• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Sevgili Ceren'im, Lustral kullanmana çok sevindim, çünkü 12 yaşından küçüklerde bile kullanılabilen bir ilaç, gebeliktede kullanılabiliyor. Ayrıca Sülpir'i kesmene çok sevindim neden biliyormusun, Sülpir'in bir yan etkisi var, yüksek dozlarda kullanıldığı zaman vücuttaki prolaktin hormonunu yükseltiyor, o kadar ki hamile değilken bile göğüslerden süt gelebiliyor, korunmadığın halde sebepsiz yere hamile kalman zorlaşıyor. O nedenle iyi olmuş kesmen.
Canım benim sen de yavaş yavaş yolun sonuna geldin, az kaldı Ceren'im. Ha gayret bebeğim. Sen korkma o panik ataklardan, geldiği zaman hemen bana yolla, ben döverim onları :))))

Lustral gebelikte kullanılan ilaçlar arasında..
Benim doktorum zaten 2 ilaç var hamileikte kullanılan, biri lustral dedi..
Ama düşük dozda kullanılması gerekiyormuş..
Özellikle ilk 3 ay önemliymiş..
İlk 3 aydan sonra bebeğe o kadarda etki etmiyormuş..

Canım benim, gerçekten kimse anlamıyor bizi..
Zaten zor bir hastalık yaşıyoruz..
Birde bu yalnızlık, başka bir zor..

Bence de destek olalım birbirimize..
Zira, bahar'la yazıştığım şu 3 günde bile acayip moralim düzeldi..
Kendimi biraz daha ferahlamış hissettim..

Ne kadar önemliymiş meğer..
Farkında olmadan terapi ediyoruz birbirimizi..
İyiki varsınız...:48:

İyi geceler şekerim Nil'im, nasılsın bu akşam? Kuşlar bana moralinin iyiye gittiğini söyledi bende çok sevindim. Sanki bir vinç gelmiş de göğsünün üstünde duran ve nefes almanı zorlaştıran o kocaman kum torbasının yükünü almış gibi değil mi? İşte aynen böyle bir his. Bak 1 gün daha geçirdik hep birlikte. Bu arada kocacım çok fena soğuk algınlığı olmuş. Yemeğini yedirdim, ona 2 bardak atom karınca meyve suyu sıktım (toplamda 7 çeşit ve 2.5 kilo meyveden) 1 bardakta oğluma içirdim, kordon yoluyla ona gider, ve şimdi size koştum. Bana da bulaşmasın diye temkinli davranıyoruz mecburen.
Sen nasılsın canım, bugün hava güneşliydi, yürüyüş yaptınmı biraz? Akşamları yatmadan önce şööööle güzel kokulu sabunlarla bir Kleopatra banyosu yaparsan çok iyi gelecek. Bu ay bizim eve (2 kişi için) 67 Tl su faturası gelmiş, amaaan canım sağolsun. 2 günde bir yaptığım en az 40 dakikalık Kleopatra banyolarının bedeli. Sana da tavsiye ederim. Mis gibi uyuyacaksın. Şırıl şırıl akan su sesi beni çok ferahlatır, sanki Antalya Düden Şelalesi'nin oradaymışım gibi... Ne hayalperestim ama bak işe yarıyor.
Birde yıllardır her akşam başucumda bir tane mum yakarım, hani tea-light olanlarından,( uyuyakalınca yangın çıkmasın diye). Onun hafiiif ışığında uyurum, gündüz güneş ışığı gece mum ışığı böylelikle ruhum hiç karanlıkta kalmaz, bir de yanında lavanta kokulu tütsü, işte benim feng-shui'm. Bak sana tüm gevşeme tüyolarımı yazıyorum. İşe yararlar belki. Bunları okuyunca gülümsediğini biliyorum, bende gülümse diye yazıyorum zaten.
Günlerini nasıl geçiriyorsun, çalışıyormusun yoksa ev kadınımısın. Çalışıyorsan iş yerindeki streste seni etkiler, sakın buna izin verme olurmu bebeğim. Ben evden çalışıyorum. Evin alt katında doğal taşlarla takı tasarım atölyem var. Oradayım çoğu zaman. Yine para kazanıyorum ama en azında stresim yok.
İstanbul'da mısın yoksa başka şehirde mi? Müsait olunca yzrsın bunları.. İyi olduğunu duyunca kuşlardan biraz içim rahatladı güzelim, yarın daha da iyi olacaksın. Hergün yüzde 10 daha iyiye gitsen 10 gün sonra tamamdır bu iş. Bu gecelik hoşçakal, yarına yine görüşürüz... Seni candan kucaklıyor, tatlı rüyalar diliyorum....Melekler sen uyurken bile başucunda seni beklesin inşallah..

Sevgili arkadaşlar, üye olmadan da burayı okuyan ne çok ziyeretçi var, ne güzel bir duygu, yalnız değiliz....

Sevgili Ceren'im, Lustral kullanmana çok sevindim, çünkü 12 yaşından küçüklerde bile kullanılabilen bir ilaç, gebeliktede kullanılabiliyor. Ayrıca Sülpir'i kesmene çok sevindim neden biliyormusun, Sülpir'in bir yan etkisi var, yüksek dozlarda kullanıldığı zaman vücuttaki prolaktin hormonunu yükseltiyor, o kadar ki hamile değilken bile göğüslerden süt gelebiliyor, korunmadığın halde sebepsiz yere hamile kalman zorlaşıyor. O nedenle iyi olmuş kesmen.
Canım benim sen de yavaş yavaş yolun sonuna geldin, az kaldı Ceren'im. Ha gayret bebeğim. Sen korkma o panik ataklardan, geldiği zaman hemen bana yolla, ben döverim onları :))))

canım baharım ya iyiki varsın senden okadar pozitif düşüncelere kapılıyorumki anlatamam. seni tanımış olduğum için çok şanslıyım. yanımda olan arkadaşlarım bile bukadar beni anlayıp moral veremiyorlar bana. çünkü yaşadıklarımı anlamıyorlar hissetmiyorlar tatlım. ne olurdu izmirde olsaydında görüşebilseydim seninle.aramıza katılan nil arkadaşımızda bizim gibiymiş. allahım bu ne biçim hastalıktır ya hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. inşallah iyi olcaz hepimiz. bugün doktor kontrolum vardı. artık doğum kontrol hapımı bırakabileceğimi söyledi. :46: çok mutlu oldum. yere göğe sığamıyor içim bir hafta sonra bitiyor doğum kontrol hapım. rabbim senin yüzüne güldüğü gibi inşallah benimde yüzüme güler. ayrıca ilaçlarım konusunda içimi çok rahatlattın baharcım inan doktorum bukadar açıklama yapmıyor senein yaptığın kadar. şuna inanıyorumki herkesin senin gibi bi arkadaşa ihtiyacı var. iyiki varsın canım. ee bebişimiz nasıl sıkıyormu seni rahatsızlık veriyormu? kimbilir nekadar güzel bebiş olcak misler gibi kokucak yerim ben onu yaa. dualarım ve kalbim hep seninle tatlım öpüyorum...

Lustral gebelikte kullanılan ilaçlar arasında..
Benim doktorum zaten 2 ilaç var hamileikte kullanılan, biri lustral dedi..
Ama düşük dozda kullanılması gerekiyormuş..
Özellikle ilk 3 ay önemliymiş..
İlk 3 aydan sonra bebeğe o kadarda etki etmiyormuş..

Canım benim, gerçekten kimse anlamıyor bizi..
Zaten zor bir hastalık yaşıyoruz..
Birde bu yalnızlık, başka bir zor..

Bence de destek olalım birbirimize..
Zira, bahar'la yazıştığım şu 3 günde bile acayip moralim düzeldi..
Kendimi biraz daha ferahlamış hissettim..

Ne kadar önemliymiş meğer..
Farkında olmadan terapi ediyoruz birbirimizi..
İyiki varsınız...:48:
iyi akşamlar nilcim seni çok iyi anlıyorum emin ol başkası yada yanımızdakiler bile bizi okadar anlamıyor eşlerimiz bile anlayamıyor yaşamadıkları için.birbirimize yeteceğimize inanıyorum. bence çok olumlu olucak tedavilerimize birlikte empati kurmak. canım görüşmelerimizi kesmeyelim. moral destek çok çok önemli bizler için. birbirimize hep destek olalım bizi başkası anlayamaz çünkü. allah sanada şifa versin hayatım dualarım seninle öpüldün :54:

Çok... çok teşekkür ederim canım benim yaa..
Evet tahmin ettiğin ilaçlardan Pa...l kullanıyorum..

Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim..
İnşaAllah 5-10 güne kadar biraz düzelirim..
Çünkü hem panik atak, hem depresyon, iki koldan geldiler bu kez..

Bende; tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum..
Bizim gibi sıkıntıda olan dost- arkadaş- tanıdık- tanımadık
kim varsa, böyle güzel habarlerini alınca,
kendim gibi seviniyorum inan..

Çünkü damdan düşeni ancak damdan düşen anlar,
bunu çok iyi biliyorum..
Çektiklerinizi de biliyorum..

Onun için, kendim için ne istiyorsam,
bu durumda olan herkes içinde o güzellikleri istiyorum, Rabb'imden..
bu arada nilcim kullandığın ilacı yıllar önce kullandım ben. güzel ve etkili ilaç. ama benim ilacım son 2 yıldır değişti lustrale döndüm. senin kullandığından daha hafif daha rahat kesilebiliyor. ben tedavimin sonuna lus... geldim artık gün aşırıya düştü dozum. ama pa.... onu kesemiyordum her bırakmaya yeltendiğimde beni sarsıyordu. başka doktorada hiç göründünmü tatlım? ben doktor değişimi yapmamla ilacım değişti ve başarıya ulaştım hayatım. sende bizim gibi iyi olucan inan arkadaşım geçicek hepsi zorda olsa geçicek güven. herzaman yanındayım tatlım öpüyorum seni rabbim şifa versin inşallah...:16:

yaaa baharcım belki çocukça davranıcam ama sence hamile kalırmıyım bu ilaçlar beni kısırlaştırmamıştır dimi :50: inan çok heyecanlıyım yaaa doktor bırak deyince doğum kontrolu ben hayal dünyasına geçtim acaba kalırmıyım kalamazmıyım hamile diye :)))))) buarada eşine geçmiş olsun canım inşallah size geçmeden iyileşir by by

yaaa baharcım belki çocukça davranıcam ama sence hamile kalırmıyım bu ilaçlar beni kısırlaştırmamıştır dimi :50: inan çok heyecanlıyım yaaa doktor bırak deyince doğum kontrolu ben hayal dünyasına geçtim acaba kalırmıyım kalamazmıyım hamile diye :)))))) buarada eşine geçmiş olsun canım inşallah size geçmeden iyileşir by by

canım baharım ya iyiki varsın senden okadar pozitif düşüncelere kapılıyorumki anlatamam. seni tanımış olduğum için çok şanslıyım. yanımda olan arkadaşlarım bile bukadar beni anlayıp moral veremiyorlar bana. çünkü yaşadıklarımı anlamıyorlar hissetmiyorlar tatlım. ne olurdu izmirde olsaydında görüşebilseydim seninle.aramıza katılan nil arkadaşımızda bizim gibiymiş. allahım bu ne biçim hastalıktır ya hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. inşallah iyi olcaz hepimiz. bugün doktor kontrolum vardı. artık doğum kontrol hapımı bırakabileceğimi söyledi. :46: çok mutlu oldum. yere göğe sığamıyor içim bir hafta sonra bitiyor doğum kontrol hapım. rabbim senin yüzüne güldüğü gibi inşallah benimde yüzüme güler. ayrıca ilaçlarım konusunda içimi çok rahatlattın baharcım inan doktorum bukadar açıklama yapmıyor senein yaptığın kadar. şuna inanıyorumki herkesin senin gibi bi arkadaşa ihtiyacı var. iyiki varsın canım. ee bebişimiz nasıl sıkıyormu seni rahatsızlık veriyormu? kimbilir nekadar güzel bebiş olcak misler gibi kokucak yerim ben onu yaa. dualarım ve kalbim hep seninle tatlım öpüyorum...

süper haber arkadaşım çok çok sevindim gerçekten :34::34:
artık bundan sonra bebiş gelsin diye dua edelim hepberaber :emir_bebek::emir_bebek:
rabbim gönlüne göre versin

Sevgili Ceren'im, bana inan bu ilaçlar senin doğurganlığını asla etkilememiştir, etkileseydi beni etkilerdi. Bu sene Haziran ayının 3'ünde son adetimi gördüm, ve 8'i gibi bitti. Ve şıııııp diye hamile kaldım. Hiç beklemeden bebeğim. Yani Temmuz ayının ilk haftası aldık mutlu haberi. Ve yıllardır kadın doğum kontrolüne gittiğimde ultrasona girdiğimde doktorum ekranda gösterip "bak yumurta oluşmuş, bebek istiyorsan bu günler tam zamanıdır" derdi. Çünkü bir zamanlar bende çok evham yapardım ve sık sık kontrole giderdim. Hemde sadece ultrason kontrolü değil, aynı zamanda kan testiyle hormonlarada baktırırdım. Sonuçlar hep iyi çıkardı. Benim içim çok ferah ve temiz. Yakında mutlu haberi alacağız. Oğluma kardeş lazım değilmi ama....
Bu arada kızlar grip bana da geçti maalesef. Evde eşimle haremlik selamlık oynadık ama koruyamadık kendimizi. Ama ateşim yok, sadece çok halsizim, atom karınca meyve suları bile fayda etmiyor, oğluşumla istirahat ediyoruz... Hepinizi candan kucaklıyor ve öpüyorum. Güzel bir hafta sonu geçirirsiniz inşallah..

süper haber arkadaşım çok çok sevindim gerçekten :34::34:
artık bundan sonra bebiş gelsin diye dua edelim hepberaber :emir_bebek::emir_bebek:
rabbim gönlüne göre versin

çok sağol canım benim yaa allah dualarımızı inşallah kabul eder ve seninde benimde hepimizin gönlüne göre verir. allah nasip ederde hamile kalırsam ilk sizlerle paylaşıcam bu heyecanımı . çünkü sizler beni herkesden daha çok anlıyorsunuz. bu arada sen nasılsın tatlım ? umarım herşey güzel geçiyordur. çok öpüyorum arkadaşım görüşürüz...:21:

Sevgili Ceren'im, bana inan bu ilaçlar senin doğurganlığını asla etkilememiştir, etkileseydi beni etkilerdi. Bu sene Haziran ayının 3'ünde son adetimi gördüm, ve 8'i gibi bitti. Ve şıııııp diye hamile kaldım. Hiç beklemeden bebeğim. Yani Temmuz ayının ilk haftası aldık mutlu haberi. Ve yıllardır kadın doğum kontrolüne gittiğimde ultrasona girdiğimde doktorum ekranda gösterip "bak yumurta oluşmuş, bebek istiyorsan bu günler tam zamanıdır" derdi. Çünkü bir zamanlar bende çok evham yapardım ve sık sık kontrole giderdim. Hemde sadece ultrason kontrolü değil, aynı zamanda kan testiyle hormonlarada baktırırdım. Sonuçlar hep iyi çıkardı. Benim içim çok ferah ve temiz. Yakında mutlu haberi alacağız. Oğluma kardeş lazım değilmi ama....
Bu arada kızlar grip bana da geçti maalesef. Evde eşimle haremlik selamlık oynadık ama koruyamadık kendimizi. Ama ateşim yok, sadece çok halsizim, atom karınca meyve suları bile fayda etmiyor, oğluşumla istirahat ediyoruz... Hepinizi candan kucaklıyor ve öpüyorum. Güzel bir hafta sonu geçirirsiniz inşallah..

selam baharcım, içimi ferahlattın canım inşallah bende senin gibi hemen hamile kalırım. bende sürekli kadın doğumculara muayeneye gidiyorum bi sıkıntı yok olmazda inşallah. ay öbür ayda bende hamile sonucumu alırım allahın izniyle dediğin gibi oğluşumuza bi kardeş olursa çok güzel olur nihayetinde bizler kader arkadaşlarıyız çocuklarımızda aynı şartlarda dünyaya gelicekler umarım hayatımızda herşey çok güzel olucak :34: kıyamam geçtimi canım grip sanada ? çok çok geçmiş olsun tatlım... ilaçda içemezsin ama yinede atom meyve sularına ve ada yada ıhlamuru içmeyi ihmal etme canım çünkü sana faydası olur muhakkak. çok çabuk iyileşmen dileğimle tatlım bebişimize iyi bak annesi iyi olki oda iyi olsun. geçmiş olsun tekrar arkadaşım çok öpüyorum kendine iyi bak...:3:

kızlar Allah'a şükür iyileşiyorum, ama bu sene grip aşınızı olmayı unutmayın, Çarşamba günü bana söylemişlerdi de olmamıştım, Cuma günü hastalandım. Aman kendinizi kollayın. Hepinizi öpüyorum, iyi geceler...

kızlar Allah'a şükür iyileşiyorum, ama bu sene grip aşınızı olmayı unutmayın, Çarşamba günü bana söylemişlerdi de olmamıştım, Cuma günü hastalandım. Aman kendinizi kollayın. Hepinizi öpüyorum, iyi geceler...

canım benim iyileşiyor olmana sevindim demek yaptığın meyve suyu iyi geldi ama arkadaşım biz aşı olmasakta olur ilaç içer düzeliriz sen daha önemlisin bizlerden bebişide koruman gerekiyor annesi :16: öpüldün tatlım iyi geceler allaha emanet ol

Hepinize şimdiden hayırlı bayramlar..
Şu mübarek arefe gününde dua ettim hepinize..
Allah'ım kabul etsin...:29:

Tüm sevgili Kadınlar Kulübü arkadaşlarımın bayramını kutlarım, ve güzel bir bayram tatili geçirmenizi dilerim... Nilciğim duaların için çok teşekkür ederim, inşallah daha iyisindir güzelim.

:nazar::nazar:
birbirinize dayanışmanızı çok takdir ettim.inşallah,hepiniz hayırlısı ile bebeklerininizi kucağınıza alır,büyütürsünüz.
Allah hastalıklarınızın en kısa zamanda şifasını versin.şu saatte siz ve sizin durmunuzda olan herkes için duacıyım.

Allah razı olsun.. bahar, antika...

Gerçekten çok zor bir durum.. Alınan büyük bir rsik.. Rabb'im yardım tsin herkese... bizler de..

Bu arada ilaçlar sayesinde rahatladım ben.. Psikolojik yönden (ara sıra yoklasa da) iyiyim hamdolsun..

Ama benim sorunum sadece bu değil.. Ayrıca çarpıntılarım ve ekstrasistollerimde (kalpte
ekstra atımlar) var.. Ama psikolojik değil..
Yani hem psikiyatriden, hem de kardiyologdan izin çıkması lazım gebelik için..

Galiba ben umutsuz bir vakayım..:14:

Allah razı olsun.. bahar, antika...

Gerçekten çok zor bir durum.. Alınan büyük bir rsik.. Rabb'im yardım tsin herkese... bizler de..

Bu arada ilaçlar sayesinde rahatladım ben.. Psikolojik yönden (ara sıra yoklasa da) iyiyim hamdolsun..

Ama benim sorunum sadece bu değil.. Ayrıca çarpıntılarım ve ekstrasistollerimde (kalpte
ekstra atımlar) var.. Ama psikolojik değil..
Yani hem psikiyatriden, hem de kardiyologdan izin çıkması lazım gebelik için..

Galiba ben umutsuz bir vakayım..:14:

canım öncelikle geçmiş kurban bayramını kutluyorum nice sağlıklı huzurlu bayramlar diliyorum ailene ve sana. tatlım hiç kalbini bozma tıp okadar ilerlediki allahın izniyle kalbindeki sorunuda aşarsın yeterki umudunu kaybetme ve hep iyiyi düşün. çünkü neyi nasıl düşünürsek onu yaşarız biliyorsun arkadaşım. inşallah sen, ben ve bebek isteyen diğer arkadaşlarımız bebek sahibi olucaz. kalbim ve dualarım seninle inşallah daha iyi olucaksın. buarada atakların nasıl daha iyicemisin tatlım ? kardiyolog muayenesinden geçtinmi? bize iyi haberler vermen dileğimle çok öpüyorum canım..

Son düzenleme:
Back