• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajla ilgili sorular kabul edilir :)

$gelin.JPG
gelin makyajı

yorumun için tşkr ederm canm :16: yakın zamanda düğünüm olucak sence makyajım nasıl olmalı ? bende far kullanmak daha bariz belli eder diye düşünüyorum. sence de doğrumu ?

canım bilmem koydugum örnekleri beğendin mi.ben dediğim gibi sade olanlardan hoşlanıyorum.bunlar hafif dersen baska orneklerde bulabılırım.şöyle söyliyim sana da elbet far uygulanacaktır.ama bence yogun far ile yapılan makyajdansa hafif bir far ve eyeliner ile daha güzel görünebilir gözlerin.makyöz emin ol aradaki farkı yok edıcektır canım.

Kimseciklerden ses seda yok bugün.Ben ürünlerden bahsetmeye devam ediyim.diadermine göz makyaj temizleyicisi kullanıp memnun kaldığım ürünlerden biri.Gayat başarılı çıkarıyordu makyajımı.ama bioderma h2o ile tanışana kadardı ilişkimiz:)
$diaaa.JPG

canım bilmem koydugum örnekleri beğendin mi.ben dediğim gibi sade olanlardan hoşlanıyorum.bunlar hafif dersen baska orneklerde bulabılırım.şöyle söyliyim sana da elbet far uygulanacaktır.ama bence yogun far ile yapılan makyajdansa hafif bir far ve eyeliner ile daha güzel görünebilir gözlerin.makyöz emin ol aradaki farkı yok edıcektır canım.

bende fazla makyajımı sevmiyorum ve kendimede yakıştırmıyorum.zariflikten yanayım. yüklediğin resimlerde çok hoş ve zarif.:21::21:

fondötenle ilgili bir sorum var... cildime önce biraz krem sürüyorum..cekince fircayla fondöten sürüyorum , sonra iz kalmasin diye süngerle bastiriyorum hafif hafif en son ise renksiz pudra sürüyorum. Gün icerisinde cildimde catlaklar olusuyor acemi makyaji oluyor tam. cildimde sorun oldugu icin kamuflaj make up kullaniyorum Vichy´den... 35, 55 ve 15 renkleri var ...15 ile 55 karistirinca cok koyu oluyor....15le 35 karistiriyorum yinede ten rengimi bulamiyorum daha acik oluyor ... ten rengim acik alt renk ise sarimsi... 1. fondöten kullanimi hakkinda ne önerirsiniz... 2. fondöten önerisinde bulunabilirmisiniz?

Başka bir başlığa yazdığım mesajı alıntıladım, fikirlerinizi bekliyorum :3: Bir de bunları nasıl uygulamam gerekir.. Doğru mu biliyorum acaba diye anlatırsanız sevinirim :49:

Selam kızlar bugün bir kaç tane makyaj ürünü aldım. Bundan önce hep gereksiz ürünler kullanmıştım. Zaten problemli olan cildime daha da zarar verdiler. Cildim ortalamadan biraz fazla yağlı. Açıkçası kafamda belirli bir marka olmadan kapatıcı ve pudra almak için gittim. Bir de nemlendirici aldım. Yüzüme uyguladı oradaki makyaj uzmanı hepsini, çok güzel durdu çok beğendim.

Bu ürünleri kullananınız var mı? Doğru seçim yapmış mıyım fikir belirtir misiniz?

Mineral pudra

Kapatıcı

Nemlendirici

tosspaa cım makyaj bazlarıhakkında bılgı ıstıyorum senden cnm hıc ama hıc bılgım yok sadece makyajı ıyı tutuyo dıye bılıyorum ona ıstınaden soruyorum gozumun usutune kalem cekıyorum ve kuyruk seklınde hafıfı uzatıyorumama o bı muddet sonra akıyo gıdıyo duz surmus gıbıoluyo o goruntu hosmuma gıtmıyo makyaj bazı alıp goz kalemı surdugum yere sursem nasıl olur ya da tutuması ıcın daha baska ne onerırısın cnm ten rengıne uyumlu olması sartmı bırde yuzume surmucem cunku

tosspaa cım makyaj bazlarıhakkında bılgı ıstıyorum senden cnm hıc ama hıc bılgım yok sadece makyajı ıyı tutuyo dıye bılıyorum ona ıstınaden soruyorum gozumun usutune kalem cekıyorum ve kuyruk seklınde hafıfı uzatıyorumama o bı muddet sonra akıyo gıdıyo duz surmus gıbıoluyo o goruntu hosmuma gıtmıyo makyaj bazı alıp goz kalemı surdugum yere sursem nasıl olur ya da tutuması ıcın daha baska ne onerırısın cnm ten rengıne uyumlu olması sartmı bırde yuzume surmucem cunku

selam canım.göz makyajımız için ayrıca bazlar mevcut.ben şuan mac paint pot painterly kullanıyorum.tahminimden daha iyi çıktı.ınglot'un var hem fiyatıda daha uygun.nars'ın var tavsiye ederim.canım bunlar zaten tenıne uyumlu renkler.surdugunde belli bile olmuyorlar.ınglot tam ten rengi kıvamında.mac daha açık gibi ben bazen sadece onu sürüp makyaj yapmadan bile çıkıyorum çok güzel aydınlık canlılık veriyor göz kapaklarıma.böyle bir göz bazı kullanabilirsin.ben baz kullanmadan önceleri pudra sürerdim.o da tutardı ama tabi ki bir bazın tuttuğu kadar değil.

fondötenle ilgili bir sorum var... cildime önce biraz krem sürüyorum..cekince fircayla fondöten sürüyorum , sonra iz kalmasin diye süngerle bastiriyorum hafif hafif en son ise renksiz pudra sürüyorum. Gün icerisinde cildimde catlaklar olusuyor acemi makyaji oluyor tam. cildimde sorun oldugu icin kamuflaj make up kullaniyorum Vichy´den... 35, 55 ve 15 renkleri var ...15 ile 55 karistirinca cok koyu oluyor....15le 35 karistiriyorum yinede ten rengimi bulamiyorum daha acik oluyor ... ten rengim acik alt renk ise sarimsi... 1. fondöten kullanimi hakkinda ne önerirsiniz... 2. fondöten önerisinde bulunabilirmisiniz?

yaptıgınız sıralama dogru.nemlendiriciyi sürdükten 5 dk sonra falan fondoten uygulayın.fırcayla uygulamanızda gayet iyi sanırım fondoteni biraz fazla kaçırıyorsunuz.ben fındık tanesi kadar fondoten kullanırım hatta daha az bıle olabılır.bu da yuzunuz için aslında gayet yeterlı.bir başka ihtimal fondoteninizin yapısı cildinize uymuyor olabilir.cildiniz kuru ve fondoteniniz de kuru yapıya sahipse hoş durmayan görüntüler oluşabilir.Bence bir daha ki sefere ilk olarak biraz daha az fondoten uygulamayı deneyin.bakalım yıne dedığınız çatlamalar olucak mı.eğer yıne de devame ediyorsa o zaman bence fondoteninizi değiştirmeniz gerekli demektir.beni takip eden arkadaşlar bilir ben biraz mac taraftarı biriyim.sorunlu bir cildim var ve bana en iyi gelen,cildime dokunmayan,isteklerimi karşılayan marka mac oldu.fondoten için tabi ki mac öneririm.mac studio fix cilt yapınıza uyarsa acayip doğal bir fondoten.clinique fondoten için çok iyi şeyler duyuyorum ama ben denemedim.aslında vichy den memnunsanız ilk basta dediğim gibi sadece daha az sürmeyi deneyin.

Başka bir başlığa yazdığım mesajı alıntıladım, fikirlerinizi bekliyorum :3: Bir de bunları nasıl uygulamam gerekir.. Doğru mu biliyorum acaba diye anlatırsanız sevinirim :49:

merhaba canım.ürünlerin hayırlı olsun.ben loreal kullanmadım.pudrayı mıneral almakla doğru yapmıssın.kapatıcısının guzel oldugunu duymustum.ama nemlendırıcısı hakkında pek bir fikrim yok.benımde cıldım sorunlu ve bu yuzden dermokozmetık urunlerı tercıh edıyorum.umarım hepsınden memnun kalırsın.yorumalrınıda bızımle paylasırsın :)

yaptıgınız sıralama dogru.nemlendiriciyi sürdükten 5 dk sonra falan fondoten uygulayın.fırcayla uygulamanızda gayet iyi sanırım fondoteni biraz fazla kaçırıyorsunuz.ben fındık tanesi kadar fondoten kullanırım hatta daha az bıle olabılır.bu da yuzunuz için aslında gayet yeterlı.bir başka ihtimal fondoteninizin yapısı cildinize uymuyor olabilir.cildiniz kuru ve fondoteniniz de kuru yapıya sahipse hoş durmayan görüntüler oluşabilir.Bence bir daha ki sefere ilk olarak biraz daha az fondoten uygulamayı deneyin.bakalım yıne dedığınız çatlamalar olucak mı.eğer yıne de devame ediyorsa o zaman bence fondoteninizi değiştirmeniz gerekli demektir.beni takip eden arkadaşlar bilir ben biraz mac taraftarı biriyim.sorunlu bir cildim var ve bana en iyi gelen,cildime dokunmayan,isteklerimi karşılayan marka mac oldu.fondoten için tabi ki mac öneririm.mac studio fix cilt yapınıza uyarsa acayip doğal bir fondoten.clinique fondoten için çok iyi şeyler duyuyorum ama ben denemedim.aslında vichy den memnunsanız ilk basta dediğim gibi sadece daha az sürmeyi deneyin.

ilk benimde aklima cok kullandigim geldi ve cok daha az kullandim yinede ayni sonuc cikiyor maalesef.
fondötenden kaynaklandigini düsünüyorum fakat gecen sene arkadasimin dügününde makyajimi kuaför yapmisti kendi fondötenimle (renk 35)..harika olmustu.
bu konuyu dün biraz arastirdim forumda...cildimiz kuruysa ve f. rengi ten rengimizden daha aciksa catlaklar olusabilirmis...galiba benimde bundan kaynaklaniyor...
akneli cildim var vihcy dermablend sivilce olusumunu önledigi icin kullaniyorum...dediginiz markalari arastiracagim ve bundan sonra fondöten alirken saticilara renk konusunda danisacagim ins.

ilk benimde aklima cok kullandigim geldi ve cok daha az kullandim yinede ayni sonuc cikiyor maalesef.
fondötenden kaynaklandigini düsünüyorum fakat gecen sene arkadasimin dügününde makyajimi kuaför yapmisti kendi fondötenimle (renk 35)..harika olmustu.
bu konuyu dün biraz arastirdim forumda...cildimiz kuruysa ve f. rengi ten rengimizden daha aciksa catlaklar olusabilirmis...galiba benimde bundan kaynaklaniyor...
akneli cildim var vihcy dermablend sivilce olusumunu önledigi icin kullaniyorum...dediginiz markalari arastiracagim ve bundan sonra fondöten alirken saticilara renk konusunda danisacagim ins.

sivilce oluşumunu engelleyen fondoten cildini kurutmaya meğillidir zaten.bu durumda da cildinde zamanla kurur ve çatlamalar yapar canım.az kullanmana rağmen çatlıyormuş.evet canım senin problemin fondotenden kaynaklanıyor.çok yağlı olmayan ama sivilce kurutucu etkısı olmayan bir fondoten tercih etmelisin.renk konusunda kesinlikle danışmalısın.daha doğru yönlendiriyorlar bizi.hatta benım tavsıyem denetıp bır sure yuzunuzde o fondotenle gezmenız.acaba rahatsız edıcek mı yada cilt bir reaksiyon göstercek mi bunlara bakmak lazım.

Canım affına sığınarak bir şey soracağım..Bende bazen yediremiyorum fondoteni.Sen fırça kullandığından bahsediyorsun.Bu fırça nasıl olmalı?Her hangi bir fırça olamaz sanırım.Bunun hakkında da bilgi verir misin?:17::37:

Canım affına sığınarak bir şey soracağım..Bende bazen yediremiyorum fondoteni.Sen fırça kullandığından bahsediyorsun.Bu fırça nasıl olmalı?Her hangi bir fırça olamaz sanırım.Bunun hakkında da bilgi verir misin?:17::37:

Böyle şeyler söyleme aşkolsun canım :) tabi ki fondoten sürmek için her fırça olmaz.daha kısa ve daha sık oluyor fondoten fırçasının tüyleri.ben bourjois markasının fondoten fırçasını kullanıyorum gayet memnunum.avonun fondoten fırçasını denemedim ama pudra fırçası ve far fırçalarından memnunum onun için fondoten fırçasının da kötü olcagını düşünmüyorum.avonu daha uygun fıyatlı oldugu için söylüyorum.body shop fırçalar yıne benım mac den sonra ki favorilerim. $fırçaa.JPG bu mac fondoten fırçası.
$bod fırçaa.JPG bu body shop
$borrrrr.JPG benim şu an kullandığım bourjoıs fırça.
$avonnnn.JPG bu ise avonun fırçası canım.

Böyle şeyler söyleme aşkolsun canım :) tabi ki fondoten sürmek için her fırça olmaz.daha kısa ve daha sık oluyor fondoten fırçasının tüyleri.ben bourjois markasının fondoten fırçasını kullanıyorum gayet memnunum.avonun fondoten fırçasını denemedim ama pudra fırçası ve far fırçalarından memnunum onun için fondoten fırçasının da kötü olcagını düşünmüyorum.avonu daha uygun fıyatlı oldugu için söylüyorum.body shop fırçalar yıne benım mac den sonra ki favorilerim.Eki Görüntüle 512802 bu mac fondoten fırçası.
Eki Görüntüle 512803 bu body shop
Eki Görüntüle 512804 benim şu an kullandığım bourjoıs fırça.
Eki Görüntüle 512805 bu ise avonun fırçası canım.

Hımmm..Peki,son bir şey daha..Nasıl süreceğim boya yapar gibi değil herhalde bunun da bir tekniği olmalı onu da söyler misin?:17:Teşekkür ederim:31:

Hımmm..Peki,son bir şey daha..Nasıl süreceğim boya yapar gibi değil herhalde bunun da bir tekniği olmalı onu da söyler misin?:17:Teşekkür ederim:31:

ben elimin üstüne biraz fondotenımden dokerim (fındık kadar) sonra fırçaya alırım.ya da bazen direk fırçaya döküyorum.ama eger fazla kacarsa diye genelde elime alıp ordan almayı tercıh edıyorum.fırcaya aldıktan sonrada yuzume nokta nokta değdiriyorum canım.daha sonrasında ise fırçayla yüzüme yediriyorum.fıcayı yuvarlak yaparak suruyorum yuzume canım

Back