Dr. Kaan kora tarafından devam ettiriliyor. Prof. Dr. Kaan kora ben ilk hastalandığım zaman doçentti, ve şimdi manik depresif konusunda türkiye'deki 10 isimden biri. Ihtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Normal gebelik kontrolüm ise altunizade başkent üniversitesi hastanesi'nde yapılıyor.
Bu benim ilk gebeliğim arkadaşlar, 18 aylık evliyim, çocuk sahibi olmak için yeşil reçete ilaçların kesilmesini bekledim tabiiki. Yukarıda baş harflerini yazdığım ilaçların hepsi "c" grubu. Dilerim hepinize uygun bir ilaç tedavisi ile bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız. Diğer tüm soruları da buradan tek tek yanıtlayacağım.
Evet sevgili ceren'im, diğer tüm arkadaşların olduğu gibi senin de ellerini umutla tutuyor ve dualarımı gönderiyorum buradan.
Başka sorun olursa ben yine buradayım. Sakın umudunu yitirme olurmu. Bazı doktorların bu konudaki sert tutumlarını biliyorum ve bende yaşadım. Buradan sana tedavi önermem tabiiki haddim değil. Ama sana iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir ve sana örnek olabilirim diye düşünüyorum.
Herşey çok güzel olacak, senin de hayırlı haberlerini bekliyorum bebeğim.
sevgili arkadaşım bana uzattığınız ellerinizi sımsıkı tutarak sizlerle iyileşmeyi umut ediyorum.allah dualarınıda kabul eder inşallah canım. allah hamileliğini tamamlamanı nasip eder inşallah ve kucağını doldurur. cesaretine hayran kaldım arkadaşım. bilgilerin içinde çok sapol tatlım. peki sen yeşil reçeteli ilacı bırakıpmı hamile kaldın? yazdığın ilaçları kullanıyormuydun peki canım hamile kaldığında? ben izmirde yaşıyorum. bahsettiğin doktorlar izmirdemi? inşallah bende sizler gibi bi gün iyi haberler vericem size. desteğiniz için allah razı olsun iyi geceler arkadaşım...:1:

Bende sizdenim.. Asıl olarak 17 senedir bu illetin içindeyim..
Ama sadece 5 senedir tedavi görüyorum.. Bende kronik depresyon + panik atak + obsesif bozukluk + anksiyete bozukluk var.. Yani ne ararsanız..

Bu halde evliyim ve 9 yaşında bir oğlum var..
Yeni evlendiğim sıralar fazla sorunum yoktu.. Ufak tefek şeyler yaşıyordum..
Ama daha sonra oluşan bir GUATR atağıyla birlikte depresyonum alevlendi..
O zaman oğlum 3 yaşındaydı..
Berbat haldeydim..
Psikiyatrın verdiği ilaçlar beni hayata döndürdü..
Normal yaşama geri dönmüştüm..

Taa ki, 2,5 ay öncesine kadar..
Yavaş yavaş ilacımı kestim, sırf gebelik için..
Ama işte 2,5 ay sonra eennn başta buldum kendimi..

2,5 ayda 5 yıl öncesine döndüm..
Nasıl oldu anlamadım..
Berbat haldeyim şu an..
Geçen hafta Dr.a gittim ve yeniden ilaca başladım..

Ne olacak, hayat neler getirecek bilmiyorum..
Bende de yaş gidiyor endişesi var..
Oğluma bir kardeş istiyorum..
Dr.um bu ialçla hamile kalabilirsin dedi..
Ama diğer 5 dr. ise kesinlikle kalma dedi..

Hangisi doğru anlamadım..
Şaşkınım..
:14:

Son düzenleme:
sevgili arkadaşım bana uzattığınız ellerinizi sımsıkı tutarak sizlerle iyileşmeyi umut ediyorum.allah dualarınıda kabul eder inşallah canım. allah hamileliğini tamamlamanı nasip eder inşallah ve kucağını doldurur. cesaretine hayran kaldım arkadaşım. bilgilerin içinde çok sapol tatlım. peki sen yeşil reçeteli ilacı bırakıpmı hamile kaldın? yazdığın ilaçları kullanıyormuydun peki canım hamile kaldığında? ben izmirde yaşıyorum. bahsettiğin doktorlar izmirdemi? inşallah bende sizler gibi bi gün iyi haberler vericem size. desteğiniz için allah razı olsun iyi geceler arkadaşım...:1:

Sevgili Ceren'im, merhaba canım, güzel dileklerin ve duaların için teşekkür ederim canım, soruna cevap vereyim, evet yaklaşık 12 yıl yeşil reçeteli ilaç kullandım, tam 3 yılda çoooook yavaş olarak kestim. ama keserken başka ilaçlarla destekledik. yani bir yeşil reçeteli kesip yanına normal reçeteli "C" kategorisinde bir ilaç ekledik. Bu nedenle keserken hiç yoksunluk sendromu yaşamadım. Hamile kaldığımda yeşil reçeteliyi kesmiştik. Herşey planlı oldu yani. Ama yukarılarda yazdığım bir cevap var, istersen onu oku. Bir arkadaşım vardı, o hiç kesemedi, ama şimdi 2.5 yaşında sapasağlam oğlu var.
Doktorum maalesef İstanbul'da. İzmir'de tanıdık bir doktorda yok. Her zaman tam destek ile yanındayım canım, hayırlı gelişmelerini bekliyorum. İyi geceler sevgili Ceren'im.... Bir sonraki yazdıklarımı da oku, bak bakalım tontiş oğlum kaç gram olmuş teyzesi.

Sevgili teyzeleri, tontiş oğlum 20 hafta 4 günlük oldu, 25 cm. uzunluğunda ve 390 gram. Burnu benim gibi doğuştan hokka, anne karnında parmağını emiyor. 13 günde 4.5 cm uzamış ve 150 gram almış... Maaşallah diyorum ve hepinizi öpüyorum canlarım.

Anlaşılan şu ki, aslında zararlı mı, zararsız mı bilinmeyen birşeyle karşı karşıya tıp dünyası..
Daha doğrusu, henüz yeterli araştırma bilgileri mevcut değil..
O yüzden panik var ortalıkta..

Ama bu ilaçları kullanarak sağlıklı bebek yapmış insanlar..

Ve benim doktorum da, dediğim gibi 15 senedir bu ilaçları kullandırarak hastalarının hamilelik geçirdiğini ve şimdiye kadar hiçbir sorun olmadığını söyledi bana..

Belki de 3-5 yıl sonra, bu ilaçların zararsız oldukları söylenecek..
Belkide gerçekten zararsız..
Ve bizdeki endişelerde, yersiz belkide...

Sevgili teyzeleri, tontiş oğlum 20 hafta 4 günlük oldu, 25 cm. uzunluğunda ve 390 gram. Burnu benim gibi doğuştan hokka, anne karnında parmağını emiyor. 13 günde 4.5 cm uzamış ve 150 gram almış... Maaşallah diyorum ve hepinizi öpüyorum canlarım.

MaşaAllah.. Canım benim yaa.. İnanılmaz bir duygu..
Bende oğlumun resimlerine bakar bakar dururdum..
Bir anne için ne anlama gelir, çok iyi biliyorum..
Rabb'im sağlıkla kavuştursun yavrunuza..:nazar:

Ama sadece 5 senedir tedavi görüyorum.. Bende kronik depresyon + panik atak + obsesif bozukluk + anksiyete bozukluk var.. Yani ne ararsanız..

Berbat haldeydim..

Nasıl oldu anlamadım..
Berbat haldeyim şu an..

Şaşkınım..

Sevgili Nil'ciğim, öncelikle sayfamıza hoş geldin diyorum... Ve sana da geçmiş olsun canım. İnşallah herşey yoluna girecek. Ve sende bize müjdeli haberler vereceksin, bunu biliyor, buna inanıyorum.
Eğer istersen kullanmış olduğun ilaçların veya ilacın piyasa ismini değil de içindeki etken maddesini bana yazarsan senini için doktorlarıma sorabilirim. Bakalım bizimkiler ne diyecek. Benim doktorlarım biraz cesaretli, bende öyleyim. Çünkü bu konuda şansım 100% de 1 bile olsaydı bu şansı kullanırdım. Sana da bir faydamız olursa ne mutlu bize. Manevi desteğimiz, dualarımız ve sevgimiz sayesinde seninde oğluşunun bir kardeşi olacağına inanıyorum. Sevgiyle ve huzurla kalman dileği ile sevgili arkadaşım. Hayırlı haberlerini buradan okumak dileği ile...

Canım, benim mesaj sayımda özel msj. için yeterli değil ama ha gayret az kaldı..
Ama yazsam ne fayda, senden cevap alamayacağım..
Ben paroksetin içerikli ilaçlar kullanıyorum..
5 yıldan sonra, sırf bebek için bırakmayı denedim..
Sadece 2.5 ay dayanabildim ama kendimi şu an çok kötü hissediyorum..

Merak ediyorum, aynı ilaçmı seninki de..
Çünkü doktorum kendinden o kadar emin konuştu ki..
Israrla bu ilacın hamilelikte kullanılabileceğini söyledi..

Ama ben araştırdığımda, bu ilaçların (yabancı sağlık örgütlerince)
ilk 3 ayda bebekte eksik kalp oluşumuna neden olduğu yazılmış..

Bu ne zor bir çelişki yaa..

Ama seni gerçekten tebrik ediyorum..
Cesaretini.. Azmini..
Rabb'im her daim sağlıklı kılsın seni ve bebişini..
Hep mutlu olun, mutlu kalın..

Canım, benim mesaj sayımda özel msj. için yeterli değil ama ha gayret az kaldı..
Ama yazsam ne fayda, senden cevap alamayacağım..
Ben paroksetin içerikli ilaçlar kullanıyorum..
5 yıldan sonra, sırf bebek için bırakmayı denedim..
Sadece 2.5 ay dayanabildim ama kendimi şu an çok kötü hissediyorum..

Merak ediyorum, aynı ilaçmı seninki de..
Çünkü doktorum kendinden o kadar emin konuştu ki..
Israrla bu ilacın hamilelikte kullanılabileceğini söyledi..

Ama ben araştırdığımda, bu ilaçların (yabancı sağlık örgütlerince)
ilk 3 ayda bebekte eksik kalp oluşumuna neden olduğu yazılmış..

Bu ne zor bir çelişki yaa..

Ama seni gerçekten tebrik ediyorum..
Cesaretini.. Azmini..
Rabb'im her daim sağlıklı kılsın seni ve bebişini..
Hep mutlu olun, mutlu kalın..

Sevgili Nil'ciğim, kullandığın ilacı tam 9 yıl kadar kullandım, muhtemelen adı Sero--- veya Pax-- 'dir. Fakat 2004'ten bu yana citalopram tedavisi görüyorum. Yarın doktoruma senin ilacını soracağım mutlaka, akşama cevabımı yazarım buraya. Benim ilaçlarım için de kalp anormalisi yapar diyorlardı ama herşey sapasağlam, eğer doktorunun bu konuda kendine ve tecrübelerine güveniyorsa sende ona güvenebilirsin.Yarın benden haber bekle canım. Her iki doktorumla da senin için konuşacağım. Sevgiyle ve huzurla kalman dileği ile. İlacına başladın ya yakında toparlanırsın inşallah, birde mevsim değişimleri çok etkiliyor depresyonu. 10 güne kalmadan çok farklı olacağını biliyor ve hissediyorum. Dualarım seninle, birde geceleri derin ve huzurla uyuman için başucunda lavanta kokulu tütsü yakmanı tavsiye ederim. Küçük bir tavsiye ama, lavanta kokusu depresyona çok iyi geliyor. Bizi iyi hissettirecek küçük büyük ne varsa herşeyi kullanmalı ve faydalanmalıyız değil mi canım.

Çok... çok teşekkür ederim canım benim yaa..
Evet tahmin ettiğin ilaçlardan Pa...l kullanıyorum..

Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim..
İnşaAllah 5-10 güne kadar biraz düzelirim..
Çünkü hem panik atak, hem depresyon, iki koldan geldiler bu kez..

Bende; tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum..
Bizim gibi sıkıntıda olan dost- arkadaş- tanıdık- tanımadık
kim varsa, böyle güzel habarlerini alınca,
kendim gibi seviniyorum inan..

Çünkü damdan düşeni ancak damdan düşen anlar,
bunu çok iyi biliyorum..
Çektiklerinizi de biliyorum..

Onun için, kendim için ne istiyorsam,
bu durumda olan herkes içinde o güzellikleri istiyorum, Rabb'imden..

Çok... çok teşekkür ederim canım benim yaa..
Evet tahmin ettiğin ilaçlardan Pa...l kullanıyorum..

Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim..
İnşaAllah 5-10 güne kadar biraz düzelirim..
Çünkü hem panik atak, hem depresyon, iki koldan geldiler bu kez..

Bende; tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum..
Bizim gibi sıkıntıda olan dost- arkadaş- tanıdık- tanımadık
kim varsa, böyle güzel habarlerini alınca,
kendim gibi seviniyorum inan..

Çünkü damdan düşeni ancak damdan düşen anlar,
bunu çok iyi biliyorum..
Çektiklerinizi de biliyorum..

Onun için, kendim için ne istiyorsam,
bu durumda olan herkes içinde o güzellikleri istiyorum, Rabb'imden..

Sevgili Nil'ciğim, öğle tatilinde doktorlarımla konuştum senin için, sağolsunlar çok yardımcı oldular, ikisininde ortak düşüncesi şu, senin şu anda kullandığın ilaç ile benim antidepresanım arasında risk açısından aynı grupta olduğu, ikisininde "c" kategorisinde olduğu, mecbur kalındığında anneye sağlayacağı yarar da göz önünde bulundurulduğu zaman düşük dozlarda kullanılabileceği konusunda hemfikirler. İlaç kesiminde tekrarlayan ağır depresif atakların bebeğe daha çok zarar verdiğini düşünüyorlar. Birde şunu söylediler ki bu çok önemli bizim için. Aslında "kullanılmaz" dedikleri çok riskli gruptaki ilaçların bile bebeğe zarar verme riskinin sadece 100% de 20 olduğunu söylüyorlar. Özellikle ilk 1 ay, annenin hamileliğini fark edememesinden dolayı, bebeğin anne karnında en iyi korunduğu dönem olduğunu, ayrıca anne kanının kordon yoluyla anneden bebeğe karaciğer ve böbrekler tarafından temizlenip süzülüp gittiğini, yani içtiğimiz ve kullandığımız ilaçların tamamının değil sadece anne sütüne geçen kadarının gittiğini söylediler.Gerisinin idrarla atıldığını söylediler. Sanırım sana yardımcı olabilmişimdir. Benim içim senin açından ferahladı. Sende benim doktorlarımın söylediği bu fikirleri doktorunla paylaşırsın bakalım hemfikir olacaklarmı bebeğim. Güzel haberi hemen yazayım akşamı beklemeyeyim dedim, taze taze yazdım sana. Şimdilik hoşçakal Nil'ciğim, sevgiyle ve umutla kal, tüm sıkıntılarında hepimiz buradayız ellerini tutmak için, biz bu sayfada kocamaaan bir aileyiz. Çocuğum doğsa bile, kocaman olsa bile, hergün hepinizin ellerini tutmaya buradan içimdeki sevgiyi ve dualarımı göndermeye devam edeceğim...

İçim çoktuhaf oldu bahar..
Benim için... hiç tanımadığın bir insan için yaptıklarına bak..

Sana nasıl dua edeyim, bilmiyorum ki..
Rabb'im güzel yüreğini hiç üzüntüde, sıkıntıda bırakmasın..
Hep "en güzellikler" bulsun seni..

İçim ferahladı evet.. Hemde nasıl..
Ama sende yaşadın, riski göze almakta bayağı zor..

Şu an iacı bırakıp, yeniden başladım..
Başlayalı henüz 5 gün oldu..
1-2 ay sonra tam rahatlarım inşaAllah..
O zaman bende kesin kararımla birlikte senin yolundan gideceğim sanırım..

Ama önce biraz rahatlamam lazım..
Şu an halen panik atak yokluyor beni..
Bazen çok bunalıyorum..
Bilseydim...
İlacımı hiç bırakmadan, azaltarak girişirdim bu işe..
Ama çekeceğimiz varmış işte..

Peki, senin ruhsal durumun nasıl bahar?
İyimisin? Hamilelik hormonları etkiliyor ya..
Hiç hissettin mi farklılık? Olumlu ya da olumsuz?

İçim çoktuhaf oldu bahar..
Benim için... hiç tanımadığın bir insan için yaptıklarına bak..

Sana nasıl dua edeyim, bilmiyorum ki..
Rabb'im güzel yüreğini hiç üzüntüde, sıkıntıda bırakmasın..
Hep "en güzellikler" bulsun seni..

İçim ferahladı evet.. Hemde nasıl..
Ama sende yaşadın, riski göze almakta bayağı zor..

Şu an iacı bırakıp, yeniden başladım..
Başlayalı henüz 5 gün oldu..
1-2 ay sonra tam rahatlarım inşaAllah..
O zaman bende kesin kararımla birlikte senin yolundan gideceğim sanırım..

Ama önce biraz rahatlamam lazım..
Şu an halen panik atak yokluyor beni..
Bazen çok bunalıyorum..
Bilseydim...
İlacımı hiç bırakmadan, azaltarak girişirdim bu işe..
Ama çekeceğimiz varmış işte..

Peki, senin ruhsal durumun nasıl bahar?
İyimisin? Hamilelik hormonları etkiliyor ya..
Hiç hissettin mi farklılık? Olumlu ya da olumsuz?

Canım benim, öncelikle duaların için çok teşekkür ederim tatlım, bende senin için çok dua ediyorum, bir an önce toparlanacağına inanıyorum. Paroksetin vücuda girdikten sonra 10 gün içinde etki ediyor. İnan 10 gün sonra daha iyi olacaksın. 2 ay falan sonra kar lapa lapa yağdığında, yeni yıl geldiğinde yılbaşı hediyelerini açarken daha iyi hissedecek ve bu yazdıklarımı hatırlayacak, gülümseyeceksin.
Bana gelince, ilaçlarımı bırakmadığım için iyiyim canım, yalnız ilk 3 ay bebeğim ya sakat olursa diye çok stres yaşadım. Daha önce yaşanmış bir tecrübe yok etrafımda, herkes umutsuz bakıyor, sıcaklar beni bir yandan etkiliyor, halsizlik hissediyorum bir yandan (alışmışım atom karınca gibi koşturup aktif olmaya :) ) birde hormonlar değişince çok kötü hissettim kendimi. 10. haftada halsizlik yavaş yavaş geçmeye başladı ve biz 12. haftada ikili tarama testi ile güzel sonuçlar almaya başladık ve moralim düzeldi. Birde artık Eylül ayı gelmeye başlamıştı ve havalar serinlemeye başlamıştı. Hamile olsamda olmasamda her yıl Temmuz Ağustos benim için zor geçer. Ardından dörtlü tarama testinin sonuçları da süper gelince ancak hayal kurmaya başlayabildim.
72 kilo ile hamile kaldım şimdi 76 kiloyum belki 80'i geçeceğim ama olsun. Tombiş olmak bile moralimi bozmuyor. Bir zamanlar mutsuz ve hasta, sokaklarda ağlayan bir 36 bedenken şimdi tombiş ama evinde huzurlu umutlu, 44 beden bir hamişim. Sende böyle olacaksın. Birazcık daha zaman var ama çok değil.
İlaçlar da iştahımı çok açıyor birde mutfakta maharetliysen yandın işte, 15 yılda 46 kilodan 72'ye çıktım. Hamileliği saymıyorum. Allahtan boyum uzun da kaldırıyorum. İşte böyle sevgili Nil'im. Sen toparlanıncaya kadar ben çoktaaan doğum yapmış olurum inşallah. Sende benim güzel haberlerimi okursan daha çok güvenin gelir. Şimdilik bu kadar birtanem. İçin sıkıldığı zaman yine yaz. Ben hergün buradayım. Kendine iyi bak, senin bir an önce iyileşmen için duacıyım..

Canımsın sen benim ya..
Bırak manik birini, ruhsal durumu süperbiri gibi,
bir psikolog gibi konuşuyorsun..
Rabb'im içindeki yaşama azmini almasın hiç..

Ben en başından beri yazdıklarını okudum..
Tüm ayrıntıları biliyorum..
Bebişin kız mı, erkek mi?
Hiç yazmadın..

En güzel dileklerin sen, biz gibiler için..
Yaşam bizlere çok çektirdi..
Rabb'im ferahlatsın..
Göğsümüzü genişletsin..
Tüm zorlarımızı kolay eylesin..

Bende hergün buraya uğrayıp, haberlerini alacağım inşaAllah..
Ve tıpkı senin gibi umutla bekleyeceğim,
senin bebişini koklaya koklaya kucağına alıp sevdiğin günleri..
Çoğu itti azı kaldı..
Rabb'ime emanetsin...
Dualarımdasın.. :48:

ay ay maşallah bebişimize yaa. herzaman iyi haberlerini bekliyoruz oğluşumuzun :) allah tamamını erdirsin gülüm. kilosu ve boyu çok iyimiş.demek anneye benziyor ne güzel inşallah gönlüne göre versin rabbim canım bende seni öpüyorum bebişi ve seni allaha emanet ediyorum görüşmek üzere canım

Berbat haldeydim..

Nasıl oldu anlamadım..
Berbat haldeyim şu an..

Şaşkınım..
öncelikle geçmiş olsun diliyorum sana canım. sende bizi gibiymişsin bence başladığın taviyi düzenli devam ettir hepsi yine geçicek arkadşım kısa sürede eski haline sağlığına kavuşucaksın karamsarlığa kapılma. herşey bizim için bak bende tedavimin sonundayım bebiş istiyorum. inincımı kaybetmiyorum burdaki arkadaşlarla görüşüp sağolsunlar onlardan destek ve moral alıyorum onların pozitif düşünceleriyle güveni artıyor. sana tavsiyem sende görüşmelerini kesme. çünkü eşlerimiz ailelerimiz nekadar bizi anlasada burdaki arkadaşlar gibi olmaz. burdaki arkadaşlarla aynı duyguları yaşıyoruz ve hissediyoruz.empati kurabiliyoruz.herşey gönlünce olsun dualarım seninle arkadaşım

sevgili ceren'im, bu sayfada hepimiz kardeş, hepimiz "kaderdaş"ız diyebilirim. Bu mesajı da sana cesaret vermek için yazıyorum.
15 yıl önce tedaviye ilk başladığım zaman sabah 6 öğlen 6 akşam 6 olmak üzere toplam 18 adet ilaçla tedaviye başladık. 1 ayda 46 kilodan 58 kiloya çıktım ve 19 yaşındaydım. Boğaziçi üniversitesi son sınıfa gidiyordum. Günde 20 saat uyuyordum. Sonra yavaş yavaş ilaçlarım düzene girdi. Ama üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım çünkü robot gibiydim. 15 yıl çeşitli sıkıntılarla böyle geçti işte... Yine her yıl mart-nisan ve ağustos aylarında şöyle bir azıtayım der, ama 15 yıldır ilaç tedavisini hiç bırakmadığım ve idame dozlarda kullandığım için tam olarak beni esiri yapamaz, sanırım bir sorunla 15 yıl yaşayınca ona hükmetmeyi öğreniyorsunuz. Bu arada evdeki ailedeki huzur çok önemli.
şimdi size ve bu sayfayı okuyan tüm arkadaşlara kullandığım ilaçları şu şekilde yazıyorum. Başlangıçlarını google'dan girerseniz belki bulabilirsiniz. şimdi doktorum bende bir sorun çıkmayınca depresyon tedavizi gören diğer tüm hastalarına da cesaret vermeye başladı. Herkese umut olmak bence üniversite diplomasını duvara asmaktan daha gurur verici....
şimdi günde 1 adet tegre--- cr 400 mg. (duygudurum düzenleyici olarak) , 2 damla clopı--- damla (anti manik olarak), yarım adet atar-- tablet, yarım adet cipr--20 mg. Tablet (antidepresan olarak) kullanıyorum. Bu ilaçları ve dozları ömür boyu koruyucu olarak kullanacağımı biliyorum ve bunu kabul ettim. Manik depresif tedavisinde genellikle tek bir ilaç kullanılmıyor. Birkaç ilaçla durum kontrol altında tutuluyor.
Tedavim marmara üniversitesi hastanesi'nde prof. Dr. Kaan kora tarafından devam ettiriliyor. Prof. Dr. Kaan kora ben ilk hastalandığım zaman doçentti, ve şimdi manik depresif konusunda türkiye'deki 10 isimden biri. Ihtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Normal gebelik kontrolüm ise altunizade başkent üniversitesi hastanesi'nde yapılıyor.
Bu benim ilk gebeliğim arkadaşlar, 18 aylık evliyim, çocuk sahibi olmak için yeşil reçete ilaçların kesilmesini bekledim tabiiki. Yukarıda baş harflerini yazdığım ilaçların hepsi "c" grubu. Dilerim hepinize uygun bir ilaç tedavisi ile bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız. Diğer tüm soruları da buradan tek tek yanıtlayacağım.
Evet sevgili ceren'im, diğer tüm arkadaşların olduğu gibi senin de ellerini umutla tutuyor ve dualarımı gönderiyorum buradan.
Başka sorun olursa ben yine buradayım. Sakın umudunu yitirme olurmu. Bazı doktorların bu konudaki sert tutumlarını biliyorum ve bende yaşadım. Buradan sana tedavi önermem tabiiki haddim değil. Ama sana iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir ve sana örnek olabilirim diye düşünüyorum.
Herşey çok güzel olacak, senin de hayırlı haberlerini bekliyorum bebeğim.
canım benim kullandığım ilç 2x100mg lustral+sülpir ve yeşil reçeteliydi. yeşil reçeteliyi 10 ay öncce bıraktım sülpiri 3ay önce kestim.şimdi 1 haftadır 25 mg sabah lustral içiyorum okadar.tedavimin sonundayım ama sankiii :50: panik atak gelmek istiyor ara ara bi belli ediyor kendini gibi o yüzden doğum konrol hapımı panik atağım tekrarlamadan kesmek istiyorum. lustral hangi kategoride acaba

Lustral gebelikte kullanılan ilaçlar arasında..
Benim doktorum zaten 2 ilaç var hamileikte kullanılan, biri lustral dedi..
Ama düşük dozda kullanılması gerekiyormuş..
Özellikle ilk 3 ay önemliymiş..
İlk 3 aydan sonra bebeğe o kadarda etki etmiyormuş..

Canım benim, gerçekten kimse anlamıyor bizi..
Zaten zor bir hastalık yaşıyoruz..
Birde bu yalnızlık, başka bir zor..

Bence de destek olalım birbirimize..
Zira, bahar'la yazıştığım şu 3 günde bile acayip moralim düzeldi..
Kendimi biraz daha ferahlamış hissettim..

Ne kadar önemliymiş meğer..
Farkında olmadan terapi ediyoruz birbirimizi..
İyiki varsınız...:48:

Back