• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Tüm sevgili Kadınlar Kulübü arkadaşlarımın bayramını kutlarım, ve güzel bir bayram tatili geçirmenizi dilerim... Nilciğim duaların için çok teşekkür ederim, inşallah daha iyisindir güzelim.

sevgili arkadaşım birkaç gündür bilgisayarı açamadım bayram yoğunluğundan. bende senin ve diğer arkadaşlarımın geçmiş kurban bayramlarını kutluyorum. allah ailenizle birlikte tekrarını nasip etsin tatlım iyi geceler öpüyorum...

Ataklarım konusunda, tamamen rahatladım diyebilirim...
Kullandığım ilaç bir mucize gibi.. Hamdolsun..
Hemde 10 mg. bile yetti rahatlamama..

Ama işte.. kalbim... Sürekli ekstra atımlar oluyor..
Sert çarpıyor.. Ve ben inanılmaz derecede huzursuz oluyorum..

Evet canım, kardiyolojik muayeneden geçtim, defalarca kere..
Sebebi bilinmeyen bir çarpıntı ve ekstra atımlarım var..
Onun içinde bir ilaç kullanıyorum.. Bırakıp bırakmama konusunda da kararsızım işte..

cerenim, canım benim.. tek sonuç ve çaremiz var..
O da herşeyi göze alıp, 9 aylık bir savaşa gireceğiz..
O 9 ayda neler olur Allah bilir..
Belki çok mükemmel geçecek.. Belki beklediğimize hayıflanacağız..
Belkide çok zorluklar yaşayacağız ama, o minik şeyi kucağımıza almak
uğruna katlanacaıız..
Ben başka bir yol göremiyorum..

Allah'ım hepimize yardım et..
Bizi kadın olarak yarattın..
Kadınlığımızın en doğal hakkı olan "annelik" duygusunu istediğimiz kadar
ve en güzel şekliyle yaşat bize Ya Rabb'îm...... Hepimize....

Ataklarım konusunda, tamamen rahatladım diyebilirim...
Kullandığım ilaç bir mucize gibi.. Hamdolsun..
Hemde 10 mg. bile yetti rahatlamama..

Ama işte.. kalbim... Sürekli ekstra atımlar oluyor..
Sert çarpıyor.. Ve ben inanılmaz derecede huzursuz oluyorum..

Evet canım, kardiyolojik muayeneden geçtim, defalarca kere..
Sebebi bilinmeyen bir çarpıntı ve ekstra atımlarım var..
Onun içinde bir ilaç kullanıyorum.. Bırakıp bırakmama konusunda da kararsızım işte..

cerenim, canım benim.. tek sonuç ve çaremiz var..
O da herşeyi göze alıp, 9 aylık bir savaşa gireceğiz..
O 9 ayda neler olur Allah bilir..
Belki çok mükemmel geçecek.. Belki beklediğimize hayıflanacağız..
Belkide çok zorluklar yaşayacağız ama, o minik şeyi kucağımıza almak
uğruna katlanacaıız..
Ben başka bir yol göremiyorum..

Allah'ım hepimize yardım et..
Bizi kadın olarak yarattın..
Kadınlığımızın en doğal hakkı olan "annelik" duygusunu istediğimiz kadar
ve en güzel şekliyle yaşat bize Ya Rabb'îm...... Hepimize....
selam tatlım biraz daha iyi olmana çok sevindim allahın izniyle daha iyi olucaksın. kalbinle ilgili sıkılma canım emin ol ciddi bişey olsaydı muhakkak belli olurdu gözden kaçmazdı. hadi birinde kaçtı dersin ama diğerinde emin ol kaçmazdı canım gözden. görüceksin buda geçicek biraz ilaç tedavisi biraz nefes egzersizi iyi gelicektir. üzülme arkadaşım ben hep yanındayım yalnız değilsin hepimizin ortak kaderleri var. allah beterinden korusun. inşallah hamilelik ardından bebek bizlere iyi gelicektir inanıyorumki bütün sıkıntılarımızı unutucaz güzelim. bende aynen dediğin gibi herşeyi göze alıp adım atmamız gerektiğine inanıyorum. başarıcaz ya da başarıcaz tatlım :)) . allah dualarını kabul etsin canım çok öptüm iyi geceler :1:

ceren, canım, çok pozitif enerji veriyorsun..
Bu enerjin hiç eksilmesin inşaAllah..
Ve en kısa zamanda hayırlı haberlerini de almak istiyorum..
Burada hep birlikte yaşayacağız hamileliğimizi değil mi?

Bu arada, bahardan ses seda yok..
En son biraz hastaydı.. Ama iyileşiyorum demişti..

Hey, bahaaarrr..
İyimisin? Nerelerdesin?

iyiyim kızlar sizler nasılsınız? çok şükür düzeldim ama çok uzun sürdü. sizler nasılsınız canlarım? bizim 25 Kasım cuma günü doktor kontrolümüz var, bakalım oğluşumun boyu kaç cm olmuş. bence 30 cm ve 620 gr.civarında çıkacak ama bakalım. Sevgili Nil'ciğim, seninde iyi olmana ne kadar sevindim bilemezsin canım. Çok şükürler olsun diyorum. İnşallah bir daha atak yaşamazsın canım.
Diğer arkadaşlarımı da çok çok öpüyorum, hepiniz iyisinizdir inşallah...

ceren, canım, çok pozitif enerji veriyorsun..
Bu enerjin hiç eksilmesin inşaAllah..
Ve en kısa zamanda hayırlı haberlerini de almak istiyorum..
Burada hep birlikte yaşayacağız hamileliğimizi değil mi?

Bu arada, bahardan ses seda yok..
En son biraz hastaydı.. Ama iyileşiyorum demişti..

Hey, bahaaarrr..
İyimisin? Nerelerdesin?

meraba nilcim, nasılsın? ben şükür iyiyim şimdilik herşey iyi gidiyor dilerim hep böyle olur. ben bu enerjiyi, pozitif düşünceleri sizlerden alıyorum. sizlerle yazışmak dertleşmek bana çok iyi geliyor yalnız olmadığımı tekrar tekrar hissediyorum tatlım. sanada arkadaşlığımız çok iyi gelicek canım. hep söylüyorum bizler birbirimizi anlıyarak dertleşiyoruz en iyi yine bizler anlarız birbirimizi canım. seninde her geçen gün daha iyi olmanı diliyorum arkadaşım. seninde hayırlı haberini almak beni daha da cesaretlendirecektir. hamileliklerimizide beraber yaşıcaz allahın izniyle. ellerimizi çabuk tutalım hastalıklarımız körüklenmeden :21: biz bi nevi psikoloğuz birbirimize. ozaman çabucak iyi olalım hamile kalalım canım. yeni yıla inşallah hamile gireriz. herzaman seninleyim tatlım :) benim yaşım 36 seninde benim gibi yaşın varmı canım? öpüldün tatlım iyi geceler...:16:

iyiyim kızlar sizler nasılsınız? çok şükür düzeldim ama çok uzun sürdü. sizler nasılsınız canlarım? bizim 25 Kasım cuma günü doktor kontrolümüz var, bakalım oğluşumun boyu kaç cm olmuş. bence 30 cm ve 620 gr.civarında çıkacak ama bakalım. Sevgili Nil'ciğim, seninde iyi olmana ne kadar sevindim bilemezsin canım. Çok şükürler olsun diyorum. İnşallah bir daha atak yaşamazsın canım.
Diğer arkadaşlarımı da çok çok öpüyorum, hepiniz iyisinizdir inşallah...

selam baharcım, daha iyi olmana sevindim. hamileliğin nasıl geçiyor arkadaşım? kaç gündür yoktun merak ettik. nerelerdeydin ? nil' i beni diğer arkadaşları unutmuyorsun dimi tatlım. bak bizi sakın unutma canım çünkü bizler kader arkadaşlarıyız. eee bebişimize cuma günümü bakılacak? hadi hayırlısı bakalım inşallah iyidir ve biraz daha büyümüştür teyzesinin oğluşu dualarım sizlerle canım. görüşmek üzere öpüldün:16:

sevgili konu sahibi abiye kuzu arkadaşım,açtıgın konu başlığını gorunce anladım neden bana durup duruken o şekilde yorumlarda bulundugunu..allahtan acil sifalar dilerim sana.

cerenim, ben de 35 yaşındayım canım..
Onun için kendimi sıkışmış gibi hissediyorum ya..
Vaktim kalmadı vaktiiiiim... :18:

sevgili ceren'im, ben sizi hiç unuturmuyum canım benim, aslında her akşam yazılanları okuyorum ama bana bir soru falan olmadan lafa atlamayayım dedim de. Ah kızlar 5. aydan sonra fena kilo alınıyor, bir yandan ilaçlar, bir yandan hamilelik, ne kadar hareketli olsam da yinede kilo alıyorum ya. Yemek yemeyi çok seviyorum, bu ilaçlar sizdede iştah açıyormu? Bu sabah tartıda 77'yi gördümde. Özellikle akşam ilacını içtikten sonra gece canınız tatlı istiyormu?

Merhba bahar bende okb anksiyete panik atak haastasıyım. Yeni anne oldum hamileliğim sıkıntılı ve zor geçti. 3. Da passiflora sonra ataraks 6. Ayda antideprasan ve antipsikotik kullandım. çok şükür oğlum sağlıklı.şimdi de ona zarar verir miyim diye düşünmce ve görüntüler aklımdan çıkmyor ilaç desteği alıyorum. Anafranil faverin zedpreks xanax içiyorum emziremedim maalesef bana da edin ismim sibel bahar ceren nil unutmayın olur mu dua edin. Maşallah bebeğim 5. Ayına girdi şükür.

sevgili sibel, öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım, bende oğluşumu kucağıma almayı bekliyorum. Seninde daha iyi olacağın günlerin gelecek canım, en azından doğum yapmışsın, emziremedim diye de çok üzülme, farzetki ilaçlar yüzünden değilde sütün kesildiği için emziremiyorsun, bu durumda emziremeyen milyonlarca kadın var, hem artık organik mamalar ve devam sütleri var, maaşallah bebekler topaç gibi oluyor, ne yapacaksın hayatta tüm istediklerimiz olmuyor. Bebeğinin çok sağlıklı olduğuna eminim. Allah güle güle büyütmek nasip etsin inşallah. Aramıza hoşgeldin....

öncelikle dileklerine amin diyorum.hoşbulduk arkadaşım ankarada bana tavsiye edebileceğin psikiyatr var mı memlekette doğum yaptım ankaraya geleli 4 gün oldu takıntılarım hortlamaya başladı şimdiden teşekkürler

sevgili ceren'im, ben sizi hiç unuturmuyum canım benim, aslında her akşam yazılanları okuyorum ama bana bir soru falan olmadan lafa atlamayayım dedim de. Ah kızlar 5. aydan sonra fena kilo alınıyor, bir yandan ilaçlar, bir yandan hamilelik, ne kadar hareketli olsam da yinede kilo alıyorum ya. Yemek yemeyi çok seviyorum, bu ilaçlar sizdede iştah açıyormu? Bu sabah tartıda 77'yi gördümde. Özellikle akşam ilacını içtikten sonra gece canınız tatlı istiyormu?
selam canımmmm... :) unutulmadığıma çok sevindim canım :) tatlım biz bi bütünüz olurmu lafa atlamayım demek. nasılsın baharcım iyimisin? kıyamam kilolar gelmeye başlamış olsun bebişle ikiniz iyi olunda ilerde verilir kilo. ilaçların dozu düşükmü canım? valla ben hamile değilim ama hızla kilo alıyorum pazar sabahı 86 çıktım :( veremiyorum veremiyorum yaa ilaçmı şişiriyor ne oluyor bilmiyorum . tatlıya gelince hep aklımda zaten yemediğimde kan şekerim düşüyor. ben hamile kalırsam ne yaparım nasıl olurum hiç bilmiyorum. hadi sen hamilesin peki bennn :((( görüşmek üzere tatlım öpüyorum ...

cerenim, ben de 35 yaşındayım canım..
Onun için kendimi sıkışmış gibi hissediyorum ya..
Vaktim kalmadı vaktiiiiim... :18:

nilcim selam daha iyimisin canım? tedavin nasıl gidiyor? yaşın için sakın üzülme ben 75 doğumluyum 36yı doldurdum 37den gün alıyorum :( moralin bozulduğunda beni getir aklına zamanla yarışıyorum tek kelimeyle her geçen gün aleyime işliyor ve riskli gebelik oranım %90larda. ben ne diyim tatlım belki allahın izniyle sen benim yaşımda doğum yapmış olursun. bak ben hala hamile değilim :( nezaman kalıp nazaman doğum yaparım şaibeli durum. benden daha şanslısın güzelim moralini bozma sakın :) cesaret + moral . gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten hiç dert etme yeterki moralini bozup cesaretinin kırılmasına izin verme tatlım kalbim seninle öpüldün

Merhba bahar bende okb anksiyete panik atak haastasıyım. Yeni anne oldum hamileliğim sıkıntılı ve zor geçti. 3. Da passiflora sonra ataraks 6. Ayda antideprasan ve antipsikotik kullandım. çok şükür oğlum sağlıklı.şimdi de ona zarar verir miyim diye düşünmce ve görüntüler aklımdan çıkmyor ilaç desteği alıyorum. Anafranil faverin zedpreks xanax içiyorum emziremedim maalesef bana da edin ismim sibel bahar ceren nil unutmayın olur mu dua edin. Maşallah bebeğim 5. Ayına girdi şükür.

merhaba canım aramıza hoşgeldin. öncelikle bebişini kutlamak istiyorum ne mutlu anne olmuşsun bebğin kucağında. allah uzun ömürler versin analı babalı büyüsün inşallah canım . sanada geçmiş olsun bu lanet hastalık durur durur hortlar bilirim. bende yıllardır çekiyorum bunu. ama yinede şükür edlim beterin beteri vardır. arkadaşım üzülme iyi tedaviye başladığın gibi eski sağlığına kavuşacaksın bu hastalık tekrarladığı gibi tedavi edildiğinde geçiyorda. o yüzden sıkılma gönlünü ferah tut. kendini bebeğine ver onunla avun kafanı dağıt mümkün oldukça kendini dinleme canım ay hastamıyım öylemiyi böylemiyim diye düşünüp hastalığı daha fazla tetikleme tatlım. bizlerle dialoğunu koparma bizlrden moral ve cesaret al. korkma annesi ona zarar vermezsin bişeycik olmaz. emziremiyorsun diyede üzülme bahar arkadaşımızın bahsettiği gibi organik mamalar devam sütleri anne sütüne eşdeğer var. o yüzden kalbini rahat tut büyür ve sağlıklı olur bebişn canım. maşallah bak 5.ci ayına girmiş bile zaten 1-2 aya ek gıdalarda başlar daha güzel beslenir. bebişn oğlanmı kızmı ? dualarım seninle arkadaşım çok öpüyorum... adın sibel doğru anlamışmıyım canım zeynep yazdığı için acabada kaldım :21:

Kızlar, selam..
Bayağıdır uğrayamadım buraya..
Ehliyet kursuna gidiyorum, vakit sıkıntım var..
24 saat bana yetmiyor bugünlerde.. :34:

İlaç kullanıyorum ya, bu ilaçla tam rahatlamam 3 ayı bulacaktı..
Ben de bu arada ehliyet alayım dedim.. :34:
Hem kafam dağılır..

İlaç etkisini gösterdi ama tam olarak üstümden atabilmiş değilim..
Hala ara sıra yoklanıyorum..
2-3 ay içinde korunmayı bırakmayı düşünüyorum..
Allah nasip ederse, ilaçla da olsa gebelik düşünüyorum.. :52:

E haydi.. Ben gibi cesaret edemeyen canlarım..
ceren.. Sende niyetini boz 1-2 aya kadar..
Beni yalnız bırakma.. :49: :49:

Bu arada bahar, kaç aylık oldun sen?
Tombiş bir hamile mi oldun?
Canın ne istiyorsa ye bence..
Hamileliğinin tadını çıkar..
Olması gerektiği gibi yaşa hamileliğini..
Sonra verirsin kiloları boşver..
Şu an için mühim olan bebişin..

Hepinizi çook öptüm.. :54:

sibel, sende hoşgeldin..
Sen şanslısın, hamileliğini atlatmışsın..
Bebeğe bakma işi, işin en tatlı kısmı.. :emir_bebek:
Darısı başımıza...

Back