• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Kızlar, selam..
Bayağıdır uğrayamadım buraya..
Ehliyet kursuna gidiyorum, vakit sıkıntım var..
24 saat bana yetmiyor bugünlerde.. :34:

İlaç kullanıyorum ya, bu ilaçla tam rahatlamam 3 ayı bulacaktı..
Ben de bu arada ehliyet alayım dedim.. :34:
Hem kafam dağılır..

İlaç etkisini gösterdi ama tam olarak üstümden atabilmiş değilim..
Hala ara sıra yoklanıyorum..
2-3 ay içinde korunmayı bırakmayı düşünüyorum..
Allah nasip ederse, ilaçla da olsa gebelik düşünüyorum.. :52:

E haydi.. Ben gibi cesaret edemeyen canlarım..
ceren.. Sende niyetini boz 1-2 aya kadar..
Beni yalnız bırakma.. :49: :49:

Bu arada bahar, kaç aylık oldun sen?
Tombiş bir hamile mi oldun?
Canın ne istiyorsa ye bence..
Hamileliğinin tadını çıkar..
Olması gerektiği gibi yaşa hamileliğini..
Sonra verirsin kiloları boşver..
Şu an için mühim olan bebişin..

Hepinizi çook öptüm.. :54:
selam nilcim nasılsın arkadaşım? nasıl gidiyor? vaaay arkadaşımızın maşallahı var ehliyet kursuna gidiyor. hayırlısı arkadaşım başarılar diliyorum. ayrıca cesaretini kutluyorum. başkalarına göre ehliyet kursu sıradan bişeydir. ama bizler için olağan üstü bi başarı rahatsızlığımızdan dolayı çok cesaret isteyen bi faaliyet. helal olsun nilcim. bende çok istiyorum ama cesaret edemiyorum bazen eşim yanımdayken direksiyona geçiyorum biraz sürüyorum hemen heyecana korkuya paniğe kapılıyorum o yüzden cesaret edip yazılamıyorum ehliyete. canım ben bu ayın 5inde doğum kontrol hapımı bıraktım doktorum bırakabileceğimi söyledi. panik atak ilacım gün aşırı olup yarım doz içiliyor. bu dozda hamile bile kalsam sakıncası yokmuş. hamile kalırsamda ilacımı bırakmıcam çünkü bu dozda sanki sarsılmaya başladım hastalığım tetiklemeden hamile kalmayı diliyorum canım dilerim sende daha kısa sürede bırakırsın korunmayı hamileliklerimiz aynı dönemlerde olur birbirimize destek oluruz.rabbim yardımcımız olsun . bahar yolu yarıladı alllahın izniyle . ne güzel onun paylaşımlarını okuduğumda bebek ile ilgili olanları çok heyecanlanıyorum yüreğime bi cesaret giriyor hamile kalsam biran önce diye. bebeği ile ilgili yazıları yüzüm gülerek okuyorum bizde aynı duyguları inşallah yaşarız canım çok öptüm seni iyi geceler arkadaşım:54:

amin ceren sağol. Rabbim sana ve nil e de nasip etsin inşallah. hiç korkmayın ilaçların zararı yok .Rabbimde yardım ediyor

Sevgili kızlar, canlarım, bugün 25. haftaya girdik, Allah nasip ederse 14 hafta sonra hastane odasından yazarım diye düşünüyorum. Bugün doktor kontrolüne gittik, oğluşum 31 cm ve 720 gram olmuş. Doktor kilosu çok iyi hatta tombiş dedi, bende çok sevindim. Tekmelerde hızlandı, bayağı kuvvetlendi. Karnımda fena acıkıyor, insanın karnı 5. aydan itibaren ne fena acıkıyormuş. 2 saatte bir yemek yemek istiyorum. Allah'ım gözümün önünden çevirme tavuklar falan geçiyor kızlar. Umarım bu durum hamilelikten sonra geçer, çünkü şu aralar yemek yemek için yaşıyorum. Günün en değerli anları yemek yediğim anlar :))) Her zaman iştahlı bir insandım ama şimdi bambaşka.
Bu arada, sevgili Ebuş81, bana özel mesaj göndermişsin ama ne yazikki özelden mesaj atamıyorum. Sana buradan cevap yazayım. Yarım adet veya çeyrek adet kullanarak hamile kalabileceğini düşünüyorum canım benim, belki okumamışsındır ama ben halen 4 adet ilaç kullanıyorum. Allah'ın izniyle birşey olmadı, tüm tetkikler yapıldı. Bunları geçmişte yazdım canım. Okuyabilirsin. Ayrıca Ankara'da hiç tanıdığım doktor yok maalesef. Ama senin için araştıracağım canım.
Nil'ciğimi de tebrik ediyorum. Bende araba kullanmayı bilmiyorum, birkaç defa sürücü koltuğuna oturdum ama o kadar yetenekli değilim bu konuda. İleride kaza yapacağıma boşver dedim kendi kendime. Bu konuda seni tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.
Hepinizi buradan kocaman öpüyorum kızlar. Kendinize iyi bakın canlarım. Görüşmek üzere...

canım sana ulaşmaya çalıştım sorularım vardı hatta benim açtığım topiğede yazmışsın sağol sana özelden msj atım cvp veremiyorsan bana burdan yada benim topiktende msj atabilirsin sen benim için önemlisin ark. sana danışcaklarım var o yüzden seninle irtibata geçmek istedim. görüşmek üzere allah a emanet ol sen ve bebeğin :72::54:

sevgili bahar bana acil psikiyatr lazım iyi değilim keyfim yok obsesyonlar devam ediyor ölmek istiyorum

sevgili dostum, geçmiş olsun bebeğim, hangi ilde oturuyorsun? Eğer İstanbul'daysan sana yardımcı olabilirim. Benim doktorum Prof Dr. Kaan Kora. Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapıyor. Biz özele gidiyoruz ve ücreti 350 tl. ama Marmara Üniversitesi Hastanesi psikiyatrları gerçekten çok iyidir, çünkü onların duayen bir hocaları vardı, rahmetli prof. dr Esat Oğuz Göktepe idi. Hepsi onun öğrencisidir. Ücret pahalı geldiyse üniversite hastanesine de gidebilirsin. Bana çok uzak mesafede olduğu için gidemiyorum. Şimdiden geçmiş olsun diyorum, iyi haberlerini bekliyorum...

canım sana ulaşmaya çalıştım sorularım vardı hatta benim açtığım topiğede yazmışsın sağol sana özelden msj atım cvp veremiyorsan bana burdan yada benim topiktende msj atabilirsin sen benim için önemlisin ark. sana danışcaklarım var o yüzden seninle irtibata geçmek istedim. görüşmek üzere allah a emanet ol sen ve bebeğin :72::54:

tamam Ebuş'um, tüm sorularını buradan cevaplarım, sende Allah'a emanet ol canım, görüşmek üzere...

:49: MANİK DEPRESYON TEDAVİSİ GÖREN VE HAMİLE KALAN, BEBEK UĞRUNA ÇOK BÜYÜK HATTA DELİCE RİSKE GİRİP GEBELİĞİ DEVAM EDEN ARKADAŞLAR VARMI? ŞU ANDA 12+2 HAMİŞİM, 15 YILDIR MANİK DEPRESİF TEDAVİSİ GÖRMEKTEYİM. PSİKİYATRIM İLAÇLARIMI MAALESEF KESEMEDİ, ANNE OLMAK İÇİN 34 YAŞIMA KADAR BEKLEMEK SORUNDA KALDIM. GENÇLİĞİMİN EN GÜZEL YILLARI BU HASTALIĞA GİTTİ. HALA İLAÇ KULLANIYORUM ARKADAŞLAR.. SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRMEK İÇİN BELKİ DE ÇOK AZ ŞANSIM VAR AMA BU DURUMDA OLAN ARKADAŞLARA TECRÜBELERİMLE IŞIK OLURUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORULARINIZ VE SORUNLARINIZ İÇİN BURADAYIM..:nazar:

canim bende panik atak hastasiyim ikinci bebegime hamileyim. ilk bebegimden sonra uykusuzluk problemi yasamaya baslamdim. inan bana neredeyse hergun bir kac saat uyuyorum kafayi yiycem. birara atarax kullaniyordum yardimci oluyordu bana ama simdi hamileyim hic bir ilac kullanamiyorum surekli dusunmekten uyuyamiyorum. ya ben turkiyede degilim o yuzden bir doktorla karsilikli konusma sansim yok burdaki dr lara asla guvenemiyorum. yabanci dusmanligi bir yana anlamiyor bunlar pek. sen hamileliginde atarax kullandinmi herhangi bir sorun olurmu acaba yada tolvon kullandinmi?

sevgili great bende uykusuzluğu yaşadım zor günler geçirdim passiflora içtim ilk ay 3. aydan sonra ataraks kullandım 6. aydan sonra dayanamadığım için antidepresan ve antipsikotik kullandım hamdolsun bebeğime zarar vermedi. doktorum anne rahminin en güvenilir yer olduğunu 6. aydan sonra rahatlıkla ilaç yazdıklarını söyledi belki içini ferahlatır arkadaşım. şimdiki aklım olsa sakinleştirir kendimi hırpalamazdım
ama olmuyor şimdi de farklı şikayetler başladı inşallah bunu da yeneceğim

sevgili great bende uykusuzluğu yaşadım zor günler geçirdim passiflora içtim ilk ay 3. aydan sonra ataraks kullandım 6. aydan sonra dayanamadığım için antidepresan ve antipsikotik kullandım hamdolsun bebeğime zarar vermedi. doktorum anne rahminin en güvenilir yer olduğunu 6. aydan sonra rahatlıkla ilaç yazdıklarını söyledi belki içini ferahlatır arkadaşım. şimdiki aklım olsa sakinleştirir kendimi hırpalamazdım
ama olmuyor şimdi de farklı şikayetler başladı inşallah bunu da yeneceğim

canim benim sanada gecmis olsun bebegini gule gule buyut insaallah. pasiflora yardimci oldumu uyumana? dr mu izin verdi atarax ve pasifloraya? ben danimarkada yasiyorum 2,5 yildir burdayim dr lari hic iyi degil bu hafta konusmayi dusunuyorum insaallah pasiflora burdada vardir ve ataraks. canim pasiflora surupmu ictin, kac gunden sonra uyumaya basladin. varya oyle kotu haldeyimki anlatamam 5 saatli araliksiz uykuya bile hasretim. 8 saat yararim her yarim saatte bir uyanirim resmen hayatim allak bullak oldu.:((

amin darısı başına hayırlı doğumlar diliyorum inşallah sende bahar da sağlıklı bebeklerinize kavuşursunuz inşallah.canım benim seni en iyi ben anlarım passiflora içebilirsin tamamen bitkisel yatarken 1 ölçek Rabbim yardımcımız olsun

amin darısı başına hayırlı doğumlar diliyorum inşallah sende bahar da sağlıklı bebeklerinize kavuşursunuz inşallah.canım benim seni en iyi ben anlarım passiflora içebilirsin tamamen bitkisel yatarken 1 ölçek Rabbim yardımcımız olsun

Guzel dileklerin icin cok sagol canim. sen uyuyabiliyormusun simdi? birde uykusuzluk yasadigin zamanlarda dalamama sorunumu vardi yoksa uyandimi birdaha uyuyamiyormuydun? pasiflorayi kullanir kullanmaz etkisini gordunmu? ilk uc ayda kullanilirsa bir zarari olurmu? ay canim amma sordum kusura bakma ben biraz tuhafim detaylari ogrenmezsem catlarim. sana ve bebegine guzel gunler diliyorum.

canım benim hem uykuya dalamama hemde uyandım mı yatamama problemim vardı.şu an antidepresan alıyorum emziremiyorum tabi senin tam olarak kaç aylık bebeğin

canım benim hem uykuya dalamama hemde uyandım mı yatamama problemim vardı.şu an antidepresan alıyorum emziremiyorum tabi senin tam olarak kaç aylık bebeğin

canim vallahi kafayi yemek uzereyim uykusuzluk bende sinirde yapiyor kafamda birseyi almiyor. yarin turkiyeden esimin bir arkadasi gelecek pasifflora siparisi verdi umarim unutmaz getirir tek tesellim o ilac. benim bebegim tam 2 aylik.

bahar doktoruna danışsan great ın durumunu bebeği 2 aylık passiflora ben içtim ama hangi aydı hatırlamıyorum

sevgili great, pasiflora ve atarax'ı güvenle kullanabilirmişsin, hayırlı doğumlar diliyorum canım, bebeğini güle güle büyüt inşallah. Ayrıca pasiflora'nın kapsülü de var. 30 kapsül halinde satılıyor. Şurubu getirtmek zor olursa kapsülünün kutusu daha küçük. Bilgin olsun. Türkiye'deki satış fiyatı 30 tl civarında.

slm kızlar. benimde sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var. yaklaşık 7 ay önce ilaçları bıraktım bilindik bi antideprasan kullandım. bebek için bıraktım. yalnız bu aralar çok kötüyüm annem ameliyat oldu zor günler geçti tetikledi galiba. şimdi doktorum ilaca başlamak istemiyor ama ben kendi ihtiyaçlarımı bile zor karşılıyorum dışarı çıkamıyorum. bilirsiniz yani. baş dönmesi oluyo bende buda depresyonu tetikliyo şuan. bütün kontroller yapıldı psikolojik yani. ne yapıcam şimdi anlaamdım. bebek çok istiyorum ama bu durumu nasıl aşıcam bilmiyorum. diyorum ilaca başlasam hamile kaldığımda bıraksam çünkü 5,6 ay denedik olmadı belki uzar bu durum ne bileyim. siz beni anlarsınız ne yapmalıyım

Back